Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Loge

90 bejegyzést írt és 780 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 A különféle internetes médiumok ma beszámoltak arról, Póczai Zoltánt, a Zala megyei Sormás polgármesterét négyrendbeli csalásért és ötrendbeli magánokirathamisításért pénzbüntetésre ítélték, valamint hivatalából eltávolították. Eddig rendben is volna.…..
Loge 2012.03.07 20:51:24
www.sormas.hu

A főoldalon köszönt a polgármester: Póczai Zoltán.

Magyarország, én így szeretlek!
Róma augusztusban gyakorlatilag kiürül. Bár roppant meleg van, az üres város, illetve az, hogy lehet közlekedni, elegendő kompenzáció a hőségért cserébe. Te, a Vespád és egy hűsítő szökökút: abszolút Róma, abszolút vakáció!..
Kevés olyan magyar film van, amelynek visszhagja, híre eljut az átlagemberhez. E kevesek egyike volt A nyomozó című film, amelyről sok jót lehetett egy időben hallani egy bizonyos filmszemle kapcsán. Ennek fényében nagy reményekkel szereztem be a kópiát a filmről, s a kedvező…..
bLoge - Loge blogja Etikai kérdés 2010.03.19 18:22:00
Ezúttal arra kérnék minden kedves idelátogatót, hogy vegye a fáradtságot, és írjon egy kommentet, ő mit tenne a helyemben a történek főszereplőjélnek a helyében, hátha megkönnyítitek a döntést.    A következő dologról van szó. Adott egy képzeletbeli…..
A délelőtt bepanaszolt tablófotós is bejelentkezett, aki szerint teljes félreértés ill. ferdítés történt, amit mi jól tényként kezeltünk: igenis volt pontos árajánlat, ami a megfelelő és érvényes árjegyzék alapján készült és aminek az áraitól ők végig nem tértek el.…..
Magyarország visszatért a koncepciós perek korszakába. Legalábbis szegény Zuschlag János utolsó szó jogán a bíróságon elmondott beszédéből erre következtethetünk.     Jánosunk arra reagálva, hogy az ügyész 12 és fél év fegyházat kért rá, bűnszervezetben…..
Az internet egy aranybánya, semmi kétség. Tele van olyan információkkal, adatokkal, amelyek megkönnyítik a munkát, színesebbé teszik az életet, segít a kikapcsolódásban, és ablakot tár a világra. Mindennek azonban lehetnek negatív következményei is, ha tudniillik az ablakod…..
 avagy: hány százalékot lehet elérni Minden valamirevaló tanárnak vannak történetei a legostobább diákokról. Ez az a kategória, akik mintha gyógyszert vennének be a tudás és a logika ellen, akiknél édesmindegy, hogy egyszer vagy nyolcszor magyarázza el az ember az…..
Loge 2010.03.14 10:44:08
@Kitartó: :)
Az a baj, hogy ez már olyan mély szint, hogy egyszerűen nem lehet velük érzékeltetni, mekkora sötétségben leledznek.
Loge 2010.03.14 22:33:58
@G.d.Magister: elvileg nem tudják a címet, bár éppen most megy a nyomozás közöttük :)

Az úgy van, hogy ezeket a dolgokat sajnos nem én találom ki. Leközölni nem túl etikus, de mivel nem csak hogy név nélkül teszem, hanem elvileg a várost sem írom mellé, talán megbocsájtható.

Apám szövege, de igaza lehet, hogy a világ IQ-hányadosa állandó, csak egyre többen vagyunk rá. Az utóbbi 10-15 évben nagyot zuhant a színvonal.
Abban biztos vagyok, hogy a magam részéről nagyon sokat megteszek azért, hogy kevesek maradjanak ezen a szinten, s egyébként nem hiába: tényleg csak egy-két ilyen zsenim van, a többség normális.

A színvonalt jól jellemzi, ha megnézed az érettségi feladatsorokat. Tanulságos...
Loge 2010.03.15 23:05:57
@Iláj: heló, Laci
bLoge - Loge blogja Resurrection 2010.02.11 20:11:00
Ma az iskolában a kedvenc osztályomnak tartott órán szóba jött, hogy van blogom. Vagy, hogy volt, vagy valami ilyesmi. Erre elfogott a régről ismert érzés, hogy kvázi minimális felelősséggel mondhassam el ismét a véleményemet a legkülönfélébb dolgokról.Egyelőre nem szólok egy…..
 Bár szorosan véve nem tartozik a pedagógusok alapfeladatai sorába az a közutálat, amit a tanártársadalom nagy része Magyar Bálint iránt érez, ez a jelenség mégis működik. Ő ugyan aligha tudhat erről, a mértékéről pedig valószínűleg lövése sincs: azokon az oktatással…..
Loge 2009.10.15 21:44:01
@borovi: Lehet, hogy azért tart ott az oktatásunk, ahol, mert a tanárok többsége úgy gondolkodik, mint te, avagy olyanok, mint a te volt kollegáid.

Én egyáltalán nem gondolom szégyenteljes dolognak, ha valakinek sok-sok év után készülnie kell az óráira. Ez nem azt jelenti, hogy annyira sötét, hogy ne tudná az anyagot, hanem azt jelzi, hogy tisztában van azzal, hogy az évek alatt bizony nagyon megváltoztak a gyerekek.
Azok a pedagógusok pedig, akik nem veszik a fáradtságot, és nem hajlandóak reagálni az új jelenségekre, nos ők roppantul népszerűtlenek és kevéssé hatékonyak lesznek.

Nehogy azt gondold, hogy nem tudnék (az oktatott tárgyaimon belül) bármilyen témáról 45 percig folyamatosan beszélni. Nem erről van szó. Arról van szó, hogy tartom annyira a diákokat, hogy akad köztük olyan, aki miatt érdemes törni magam. Ezért van az, hogy folyamatosan igyekszem bővíteni a tudásom, hogy használom az újszerű technikákat, s talán ezek miatt gondolom: nem utálnak.
Hol az igazság?Mindig melengeti a szívemet, amikor arról hallok, olvasok, hogy visszaélnek az emberek jóindulatával és segítőkészségével.A minap is hasonló cikkre bukkantam az indexen. A nyitott gerinccel született kisfiú nevében gyüjtött össze körülbelül 1.000.000 forintot a…..
A minap került a kezembe kevés számú 18. századi könyveim közül egy kedves kis darab: Ovidius Tristiá-jának kommentárokkal ellátott kiadása 1749-ből, a jezsuita iskolák tanulói számára. A kötet nagyszombati kiadás, tűrhető, bár nem nagyigényű tipográfiával.…..
Olvasom az indexen, hogy Szekeres Tamás egészségügyi miniszter nem tervezi a tanárok beoltatását az új influenzavírus ellen. A döntés bizonyos szemszögből nézve teljesen racionális, de én sajnos pont nem ezt az álláspontot képviselem. Ésszerű az elhatározás abból a…..
Loge 2009.08.15 17:13:48
@szamárfül: és a mostani, leegyszerűsített, mondhatni diktatórikus módszerekkel kimondott verdikt következtében elhulló tanarak tetemei mennyiben fognak különbözni az általad vázolt helyzet miatt elhunytakétól?
Loge 2009.08.19 13:34:55
@szamárfül: már hogyne lehetne. Szerintem hasonló mértékben gondoltam az írásomat komolynak, mint Te e tiedet.
Loge 2009.09.22 18:54:30
@eutanazia1: gondolod, hogy kevésbé ellenállóak, mint a kétéves gyerekem, vagy a várandós feleségem, netán a megszületni készülő gyermekem?
A minap tanúja voltam egy keményen rasszista kijelentésnek, ami az iskolában hangzott el. Ráadásul egy tanórán történt, történetesen olyanon, amit én tartottam. Tanúja voltam, ahogy a többi jelenlevő is, és nem csináltam semmit.    Történt ugyanis, hogy egy igen…..
Loge 2009.09.21 19:08:22
@Álszentfazék: Köszönöm, hogy elmondod számomra, hogy miket is gondolok...
Még mielőtt arra gondolna valaki a címből, hogy valami nagyon vicces dolog történt, ki kell ábrándítanom. Éppen ellenkezőleg: olyan utasítást kaptam, amelynek végrehajtása ellenkezik az elveimmel, de ennek ellenére meg kell tennem, s ettől egy másodpercig sincsen jó kedvem.…..
Loge 2009.09.17 21:07:22
@Walter Melone: ezt a rendelkezést elvileg olyanok írták elő, akik élharcosai a diszkrimináció elleni küzdelemnek. ergo: valaki hazudik...
Loge 2009.09.17 21:09:47
@s_timcsi: nagyjából én is megfogalmaztam már értekezleteken is, magánbeszélgetésekben is hasonlót: ha annak az összegnek, amit a felzárkóztatásra elpazarol az állam (merthogy a legtöbb esetben sikertelen a projekt), tizedét áldoznák a tehetségfejlesztésre, vissza tudnánk kapaszkodni a középmezőny felső részébe. Ha viszont így dotálják a tanulmányokat, akkor menthetetlenül csúszunk lefele.
Loge 2009.09.17 21:11:34
@mefisto: szerintem tévedsz: elvileg nincs joga más oldalát megnézni a diáknak. Az, hogy többé-kevésbé hozzáférhető pedig gyakorlatilag minden adatunkról elmondható.
Mellesleg a gyerekeink sem hülyék: látják, sejtik, érzik, ki az, aki HHH környezetből érkezett.
bLoge - Loge blogja Évkezdet 2009.09.12 18:57:00
Egyre inkább bebizonyosodik, hogy a választott nickemet olykor Főnixmadárra kellene változtatnom, mert már másodszor volt egy előre nem tervezett hosszabb szünet, ami után visszatérni szándékozom.   Augusztusban pár hétig a családé volt a főszerep, utána pedig teljes…..
Loge 2009.09.13 11:37:39
@Reckl_Amál: Engem a hivatalos verzió szerint azért tettek meg ofőnek, mert az az osztálytípus, amelyiket megkaptam, évek óta renitens egyedekből áll, és elképesztő dolgokat művelnek. Tőlem azt várják, hogy elejét vegyem ezeknek a dolgoknak, s hogy rend és fegyelem uralkodjék az osztályban. Eddig nem volt gond...

Én egyébként nagyon örülök a feladatnak és roppantul hálásnak gondolom: a hatalmas felelősséghez hatalmas lehetőségek is párosulnak, hiszen innentől jóval több ráhatásom lesz a "saját" gyerekeimre, mint azokra, akiket hetente kétszer-háromszor látok.

Összefoglalva: sok a dogom, de jól érzem magam: boldog vagyok.
Loge 2009.09.15 18:28:25
@Jardin: Köszönöm.
Én pedig Neked gratulálok, ha volt bátorságod bevallani magadnak, hogy nem erre vagy hivatott. Sajnos túl sok olyan kollega van a pályán, akinek nincs annyi önismerete és/vagy önkritikája, hogy szembenézzen a hasonló tényekkel...

Örülök, hogy itt jártál.
Archiregnum Schlechte Faschisten 2009.08.11 10:25:00
 Szegedi Csanád strassbourgi egyenruhás bevonulása végül elérte a nyugat-európai bulvár közszolgálati média ingerküszöbét. A BBC Reporters a világ problémái iránt érzett heves aggódási rohamai közepette – az iraki közbiztonságról és a sierra leonei közoktatás…..
Önfeledten nézelődtem egy könyvesboltban, amikor érzékszerveim hirtelen felsikítottak: a polcról a hazai bulvármédia egyik kedvenc háziállatának, Geronazzo Máriának a könyve integetett felém. Azok után, hogy -mint minden tisztességes sztárnak- saját honlapja van, ráadásul…..
Loge 2009.08.06 09:06:47
@szamárfül: A pofám leszakad.
De azért arra kíváncsi lennék, TE hogyan akadtál rá? :D
Loge 2009.08.09 10:20:08
@szamárfül: Most nem voltál ügyes...
Loge 2009.08.11 10:16:20
@szamárfül: Hát azért, mert ez a plázás kijelentést csöppet dehonesztálónak érzem. Ha gonosz lennék, azt kívánnám Neked, hogy akkor aludj nyugodtan, amikor én plázában járok. Zaklatott életed lenne.

De mivel jó szándékúnak gondolom magam, véletlenül sem akarok ilyet. ;)
"Lelőttek egy 45 éves cigány nőt, 13 éves lányát pedig súlyosan megsebesítették a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kislétán hajnalban." (HírTV)Ismét egy, a korábbiakhoz kísértetiesen hasonlító merénylet történt, a hozzávalók ugyanazok: vadászpuska, sörét,…..
Pár napja emésztgetem a dolgot magamban, de nem tudok túllépni rajta. Reckl_Amál remek írását szeretném egy általa nem említett dologgal kiegészíteni. Gyurta Dánielről lesz szó, aki -per pillanat- az egyetlen aranyérmesünk a Római világbajnokságon. Mindenek előtt szívből…..
Írja az index, hogy elkaptak egy ügyészt, amikor a kenőpénzt akarta átvenni valami parkolóban. Az ügyészek körül gyanús csönd volt, de most megnyugodhatunk: ők sem különbek a Deákné vásznánál. Írják még, hogy egy korábbi vádlottal szexuális kapcsolatot részesített…..
Loge 2009.07.31 21:11:22
@P.W.H.: a letöltés Magyarországon nem bűn, akármennyire is ezt akarják áthozni a derék szoftverdetektívek. Itthon a feltöltés a bűn, ergo, ha torrent oldalról töltesz, az bűnnek számít, ha sms-es fizetős oldalról, akkor nem vétettél a paragrafusok ellen.

Tehát valami más, hasonlóan rettenetes bűnt találj, ami miatt lesittelhetik a derék ügyész urat. ;)
Loge 2009.08.04 09:44:54
@Scala: A sorok között olvasás tudománya sajnos kiveszni látszik a mai emberekből, pedig talán nagyobb szükség lenne rá most, mint az elmúlt rendszerben. Akkoriban az értelmiséggel elsajátíttatták ezt a képességet, hiszen az erősen cenzúrázott híreket nem lehetett máshogy felfogni.
Ma egy kicsit más a helyzet: mára ott tartunk, hogy nem igazán találni pártatlan és elfogulatlan hírforrást, így eleve torzított információkhoz juttatják a népet. Az más kérdés, hogy a nép a seggét veri örömében a földhöz, hogy nem kell neki az agyát használnia, hanem a saját szája íze és pártállása alapján ki-ki megtalálhatja a neki való csatornát, folyóiratot az ATV-től az Echo-ig, a Népszavától a Magyar Hírlapig.

Én az iskolában -többek között- erre is megpróbálom megtanítani az emberkéket, hogy ne dőljenek be az agitpropnak, hanem ésszel értelmezzék az információt. (De arról, hogy ez mennyire sikerül, őket kellene megkérdezni...)
Az egyik délutáni sziesztát, amikor a család többi tagja átalussza a kellemetlen forróságot, arra használtam fel, hogy megnézzem Mel Gibson Apocalyptoját. Több kritikát olvastunk róla, amikor megjelent, s már igencsak esedékes volt, hogy megnézzem. (Feleségem a leírásokat olvasva…..
Loge 2009.07.22 08:36:44
@Scala: Igen, a veszély megérzését valóban kifelejtettem, pedig nekem is tetszett. Bár eléggé kézenfekvő, de ennek ellenére fontos jellem, hogy mennyivel közelebb voltak még az ösztönvilághoz, mint mi.

A falu - város ellentét szerintem nagyon erőltetett. A rabszolgakereskedelem rendben van (leszámítva, hogy meztelenre szokás vetkőztetni a "portékát"), a rengeteg rabszolga is erős túlzás. Az uralkodó nép tagjainak a semmittevése és pazarlása az, amit én semmiképpen nem tudok elfogadni. A pazarlás kifejezetten a nyugati embertípus sajátja, a görögöktől, rómaiaktól, egészen a mai európaiakig-Észak-amerikaiakig. Nem tudom elképzelni, hogy indiánok között ilyen létezhetett. (Természetesen nem az uralkodókra gondolok, mert ők szinte mindenhol prédálnak, hanem a köznépre.)
Loge 2009.08.04 09:37:16
@Scala: A figyelemfelhívásra jó, ez igaz, de ettől még lehetett volna igazul is; ha már ennyi pénzt és munkát belefecceltek.
Az egyik súlyos hiányosságot pótlandó, a héten megnéztük az egyik leghíresebb filmet, a Casablancát. Amikor ilyen régi moziba vág bele az ember, felkészül rá, hogy a lassabb tempó, a mai alkotásokhoz képest szimplább szálak és a sok dialógussal átitatott történet relatíve…..
Tegnapig nem akartam kommentálni az Aquaworldben történt tragédiát, de aztán szokás szerint jött egyújabb hírmorzsa, ami miatt kinyílt a bicska a zsebemben.    Arról ugye szinte mindenki értesült, hogy egy kilenc éves fiú beleesett egy aknába az egyik medencénél, s a…..
Loge 2009.07.29 21:46:43
@G.d.Magister: igen, annak szántam. És köszönöm.
Loge 2009.08.04 09:16:56
@Scala: Mennyivel tudnálak kárpótolni érte? :)