Regisztráció Blogot indítok
Adatok
korpaZASZ

60 bejegyzést írt és 136 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az utóbbi években mindig hátráltatott valami a szilveszteri verseny előtt, egyszer épp előző hétre esett a szokásos évi ’egyhetes’ meghűlésem, máskor pedig sérülés után álltam rajthoz néhány edzéssel a hátam mögött. Idén is kitettem magamért: Novemberben kiesett egy hét megfázás miatt (az időzítés…..
 Jó cégnél dolgozom. Több okból is. Aki ismer, tudja, most ezt inkább nem részletezném. De hogy egyszer a „sportkarrierem” is a Knauf oltárán teljesedhessen ki, az már gyanúsan sok a jóból. Létezik egy szimulációs elmélet, ami azt mondja, hogy az ismert világunk nem más, mint egy jövőbeli emberiség…..
Előrebocsátom: nem szokásom távolabbi versenyekre járni. Oké, ha kiküldetésben vagyok, megesik, hogy véletlenül találok arra a hétvégére egyet a környéken, de ennyi. Néha többet is, de szerintem most már hagyjuk ezt a témát :) Ezúttal viszont szándékosan utaztunk messzebbre egy ZASZos…..
Aranylábú gyerekek, mi a fasz van veletek, hogy így egymásnak estetek? Menjetek ki futni inkább, hogy leeresszétek a gőzt, mint a Szaffiban a vörös parókás Feuerstein lovag. Összeugrasztani, bizonygatni szakágak, módszerek, "iskolák" alsóbb- vagy felsőbbrendűségét hova vezet? A napokban jelent meg…..
Amikor minden adott egy jó eredményhez, csak te magad nem, pontosabban éppen akkor nem, amikor kellene - nos akkor élvezetes beszámolót írni is elég nehéz :) Szélcsend, 4-5 fok, lelkes mezőny és kihívásokkal teli pályavezetés. Utóbbiak kivételével ritkán jön össze a másik kettő éppen szilveszter…..
  Kettő évvel az első futóversenyem után (XXI. MMM), hiába unszolt szinte a teljes sportolói környezetem, még mindig a tízes távon indultam. A csúcsnak mondott formám októberben volt Bagodban. A sebességből kissé visszavettem, viszont már azóta tudatosan mentek a dombos edzések, és a résztávozást…..
Álmodoztam róla…gondoltam rá…, sőt a héten futottunk is ilyen körülmények között…mondtam is az Umbertónak, hogy „bezzeg versenyen ez soha nem jön össze”. De ezúttal majdhogynem esőben, 10 fokban és szélcsendben lehetett versenyezni Bagodban – mint a mesében. Mármint egy futó agyának meséiben, mert…..
GO RUNNING F.sz kivan :) 2017.10.07 11:11:45
http://www.origo.hu/sport/laza/20171004-maratonfutas-kilatszott-a-futo-penisze.html A fenti történet ihlette a következő versikét: Jozef Urban nem packázott,Verseny közben ázott-fázott,Futni jött ő, pont egy pébét,Megpöckölte hancúrlécét;Tapsol neki felnőtt-gyerek,Pöcse lassan beleremeg,Egész…..
Ősidők óta nem duatlonoztam, most viszont a Zalatriatlonnak sikerült egy olyan gyerektávot szerkeszteniük, hogy a másnapi hegyi verseny dacára rajthoz álltam a megyei nyílt bajnokságon. A fél mezőnyt ismertem, a másik fele viszont 15-17 éves középiskolásokból állt, akik diákolimpiai döntő keretében…..
Néhány hete teljesen véletlenül összefutottam a Zeg.-i egyetem (BGE) dékánjával, egyben volt tanárommal, aki meghívott egy sporttal kapcsolatos („Boldog sportolók kerekasztala”) eseményre, amit eredetileg az infocentrum kistermében tartottak volna. Tudtam jól, hogy oda max. 40 fő fér be, ami beégés…..
FOOT-óbarom BSZM 2016. 2016.03.24 09:44:35
Szerencsére az idei évet sem Balaton Szupermaraton nélkül képzelték el a szervezők. Eljött az idő, hogy ismét négy nap alatt, két lábbal, lendületes futólépésekben megkerüljük a Balatont. Tavaly már kipróbáltam, mit is jelent ez, és nem is tudom, mi vitt rá, hogy idén megismételjem. A felkészülés…..
Több kérdés is felötlött bennem, miközben a 119. (!) bostoni maratonnak hétfő délutáni közvetítését néztem. Nem, nem nosztalgiáztam két évvel ezelőttről, amikor ott futottam a merénylet napján, hanem inkább a sok érdekes dolgon töprengtem. 1) Mi a maratonfutás ideális…..
Tavaly így fejeztem be az évértékelőmet: “A tíz kupát szívesen beváltanám egyetlen valamirevaló PB-re, de a futás se nem kivánságverseny, se nem csere-bere tárgya, így marad az a hamis remény, hogy ahogy öregszem, úgy gyorsulok majd :)” Nos, ez a kívánságom már tavaszra…..
Az utóbbi négy év MMM maratonjai után (2.-2.-2.-3. helyezések) szerettem volna idén egy rövidebb intenzív versenyt futni, na nem mintha itt ingyen adták volna a győzelmet, de nem éreztem igazán késznek magamat a hosszútávra. Amatőr sportról lévén szó, az óra:perc kapcsán…..
GO RUNNING Bestia 2015.12.17 21:10:10
 Az egész úgy kezdődött, hogy November 16.-án egy futóiskolás edzés utáni hajnalon 2 órán keresztül jobb hátul hullámokban jelentkező, szúró fájdalom gyötört. Igencsak pánikba estem, mert – szülési tapasztalat hiányában – hasonló fájást előtte nem éreztem.  Arra…..
A lakásodtól indulva minden irányban tudod, hogy hol van pontosan az 1., 2.,3. km pont. Képes vagy büdös futócuccot is magadra kapni, ha nem száradt meg még a váltás. Az egyetlen kompromisszum, amit hajlandó vagy megtenni, hogy ilyenkor egyik irányba sem használod a liftet és nem…..
GO RUNNING Terepfutás 2015/10/31 2015.10.31 14:46:55
A mai futás egy, a főútról régóta kinézett bekötőútnál kezdődött és tartott több mint két órán át, előbb mélyen az erdőben, majd kiérve végül a főútnak egy másik pontján, vissza a kiindulópontra. Mindig érdekelt, hogy Nagykapornak után jobbra (ki van írva egy…..
Két tényező miatt esett a választás a szlovén fővárosra: közel van, kellően késői időpontban tartják és sík a pálya. Ja, ez már három, mindegy, annál jobb. Az előző éjszakai őszi óraállítás miatt a 10:30-as rajt valójában éppen ebédidőre esett, viszont így egy…..
A tavalyi évértékelőmnek (by politikusok) – némi fogalmi képzavarral élve – azt a címet adtam, hogy szívesen beolvasztottam volna a kupáimat egy valamirevaló egyéni csúcsra (PB). Nos, ez a vágyam már tavasszal meghallgattatott. Sőt, már nem is egyszer. De erről majd…..
Egy újabb (futó)év telt el, élvezetes és néha keserves edzésekkel, emellett számos kedves  és alkalomadtán kevésbé kedves versennyel. Nagy általánosságban elmondható, hogy a versenyeim 70%-ban minden évben ugyanazok, mégsem mondanám, hogy unalmasak, vagy egysíkúak lennének…..
A tavaly itt elért egyéni legjobbam (PB) azt mondatta velem, hogy idén ősszel újra csak itt fussak maratont, még ha akadt is a múltkor néhány “megfizethetetlen” (ennek ellenére megfizettem rendesen) élményem a rend éber labanc őreivel… A múlt heti, már-már kánikulai…..
Egyensúlyt! Ész nélkül? 2014.08.20 12:04:25
Pár hete átvettünk egy igencsak ütős posztot arról. hogy miért "jó" felkészületlenül nekivágni a versenyeknek. Nem hiszem, hogy az abban leírtakat tudnám überelni és nem is akarom. Minden egyes szavával egyetértek. Ellenben azt érzem, hogy a témáról nem lehet eleget beszélni,…..
korpaZASZ 2014.08.21 14:04:45
@braue: én speciel maratont (is) futok, próbálom ésszel csinálni, évek munkájával, fokozatosan felépítve magamat. Hiszed vagy sem, semmit nem kompenzálok vele. Akkor is teljes lenne az életem, ha csak max. 15km-eket futnék, de a teljesen amatőr szinten, tisztán, munka és család mellett elért maratoni időeredményt már senki nem veheti el az embertől.
Itt nem arról beszélek, aki brahiból/fogadásból végigszenvedi az egészet, hanem aki megdolgozott érte, miközben megismerte a teste határait.
...bár még így is 40 percre vagyok a kenyaiaktól, mégis örömmel csinálom.
Nyúlcipő Törés 2011.12.16 15:00:00
Ma voltam dokinál és kiderült, hogy el van törve a csípőm, pontosabban a szeméremcsontom. (Mondjuk legalább mókás a hely. És nem, nem azért :) A röntgen alapján valóban elég egyértelmű, még nekem, laikusnak is. Mit mondjak, ez nagyon durva. Erre nem számítottam. Azt mondta,…..
korpaZASZ 2014.08.20 21:26:52
@Gyűrött Papír: Most nem azért, hogy a komment aktualitását megkérdőjelezzem, de ez az eset nem vagy 3 éve történt már? :)
Ezen a versenyen egyetlen célja van minden évben a szervezőknek: minél nagyobb kánikulában elengedni a mezőnyt, pontban délután fél négykor... Az eddigi rekordot egy 34 fokos (árnyékban!) év jelenti, ezúttal csak napon ért minket 30-31 fok, így semmiféle okunk nem lehetett…..
korpaZASZ 2014.05.27 10:51:41
@snatch_: dehogyis, nagyon okos erőbeosztással egy perccel ért be mögöttem. A többiek fingottak ki, a féltávig erősek :)
Nem, a mai ítéletidőben nem futottam, amivel egyébként biztosan gyógyíthatatlan lelki sebeket okoztam önmagamnak, de a boltba egy kis sertészsírért, tepertőért és disznósajtért feltétlenül le kellett ugranom, hogy a sportnapokon elvesztegetett kalóriákat minőségileg is vissza…..