Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gosig Ratta

2 bejegyzést írt és 121 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Újabb trend jelent meg az édesítők piacán: a glicin. Természetesen jó drága! Legalább nem szénhidrát, hanem egy aminosav. Kiadjunk érte jó sok pénzt? A glicin lesz a megváltás a bűntelen édes élvezetekhez? Ráadásul még jobbat is alszunk tőle, és extra kollagént termelünk?..
Gosig Ratta 2017.03.20 14:46:30
@Yobbágy Fery: Ok, az talán túlzás, hogy "ismertek" a káros hatásai, de azért feltételezhetőek. Mint tudjuk, ha nem tudunk kimutatni egy hatást (klinikai tesztben), az nem garantálja, hogy nincs is (mondjuk bevallom, nem néztem végig a szakirodalmat, hogy tényleg nincs-e rá adat). Kísérletesen azért elég szép dolgokat elő lehet vele idézni, na persze nem mindegy, milyen úton kerül be a szervezetbe. Persze, hogy mindenben benne van, de nyilván nem mindegy, hogy milyen arányokban visszük be a különböző aminosavakat. Senki nem állítja, hogy belehal, aki eszi, tehát ettől még nem kell kihalniuk a kínaiaknak.
Azért maradjunk annyiban, hogy a halálos dózis mértéke nem mond el mindent egy anyag veszélyességéről.
A lényeg viszont nem ez. Én csak arra akartam utalni, hogy inkább eszek húst, mint ízfokozót (és inkább cukrot - mértékkel -, mint glicint, xylitet, aspartamot stb.). De persze ez mindenkinél ízlés kérdése.
Sajnos jelenleg sehogy. A Google csak fő domain-es weboldal regisztrációját engedi az Adsense felületére (azaz xy.blog.hu nem lehet, csak xy.hu). Erre megoldást jelenthet, hogy veszel egy fő domaint (valami.com, vagy valami.hu), és átirányítod a blogod url-jére..
Miután több mint fél év harc után Marius és Ruth Bodnariu visszakapták a gyermekeiket, újra a bíróság elé kell állniuk. Az ötgyerekes házaspár akár börtönbe is kerülhet, ha az ügyük kedvezőtlen fordulatot tesz...
Gosig Ratta 2016.08.12 09:01:07
@Hóhér az utolsó barátod: Összefostad magad a "Konzervatív" szót olvasva? Vagy talán a "család" ijeszt meg?
Több mint ezer olvasói visszajelzést kaptunk a Felház mozgalomról megjelent írásunkra. Köszönjük mindenkinek, hogy megosztotta gondolatait, véleményét. A reakciók Facebook-oldalunkon és az eredeti cikk alatt olvashatók. Az alábbi nyílt levelet tartalma és terjedelme miatt külön posztban közöljük, de…..
Gosig Ratta 2016.04.24 10:09:08
Nem tudom, hogy ez az Ádám mennyire képviseli a Felházat, de végül is elhatárolódhatna tőle a vezető trió, ha nem értenek egyet. Ami biztos, hogy amiket Ádámunk mond, az súrolja a jó ízlés pár határát. Én a teológiai helyett inkább a stílus és a hozzáállás oldaláról közelíteném meg a vs.hu-s nyilatkozatot.

Kedves Ádám! Mégis milyen keresztény szellemiség visz arra, hogy pár laza mondattal lehúzz pár százezer vagy millió embert, és megkérdőjelezd a hitük őszinteségét és hitéletük minőségét? Miért gondolod, hogy a keresztény gyülekezeteknek a huszonévesek "követeléseihez" kellene igazodniuk? Pál tanította Timótheust vagy Timótheus Pált?
Az "X generáció" hitéletét illetően kár általánosítanod, csak a saját környezetedben tudod ezt megítélni - persze abban se biztos, hogy helyesen. Elhiszem, hogy nagyon unalmasnak találod a szüleid generációját és hitéletét, hiszen nyilván nem mennek afrikai misszióba stb. Valahogy nem fér ez bele, miközben évtizedeken át naphosszat gebedtek, hogy "Y és Z generációs" "reformer" gyermekeiknek legyen pénz fodrászra, trendi cuccokra meg Körcsarnokra. Maradt a vasárnapi istentiszteletre járás, legfeljebb némi szolgálat a gyülekezetben, na meg az istenfélelem. Amire hivatkozva a zseniális Y és Z generációnak "diktálnak", hogy ugyan már, vannak némi "tiltások" ám a Bibliában. "Hiteles közösséget", vagyis rockkoncertet meg nem szerveztek, csak istentiszteletet.

Srácok, előbb le kellene tenni valamit az asztalra, például a hétköznapi életben (karrier, családfenntartás stb), hogy valóban hitelesek lehessetek. Ezt soha senki nem kerülhette ki, aki nem fesztivál-szervező, hanem hiteles keresztény szolgáló akart lenni (Jézus is vagy 20 évet dolgozott a szolgálata előtt, egy idő után édesanyját is ő tartotta el valószínűleg). Meg nem ártana némi bibliaismeretet szerezni, akkor talán nem mondanátok olyan sületlenségeket, mint hogy "nem istenfélő, hanem istenszerető" akartok lenni. Az X és régebbi generáció biztos szívesen segít a bibliai jártasság megszerzésében :).

Összességében semmi különös nincs ebben a "hipszter kereszténységben": ugyanaz, mint az általános fiatalkori lázadás. "Az előző generáció milyen béna már, mi viszont tudjuk, mit kéne csinálni." A szokásos fiatalkori elbizakodottság/becsvágy/gőg van szimplán megkeresztelve, vallásos közegben felnőtt fiatalok ezt így élik meg. Mindenki átmegy ilyen korszakon az életében, csak nem mindegy, hogy belevágnak a forradalmárkodásba vagy végül benő a fejük lágya.
Gosig Ratta 2016.04.24 12:31:55
@Serlákk: Várom, hogy a Felház elhatárolódjon a vs.hu Ádámjának véleményétől. Tényleg! Az lenne a legmegnyugtatóbb.
Gosig Ratta 2016.04.25 08:26:08
@Serlákk: Nem látom a párhuzamot. Azért írtam "forradalmárkodást", mert egyébként semmi olyasmit nem látok ebben a jelenségben, ami alapvető megújulást jelentene a hazai kereszténységben. Ádám arról beszél, hogy a fiataloknak "követeléseik vannak", de az nem derül ki, mik azok, és hogy milyen bibliai igazságok alapján látják úgy, hogy valami újra van szükség, ami még nincs Magyarországon. Továbbá lehúzza az előző generációt egy szép nagy általánosítással "levasárnapi-keresztényezve" őket - ez a hozzáállás és stílus nem sok jót ígér (valaki már asszociált korábban Roboámra).
Persze mint írtam, én csak vs.hu-Ádám szövegeire tudok reagálni, reméljük, hamarosan kiderülnek konkrétabb dolgok a szervezők álláspontjáról, céljairól, kit fogadnak el tekintélynek stb.
@speech: Mivel elég nagy sajtónyilvánosságot kapott a dolog, és elég meredek dolgokat mondott "Ádám", elvárható, hogy a szervezők maguktól tisztázzák ezeket a kérdéseket.
"Nézz föl az égre és számláld meg a csillagokat! Ahogy azokat nem tudod megszámolni, úgy a te magod is megszámlálhatatlan lesz!" – A Teremtés könyve 15. fejezetében elhangzó kijelentés a Biblia egyik legismertebb és legtöbbet hangoztatott ígérete, ami mai napig mind a zsidóság, mind a keresztények…..
A szerelem, a hűség és a boldogság kémiailag is belénk van kódolva, ha nem tesszük tönkre az erre való képességünket. Hiába alkotnak posztmodern elméleteket, a szervezetünk konzervatív módon értelmezi szexualitást, a hormonjaink pedig az egy társhoz való kötődést támogatják...
Gosig Ratta 2016.01.06 11:25:37
@Pestabácsi: ugy tudom, azok nem a monogamiat tamogatjak :)
(nekem is ez volt az elso asszociaciom a cimrol)

az iras egyebkent kivalo, jobb idegennyelvu egyetemi tankonyvekben meg is talalhato a tema, nalunk kevesse ismert tenyek.
Kedves Magyar Telekom! Magyar nőként köszönjük, hogy megvéd bennünket Kovács Ákostól, és a nemi egyenjogúsággal összeegyeztethetetlen kijelentéseitől. Az alábbiakban szeretnénk feltenni néhány kérdést, hogy jobban megértsük, miért is jó ez nekünk. Önök…..
Gosig Ratta 2015.12.18 14:30:26
@Malone: Valószínűleg a Telekomon belül a különböző üzletágakban és területeken más-más jellemzi a munkavállalókhoz való hozzáállást. Felteszem, ezek a családbarát szolgáltatások inkább magasabb szinten dolgozóknál adottak, nem pl az ügyfélszolgálatos munkatársaknál. Én a környezetemben nem annyira családbarát tapasztalatokat hallottam a Telekomról.

Az igaz lehet, hogy a kis és középvállalkozásoknál nagyságrendekkel rosszabb a helyzet általában, de itt nem is volt erről szó, vagy arról, hogy a közszférában mi van. A kérdések a Telekom öblös nyilatkozatát elemzik (ami tényleg olyan, mintha a bullshit-generátor dobta volna ki).
Gosig Ratta 2015.12.18 14:34:16
@aleksziev: "Erdekes, hogy a cikkiro szerint a nöi egyenjogusag azt jelenti, hogy a ferfiak gyereket szulnek, valoszinuleg kihagyott egy-ket bioszorat."

Lehet, hogy a kommentelő meg kihagyta az eredeti interjú meghallgatását. Mert abban nem női egyenjogúságról van szó, hanem a szülésről. Persze az egész ki lett forgatva a botrány kedvéért, de ez már egy másik kérdés.
Gosig Ratta 2015.12.27 08:13:43
@v2peti: A Telekom közleménye hülye vagy demagóg. Úgy érzem, a blogger épp erre akart rámutatni ezzel az abszurd kérdéssel. Azt állítja a Telekom (jó kis bullshit szaggal), hogy egyenlőséget teremtenek a férfiaknak és nőknek, de a szülés tekintetében ugyan, mondják már meg, hogyan teremtenek egyenlőséget. A gyereket így-is úgy-is a nő fogja megszülni, ebből fakadóan egy ideig mindenképp neki kell a munka területén áldozatot hozni. Ezt nem Kövér vagy Ákos találta ki, ilyen a biológia, most mit csináljunk? (persze nagyon sok anyuka ezt egyáltalán nem bánja, mert mégiscsak nagyobb büszkeség és öröm egy gyereket megszülni, mint egy multi szekerét tolni)

Svédország hogy jön ide, és hogyan lehet válasz a 2. kérdésre? Tudtommal a Telekom nem svéd cég, de ha az lenne, akkor is édes mindegy, hogyan van ez Svédben...

Az lehet, hogy a Matáv családbarát volt, és lehet, hogy ebből fakadóan ez az üzletág az is maradt a Telekomban. Én pl. a mobilos ágazatról már mást hallottam, de tény, hogy nem közvetlenek a tapasztalataim.
Megmozgatta olvasóinkat a Nógrádi-ügyről írt véleménycikkünk: egy nap alatt közel 50 ezren olvasták és több százan kommentelték a bejegyzést. Nem kímélték a címszereplőt: "a biztonságpolitika Ciccolinája", és blogunkat sem: "összeesküvés-elmélet kormánymegrendelésre".…..
Gosig Ratta 2015.10.23 20:23:05
@arpika23: Attól még nem hülyék (mind)... azért ez elég nehezen következtethető az idézett mondatból... Pláne, hogy nem azon múlik, hogy hülye-e valaki, hogy milyen iskolát végzett.
De az, hogy mire ad ki doktorit egy intézmény, az igenis minősíti a színvonalát.
Gosig Ratta 2015.10.23 20:25:27
@baldoc: Mondjuk Gyurcsány szakdolgozatának léte is kérdéses (mert ugye nincs meg, pedig az egyetemnek rendelkeznie kell egy példánnyal). Azt én se értem még mindig, hogy mi a kamu egyetem Nógrádi esetében (bocs, nincs időm az egész szappanoperát végigböngészni a neten).
Gosig Ratta 2015.10.28 22:16:46
@arpika23: Az tök mindegy, hogy Vágó kicsoda, micsoda... egy érettségivel rendelkező ember is megmondja arról az ollózmányról, amire utaltam, hogy röhej doktori disszertációnak (de még átlagos egyetemi házidolgozatnak is) nevezni. Bullshitnek is túlzás nevezni.
Te is elolvashatod, ha nem hiszed:
uni-nke.hu/downloads/konyvtar/digitgy/phd/2008/vargha_zoltan.pdf
Persze itt nem erről van szó, hanem Nógrádiról, akivel egyébként semmi bajom, csak megemlítem, hogy milyen jogelődökkel rendelkezik eme nemes intézmény, melyet Közszolgálati Egyetemnek nevezünk.
A “Szodomával kapcsolatos minden kritériumnak megfelel” a Holt-tengertől 12 kilométerre észak-keletre felfedezett bronzkori városmaradvány – állítja a helyszínt kutató régészcsoport vezetője. Steven Collins a nagy kiterjedésű Tall el-Hammam domb alatt egy olyan város nyomait…..
Svédországban Rihanna koncert ellen tüntetnek: "Isten átkozza meg a pop királynőjét!" 1. Míg Magyarországon az Alaptörvény rendelkezik az állam és a vallás szétválasztásáról („Az állam és a vallási közösségek különváltan működnek. A vallási közösségek önállóak.” VII. cikk, 3.), a muszlim…..
Gosig Ratta 2015.08.30 10:21:33
@DomiShalhoub:
Az ilyen elméleti érvekkel az a baj, hogy nem veszik figyelembe, hogy a muszlimok beilleszkedése Európában nem elméleti kérdés, hanem több évtizedes gyakorlati tapasztalat van mögötte. Erről szól a cikk, hogy sajnos a gyakorlat azt mutatja, nem működik a "multikulturális" társadalom (ezt már sok nyugat-európai vezető is elismerte, akik régen ezt az ideált vallották).

1. Persze, semmi baj, úgyis Svédországba akarnak menni a menekültek... csak az a baj, hogy a liberális lózungok ellenére ott se akarnak már több bevándorlót. Európa azt várja el Magyarországtól, hogy tartóztassa fel a menekültáradatot, csak ezt nyíltan nem mondják így ki, mert ugye polkorrektség az fontosabb. Hidd el, a kormány nem gördítene akadályt eléjük, hadd menjenek északra, sőt még buszoztatná is őket szívesen, ahogy pl. a szerbek teszik. Csak éppen az a baj - hogy a nem uniós Szerbiával ellentétben - tőlünk elvárja az EU, hogy ne engedjük tovább őket.

2. Ez most komoly? A buzizó keresztények és a Charlie Hebdo-t lemészárlók közé egyenlőséget lehet tenni (pláne hogy a melegfelvonulás kérdésén is lehetne vitatkozni, hogy az mennyire szándékos provokáció)? Mert itt nem a Rihanna elleni tüntetés a lényeg, az csak egy illusztráció (a cikkben ez lényegében benne sincs, mégis mindenki ezen lovagol...)

3. Erre a már fentebb írt dolog: már vannak tények, nem kell elméleti fejtegetésekbe menni, hogy tönkre megy-e tőle Európa. És nem a disznóhús-evés a Saria leglényegesebb pontja ebből a szempontból.

4. Nyilván nem azt jelenti, hogy minden muszlim agresszív vagy nem akar beilleszkedni. Elég az, ha pár százalékuk ilyen, az is elég sok galibát tud okozni. Szokták mondani a nagyokosok: "a muszlimoknak kevesebb mint 1%-a a radikális" - De itt 1 milliárd ember 1%-áról beszélünk! Másik kérdés az, hogy ha valaki kisebbségben van egy közösségben (koli), ott nyilván azon teper, hogy sikerüljön beilleszkednie. Ahol viszont nagy tömegben vannak jelen, ott már egyre kevésbé kell alkalmazkodniuk, és ezt ki is használják (ld. no-go övezetek).

5. Azért ez a "pogányság kiírtása" nem teljesen úgy volt, hogy István jött aztán teljesen új dologként bevezette a kereszténységet... a kérdés nem is igazából az volt, hogy keresztény vallást vesz-e fel a magyarság, inkább azon, hogy Rómához vagy Bizánchoz kötődik-e. De abban igazad van, hogy nyilván nem nevezhető Európa úgy en bloc kereszténynek, épp úgy, ahogy a legtöbb "muszlim" se veszi komolyan a vallását. Itt inkább kulturális kérdésekről van szó, nem annyira vallásosságról (kultúra alatt nem irodalomra stb gondolok, hanem arra hogy egy kultúrában mik az alapvető normák, elvek).
Iszlám hittételek a közös ebédlőben, fejkendős lányok a kertben, arab feliratok a házakon - erről számolt be blogunknak egy debreceni tanár, aki diákjaival Nagyvizsnyón táborozott. Mint kiderült a tanulók nem a magyar iszlám közösség egy táborába csöppentek. A Radnóti…..
Több mint egy évvel a bemutató után eljutott a Saul fia oda, ahová először kellett volna: Németországba. A fogadtatás megdöbbentő: a nagy német lapok többsége szerint a film „láger­giccs”, „szellemvasút”, „kizsákmányoló erőszak-pornográfia”, egyszóval: “hányingerkeltő”, és “ugyanazt a…..
Gosig Ratta 2015.06.18 14:43:10
@mortullus: Igazán szarul érezhetnéd pedig magad, hogy ennyire ostoba vagy. Bibliát még nem láttál, de azért írod a hülyeségeket, amiket a különböző náci oldalakról összeszedtél a zsidó vallással kapcsolatban. Meg olyan legendákra hivatkozol, amiket kb. 2400 éve találtak ki, és az intelligensebb emberek már akkor kiröhögték... Úgy látszik odáig se jutottál el pöttöm agyaddal, hogy ha a zsidók azt imádnák, amit te gondolsz, akkor a keresztények is...
Gosig Ratta 2015.06.18 19:18:57
@mortullus: Te beteg vagy... nem is vagyok zsidó...
Önt zavarja, hogy a Pride végigvonul az Andrássyn? Szavazzon! - erre szólította fel olvasóit a nol.hu kedd délben indított szavazásán, azt ígérve, hogy a lap szerdai számában megjelenik az eredmény. Nos, meg is jelent csak éppen nem az, amit az olvasók szavaztak. A…..
Okkultista szimbólumokkal hemzsegő mesével kedveskedik a Disney Channel ifjú nézőinek. A Disney korábban is gyakran helyezett el szexuális tartalmú utalásokat a filmjeiben, a Rejtélyek városkájával (Gravity Falls) most igazán nagyot gurítottak. Bár egyelőre nem világos, hogy…..
Jeremy England a Harvard egyetemen diplomázott. Magas testalkatú, sovány fiatal ember. Ránézésre pont az a típus, amit egy elméleti fizikustól várunk – a rendezetlen szakállával és kócos hajával. Ugyanakkor a legújabb divatos Adidas cipőt hordja és kipát a fején, de ami még…..
Gosig Ratta 2015.05.15 12:03:52
@lezsír: Miért kellene egy hitnek, vallásnak tudományos dolognak lennie? És miért ne férhetne meg egymás mellett a kettő? Egy ember személyisége azért szerencsére (általában) gazdagabb annál, minthogy "választani kelljen" hit és tudomány között, hiszen más-más szerepe van a két dolognak az egyéni életben és a társadalomban is. Itt szerintem az a probléma, hogy összekeverik a tudományt bizonyos, többé vagy kevésbé tudományos alapú világnézetekkel, ideológiákkal.
Nekem inkább ebből a szempontból van bajom az ilyen bugyuta méricskélésekkel, hogy melyik vallás mennyire fér össze "a tudománnyal". Szóval az teljesen rendben van, hogy tudós is meg zsidó hívő is egyben, csak azt nem értem soha, hogy ezeket miért kell olyan kuriózumként beállítani és a két identitást állandóan szembeállítani egymással (amennyiben nem az előbb említett ideológiákat nevezik "tudománynak"). Pl. az NIH elnöke, Francis Collins meg evangéliumi keresztény...
Valószínűleg az első 1000 éves ember ma már itt él köztünk - állítja egyre több kutató, akik úgy vélik, a most zajló biológiai forradalom lehetővé teszi az emberek számára az örökké tartó fiatalság megtapasztalását. Természetesen köreikben sem mindenki ilyen…..
Gosig Ratta 2015.04.26 15:54:22
@dukeekud: És a sejtek végtelen osztódásra való képessége szerinted egyenlő az örök élettel? Vannak végtelen osztódásra képes sejtvonalak, ezek általában daganatos sejtek.
Egy észak-karolinai orvos találmányának köszönhetően több mint 80 nő, akik az abortusztabletta bevétele mellett döntöttek, kaptak egy második esélyt arra, hogy megtarthassák leendő gyermeküket. Andrea ápolónőnek tanult, amikor kiderült, hogy terhes. Nagy nehezen arra a…..
Gosig Ratta 2015.04.15 07:52:38
@Lángharcos: Ez pont forditva szokott lenni sajnos...
“Egy generáció, és eltűnik a vallás” - ígéri Lawrence M. Krauss, és ezt komolyan is gondolja. Az amerikai fizikus, akihez képest még jó barátja, Richard Dawkins is tépelődő idealista, nem elégszik meg azzal, hogy ateistaként egyszerűen tagadja Isten létezését, 21. századi…..
Gosig Ratta 2015.04.12 11:34:38
@Clyde Sandy:
Semmilyen kérdést nem tettem fel neked, egy Pippas-nak írt kommentemre írogattál olyan szövegeket, amiknek közük nem volt az eredeti kommentemhez. Emlékeztetésül, ezt írtam.

"@Pipas:
Lózungokat puffogtatsz.
1) "A vallás és a tudomány gyakorlatilag mindenben ellentmond egymásnak" - Ez maximum az evolúcióra vonatkozik, de arra sem igaz, hogy mindenben ellentmond egymásnak mondjuk a Biblia és az evolúció tárgykörébe tartozó dolgok. A többi tudományterület meg hol mond ellent a vallásnak, v konrétabban mondjuk a kereszténységnek? Egyszerűen nem is ugyanarról szól, tehát eleve nem lehet ellentétes. Maga a tudományos tevékenység meg pláne nincs ellentmondásban a hittel, a Bibliában is van egy csomó szereplő, aki korának szintjén tudományos tevékenységgel is foglalkozott, de azóta és napjainkban is számtalan hívő tudós cáfolja a dogmádat.
2) "A betegségeket isten bocsájta ránk büntetésül." Téveszme. Ezt pl
a kereszténység nem vallja.
3) "Az erkölcs istentől származik. Annyit fűznék hozzá, hogy ez nem igaz." Azért kifejthetnéd.
4) "A tudomány működik, a vallás viszont nem működik." Ez meg mi? Mi az hogy "működik" és mi az hogy "nem működik"?

Nem tudom, miért olyan fontos neked, hogy a tudományt és a hitet szembeállítsd egymással, dehát kellenek az ellenségképek."
Gosig Ratta 2015.04.12 11:56:48
@Clyde Sandy: Hol írtam, hogy az evolúcióban olyan dolgok vannak, amit valamely vallás állít? Azt írtam, hogy a Bibliában lévő állítások nincsenek ellentmondásban - általában véve - a tudományos állításokkal.
Bugyuta dolog, mikor emberek en bloc beszélnek "a tudományról" meg "a vallásról" (ahogy itt sokan megteszik mindkét oldalról, akik mesterséges módon ellentétbe akarják állítani őket egymással). A tudomány is egy tág fogalom, meg a vallás is. Eleve nem egy kategóriába tartoznak, tehát eleve nehéz "ütköztetni" őket. "Az evolúció" is végső soron általánosítás, mert az is egy elég tág diszciplína a biológián belül. Ennek sok állítása valóban ellentétes pl. a Biblia állításaival, de sok kérdésben nincs ellentmondás: azért mert adott témáról nem mond semmit a Biblia, ill. azért, mert adott állítások beleférnek a bibliai világnézetbe.
Nos, kicsit bővebben, erre akartam utalni.
Gosig Ratta 2015.04.12 12:08:52
@Clyde Sandy: Miért lennének az evolúcióban is szereplő tények a Bibliában? A Bilbia nem biológia tankönyv, nem az a célja, hogy leírja a természetes világot.
Bár kíváncsi lennék, mennyire mélyen ismered a Bibliát ahhoz, hogy ilyen általános és kizáró állítást fogalmazz meg.
Kígyó- és teknőcolaj a feketepiacon A világ szegényebb országaiban az orvosok oly ritkának tekinthetők, mint a fehér holló, pszichológusokat nem is tartanak számon. Akkor ez alapján a mentális betegségek elkerülnék ezeket a térségeket? Természetesen nem. Ami viszont igaz –…..
Három évtizeden belül lehetségessé fog válni, hogy bármilyen tudásanyagot elsajátítsunk egyetlen tabletta segítségével, állítja Nicholas Negroponte, a Massachusetts Institute of Technology (MIT) kutatója, akinek több merész előrejelzése bejött már. A folyamat állítólag…..
Gosig Ratta 2015.04.03 18:53:13
@HgGina: "És ugyan miért ne lehetne olyan hatóanyagot beletenni a dilibogyóba, ami esetleg stimulálja újabb axonok kialakulását és az idegi kapcsolatok felépítését?"

Ez butaság. Vagyis hát pont az, amit Trisi írt: a tanulási folyamat serkentése (ilyenek léteznek), nem pedig az, hogy beveszed a bogyót és tudni fogod József Attila életrajzát.
Egyrészt, honnan tudná a bogyó, hogy melyik kapcsolatok kialakulását kell stimulálnia? Másrészt, hányféle formája van a "tudásnak"? Ezek közül melyiket teszik bele a dilibogyóba?
Azt el lehet képzelni, hogy hosszú-hosszú idő múlva alaposan fel tudjuk térképezni 1-1 memórianyom tárolását. Az is elképzelhető, hogy ezeket a memórianyomokat létre lehet hozni mesterségesen, de kizárt, hogy egy tablettával, akkor már inkább valamilyen elektromágneses stimulálással.
Szerintem azért annak a "megjósolása", hogy érintőképernyőt fogunk használni meg online fogunk újságot olvasni össze sem mérhető az ilyen abszurd ötletekkel. Az érintőképernyő és az online olvasás viszonylag egyszerű technikai kérdések, ráadásul a "jóslatok" idején már mindkettőnek megvoltak az előfutárai, tehát nem kellett nagy képzelőerő hozzá. Ezzel a dilibogyóval viszont már átlépte az úriember a kompetenciájának a határát, finoman szólva...