Regisztráció Blogot indítok
Adatok
LDor

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Érdekes egybeesés, hogy míg a jelek szerint a AXA nyugdíjpénztárának magyar tagjai nem kaptak 13 év befizetéséből szinte semmi hozamot, a francia cég rekordnyereséget termelt: Négyszeresére növelte első féléves nyereségét Európa második legnagyobb biztosítótársasága, a…..
LDor 2011.08.12 09:39:56
7 fontos dolgot szeretnék megemlíteni, mert sokan nincsenek vele tisztában.

1.)A pénz nem tűnt el. A sok éves sok milliós befizetés megvan, sőt minden bizonnyal több is van. Ez át is lett utalva az államnak.
DE a reálhozam azt jelenti, hogy az infláció feletti rész. Tehát ha befizettél 2 milliót, és minden évben hozott 5%-ot, akkor gyarapodott a pénzed, de nincs reálhozam. (a 3000 milliárd attól még megvan). A hírekben hallott több milliós kifizetések azért becsapósak, mert azok nem igazán realhozamok, hanem tagdíjkiegészítések. Olyan amit az ember a fizetéséből vont 6-8-10% (attól függ melyik évet nézzük) felett saját, vagy cége pénzéből fizetett. Ugyanis a kötelezően levont nyugdíjjáruléknak plafonja van,így nagyon max 13 év alatt 8-10 millát fizetett be valaki, azon tuti nem volt 5 millás reálhozam.

2.) Gazdasági válság volt, van. Ha olyan portfoliót választottál, amiben részvényekbe fektetik a pénzt, mert hosszú távra fektetsz (ergo még sok időd van a nyugdíjig), akkor a nagyobb hozam reményében, nagyobb kockázatot vállaltál, amit aláírásoddal igazoltál, hogy elolvastad, felfogtad, megértetted. A tőzsde fel és le meny, minden az időzítésen múlik. Ha Te 40 évre választottad ezt a portfóliót, majd a kormánynak hála 13 év után éppen egy gazdasági válság közepén ugrasz ki, akkor NEM ÉRTETTED meg a lényeget, nagyobb hozam reményében nagyobb kockázat a HOSSZÚ TÁVÚ befektetőnek.

3.) Ha egy másik pénztártól léptél át, mert ott elégedetlen voltál, akkor ott realizáltad a veszteséget. És ha rosszkor tetted, akkor a kevesebb pénzed vitted át az AXA-ba, és lentről feljönni nehezebb. Pl ha 100 ft-on buksz 20%-ot, akkor 80 Ft-od lesz. Ezen nem 20, hanem 25%-ot kell keresni,hogy újra 100 Ft-od legyen. Tehát ne feledkezzetek meg a régi pénztáratokról sem

4.) A statisztikák szerint, az AXA semmivel sem volt rosszabb, mint a többi pénztár. Nézz utána!! A különbség az, hogy az AXA került a média kereszttüzébe, a kormányzati kampány céltáblájává. És miért??? Azért, mert a Stabilitás Pénztárszövetség elnöke, dr Bába Júlianna az AXA-nál dolgozik, és mindent megtett minden fronton, hogy a hazug kormánnyal szembeszállva a tagok érdekeit képviselje (hazug, hiszen mégsem lesz örökölhető az állami nyugdíj, mégsem fog beleszámítani a céged által befizetett járulék és mégis csak papíron lesz külön számlád, hisz a jövöbeni befizetésédet ugyanúgy elkölti majd az állam, mint az átvett vagyont).
Megjegyzem, hogy a nyugdíj balhé kitörése előtt a Stabilitásnak OTP-s elnöke volt, csak az erősen FIDESZ közeli Csányi lemondatta. És Bába Júlia volt az egyetlen, akinek volt bátorsága nyilvánosan kiállni az emberekért, a kormánnyal szemben.

5.) Az AXA a világ egyik legnagyobb pénzintézete, a Magyar AXA egy csepp a tengerben, így semmi köze a cég nyereségéhez ennek a hercehurcához. Ha tényleg úgy gondolog, hogy a nyugdíjpénztárak megszűntetése, a 260-as CHF miatt bedőlő hitelek, és a bankadó mellett az AXA itt egyetlen forintot is keresett, akkor elárulom,hogy biztos forrásból tudom, hogy nagyon tévedsz.

6.)Selmeczi számítása, hogy mennyi pénz lenne, ha államkötvénybe rakták volna, azért baromság, mert ha nem a pénztáraknál van a pénz, hanem az államnál, akkor úgy ahogyan eddig is, most is mind elherdálták volna, az utolsó fillérig.

7.) Warren Buffet (a világ 2.leggazdagabb embere) híres mondása: " ne vegyél olyan pénzügyi terméket, amit nem értesz". Ha le van írva,hogy a növekedési portfólió kockázatos és nem érted mit jelent a kockázat szó, akkor a nyugodt jövő portfoliót kellett volna választanod. Ugyanúgy,mint a CHF hitelnél is le volt írva, hogy árfolyamkockázat van. Ha nem érted, ne szerződj, ha meg érted, akkor felnőtt módra vállald a következményeket. S bár én tudom,hogy a kormánynak kvázi semmi ráhatása nincs a CHF árfolyamára, azért felhívom a Fidesz rajongók figyelmét, hogy kormányváltáskor 186 Ft volt a CHF (pusztán azért említem meg, mert a Fidesz hülyére zrikálta anno a Bajnaiékat. Akkor meg most miért nem olyan okosak?).