Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ágica1

0 bejegyzést írt és 147 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mindig tudtuk, hogy vastag arcbőr kell ahhoz, ha valaki politikus akar lenni. Hoffmann Rózsa ismét bizonyította ezt a tételt: most éppen 49 középiskolai pedagógus nyílt levelére reagált olyan mértékű kamuzással, amit tanítani kellene. A kérdés akkor a legszomorúbb, ha eszünkbe…..
ágica1 2013.01.11 21:34:40
@ursus artos: szerinted akkor térjen vissza az az idő, amikor a központi vezetés irányította a tanárokat az általa meghatározott iskolákba?
Soha nem lesznek egyenlőek az esélyek, de ez elsősorban az iskolavezetők -és persze az iskolák hátterei- szervező- és csapatépítő munkájának köszönhatő.
Nem véletlen, hogy pl a Magyar Posta szponzorálta Puskás Tivadar Szakközépiskola az ország egyik legjobbja, vagy a Fazekas, a Pannonhalmi, a Szentendrei bencés az Eötvös vagy az Illyés gimnázium olyan, amilyen. Iszonyatos nagy munka, jó vezetők és kapcsolatok sokéves haszna ez.
Profitálni kell belőle, példának venni -és nem szétszedni vagy elosztogatni az évek munkájával megszerzett javaikat.
Hoffmannék meg nem tudják, vagy ha tudják, rosszul kommunikálják le a dolgokat. (az előbbi valószínübb)
Semjénpárttaktika, még a normális Pokorny sem tud mit tenni ellene, mert anno belementek egy fidesz-kdnp megállapodába.
Mi meg szívunk: nesze nekünk66%
 A regisztráció eltörlésével a kormány látszólag iszonyatos presztízsveszteséget idézett a fejére de bennem bizony fölmerült a kérdés, hogy 2014-ben nyerni akar-é egyáltalán a Fidesz vagy csak kaszálni még egy nagyot, mielőtt elhagyják a tetthelyet...   ..
ágica1 2013.01.05 16:17:47
@antikommm: szomorú, és igaz, csak épp fordítva is!
A nagyfiúk zsozsója már svájcban, a Nemzeti Bank tartalékai még befuthatnak, aztán már csak a nyomeltakarítás marad.
"-Ki a fene akar az EU-val vitatkozni? Mi lelépünk, utánunk a vízözön!"
Egyszer már megcsinálták, a bamba magyar meg mégegyszer beszopta. Dopemannek sajnos igaza van. Azért sajnos, mert még mindíg maradhatott lopnivaló, és azt el is fogja valaki lopni.
Nem tudom ki, de politikus lesz, az tuti, mindegy, milyen szinű mezben, lényeg, hogy mindenki azt hallja tőle, ami neki tetszik, mert az igazság odaát van...
Itt valami történt. Néhány napja Szájer József és Rogán Antal még hevesen kardoskodott a választási regisztráció mellett. Pedig feltételezem, hogy a Fidesznek is lehettek karácsony előtt információi a szabadságjogokat lábbal tipró ötletük elmeszeléséről, hiszen már én is…..
ágica1 2013.01.05 16:08:53
@Mária: Kedves Mária! A fidesz nem párt, hanem néhány here maffiája. Az ő pénzük már rendben van, a lelkes dolgozó közfideszeseknek meg marad a hitük. Közülük is megmentette a magáét jónéhány, kedves vezetőjük nevét így is imáikba fogják foglalni (hívőkkel pedig nem lehet vitatkozni)
Nem tűnt fel, hogy egyszer már ugyanezt megtették?
Szófosás lesz még rendesen, a választás -ha tényleg elveszítik- úgyis a libsibibsik csalása lesz és ezért aztán lehet megint hátat fordítani a parlamentben.
A zsozsó svájcban, a gyerekek jövője OK, a nyomok meg eltörölve. Semmi ezüsthajózás meg kayaibrahimozás, a bunkó trollok meg úgyis megvédenek, esetleg segítenek kifosztani a tv-székházat, és ráfoghatják a vonanyuszira, aki haver.
Mondhatnám finoman úgy is, hogy lomha szervezetek, rossz szervezők, stb., de nem leszek udvarias velük. Ugyanis - különböző ügyek kapcsán - csak az elmúlt egy hónapban mindhárom nagy mobilszolgáltatóról kiderült számomra, hogy elmebeteg idióták gyülekezete, több esetben…..
ágica1 2013.01.05 15:54:13
@Mária: csak!
Mert neki úgy tetszett.
És te most okosnak érzed magad?
Csalódhatsz.
:-))
Orbán Viktor torkához valahol, valakik kést szögeztek. Nem úgy ismerjük szeretett miniszterelnökünket, hogy a józan politikai megfontolás jellemezné. A NER atyja eddig semmi jelét nem mutatta annak, hogy belátó, mértékletes, tisztességes lenne, ha a politikai hatalom…..
Geekblog Jack Reacher 2013.01.02 14:56:36
A új Tom Cruise-egotrip legemlékezetesebb, pontosabban, egyetlen emlékezetes alkotóeleme az eseményeket a háttérből irányító „Zec” nevű gazember, akit a kamera elé ritkán álló Werner Herzog alakít, néha egészen hátborzongatóan. Persze nem hagynak neki elég teret:…..
Szájer József bosszúsan elmormolt néhány válogatott káromkodást a bajsza alatt, aztán keserves mártírképet vágva előbányászta az ő istenített iPadjét. Akkurátusan ellenőrizte, hogy töltöttek-e az akkumulátorai, hisz mióta végzett az Alaptörvény megszerkesztésével…..
Karácsony előtt jártomban-keltemben akárhová néztem, mindenhol tombolt az eszköz-bőség. Amikor a könyvszakma jeles képviselői azon keseregnek, hogy zsugorodik a könyvpiac, akkor talán vethetnének egy pillantást arra, hogy milyen sebességgel alakul ki az új olvasási paradigma…..
A kormány elmúlt két hétben produkált felsőoktatás-ügyi csavarjai mintha a világvégére játszanának: pénteken úgyis lehúzzák a rolót, akkor minek megcsinálni rendesen? A rossz hír, hogy - legalábbis ha ezeket a sorokat olvasni lehet - nincs vége a világnak, és a kormányzati…..
ágica1 2012.12.21 22:44:27
@Mystes: a gimiben még tudnak gondolkodni is, (bár már butítják őket rendesen: addig, amíg csak felnőtt nem lesz belőlük.), de ezeknek a srácoknak -úgymond- kicsi a kompromisszumkészségük. Magyarul valami vagy tiszta, vagy nem.
Ezért nem bírják a hazugságot! Sőt, még látják is!
Riasztó példák érkeznek Angliából, a diákokra kirótt terhek sok esetben oly mértékben megterhelik a fiatalokat, hogy sokan nem látnak más kiutat: eladják testüket. Hamarosan Magyarországon is két escort között készülnek fel vizsgáikra a diáklányok? Nemcsak Magyarországon,…..
Jean-Christophe Bonis francia tanácsadó két éve él Budapesten. 5 éve tagja a CouchSurfingnek. Beválogattam őt is a leghelyesebb CS tagok listámba. Szerettem volna tudni hogyan él egy francia Magyarországon, ezért elhívtam kávézni. Az interjú első része itt…..
Nesze!szer Meztelen címlap 2012.12.20 16:38:39
A spanyol Harper's Bazaar nem tökölt (bocsi!) a címlap styling ügyben sokat a januári lapszámnál. A szépséges Carmen Kass levetkőzött meztelenre, aztán egy jó drága Viktor & Rolf bundát hajítottak rá. Hatásvadász ötlet, az egészen biztos. Nektek hogy tetszik ez a fajta…..
ágica1 2012.12.21 11:49:08
@butyko: nagy vagy butykóóóóó!
A történetnek még nincs vége, de néhány tapasztalatot már érdemes összegezni az Orbán-hatalmat láthatóan váratlanul érő diák- és hallgatói ellenállási mozgalom kapcsán.1. (És a legfontosabb.) A magyar kormány bizonyította alkalmatlanságát arra, hogy irányítsa ezt az…..
ágica1 2012.12.20 00:55:23
@tábormegsemmisítő: Öcsécske, maradj Győzikénél és igyál még egy sört!
Hát mindenki megveregetheti a saját vállát: Orbán Viktor és stábja annyira megijedt az utcára lépő hallgatók, oktatók, szülők és középiskolások tömegétől, hogy totális hátraarcot csinált. Jól figyeljünk, most épül a nyugdíjrendszerhez hasonló újabb szent tehén, és…..
Valódi aknamezőre futott a kormánypártok diákok és a hallgatóság ellen folytatott kommunikációs offenzívája szerda este. Giró-Szász András kormányszóvivő tájékoztatója és Parragh László arra reflektáló –vélhetően nem túlságosan átgondolt – televíziós…..
Semmi meglepő nincs azon, hogy épp az egyetemisták vonultak először utcára. A Békemenet és a Milla, illetve annak permutációja egészen más tészta, ők politikai célzattal kívánták megmutatni, hogy tényezők, hogy rájuk számítani kell. Ezzel ellentétben az egyetemisták azért…..
ágica1 2012.12.14 22:53:20
@sanyix: @endike: @öt görög: trollkodás helyett gondolkozhatnátok is! Tiszteljétek azt, aki ki mer állni és nem lopni megy a szabadság térre!
ágica1 2012.12.14 23:46:24
@sanyix: én úgy érzem, hogy egy kicsit helyettünk is...
Mindenesetre azok, akik ingyen végezték el iskoláikat a munkás-paraszt-kormány alatt, azok most ne vegyék el ennyire a lehetőségeket a kevésbé tehetősektől. Szerinted pl a Corvinus elit szakára ingyenesen felvett politikusgyerekek pontszáma hogy lehetett annyira magas, amihez minimum többszörösen szociálisan és egyéb hátrányos pluszpontokkal lehetett csak hozzájutni?
Anno is volt protekció, kontraszelekció, stb -de egy jófejű diák bárhová bekerülhetett.
Persze a diáklébecolás sem mai találmány: olvasd el pl. Francis Carci Villon életrajzát!
Bocs' hogy elsőre fizetett fidesztrollnak néztelek, de azokkal van tele a net: ha megkaparod egy kicsit, mind kitalált személy.
"Véres kardot hoztam, Őseink véres kardját, Sorsdöntő harcra kész a nép! Megvédjük szabadságunk,Gyurkának ellenállunk,Nem kell a sápadt istenség!Árpád szabad népe,Honfoglalóknak vére,Nem tűr meg Fekete zabolát!Álmunk valóra válik,Vagy elveszünk egy szálig,De inkább…..
Gasztrobizarr Ne járjatok ide 2012.12.09 09:35:26
Az újlipótvárosi Pozsonyi út ígéretes környékén egyre másra nyitnak az új helyek. Nem is olyan régen: 3-4 éve indult el a magasabb színvonalú gasztronómiai élet errefelé, sokáig csak egy "lámpás" világított a láthatáron. Mostánaban felpezsdült minden. Úgy tűnik azonban,…..
Belgium vs Magyarország, Genk vs Videoton, Winners vs. Losers. Ezt a posztot nem mi írtuk, olvassatok kelet-európai hisztit, epic. Kiparittyázták a magyarokat, kiejtették a Videotont, elintézték a Videotont, hiába, már megint a másikban van a hiba, holott csak annyi…..
Bizonyára egyedi technikai malőrt fedezett fel nohab az Orfűről hazamentett gösseres poharán. Lemérte ugyanis, hogy a fél literes jelzésnél mennyi anyag kerül bele, és hát kicsit kevesebb, mint fél kilo. A kezembe akadt a minap - fogalmam sincs, hogy került haza - egy…..
ágica1 2012.12.07 14:38:20
@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Erre a küszöbértékre buknak a vendéglátósok: nézs meg, hogy a harmadik koktélodban mennyi az alkohol!
(csökken, mert neked úgyis mindegy!)
ágica1 2012.12.07 15:05:48
@Manyecska /from Japan/: Jó, jó, de a szépség fordítottan arányos a bevitt alkohollal: nincs csúnya nő, csak kevés pia!
A korrupció elleni fellépés kulcskérdései a tág értelemben vett állam átláthatóságának növelése, a közbeszerzések rendszerének átalakítása és a pártfinanszírozás rendbetétele. A Haza és Haladás Alapítvány átfogó programon dolgozik, amely ezekre a problémákra kíván…..
Ghostwriter Az ostromlott légvár 2012.12.03 20:07:31
Az írja az újság: az LMP-t mostanság folyton üldözik. Egyre arrogánsabban, egyre vadabbul. Sőt, liberális körök „direktben mondják”: ki is fogják őket nyiffantani, ha nem csatlakoznak az ellenzéki együttműködéshez. Pedig Magyarországnak inkább büszkének kellene ezekre a…..
ágica1 2012.12.04 14:17:36
@Távmunkás: Nem tudtad, hogy a középen állókat két oldalról ütik?
ágica1 2012.12.04 14:26:43
@Balt: Igazad van, viktor is kisz-titkár volt, bajuszkirály sem adta alább, schiff a fideszben tanácsadott, aztán amikor nem kapott eleget, kiderítette, hogy lehet másképp is. Persze nem így.
Lellén egyszerű nyaralónak még jó fejnek látszott ugyan, de ki az akit nem szédít meg a mani?
Láttál már egy eszme mellé álló élő politikust?
Mellesleg az egész arról szólna elvileg, hogy először rakjuk ki ezt a fertőtött bagázst, állítsuk bíróság elé és vegyük vissza, amit elloptak, és közben keressünk tisztakezű vezetőket.
Szép álom.
Mindenesetre sem gyurcsányozással, sem viktorozással nem haladunk!
Folytassuk ezt a világvége után!
:-))
Létezik, hogy egy ügyvédi iroda küldözget a Telenor nevében fantomtartozások után felszólításokat, úgy hogy a Telenor nem tud róla? Naiv ügyfél nem érti, milyen tartozása lehetne, miután 0-ás papírral hagyta ott a szolgáltatót, számhordozással, úgy, hogy ha bármilyen…..
Live Info Tüntetés a nácik ellen 2012.12.02 12:30:12
Ma délitán 3 órától közösen demonstrál a Fidesz, az MSZP, az LMP és az Együtt 2014 Mozgalom az antiszemitizmus, a nácizmus és a nácik ellen. ..
Újra fiatalok gyűlnek Bokros Lajos háza elé. Lassan szokásukká válik. Úgy tűnik, komolyan gondolják, hogy visszaszerzik Bokros „ellopott” EP mandátumát. Nem engednek. Sőt, ezúttal már nehéz tüzérséget is alkalmaznak. (Egy lakókocsi formájában.) A most meghirdetett…..
ágica1 2012.11.24 21:01:58
@dr kíváncsivagyok: Van ott még egy két semmittevő...
Na de a magyar parlamentben nincs?
Hazazavarni az egész bagázst itt is -ott is!