Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Első avagy Egetverő Arrogancia

0 bejegyzést írt és 51 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A múlt hónap végén még csak spekulálni lehetett a kezdeti bukdácsolást és szimbolikus jelentőségű beszédeket követően a Johnson-féle kormányzás jövőjéről. Aztán szinte napról-napra egyre világosabbá vált, hogy a belpolitika követi a politikusra jellemző rendezetlen és kétarcú kormányzás útját, ahol…..
Első avagy Egetverő Arrogancia 2019.09.27 11:21:48
@CSOKKI MÁLNA: A népet átb@szták keményen.... Ezt a szomszédom mondta, aki a kilépésre szavazott. Most egy kanál vízben meg tudná folytani BoJo-t vagy akármelyik tory képviselőt.....
A Magyar Nemzeti Bank, vagy inkább annak Fidesz-es elnöke, Matolcsy György vélhetően amnéziában szenved, és még mindig Nemzetgazdasági Miniszternek képzeli magát, holott már a Nemzeti Bank elnöke, és itt kicsit más feladatai lennének, mint volt gazdasági miniszterként. Legújabb elvetemült ötlete,…..
Első avagy Egetverő Arrogancia 2019.03.13 10:41:14
@Sir Galahad: én külföldön élek és nem vagyok hajlandó két országban is nyugdíjjárulékot fizetni. Itt biztos lesz nyugdíjam, Magyarországon meg nem. Már csak az egyik szülőm él, neki küldök pénzt, ha szüksége van rá. De belőlem, a gyerekeimből nem fog élősködni ez tolvaj kormány soha többet.
Határátkelő Brexit-menekültek 2019.02.27 06:30:00
Azt ugyan még nem nagyon lehet tudni, mi történik március 29-én és utána az Egyesült Királyságban, az azonban már biztos, hogy a Brexit komoly gazdasági károkat okozott a szigetországnak. A történet emberi oldala azonban legalább ennyire elgondolkodtató: a kilépésről szóló népszavazást követően…..
Első avagy Egetverő Arrogancia 2019.02.27 12:19:05
@Kovi1970: hát ja, jól átb@szták a népet. Mi itt élünk már lassan 4 éve. A tej 60%-kal drágult például a népszavazás óta. Azt látom, hogy a kilépésre szavazók hatalmasat csalódtak a politikusokban. Káosz van, de nagyon... a legnagyobb hazugság az volt, hogy 350 millió fontot/hét nyomnak az egészségügybe. Sokan benyalták, most meg nem pénzt akarnak nyomni bele, hanem privatizálni akarják. A brexit párti milliárdosok meg költöznek el innen, mert nem akarnak több adót fizetni a kilépés után. Így kell hazugsággal, populizmussal meg idióta politikusokkal tönkretenni egy viszonylag jól működő országot....
Ezt az öt kérdést senki sem teszi fel se az ellenzékből, se a társadalomból: Lehet nekem sem kéne!   Az öt kérdés 1. Ha mindenki vállal négy gyereket, és emiatt adómentes, akkor ki fizet adót? 2. Ha mindenkinek van négy gyereke és vesz egy autót a piaci ár ötödéért, ki fizeti ki a fennmaradó…..
Első avagy Egetverő Arrogancia 2019.02.25 17:11:38
@Sulcz Gábor: ébredj már fel. Azt a kormány régen eltapsolta....
Első avagy Egetverő Arrogancia 2019.02.25 17:11:48
@Meistrovich: ha közgazdászok számolták volna ki, akkor nem lenne ez a tenyészprogram. Én csak egy szimpla mérnök vagyok, de azért látom, hogy ez csak a felsőbb osztályoknak opció, a csórók, szegények, nincstelenek, nyomorban élők, utcán tengődők ebből mi a lóf@szt fognak élvezni???
Szerinted az oké, hogy a magyar fiatal több milliós, akár több tizmilliós hitelellel indítsa a családalapítást, a szomszédos országokban magukat magyarnak vallók, akik nem beszélnek magyarul, akik egy árva fillért nem raktak bele a magyar költségvetésbe, azok meg vissza nem térítendő milliós támogatásokat kapnak.
Ez egy TENYÉSZPROGRAM, semmi más. A nőknek elleni kell a sok gyereket, hogy legyen aki kifizesse azt az államadósságot, amit ez a törpesztálin felhalmozott és folyamatosan halmoz napról-napra.
Lassan kiürül az ország, és ezek a korrupt tolvajok is letipliznek, ha elfogy az uniós pénz....
Mi, magyarok borzadva nézzük a nyugati terrortámadásokat, de 165 fő elleni szándékos, kitervelt támadást diákcsínynek nevezünk. "Derékba tört kamaszkor, diákcsíny, nem akartak ők senkit megölni" - Magyarország egyéni felelősségtudatáról kapunk látleletet ezekből a közösségi oldalon szemezgetett…..
Első avagy Egetverő Arrogancia 2019.02.04 17:21:47
@jajdehülyevagyok: ez nem 3 hülyegyerek szórakozása, hanem szándékos gyújtogatás, megöltek egy embert és félárvává tettek 4 gyereket. Még a végen ők lesznek az áldozatok. Ha szórakozni akartak volna, miért nem mentek moziba vagy játszótérre?
Első avagy Egetverő Arrogancia 2019.02.04 17:25:09
@PiBá: és ez felmenti őket a felelősségre vonás alól?
Ha nem ismernéd a sztorit, 2016-ban egy mentő minden figyelmeztető jelzést használva vonult egy helyszínre, miközben egy 16 éves lány a zebrán biciklijével áthaladt. A mentő elütötte, a lány életét vesztette. A történet nem ilyen egyszerű, máris mondom, miért...
Első avagy Egetverő Arrogancia 2019.01.31 16:30:40
@Vulgo: ki a f@sz vagy te, hogy eldöntsd ki élhet és ki nem? És ha 70 évest vittek vagy 40 évest szívinfarktussal vagy sztrókkal? És mi lenne ha téged 70 évesen kidobnának a kórházból, hogy kell a hely a fiataloknak? Biztos szívesen megdöglenél. Undorító mentalitás, magyar a neved.
Első avagy Egetverő Arrogancia 2019.01.31 16:39:23
@blekkecc: ezért gáz, hogy az iskolában nincs KRESZ oktatás. Én mind a három gyerekembe - nem szó szerint - belevertem a közlekedési szabályokat és a táblák jelentését. Ettől még érheti baleset ez tény.
Viszont sok évvel ezelőtt én úgy tanultam, ha ülök a bringán és tekerem, akkor az jármű és járművet vezetek, ha tolom akkor pedig gyalogos vagyok.
Van egy mazochista hajlamom, miszerint szeretek olyan tartalmak – jelen bejegyzés apropójából épp Youtube-videók – után kutakodni a neten, melyek tartalmával egyébként nem értek egyet, mégis úgy gondolom, a többfajta szempont ismerete által kaphatok csak igazán épkézláb képet a világról, szemben…..
Első avagy Egetverő Arrogancia 2019.01.28 15:49:40
@Halpakker Dodóné: ennyi fasszágot ritkán hallani. Az introvertáltak nem szociopaták. Nem irigyek, nem féltékenyek. Én is utálom, ha valaki beleáll az aurámba és nem hagy békén. Valakit a szombat esti partizás szórakoztat, engem pedig az olvasás.
Nem Zoltán az első, aki megírta véleményét a témában (gondolom, nem is az utolsó). Ötven évesen, négy év nagy-britanniai élet után azt mondja, miként nem a pénz miatt lett határátkelő, így hazaköltözése sem pénz kérdése. Amiért különösen érdekes az írása, hogy…..
Első avagy Egetverő Arrogancia 2018.12.10 11:28:40
@HakapesziM: Itt UK-ben nem lazábbak a szabályok. Az utak sűrűn be vannak kamerázva és megbüntetnek ha szabályt szegsz - de nem minden áron. Én is jártam úgy, hogy elbénáztam a körforgalmat - hidd el, nem nehéz - a rendőr szeme láttára. Utánam jött és megkérdezte, hogy MI A PROBLÉMA?! Én pánikban elhabogtam, hogy sorry de 26 év jobboldali vezetés után nekem kicsit nehéz a bal oldalon közlekednem. Nem büntetett meg, hanem ajánlott néhány oktatót, akik segítenek elsajátítani a szabályokat és a bal oldali vezetést. Nem kérte a jogosítványomat, a kocsi papírjait de még azt sem ellenőrizte le, hogy van-e biztosítás a kocsin. Pedig arra érzékenyek. Ilyenek az angol rendőrök. De láttam a másik végletet is....
November végén érkezett a hír kicsiny hazánkban kalandvágyból itthon maradó munkavállalóknak, hogy az évi eddig elrendelhető túlórakeret 200 óráról 400 órára változna, és ezt a túlórakeretet elég lenne 3 éven belül kifizetni.Na, ki mit szól hozzá?Mert a kormányt, és a szakszervezeteket tudjuk,…..
Első avagy Egetverő Arrogancia 2018.12.09 20:26:31
@nemecsekerno_007: Én külföldön élek és az én nyugdíjamat ellopták. Lóf@szt sem fogok dolgozni és fizetni azért, hogy öregkoromra nyomorogjak. Az szüleim pedig közel 50 évet dolgoztak a nyugdíjukért. Megdolgoztak érte, az hogy ellopták nem az ő hibájuk.
Az angol reptereknek régóta rossz hírük van, teljesen megérdemelten. Nyilván lehet szerencsénk egy-egy flottul sikerült érkezéssel, vagy indulással, de gyakoribb, hogy sík ideg az utas, mire túljut valamelyik procedúrán. Az elmúlt hetekben volt szerencsénk újra a szenzációs London-közeli fapados…..
Aki legény este, legyen legény reggel is! :) Nos, ha már a választások előtt is megosztottam kéretlen - most már hivatalosan is – kisebbségi véleményem, akkor most is megteszem a magam értékelését, sorry. Kemény és hosszú lesz, most hagyd abba az olvasást! Számomra a választások fő hozadéka és…..
Első avagy Egetverő Arrogancia 2018.04.22 09:34:59
@zuzzer: végig olvastam a kommenteket. Hát eddig azt fontolgattuk, hogy ha megkapjuk az állampolgárságot, visszaadjuk a magyart. Most már biztos.
Mind a három gyerekünk a külföldet választotta, ahogy mi is. Nem bántuk meg.
Az apám több, mint 48 évet dolgozott, a nyugdíja most 84 ezer forint. Annak az ukránnak, aki kettős állampolgár és még magyarul sem beszél 2-300 ezer... Sosem dolgozott Magyarországon és sosem fizetett egy forint adót vagy járulékot sem oda, de a több százezres nyugdíjat felveszi.... Ez a szavazat vásárlás.
Kíváncsi vagyok/leszek arra, amikor putyin ráteszi a kezét Magyarországra és a mostani fidesz szavazók majd rubelben kapják a nyomorúságos nyugdíjukat vagy fizetésüket, akkor is ilyen büszkén kiállnak-e a mostani döntésük mellett. Mert egy fikarcnyi kétségem sincs affelől, hogy orbán átjátsza az országot az oroszok kezébe. Megint visszajön az a kor, amikor orosz katonák mászkálnak a magyar városok utcáin. Szomorú ez.
  A következő recept elengedhetetlen feltétele az összmunka. Így ha tetszik, ha nem, együtt kell dolgoznotok a párotokkal. Először is gabalyodjatok össze. Legyen egy nagyon jó, de legalább jó kapcsolatotok. Közös tevékenységek, beszélgetések, programok és viszonylag rendszeres szex. Csak hogy…..
Első avagy Egetverő Arrogancia 2018.04.18 12:58:04
@LucretiaBorgia: sok töprengés után magam is valami hasonlóra jutottam. 100 évvel ezelőtt a napi gondok leküzdése sokkal jobban összekovácsolta a házassagokat, mint manapság az érzelmek.
A házasság szövetség, hullámvölgyekkel és hegyekkel. És a hulllámvölgyekkel sokan nem tudnakmit kezdeni.....
"Én azt mondom ilyenkor, hogy menjetek csak, dolgozzatok, mosogassatok, vigyázzatok az angolok gyerekeire, kell a tapasztalat, hogy utána értékeljétek az itthoni lehetőségeket."..
Első avagy Egetverő Arrogancia 2018.04.12 12:04:14
@Berelhetoreklamfelulet: az egészségügy nem tökéletes itt sem, de: mielőtt belépsz a kórházba a fertőtlenítős állvány ott van az orrod előtt meg a méteres figyelmeztető plakát, hogy használd a fertőzések elkerülése miatt. A kórház tele van vele, minden folyosón, minden átjáró mellett található. És használják is.
Mikor a párom lábujját törte, vasárnap délután 3 és fél óra alatt végeztünk az A&E-n, az angol balesetin és ebben az adatfelvételtől kezdve a röntgenen át az 2 orvosi vizsálatig minden. Úgy, hogy minden hétvégén több focimeccs is van, és ilyenkor az itteni baleseti is tele van törött kezű és lábú emberrel...
Első avagy Egetverő Arrogancia 2018.04.12 12:06:03
@borigabi: a migrénemmel és a szívritmus-zavarommal sem kellet hónapokig várnom, hogy szakorvoshoz kerüljek. És nem kellet pluszban fizetnem
Kósa József vagy, ahogy legtöbben ismerik Medve Papa élete az állatokról szólt. Nem csak befogadta őket, de farkasai és a medvéi szerepet kaptak olyan magyar filmekben, mint a Kőszívű ember fiai, az Eltüsszentett birodalom, a Csillagszemű juhász, vagy a Tündér Lala. A Mafilm felkérésén a BBC is …..
Első avagy Egetverő Arrogancia 2018.01.15 19:51:06
@szcsongor: apám sem gondolt arra, hogy 48 év munka és járulék fizetése után 65 000 ft lesz a nyugdíja.... 74 évesen dolgoznia kell, hogy ne haljanak éhen vagy ne fagyjanak meg...
Neked mennyi lesz a nyugdíjad? Lesz-e?
Beizzította kampányát a DK. Ott ütik a kormányt, ahol a legjobban fáj, és ahol a társadalom többsége Orbánék ellen van.  Miközben lassan az összes ellenzéki párt egymással van elfoglalva és fűtött tévéstúdiókból üzenget a másiknak, addig Gyurcsány - úgy tűnik - megtalálta a Fidesz-rezsim gyenge…..
Első avagy Egetverő Arrogancia 2018.01.14 09:54:17
@Elchango: szerintem maradj ott ahol vagy.... Ne pazarold a szabadságodat és a Magyarországon élő emberek jövőjével ne játsz
Praxis Az orvostudomány kóklere 2018.01.09 06:00:00
A kórházban azt tanácsolták, a szigetszentmiklósi Gyártelepre ne menjen vissza, inkább ők segítenek! Rohamosan csökkent és csökken a Szigetszentmiklósi Rendelőintézet ellátási színvonala az elmúlt években, amely nemcsak a 6 hetes vérvételi várólistában, az arrogáns ügyfélirányításban jelenik meg,…..
Első avagy Egetverő Arrogancia 2018.01.09 17:18:49
@chili wili: a nyílt törést nem gipszelik. Elég nagy a különbség egy elmozdult törés és egy nyílt törés között.
A LondonBudapestMetro hosszú alkotói szünete nemzetközi ihletgyűjtés és inspiráció befogadásával telt, s mindebből született a mai, roppant épületes poszt. Témánk vezérfonala pediglen az, hogy női fronton milyen esztétikai tömegpusztító fegyverek rohangálnak itt mifelénk Albion fővárosában, azaz…..
Első avagy Egetverő Arrogancia 2017.11.19 21:52:30
@Michael Peter Spaeth: Én sem érte mif@szért nem öltözhet úgy mindenki, ahogy akar. Mi ugyan nem Londonban élünk, hanem kb egy órányira tőle, de itt is "színesen" öltözködnek. Ki így, ki úgy. Le kéne már szokni arról a tipikus magyar f@szságról, hogy megszóljuk, megkritizáljuk a másikat. Ha neki úgy jó, hogy kilóg a hasa a nadrágból, hát legyen. Én sem értem, miért öltöznek úgy a fiatalok, mint a csövesek, de majd elmúlik náluk is és egy nap normális ruhában indulnak el otthonról. Főleg akkor, ha olyan helyen dolgoznak, ahol van dresscode. Ennyi.
A megannyi horrorfilmes listán előkelő helyet elfoglaló, mindmáig az egyik legbrutálisabb horrorként jegyzett Mártírok, közel 1 évtizede, 2008-ban látott napvilágot a filmvásznon. Pascal Laugier filmjét a zsáner rajongói mind a mai napig, igencsak közkedvelt, valamint véres…..
Első avagy Egetverő Arrogancia 2017.09.17 19:17:47
Találós kérdés: Angliához tartozik, de akár 30 óra is lehet odajutni. Itt zajlott a világ leghosszabb háborúja, és a legnagyobb közép-európai kisebbség a magyar. Ne aggódjatok, ha senkinek sincs még csak ötlete sem, nekem sem volt, amíg el nem olvastam Csaba beszámolóját – a Scilly-szigetekről. (A…..
Első avagy Egetverő Arrogancia 2017.08.29 16:08:55
Első avagy Egetverő Arrogancia 2017.08.29 16:09:01
@swing gitan: itt keleten is rengeteg a pálma, mindenféle. Yukka, dracéna, legyező, főnix, stb felsorolni sem tudom.
Fiatalon, akár kalandvágyból belevágni a határátkelésbe egészen más, mint ha az ember erre 40 fölött kényszerül rá. Ilyen történet persze volt már a Határátkelőn, most azonban csavarunk rajta egyet, ugyanis egy szintén határátkelésre kényszerül spanyol, Nuria gondolatait osztom meg veletek. Mit…..
Első avagy Egetverő Arrogancia 2017.08.17 12:03:03
Határátkelő Az légy, aki vagy 2017.08.17 06:30:00
Az a furcsa helyzet állt elő, hogy a mai egy olyan téma, ami elég jól megmutatja, milyen különbségek vannak két ország között. A két ország ebben az esetben Hollandia és Magyarország, a téma pedig a melegség kérdése, amit Zita vet fel az amszterdami Pride kapcsán. Előre szólok, hogy egymás…..
Első avagy Egetverő Arrogancia 2017.08.17 10:21:58
@pappito: respect ☺
Első avagy Egetverő Arrogancia 2017.08.17 10:34:48
@Zitka: +1
Orvosok, egyetemi tanárok, magánvállalkozók, könyvelők, nyugdíjasok, IT-sek… két dolog közös bennük: egyrészt évek óta a szigetországban élnek, másrészt pakolnak, mert a közeljövőben elhagyják az országot. Te is pakolsz, vagy csak fontolgatod, hogy otthagyod az Egyesült Királyságot? Miért? Mi szól…..
Első avagy Egetverő Arrogancia 2017.08.01 12:04:34
@Demi78: Ne általánosíts. Mi például nem a vendéglátásban dolgozunk.
Első avagy Egetverő Arrogancia 2017.08.01 12:04:49
@London2009: Ne minde középosztálybeli érzi így. Mi például nem. A brexites népszavazás után a párom főnöke, akinél angolabb embert nem is ismerek, behívatta a párom az irodájába és megkérdezte tőle, hogy ugye mi nem akarunk emenni? Be van tojva, hogy a párom is lelép, mert már jó ideje 4-5 ember hiányzik a létszámból. Hiába hírdetik az állást, jó fizetéssel, nincs jelentkező. Angol meg pláne, pedig nem utcaseprésről van szó...
Kívül tágasabb Egy bizarr város 2017.06.24 06:30:00
Mianmar fővárosa négyszer akkora területen fekszik, mint mondjuk London, viszont még egymillióan sem lakják. Nem csoda, hogy olyan, mintha szellemváros lenne...
Első avagy Egetverő Arrogancia 2017.06.25 17:46:44
@HowAreYouOneAVet;ésün?: A brazil fővárost Lucio Costa tervezte és Oscar Niemeyer volt a főépítész. A Google a barátod.
Határátkelő Kihasználva 2017.05.04 06:30:00
Vajon lehetséges-e, hogy az ember külföldön rabszolga havi 2500 fontért, de Magyarországon nem az havi 85 ezer forintért? Melyek a rabszolgaság egyéb ismérvei? Magyar nyelven, magyar levegőt szívva nem lehet rabszolga valaki? Ezeket a kérdéseket teszi fel egyebek között Digger mai írásában, amivel…..
Első avagy Egetverő Arrogancia 2017.05.04 11:01:33
@Horthy Miklós cselédje: Tanulni? Magyarországon? Pénzpazarlás. A férjemmel diplomások vagyunk, mégsem tudtunk a szakmánkban elhelyezkedni. Aztán meguntuk és tipliztünk. Megérte.