Regisztráció Blogot indítok
Adatok
HowAreYouOneAVet;ésün?

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1896. Frank Samuelsen és George Harbo a Fox nevű csónakjukban, amelyben az első ember által evezővel hajtott óceánátkelési rekordot felállították. Az Atlanti-óceánon át tartó út 55 napig tartott és 114 évig nem döntötte meg senki a rekordot..
HowAreYouOneAVet;ésün? 2017.11.06 22:17:29
@fareszjó:
Stallone fiatalkorában soft pornóban szerepelt. Amikor később megkérdezték erről, akkor ezt mondta: "Tudja, ha az ember éhezik, akkor sok mindent elvállal"
HowAreYouOneAVet;ésün? 2017.11.06 22:19:43
@bioLarzen: Nem Leicával csinálták, gyenge volt a korabeli gépek optikája.
HowAreYouOneAVet;ésün? 2017.11.06 22:25:26
@Rollende Landstrasse: Egyik ismerősünknek volt szovjet színes tévéje, azon néztem a "Fekete macska bandája" szovjet bűnügyi filmsorozat egyik epizódjának ismétlését. A filmben amikor a bandatagok megölték a bandába beépülni szándékozó civil ruhás nyomozót, és rendőr kollégái kihúzták a kést a holttestből, az ismétlésben vérvörös volt a penge, a Videoton Tündénken sötétszürke.
Negyvennyolc évvel ezelőtt, 1969 -ben óriási sikerrel robbant a köztudatba egy szokatlan, francia, életrajzi ihletésű kalandregény, mely szinte rögtön az eladási listák élére került (és nem csak Franciaországban, hanem világszerte). Egy hihetetlen, de igaz történetet "mesélt el" egy emberről, aki 14…..
Kívül tágasabb Egy bizarr város 2017.06.24 06:30:00
Mianmar fővárosa négyszer akkora területen fekszik, mint mondjuk London, viszont még egymillióan sem lakják. Nem csoda, hogy olyan, mintha szellemváros lenne...
HowAreYouOneAVet;ésün? 2017.06.18 15:38:18
"@Untermensch4: E köll menni külföldre, mert ott kolbász az nincs, de cserébe az átlag magasan képzett munkaerőnek semmi problémája nem lesz az életben.
Egykeresős modell van és a legnagyobb problémám hogy melyik Rolexet vegyem meg. Először.

Magyarországnak annyi. "

Komoly probléma hogy a Rolex belelóg a mosagatóvízbe.
HowAreYouOneAVet;ésün? 2017.06.18 15:40:42
Az Enola Gay nevű B-29-es repülőgép 1945. augusztus 6-án reggel fél nyolckor ért a japán város fölé, majd kioldotta rettenetes terhét, amely 17 ezer tonna TNT erejével pusztított. A 12 fős legénység addig a pillanatig elképzelni sem tudta, hogy a Little Boy névre keresztelt szerkezetnek milyen…..
HowAreYouOneAVet;ésün? 2016.08.05 23:13:02
@bloglegelő: Szerencsésnek érzem magam.
A japcsi vezetés arra játszott, hogyan jusson ki a kutyaszorítóból, és Trumannak köszönhették, hogy aranytálcán kaptak egy lehetőséget (Trumann -Roosevelttel ellentétben- nem akart kommunista szovjetet Japánban látni)
Az atombomba bevetése a katonai tapasztalatszerzés része volt, csak ezért vetették be (két különböző típust)
A Corvin mozi újfent műsorra tűzte az amerikai sci-fi film egyik legnagyobb klasszikusát, ami nem csak James Cameron számára hozta meg a komoly elismerést, hanem Arnold Schwarzeneggert is meglökte a szupersztárrá válás útján. Eme remek kezdeményezésnek hála a magamfajta gyökerek, akik mertek a…..
Az egész kicsit orwelli bukéja nem véletlen, csak még azt nem tudjuk, hol van Óceánia. Azt viszont régóta lehet tudni, hogy Oroszország versenyképtelen gazdaság, és a belepumpált nyugati működő tőke hatását könnyedén felülírja a korrupt államigazgatás, a putyini autokrácia és a népesség korlátozott…..
HowAreYouOneAVet;ésün? 2016.07.02 13:27:34
@Varjú: A japánok és kínaiak a fajtájukból kifolyólag tudnak koppintani, már a középkor óta ismert ez a tulajdonságuk. Az oroszok katonanemzet, ezenkívül az elméleti matematikához, nehéziparhoz van affinitásuk. A kereskedelmi termékek előállítása (sok kis apró nüansz, mindent a kedves vevőért) marhára nem a profiljuk.
HowAreYouOneAVet;ésün? 2016.07.02 13:33:59
@Varjú:
"Mit gondolsz, az orosz haditechnika mennyi idő alatt áll majd a földbe, ha a Nyugat leállítja a benne lévő elektronika importját? Vagy visszaállnak Kalasnyikovra és azzal lövöldöznek majd a drónokra? "

en.wikipedia.org/wiki/List_of_Russian_microprocessors
HowAreYouOneAVet;ésün? 2016.07.02 14:41:53
@Gery87: Találkoznak valamivel, és a nemzeti karakterükön múlik mennyire tudják adaptálni.
A ritka esetek egyike, amikor kizárólag címe alapján választottam egy könyvet. A német változat ugyanis a „Holokauszt - Amiért ismét megtörténhet” – alcímmel jelent meg. A szenzációhajhászás ellen jobbára immunis vagyok, de mert érdekel a téma, most bedőltem. Ebből már látszik, hogy – részben –…..
1957 áprilisában a Sophia Loren tiszteletére rendezett vacsorán Jayne Mansfeld mellei - Joe Shere fotóriporternek köszönhetően - hatalmas médiaszenzáció középpontjába kerültek. A „vetélkedés” fotói világszerte megjelentek. A legismertebb képen az akkor 23 éves Loren…..
1980-as évek. Az egykori RUC (észak-ír brit rendőrség) tagja egy darts-nyíllal a nyakában egy zavargás során..
HowAreYouOneAVet;ésün? 2015.05.04 06:59:53
@Brooklet28: csavargatták a medve orrát :) persze utána angolosan távozniuk kellett.
HowAreYouOneAVet;ésün? 2015.05.04 07:00:39
@Dr_utcai_arcos: az ilyet halállal büntették
Férj feleséggel, anya nagyobbacska fiacskával, apa kisfiával, báty az öccsel. Négy találkozás egy időben. Négy év után először ölelhette magához az afganisztáni Mersah Mohamad Fahim a feleségét, Mairát. Az apjával Magyarországon menekültként elismert 8 éves Jan pedig…..
HowAreYouOneAVet;ésün? 2015.04.29 13:20:58
Az idióta petárdázásnál kevés értelmetlenebb dolgot tudnék felsorolni az amúgy nem túl izgalmas szilveszteri hagyományok "tárházából". Tényleg van, aki őszinte örömét leli abban, hogy meggyújt egy kétes eredetű robbanószert, és élvezi a durranás hangját? Nyilván akad…..
HowAreYouOneAVet;ésün? 2014.01.01 16:31:09
@Fax: A petárdázás szokása a Balkánon kívül is el van terjedve.
Javasolnék egy kollektív újévi fogadalmat: 2014 szilveszteréig, vagyis mostantól számítva háromszázhatvanegynéhány nap alatt érjük el, hogy tiltsák be a szilveszteri petárdázást Magyarországon. Betiltás alatt azt értem, hogy végre valóban és határozottan kriminalizálják…..
Talán még emlékszel George Zimmermanra, aki még tavaly lőtt le egy fegyvertelen 17 évest. Zimmerman azzal védekezett, hogy miután követni kezdete a gyanúsan sétálgató figurát, a jobb fizikumú tizenéves rátámadt, és csak önvédelemből lőtt. A bíróság nem találta…..
A több száz áldozattal járó hajótöréseknek köszönhetően, ismét a figyelem középpontjába került a menekültkérdés. Barroso személyesen is ellátogatott Lampedusa szigetére, a menekülttáborra ugyan nem volt kíváncsi, de cserébe legalább ígért egy csomó milliót. A helyiek…..
„…Ha hiszünk a magunk erejében, képesek vagyunk véget vetni a… diktatúrának…” Részlet Orbán Viktor Nagy Imre temetésén mondott beszédéből – 1989. június 16.   …Hogy juthattunk idáig? Hogy süllyedhettünk ilyen mélyre? Sokan kérdezgetik ez manapság a magyarok…..
HowAreYouOneAVet;ésün? 2013.08.15 21:06:52
Így jár az, aki orosz zászlóba törli a seggét Ogyesszában, majd átmegy az oroszokhoz koncertezni - nagyjából ennyi a tanulsága annak a hétvégi eseménynek, amiről mi is megemlékeztünk. A Bloodhoung Gang bőgőse ugyanis egy ukrajnai koncerten a gatyájába gyűrte az orosz zászlót,…..
Talán kevesen tudják, hogy jó 80 évvel ezelőtt Henry Ford úgy döntött, saját várost épít a brazil esőerdő közepén. Jó oka volt rá: a gumitermelést szerette volna hatékonyabbá és olcsóbbá tenni autógyárai számára. Megmutatjuk, mi maradt belőle. A húszas években…..