Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Katzenstreu

0 bejegyzést írt és 182 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem árulok el különösebb bennfentes titkot, ha leírom, ami egyébként is köztudott: Orbán Viktor politikai teljesítménye és képességei közül saját hatalompolitikájára különösen büszke. Ez az a terület, ahol úgy tud keménynek és következetesnek látszani, hogy közben a…..
18. éve dolgozom mentális problémában érintett emberekkel. Dolgoztam kórházban, közösségben, állami és civil szervezetnél, az utóbbi években pedig egyetemi oktatóként és kutatóként az átfogóbb szakmapolitikai szinteken foglalkozom a témával itthon és külföldön egyaránt.…..
Katzenstreu 2012.04.06 11:38:06
@alib: Ez még tőled is gyenge. Egyeztess barátaiddal, hogy meddig utaznak a megszorításokban.
Aki tegnap este a bejglikómából éledezve ránézett a Milla faszbúkjára az könnyen úgy járhatott, mint én: előbb meredt szemekkel bámulta, mint busman kislány a zsinórtangát, majd kitört belőle a röhögés. A karácsonyi nagy zabálás idején nekem csak jutott eszembe, így…..
Katzenstreu 2011.12.28 13:34:20
@milyen szép a Vértes, ó: Jó látni, hogy hozzátok az indextől megszokott színvonalat.
Katzenstreu 2011.12.28 13:37:43
@kíváncsivagyok: Legyél is. Most ti vagytok az ellenzék, mozgósítsatok valamiért. Tőletek még a néhány tízezer szép eredmény lenne.
Katzenstreu 2011.12.30 08:36:43
@milyen szép a Vértes, ó: Ez még itt sem megy, ne erőltesd. E poszton nincs mit értelmezni, az izzadságszagú szar feltalálásáért aligha jár elismerés.
  Emlékszünk még a Nemzeti Csúcsra? A gittegyletre, amelyet Gyurcsány Ferenc rántott össze az első nagy válság idején? Na, hát ott volt egy hetyke, jó svádájú és a mostaniaknál messze érvényesebb, relevánsabb gondolatokat felsorakoztató úriember, akinek az ott elmondott…..
Katzenstreu 2011.12.08 08:54:01
@Counter: Imádom az abszurd humort, az észrevehetetlen országos sztrájk valóban nagyszerű találmány.
Katzenstreu 2011.12.08 08:56:02
@Counter: Én ezt egészen másként látom és úgy tűnik hátralévő életemet eme szörnyű véleményeddel kell megélnem. Nem lesz könnyű, de megpróbálom.
Katzenstreu 2011.12.08 08:59:20
@Pelso..: Szegény Hagyó Miklósnak semmi köze sem hozzá ugye? Tényleg miért menekülsz, ha kinéz egy bukta?
  Októberben indult el a Haza és Haladás Alapítvány költségvetés-magyarázó oldala, a kozoskassza.hu. A honlapon egészen 1995-ig visszamenően megtalálhatók az egyes évek költségvetése, kifejezetten jól áttekinthető formában. Ezeket az adatokat eddig is össze lehetett…..
Mandiner blog Itt az idő? 2011.11.28 08:01:00
  Tavaly azzal zártam az évet, hogy „Egyelőre még mindig bízom abban, hogy az NGM-ben / NFM-ben tudják, mit csinálnak, és jövőre nagyot homorítanak”. Nagyot homorítottak, ez kétségtelen. Nem titok, hogy fideszes (lásd még: rohadt fideszes) vagyok, ráadásul azok…..
  Nemes sorozatunk igazi kapitális darabbal jubilál. Csütörtökön reggel jelent meg a Heti Válasz legfrissebb száma, benne Matolcsy György Fordulópont című publicisztikájával a másfél éves gazdaságpolitikai sikersztoriról. Csütörtök éjjel a Moody's leminősítette…..
  A magyar jobboldal számára a spanyol Néppárt: túl sok SZDSZ. A magyar baloldal számára a spanyol Néppárt: túl sok KDNP. Azaz a spanyol Néppárt: a megtestesült „neoliberális” klerikális reakció. Spanyolország mindenesetre választott: 44 százalékkal sosem látott…..
  Budapest ortodox. Budapest zsidó. Budapest muszlim. Budapest mediterrán, Budapest balkáni. Budapest román, lengyel, cseh, örmény, szlovén... Budapest telis-tele van rejtett és kevésbé rejtett emlékekkel, különböző kultúrák hagyatékával. Tudta például, hogy a VI.…..
Katzenstreu 2011.11.21 15:14:34
„Si vis pacem, para bellum.” (Vegetius)   Angela Merkel háborús utalása nem vetett akkora hullámokat, mint gondoltam. A legtöbben ezt inkább költői túlzásként, retorikai elemként fogták fel, mint azt Babarczy Eszter írása is jól példázza. Babarczy szerint abszurd a felvetés,…..
Lassan olyan képzete lesz az embernek, hogy az eladósodottság valami kegyelmi állapot Magyarországon. Vagyis az jó, az kell, mert valami kifacsart logika szerint előnyökkel járhat. Úgyhogy felhagyok a családi kassza beosztásával, és honfitársaim tömegéhez hasonlóan én is…..
Katzenstreu 2011.11.03 13:38:33
@Secnir: Kiváló tankönyvízű elmélkedés. Milyen szép lett volna eme bölcsességeket leírni Kolontáron, vagy a tavalyi árvizek áldozatainak. Amúgy tényleg nem látod, hogy a devizahitel az utolsó furkósbot amivel megpróbálnak kergetni?
Katzenstreu 2011.11.03 13:39:30
@gyilkos fűegér: A cikk színvonalához méltó, alapos hozzászólás.
Katzenstreu 2011.11.03 22:00:40
@hoseman: Nagyszerű elemzés, már-már atv szintű!
 A Fidesz tragédiája nem az, hogy rossz irányba megy, hanem az, hogy mindenhez hozzányúl. Szegény Orbán Viktor valóban azt képzeli, hogy a világ akarat és elszántság dolga, s komolyan hiszi, hogy amennyiben a tények nem felelnek meg az elképzeléseinek, hát annál rosszabb a…..
Katzenstreu 2011.10.30 19:41:41
@2llkedő: Én úgy tudtam, hogy az elmúlt 20 évből, 12-n kormányon voltak, enyhe tartárdúlást maguk után hagyva. Emiatt aztán nem ilyen egyszerű a történet.
Katzenstreu 2011.11.02 18:45:18
@Zébácsi: Tényleg felesleges ezredszer megismételni az atv, vagy a népszabó hülyeségeit, ferdítéseit. (Pl. a sallerok idézgetése, összekeverve a Cohn-Benditet az EU-val.) Ugyanakkor most kezd izgalmassá válni a történet. Pl. igaza van-e a szocialista Papandreounak a népszavazási kezdeményezésében? Van-e értelme a demokráciának, vagy az antik istenkirályok idejébe megyünk vissza, ahol a piac, az elemző, a bankár a megfellebbezhetetlen tudás birtokosa? Persze nekik szabad változniuk, hiszen ma már egész mást mondanak, mint néhány évvel ezelőtt.
  Már azt sem értettük, hogy miért nem lehet pár hónappal az új adóév előtt, mondjuk szeptember 16-án előre megmondani, hogyan adózik jövőre a nép. Hogy miért kell szeptember 20-án további adóváltoztatásokat bejelenteni. Ehhez képest a szeptemberi adóhullámokat…..
Katzenstreu 2011.10.27 19:45:34
@Counter: Hagyjuk a mesét. Mert ezen az alapon, ki minek látszik, a maszop egyetlen képviselője se lenne már szabadlábon, nem is szólva az szdsz-ről. Szóval, vagy ennyire impotensek voltatok kormányon, vagy mégsem volt annyira korrupt a fidesz, mint amennyire szerettétek volna láttatni.
Katzenstreu 2011.10.27 22:35:24
@Counter: Ha nem lopják szét az országot, akkor tényleg jót nevettem volna.
Katzenstreu 2011.10.29 16:14:04
@Kettes: A régi népszabadság cikkek ismételgetése helyett végre elmondhatnád, miért voltak ennyire naivak/szarok a szocialista nyomozó szervek? Ha minden ennyire nyilvánvaló, akkor miért nem számolták fel az olyan átlátszó fideszes számlagyárakat. Kicsit vicces a demokráciafelfogásod, ha összekevered az ellenzék és a kormánypártok egy adott döntésért viselt felelősségét. Szabadulj már meg a házi használatra gyártott mítosztól, miszerint szegény maszop csak menekült a csúf fidesz elől.
  Tegnap Eörsi Mátyás szállította nekünk az elmúlt húsz év zsákutcás közéletének esszenciáját egy mondatban, ma pedig egy retró könyvborítón találtunk rá a mai magyar politikát leghívebben ábrázoló kompozícióra.  Bár a könyv tartalma valami steampunk sci-fi…..
  Ha minden igaz, órákon belül kiderül, kik lesznek az ENSZ Biztonsági Tanácsának nem állandó tagjai. Szeptemberi felmérésünkben Palesztina ENSZ-tagsága mellett erről is kérdeztük olvasóinkat.   Válaszadóink 78,4%-a nyilatkozott úgy, hogy támogatja Magyarország…..
Katzenstreu 2011.10.22 17:08:20
@Viktus: A megjegyzésed alapján, örülnék ha megkímélnél.
Katzenstreu 2011.10.23 00:01:38
@Viktus: Valóban nagy bátorság kell a retek klub alaposságával elemezni e döntés hátterét, melyről semmit sem tudsz. Eddigi soraimból pont nem a feltétlen rajongás derült ki.
Tiszta Beszéd Orbán futása 2011.10.19 19:26:00
 Az Orbán Viktorban folytonosan a Patás Ördög eljövetelét vizionáló önmagát a demokratikus középnek, függetlennek és sok más képtelenségnek nevező megélhetési rettegők csoportja napok óta rugózik azon, hogy a Fidesz megfutamodott a "Facebook-hippik" tüntetésétől október…..
  Orbán Viktor már 2006-ban megmondta, hogy komoly bajok lehetnek a devizahitelezés hazai elburjánzásából, ugyanakkor azt is hozzátette, hogy ezért az emberek a hibásak és nem a kormány.    2006. április 21-én a második választási forduló előtti pénteken Orbán,…..
  Sorra hallgatja ki a Központi Nyomozó Főügyészség az ál-Semjén Zsolt (ma reggelre törölt) Twitterének követőit – a nyomozók így próbálnak nyomára jutni annak, ki írhatta nem túl eredeti ötlet alapján a nem túl vicces bejegyzéseket. A tegnap még…..
  Februártól öt évig Dörner György lesz az Új Színház igazgatója. Márta Istvánt váltja. A hírek szerint a szakmai testület Mártát javasolta Dörner ellenében a főváros vezetésének. Már az elmúlt években is az Új Színház volt az a pesti színház, amelyről a…..
   Dicsérni jöttem, nem temetni, ezt szeretném mindjárt rögtön az elején leszögezni. Hogy miért kell ezt külön bejelenteni, az nyilván nem lep meg senkit, hiszen a Red Hot Chilli Peppers legújabb lemezét elég rendesen lehúzta a sajtó. Érveiket most nem sorolnám fel,…..
Katzenstreu 2011.10.05 18:49:10
@rajcsányi.gellért (ergé): Géza, fel kellene nőnötök. Ez a töketlen kiscsoportos '68-as hozzáállás már nagyon régóta nem divat, már a bohózat szülőhazájában. Az pedig nagyon ütős érv, a aki nem tud tojást tojni az nem mondhatja, hogy záp.
Mandiner blog A vallás: közügy 2011.10.05 07:01:00
  Nemrég hazájában, Németországban turnézott kedvenc legfőbb teokratánk. XVI. Benedek pápa látogatásához nem sok reményt fűztek a lapok, előre kudarcot várva. Így volt ez a brit út kapcsán is, ahol kiemelték az angol társadalom szekularizmusát és a katolikusok kisebbségi…..