Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Takito

0 bejegyzést írt és 56 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha az ember azt olvassa egy mobilcsomagról, hogy korlátlan, akkor bizony arra számít, hogy egy izmosabb összegért cserébe, azt csinál, amit akar. Pláne, ha szó szerint az szerepel a hirdetésben, hogy korlátlan perc és sms, mint a Vodafone RED esetében. Hát barátaim, ez pont nem így van. Itt akkor…..
Takito 2017.11.21 01:12:19
@ptspts: Valahol 0 és 1 forint között.
Alimento Bio 2014.10.05 09:04:42
Gondolom, nem ismeretlen a kép, amikor az „ipari” mezőgazdaság, állattartás és élelmiszer-feldolgozás rendszeresen a gonosz világuralmi erők alázatos szolgálójaként tűnik fel, GMO növényekkel táplált mutáns állatok töltik sanyarú ételüket apró ketrecekben, hogy aztán szenvedéssel teli útjukat egy…..
Takito 2015.04.14 09:06:04
@Meleg Sándor: Kicsit későn válaszolok, de most keveredtem a blogra (amit olvastam az nagyon tetszik, gratulálok). Lényeg: bőven elég a Földön előállított élelmiszer, csak abból felfoghatatlanul sok kerül a szemétbe. Több számot olvastam, ami elterjedt és nagyjából az arany középút az a másfél milliárd TONNA per év. Ráadásul ennek nagy része még fogyasztható. Nem akarom túlbonyolítani, még messze nem 100%-os hatékonysággal is 3 milliárd ember élelmiszerellátást lehetne megoldani, ami többszöröse az éhezők számának (~1 milliárd fő). Szóval elég élelmiszer van előállítva, ki is van fizetve, csak nincs elfogyasztva. A bio/öko/reform/organikus, stb. élelmiszerek ízélménybeli különbsége nem elsősorban nyersen ütközik ki, bár szerintem ott is egyértelműen észrevehető, hanem a belőlük előállított élelmiszer-készítményekben érezhető markánsan pl. túró és túró között tízszer akkora különbség van, mint tej és tej között.
Kilencvenharmadik vendégem a svájci Sandra Brüh (27) volt. Sorrendben nem ő következne, de mivel mostanában ő állt hozzám a legközelebb, őróla nagyobb kedvel írok. Sandra még 2007-ben regisztrált a CS-re, 17 vendéglátótól van refije, ő maga egyszer látott mást vendégül.…..
Takito 2014.10.11 13:57:48
Nyolcvankilencedik vendégem az olasz Serena (24) Szicíliából, Messinából érkezett hozzám. Sajnos csak egy estét töltöttünk egymással. Serena már többször járt Budapesten, az egyik kedvenc városa. Pozsonyban dolgozik elemzőként, és tanul is. Most csak megállt Budapesten egy…..
Nemrég belefutottam a kérdésbe a carthrottle-ön, hogy ha három autód lenne, mi lenne az. Egy hétköznapokra, egy hétvégére és egy pályázni. Be is küldtem a kérdést a szerkesztőségi levelezőlistánkra. Íme, a válaszok: Pere László (karmageddon)Hétköznapokra: Mivel van…..
Nemrég az Eötvös utcába költöztem. Soha nem éltem Pesten korábban (8 év Tas vezér utca a Feneketlen tónál, majd 8 év a II. kerületben). Legközelebb megírom, miért hagytam ott a Rózsadombot. A három hét alatt még nem ismertem ki a környéket, de kezdem érezni, hogy bekerültem…..
Belsőség Ha lemaradsz, kimaradsz 2014.08.04 14:28:10
Alig pár nappal a rendezvény előtt kezdenek felpörögni a XI. Belsőség-találkozó körüli dolgok. Ez egy pár hasznos infót tartalmazó posztocska, megelőzendő a sok kérdést. Ja, hogy nem tudod, mi ez? Itt elolvashatod, de röviden csak annyit: ez az a hétvége, ahol együtt…..
Ó, de várjuk már ezt a hétvégét! Hosszú évek tradícióját nem adjuk fel, hiszen az első (kvázi) közönségtalálkozónkat 2007-ben, azaz hét (!) éve hoztuk össze. És - nagy szerencsére - azóta is sikerült tartani azt a békés, nyugodt és laza családias hangulatot, melyet az…..
Takito 2014.07.14 01:47:03
@hofi601: Ha lehetne, akkor beszállnék utasnak.
Hetvanhatodik vendégem volt két éjszakára még február végén, az ukrán Margarita Kirakosian (21) újságíró szakos egyetemi hallgató. Jelenleg Dániában jár egyetemre, szeptembertől Londonban fog tanulni kiemelkedően magas ösztöndíjjal. Szereti az orosz irodalmat. 9 alkalommal volt…..
Takito 2014.03.25 20:10:07
@nikita: Ha úgy nézed, hogy megvan rá az esély, hogy hamarosan nem lesz se Ukrajna, se hrivnya, akkor egyből nőtt az értéke...
Az amerikai egészségügyi rendszer a világ legdrágább egészségügyi rendszere miközben a mutatóik kifejezetten rosszak. Már csak ezekért is erről a számláról beszél a világ tegnap este óta. Egy srác két napig volt a sürgősségin vakbélgyulladás miatt és meg is műtötték,…..
Takito 2013.12.31 16:55:06
@midnight coder: Nem azért, de az amcsi átlagjövedelem gyakorlatban, ha beleszámoljuk azt a néhány millió illegális munkavállalót, akkor kb. 2500 dollár havonta, ami éves szinten 30.000 dollár, azaz mai középárfolyamon 7.370.100 forint, ami nem éppen 25 millió. Ennek ellenére jól meg lehet élni az USA-ban, de az egészségügyük ennek ellenére egy VICC, így csupa nagybetűvel.
Az elfogadott couchsurfing request után általában a surferek egy, max két levelet írnak még. Az elsőben megköszönik az igenlő választ, az érkezésük előtt pedig dobnak egy új üzenetet, hogy érdeklődjenek mikor leszek otthon. Hozzászoktam a rövid, lényegretörő levelezésre. Az…..
Egyáltalán melyiknek milyen szerepe van a kortárs és a hagyományos magyar konyhában? Legyen ez egy félig megválaszolt költői kérdés. A kortárs konyhában - ha szeretjük, ha nem- minden bizonnyal szerepel a pizza, szerintem ha egy étel évtizedeken keresztül (és még jelenleg is)…..
Takito 2013.06.21 16:48:20
Óriási a lemaradásom házi sörök terén. Az év során kéttucatnyi otthon főzött sört kóstolhattam, hála a házi sörfőzők irántam tanúsított kitüntetett figyelmének, viszont csak egy párat volt érkezésem megírni. Noha a kéttucat közül mindössze 3-4 olyan volt, ami nem…..
Már egy ideje a fiókomban tanyázik ez a toll, mert sajnáltam elhasználni. Tudtam ugyanis, hogy a Waterman tollak rohadt drágák, legalábbis abban az esetben, ha nincs rajtuk egy Ignis felirat. A Suzuki Ignis gyártási idejéből szabadon kiszámolható, mennyi ideje vigyázok erre a…..
Takito 2012.12.21 08:11:39
A vihar elmúltával lassan magához tér New York (és az Egyesült Államok többi érintett része). Arra voltunk kíváncsiak (és kértünk meg Titeket), hogy milyen volt belülről megélni az elmúlt napokat. Rolf küldött is beszámolót New Yorkból, sok képpel és videóval. Az ő…..
LifeTILT A Múlt 2012.10.30 23:27:53
Eddig magamnak sem akartam beismerni, de a LifeT!lt romantuikus blogolós időszakának vége. Még idén teljesen átalakul itt minden és egy teljesen új alapra helyezem ezt az egészet, de előtte lenne még itt egy kis dolgom, mert a múlt lezárása nélkül nem építhetek jövőt. Ez a poszt…..
CouchSurfing American Dream 2012.06.25 15:23:00
Kilencedik vendégem Lori Lewis, 44 éves, az Egyesült Államokban, Floridában, Orlando városában él, nonprofit macskamentő vállalkozást vezet. Korábban informatikusként dolgozott, de tönkrement a szeme, ezért szakmát váltott. Gyerekkorában állatorvos akart lenni, de mivel kiváló…..
Takito 2012.10.15 11:19:50
@nikita: Hajnali kettőre el is olvastam. :D
Lenne még egy kérdésem. Látom, hogy sok cidert fogyasztasz, én csak most kezdek ismerkedni ezzel az italfajtával. Mit ajánlanál egy kezdőnek, mi az amit feltétlenül ki kell próbálnia?
Takito 2012.10.15 11:42:12
@nikita: Köszi szépen, azt hiszem ez a "rövid" lista kezdetnek jó lesz. :-)
A közszolgálati televízió hírműsorai már régóta viccparódiák csak, ha kicsit hunyorítunk és balra fordítjuk a fejünk, olyan, mintha a Bagi-Nacsa páros a Kádár-rendszer cenzúráján viccelődne. Már régóta a közmédia összes számítógépén ott a megfelelési kényszer 2.0…..
2012 szeptember elsejétől új hullámhosszra, a 88,1 Mhz-es fővárosi frekvenciára költözik az InfoRádió. Magyarország első és egyetlen hírrádiója júliusban a Médiatanács pályázatán nyerte el az új, 12 évre szóló, közösségi médiaszolgáltatási jogosultságot. A…..
Takito 2012.09.02 13:06:38
@S1980: Ugyanaz a cégcsoport. Szóval ez egy reklám.
A Mercedes és a Renault után a Ferrari is megerősítette, hogy már a próbapadon nyúzzák a 2014-től bevezetendő turbómotort. Jelenleg úgy tűnik, másfél év múlva ez három gyártó fogja ellátni az összes F1-es istállót. A Ferrari sok tapasztalattal rendelkezik a V6-os…..
Takito 2012.08.29 12:27:16
@cr500: Úgy tudom, hogy a megengedett maximális fordulatszám 15.000 lesz, azok a motorok a '80-as évék végén, 20.000 felett forogtak, ráadásul úgy emlékszem, hogy a majdani konstrukcióban korlátozzák a turbónyomást is.
Takito 2012.08.30 08:45:50
@Bravooo: ERS? Mesélj, mert ez nekem új.
LifeTILT A Doppingbáró 2012.08.27 00:06:52
Hihetetlen profizmus és technikai stáb van a LifeTilt mögött. Most például azért nem tudom megírni a sikeresen beharangozott fenékformálós posztot, mert szervizben van a gépem átvizsgáláson, és minden kép, és egyéb anyag a csajokról azon a gépen van, úgyhogy a fenékformálós…..
Takito 2012.08.27 12:40:50
@benedek bence: 111.5? Ha 11.5 akart lenni, akkor nem, '36-ban Jesse Owens a berlini olimpián 10.3-mat futott. Ha nem elírás, akkor nem tudom mire gondoltál.

@azAttis: Nem kell utánanéznem, tudom én is, olvasd el a fenti kommentem utolsó mondatát.
Usain Bolt pedig nagyon nincs egész évben csúcsformában, kikapott a válogatón is Blaketől, és míg ő "csak" hatszor futott idén 10 mp-en belül, addig Blake kilencszer, Gatlin pedig nyolcszor.

@ColT: Schumacher az első két vb címénél még Benettonnal versenyzett, ami jó autó volt, de közel sem a legjobb, kb. mint idén a Lotus. Mellesleg mikor a Ferrarihoz szerződött, akkor az egy középcsapat volt, már majd 20 éve nem nyertek vb-t. Az, hogy néhány év múlva mégis az övé lett a legjobb autó, az nem kis mértékben az ő munkája.
Takito 2012.08.27 13:47:10
@Tomisz: Nem hiszem, hogy az amerikai vezetés bármilyen eszközzel segítette volna, mert a győzelem nekik sem volt öröm.
Az olimpia után a többi bajnokot meghívta az elnök a Fehér Házba, de Owens-et nem, ugyanis a választások előtt finoman szólva is nem volt ajánlatos nyilvánosan megjelenni egy fekete emberrel. Még egy gratuláló táviratot sem kapott. Ennyire örültek a győzelmeinek...
Később ezért ment el Owens profinak, mert semmi támogatást nem kapott az államtól, így kénytelen volt különböző cirkuszokban fellépni.
Érhet-e többet 7300 tonna vas és acél, mint a világ tíz leggazdagabb emberének teljes vagyona? Bizonyára nem, ha a MÉH-ben adjuk le, ha viszont turistalátványosságként adjuk el, akkor már van rá esély. Legalábbis akkor, ha nem számolták el magukat a srácok. Az olasz…..
Takito 2012.08.27 01:43:34
@Kopi3.14: Az gránátvörös-kék... :D
A világ évszázadok óta értetlenül áll a magyar csoda előtt. A sztori még 896-ban kezdődött, amikor ős apáink , Európa akkori legnagyobb arcai, a Dunát meglátva megálltak szomjukat oltani, és ha már itt voltak le is telepedtek és úgy döntöttek, itt küzdenek majd honért a…..