Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Koczeka, a pampák királya (törölt)

0 bejegyzést írt és 504 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Levelében nem is a sajnos már megszokott "drága és nagy autóm van, kotródjon mindenki az utamból" mentalitású X6 vezetőn akadt ki Péter, hanem azon, hogy még egy rendőrautó is kénytelen volt előle lehúzódni, hogy ne ütközzenek össze és ennek ellenére a rendőröknek…..
Koczeka, a pampák királya (törölt) 2010.11.13 15:45:26
@horex: Nem nekem címezted ugyan, de hagy válaszoljak én:

"Nem tudom hogy van ez,ha egy sérültet kell ellátni orvosilag, ráverik-e a bűnösre, vagy ha pl. egy ittas vezetőt visznek korházba, viseli-e az ellátás klts.égeit?"

Az ittas vezető vérvételének díját, valamint a véralkohol-vizsgálat szakértői költségét bűnügyi költségként feltüntetik, más kérdés hogy mit lehet behajtani és mit nem.

A vétlen sérül gyógykezelésének költségeit a rendőrség nem kezeli, sokszor nem is tudná, mert tovább tart a gyógyulás mint az eljárás, azt a TB-nek van lehetősége a vétkesen behajtani, illetve a sértett a vétkes vezetővel szemben polgári jogi igényt nyújthat be, a törvény szerint a büntetőeljárásban bejelentett ilyen igényt az ügyész köteles lenne képviselni, de a gyakorlatban még nem találkoztam ilyennel.
Koczeka, a pampák királya (törölt) 2010.11.13 15:59:54
@venszivar: Ember, agyvérzést ne kapjál már!!! Fröcsögni csak nyugodtan, szépen...

"Menjetek piálni a haverokkal,arRa (két r) van eszetek, (vessző után szóköz)meg, (itt is) hogy itt jót
pofizzatok(jópofizzatok, egy szó) (mondat utolsó szava után viszont nem kell szóköz az írásjel elé). (de ide igen)Telik a nyugdíjból meg a feketén tovább melózásból.....( sok pont, elég három) (és szóköz)Igen sokaknak van ilyen ismerősük,(szóköz)mivel sok ilyen féreg van (ide meg nem)!NAGYON SOK (ide se)!TÚL SOK (és ide se)!! (de ide igen)Különben meg az emberek 90-95%-a meghal (egy szó),(szóköz)elhuny. (szóköz)Mint te is írod,(vessző) az ilyenek DÖGÖLJENEK MEG(nem kell szóköz)!!(vagy egy, vagy három) (és szóköz)Remélem leokádtad a cipődet is.....(sok pont) (kevés szóköz)Nagy baj,(szóköz)hogy nem mindenki seggnyaló(nem ide kell a szóköz) ,(hanem ide)mint ti(és ide sem kellett volna) ???(szóköz)Rohadjanak meg a rendőrök.......(túl sok írásjel)aztán dögöljenek (hiányzó igekötő, már ha felszólítómód akart lenni)......(végül megint sok a pont)

Ess neki mégegyszer, addig fogom kijavítani, amíg hibátlanul nem tudsz gyalázkodni:-)))
Egy ilyen igényes ember adjon magára, a kutya Úristenit!!!
Koczeka, a pampák királya (törölt) 2010.11.13 16:47:30
Az első hír: Csoportosan, hivatalos személy ellen elkövetett erőszak miatt 10 hónap - két évre felfüggesztett - börtönbüntetésre és 300 ezer forint pénzbüntetésre ítélte elsőfokú döntésében a Pesti Központi Kerületi Bíróság Samu Tamás Gergő jobbikos országgyűlési…..
Koczeka, a pampák királya (törölt) 2010.10.31 09:21:21
Szerintem már vagy 10 éve - amikor a cigányoknak még kisebb volt a po...khmm: 'önbizalma', egy Jászsági kis városba kellett elmennünk (nem saját megyéből) házkutatni, a keresett építőanyag akkori értéke majd' 30 mFt volt.

Előzőleg T. városi Rk. bűnügyi osztályvezetőjével lebeszéltük, hogy kapunk pár fő segítséget, mert se helyismeretünk nincs, se elég emberünk.

Reggel megérkezve senki nem várt, ügyeletes semmit nem tudott. Egy Schwalbén megérkezett bőrkabátban, munkástáskával az ov, aki azt mondta, hogy nem tud adni senkit, mert balhés család, most halt meg az anyjuk, kb. 50 virrasztottak, tuti balhé lenne...

Nagy rimánkodásra hajlandók voltak a baleseti helyszínelővel elnavigáltatni, akit azzal fogadott az alig részeg fószer, hogy "Mi a f.szt akarsz, húzzá' a k.rva anyádba!":-(((

Ketten voltunk, erélyes hangra végül odajött a kapuhoz, végig hallhatott, persze ezek után ketten nagy csodát nem csinálhattunk, láttuk hogy az udvaron nincs cucc, de a jelenség hogy egy egyenruhást így elhajtanak a vérbe, teljesen új volt:-(((
Akiktől én anno a szakmát tanultam, azoknál ismeretlen volt ez a fajta félelem... de nem baj, majd most a fiatalok megmutatják... majd a TASZ, a HB meg az AI segít nekik:-(((

Ja, remélem Fedornak nem felejtenek el szólni, szépen szóló tilinkó-hangján az 'új Kozsó' elhozza a hőn áhított szeretetet a Dankó utcákba, a szétvert általános iskolákba, az Avasi lakótelepre... már persze ha jut elég ideje megszólalni:-(((
A fővárosban szolgálatot teljesítő pályakezdő tiszthelyettesek - vagyis a rendészeti szakközépiskolákról tavasszal kibocsájtott végzett tanulók - valószínűleg dideregve fognak szolgálatot teljesíteni az utcákon.  A jogszabály által biztosított őszi-téli öltözet…..
Koczeka, a pampák királya (törölt) 2010.10.21 09:19:24
@venszivar: Óvatosan ember, elharapod a szád szélét!!!

Eldöntötted már, hogy engem az aktív vagy a nyugdíjas kategóriába sorolsz???

Bár sok értelmét a vitának a magadfajta vérben forgó szemű emberekkel nem látom, azért mégis megkérdezlek: MELYIK AZ A CÉG???

Már csak azért, mert a legtöbb nem hogy nem alkalmaz nyugdíjasokat, de kifejezetten csak olyanokkal köt szerződést, akik vállalkozói engedéllyel rendelkeznek és maguk után adóznak... kurva nagy biznisz... idősebb kollégák közül most bontották fel a szerződést semmi perc alatt és itt jönnek képbe a 8 általánossal rendelkező, fegyveres szolgálatot soha nem teljesített emberek, mint fegyveres objektumőrök alkalmazotti minőségben...

Van egy olyan érzésem, hogy Neked fogalmad sincs arról, mi zajlik testületen belül... persze véleményed attól lehet, csak hát így az értéke...
Koczeka, a pampák királya (törölt) 2010.10.21 09:21:41
@venszivar: Hideg-hideg...:-D
Koczeka, a pampák királya (törölt) 2010.10.21 09:50:51
@venszivar: Hasonló jókat:-DDD

Amúgy én is unlak, nem csak Téged... és ÉN kérek elnézést a fröcsögésért!

Vegyél egy T-MA újságot vagy Zsaru Magazint a faliújságodra, hogy MINDIG legyen hova köpködnöd:-))) Ha Neked ez a boldogság, ezen ne múljon...

További szép napot!
("A dolgozgató népet szolgálgatom"©)
Ez most nem lesz egy népszerű vélemény, de úgy látom, a média és a kormány kezdi aránytalanul eltúlozni a kolontári vörösiszap-katasztrófa súlyosságát.A katasztrófa önmagában súlyos. De a környezeti kárt "Magyarország legnagyobb ökológiai katasztrófájának"…..
Koczeka, a pampák királya (törölt) 2010.10.12 10:10:33
Tisztelt Pásztörperc!

Munkádért mindenképpen tisztelet illet.

A felelősség megállapítása sem a Ti dolgotok, de munkátok, véleményetek - beláthatod - ennek ellenére kihat arra.

Fenntartom, hogy a bagatellizálás részvétlenség, abban viszont igaza van az utánad szólónak, hogy mivel az hogy mi bagatellizálás, valóban csak közvetve, mások véleményén át vélelmezhető, így utólag tényleg hülyét csinálhat magából az ember. Azt ebből a távolságból azonban nem tudom megítélni, hogy aki véleményt nyilvánított, az mennyire tekinthető szakértőnek - mint ahogy ez Rólad sem derült ki mindaddig, amíg ki nem bukott belőled, hogy első kézből származó, netán saját információid vannak. Ezért - mert akik tudnak valamit, de nemigen szólnak - hadd ne én legyen már kizárólag a hülye. Napok óta hallgatom a rádiót (Kossuth) és a rengeteg riport nagy része arról szól, hogy a katasztrófában érintettek nem tudják hogy mit csináljanak, mert "senki nem mond semmit". Pedig mond, sőt nagyon is sokan, nagyon sokat mondanak... és én vállalom a hülye szerepét, mert valóban nem tudom megszűrni az információk valóságtartalmát.

Tudós ember létedre ne légy olyan cinikus, hogy nyilvánvalóan hamis ítéleteket vagdosol a fejemhez: valóban nem tudok segíteni ezeken az embereken, csak amennyit bárki más, a tőlem telhetőt meg is tettem, ami nyilván attól is kevesebb, mint aki odamegy reményt önteni a károsultakba,és akkor a kármentesítésen dolgozókról nem is szóltunk.

Az "erkölcsi magaslatról" való leugatás nem mindenkinek szól, aki nem érzi érintve magát, miért veszi magára? Sértett pedig nem vagyok, max. felháborodott, amikor a tanácstalan emberek panaszát közvetítik, amikor félóránként jelennek meg egymásnak ellentmondó, szakértőinek beállított vélemények. Ezek bennem is érzelmeket, indulatokat szülnek, ezeket írom ki magamból... így leszek troll:-(

A hivatkozást pedig ne kérd tőlem: valamikor az események kezdetén volt egy bejegyzés arról, hogy hogy került oda lúg és annak mi a célja. Túlbecsülsz ha azt gondolod, hogy magamtól képes vagyok ilyet kitalálni, és alulbecsülsz ha azt hiszed hogy alkimista vagyok és csak a magabiztosság dolgozik bennem, amikor ilyen összefüggésében mond azt, ami szerinted nem igaz. Azóta számtalan blog született ebben a témában és inkább vállalom a hülye szerepét, mint hogy annyi írást újra végigolvassak.

Részemről lezártnak tekintem iszap-ügyben a témát, mert az utánad szóló Ranx-nak tökéletesen igaza van: blogbejegyzéseket olvasgatni, ezekhez hozzászólni maximum arra jó, hogy az ember magából csináljon hülyét... nekem ez sikerült, bár írtam olyan bejegyzést is, ami nem a Te szakterületed, hanem az enyém... ettől függetlenül nem tud megvédeni attól, hogy majd még az miatt is megkapjam a magamét.

Sértődés részemről nincs, tévedésem belátom, csináljátok a dolgotokat, én is visszatérek a sajátomhoz.
Koczeka, a pampák királya (törölt) 2010.10.12 12:02:30
@Ranx: Tisztelt Ranx! Sajnos magam is úgy érzem, hogy hülye vagyok, leírtam hogy miért. Ez egy általános probléma, hogy ha az ember elkezd olvasni egy blogot, ami indulatokat gerjeszt benne, kényszert érez arra, hogy hozzászóljon, elmondja a véleményét, még akkor is, ha az mások hihető, hivatalosnak tűnő véleményére épül.

Hülye vagyok, mert tudom hogy az emberek nagy része manipulálható akár a média, akár egy blog megírása révén, de akár azzal is, ha a Kossuth Rádióban 100 érintettből csak 3 ember véleményét adják le, akik egybehangzóan nem az általános közhangulatot képviselik, hanem egyetlen, netán szenzáció-hajhász témának játszanak a kezére - szintén tudtukon kívül.

Az igazi igazságot nem tudom, sőt immár kételkedem abban is, hogy van olyan, aki annak 100 százalékosan a birtokában van. Márpedig ha ilyen nincs, akkor kikezdhetetlen ember sincs. És ha valaki nem tévedhetetlen vagy támadhatatlan, akkor vagy ne írkáljon, vagy viselje a kritikát! Ez van...
Ha valaki nagy leleplezésre számít, minden bizonnyal csalódni fog. Könnyen lehet, a MAL tényleg minden jogszabályt betartott, minden ellenőrzésnek megfelelt. Csak éppen... (Fotó: Pörneczi Bálint/AFP) A közvélemény az iszapkatasztrófa után a felelősök megnevezését várja. És…..
Koczeka, a pampák királya (törölt) 2010.10.11 14:15:03
A MAL ZRt. akkor nem lesz felelős, ha a vizsgálat a katasztrófa okaként "vis major"-t állapít meg (amire látok esélyt, még akkor is ha nekem más a véleményem).

Egyébként pedig minden építménynek, berendezésnek van egy életciklusa, ami alatt a jogszabályi környezet változik. Az esetek zömében a változások követése nem kötelező, de ha baj történik, minimum polgári jogilag felmerül a felelősség kérdése, ugyanis az hogy a jog nem kötelez valakit a biztonságosabb szabványhoz igazodásra, döntését mindenképpen kockázati elemként kell figyelembe venni, főleg ha az új szabályozóhoz való alkalmazkodás révén elkerülhető lett volna.

Egy példa (remélem nem túl rossz): megváltoztak a lakásba építhető nyílt- és zárt égésterű készülékekre vonatkozó szabályok, lakásba nyílt égésterű fűtőberendezést hagyományos kéményes bekötéssel nem engedélyeznek.

Ennek ellenére a már meglévő ilyen fűtőberendezések cseréjekor MEGENGEDETT a régi szabályoknak megfelelő, csere fűtőberendezés felszerelése.

Ha tragédia történik, vizsgálni kell, hogy megfelelt-e a kivitelezés az eredeti szabályoknak és míg egyik esetben a régi szabályok szerint cserélt berendezés kapcsán nem állapítanak meg felelősséget, új berendezés esetében - az új szabályok áthágása miatt - viszont igen. Holott mi a különbség? Az, hogy melyiket mikor építették be.

Szvsz ugyanez a helyzet a MAL-nál is. Ha az átszakadt gát megfelelt az egykori előírásoknak (még ez sem biztos, csupán van egy régi, ezt igazoló hatósági irat), de voltak jelei annak hogy a gát nem látja el rendesen a feladatát, akkor minden hatósági papír ellenére felelősség terheli az üzemeltetőt, aki ellenőrzés hiánya miatt nem észlelte, vagy ha észlelte, annyiban hagyta a gát szivárgását, buzgárait. Ugyanúgy felelőssé tehető, ha szigorodtak az ilyen tározókra vonatkozó szabályok, ugyanis nem kötelező ezért a gátat újraépíteni, de az újratervezés elmaradása mint kockázati elem, a MAL-nál csapódik le.

A nemzetgazdasági érdek és munkahelyek megtartása: vegyük példának a Paksi Atomerőművet. Vajon ha fény derülne egy műszaki hibára mint kockázati tényezőre, amelynek lehetséges következménye egy katasztrófa lehet, lehet-e érvelni a hibás blokk tovább működtetése mellett nemzetgazdasági indokkal???

Ha kiderülne, hogy az atomerőmű nem felel meg az új biztonsági feltételeknek, vajon a felügyeleti szervek hagynák-e tovább üzemeltetni - hogy munkahelyek maradhassanak meg???

Ugye nem... És annyi különbség van egy atomerőmű illetve zagytározó között, mint amennyi különbség a létesítményekre vonatkozó szabályok szigorúsága között...
Nehezen ocsúdtam föl a vörösiszap okozta katasztrófa hatása alól, és most úgy néz ki, ismét jöhet a vörös áradat.Hiába tudjuk, hogy a környezetvédelem nem uralkodó szempont a magyarországi kormányzásban, ahogy azt is, mennyire szordínóban működött a magyar állam az…..
Koczeka, a pampák királya (törölt) 2010.10.11 00:09:39
@Paralelepipedon: Barátom! Én nem beszélek sem liberőkről, sem nácikról, sem vörösökről (max. iszap)...

Ha egy blogot (topikot) valamivel igazán haza lehet vágni, az a politikai besorolás, ha akarja azt az illető, ha nem:-(

Én abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy pártállástól függetlenül útálok minden politikust, és amikor vallási tárgyú beszélgetés során kedvenc kórboncnok barátom megforgatta a szikét a kezében: "Én csak ebben hiszek"... Nos én is ilyesfajta aberrált vagyok: műszaki végzettségű és beteges igazság-érzetű:-(((

Napokon-heteken belül ledől az északi fal, további szennyezést okozva. Eddig jól sugallta magát a merénylet/környezeti katasztrófa duma, csakhogy az események - tudomást sem véve az itt folyó eszmecseréről - maguktól tovább folynak:-(((

Mondják, hogy valamit tesznek, de azt nem hogy mit... Keresik a felelőst, de nem mondják hol... a leg-extravagánsabb: karácsonyra mindenkinek fedél lesz a feje fölött... hol? hogyan? miből? kitől?

Apró részletkérdések, amelyek mind-mind terelések, a helyszínen életmentő (nem lincselik meg), a nyilvánosság előtt 'megmentő' szerep, amelyekhez nyilván semmi köze nincs sem a Soros által feldobott egymillió dollárnak, sem telefon-segélyből összejött közel ugyanennyinek... durván félmilliárd...

Azért ha az én kezemben ennyi pénz van és az összkár tényleg 1 MRD, azért már lenne elképzelésem...

PS: De azért CSAK megkérdem, hogy ha a hirdetésekben a segélyhívó szám mellett az áll, hogy "hívásával 250 Ft-tal segíti a károsultakat", a telefonban meg megköszönik hogy "200 Ft-tal segítettem, ami a Vörös Kereszt juttat el", valaki magyarázza már el nekem, hogy hova lett közben 25 % az adományomból, mely szervezet vagy cég volt olyan extravagáns, hogy közvetítési díjként lecsípett egy negyedet!!!

Nem viccelek: kinyomtattam a felhívást és megvárom a telefonszámlákat (4 mobil+vezetékes) és tudni akarom!!! Kinek jár az 1/4-ed????????????????

(Ha lehet, ne színekkel és/vagy vektorokkal válaszoljatok)
Koczeka, a pampák királya (törölt) 2010.10.11 00:18:02
@Paralelepipedon: "...ő is azért ír ide, mert azon a nagy "leleplező" blogon, ahol a "szakértő" tudósít, a nem tetsző véleményeket kiollózzák..."

Azért írtam ide, mert ezt tették ki Index-címlapra...

De "ide nekem az oroszlánt is": HOL tudósít a 'szakértő'??? Megnézem... enyém az éjszaka és az internet...

Kitilt??? Akkor úgy lesz, mint a kommunista népmesében: "Aki nem hiszi, annak utána járnak" by Hofi G.

Vagy fordítva... csak nekem nincs iszaptározóm... Hmmmm...
Koczeka, a pampák királya (törölt) 2010.10.11 00:32:49
@gyvy: Én minden hsz után csinálok egy mentést... hely van, 10-20 mp plusz...

De minő öröm, ha törlés után újra meg újra visszarakhatod:-DDD

Egyvalamit tudomásul kell venni: kurvára felgyorsult világban élünk és ha ilyen eszközökkel operálnak, kurva gyorsan a világháló olyan részén találják a blogot/fórumot, ahol nem is érdekli őket, hogy mit szedtek ki, csak azt tudják, hogy ilyenkor, ilyen helyzetben, pl. szponzorként nem adják a nevüket... bukott már ebbe bele nagyobb média is, mint ami Mo-n fellelhető, a lényeg az, hogy a hsz-ről is és annak megjelenése/meg nem jelenése után is csinálj egy oldaltükrözést...

Hidd el, hogy ha látják, hogy mentegeted az oldalt, - ha eszük van - nem törölgetnek hsz-t...

Vagy ha igen, a nemzetközi közösségi oldalak vevők balos/jobbos cenzúrára, akinek a NYT-hírverés kell, nem is választhat jobb eszközt - mármint a negatív kampányához:-D
Praxis Tönkretették a hallásomat 2010.05.22 06:00:00
Kedves Praxis blog! Rengeteg dolgot tudnék mesélni a székesfehérvári kórházról, most azonban egy történetet emelnék ki, amely durván belenyúlt az életem alakulásába. A többit majd máskor. 94-95 körül sikerült nagyon brutálisan megfáznom, középfül gyulladásom lett. Nem…..
Reckl Amál blogja Féltestvérek 2010.05.09 15:22:34
2004. december 5-én nemmel szavaztam. Elérkezett az idő, hogy elmondjam, miért.Nem a határontúliakkal szembeni ellenszenvem miatt. Semmi különöset nem érzek a nem Magyarországon élő magyar emberek iránt, ahogy belföldiek sem egy halmaz.A legendás 23 millió román sem rémisztett…..
Koczeka, a pampák királya (törölt) 2010.05.10 00:02:39
Drága honfitársak, szerintem leszállt a köd:-(

Megvallom, hogy anno NEM-mel szavaztam, aminek egyik indoka a kérdés felvetésének módja volt (amire ép eszű ember nem válaszolhat csak IGEN-t vagy NEM-et), másrészt én nem érzelmi, hanem személyes benyomások alapján döntöttem, amelyekben magyar anyanyelvű, de idegenben élő magyarokat ismertem meg.

Nem is próbálom kivesézni a döntésem indokait, ezt megtettem annak az erdélyi származású magyarnak, aki már évek óta itt lakott és dolgozott (már akkor is!) és akinek sokat segítettem abban hogy mostanra az egész családja itt éljen, amiből botrányok - magánéleti és személyes - sorozata alakult ki:-(

Nem ő volt az egyetlen...

Voltam én is a kinti magyaroknál, kétségbeejtő volt látni, hogy micsoda elvárásaik vannak az anyaországgal szemben, és nem látják be, hogy azok micsoda veszélyeket rejtenek. Sokszor, sok külföldi magyarral beszéltem, de csak a kárpátaljai, erdélyi magyarok voltak azok, akik automatikusan követelték az állampolgárságot, makacsul lerázva magukról a kérdést, hogy mit csináljunk azokkal a 'magyarokkal', akik nem tisztességes szándékkal szeretnének állampolgárságot kapni... számukra ez sokadrangú kérdés volt, nekem viszont fontos, mert állampolgárságot nem dobálunk szét, főleg nem olyanok között, akik tranzitként, seftelőként vagy éppen eltartandó börtöntöltelékként fognak ide jönni.

Támogatok minden olyan elképzelést, amelyik a produktív állampolgárság gyarapítását szolgálja, azonban nem támogatom olyan - magukat igazul vagy hamisan magyarnak valló - emberek "minden magyart megillető joggal való felruházását", akik a szociális ellátó rendszer szipolyozását tekintik célnak.

Hiszem, hogy aki tenni akart az anyaországért, az kapott lehetőséget és bár nehezen, de állampolgárságot is, azonban úgy gondolom hogy bárki aki magyar állampolgárnak vallja magát és itt is kíván letelepedni, elébb igazolja azt hogy hasznára és nem terhére tud lenni az országnak.

Sajnos ezt a gondolatot sok határon túl élő ember nem érti meg, részben érthető okból, hiszen más kultúra talaján gyökereznek... nem tudják még, hogy nálunk nem természetes a segélyért munkát elvárni (közös a probléma gyökere), furcsán néznek hogy nálunk nincs akkora bizalom egymás iránt és nem értik, hogy ez nálunk már tapasztalat, tehát nem megsértődni kellene, hanem belátni, hogy máris rengeteg haszontalan ember él a dolgozók nyakán, és szükséges megválogatni azokat, akikért később teljeskörű felelősséggel tartozik az ország.

Aki pedig nem akar ide költözni, csupán gesztust akar: anno felénk nem így lett megfogalmazva a kérdés... ettől függetlenül megkapták a magyar-igazolványt, amivel olyan szolgáltatásokra lettek jogosultak, amire én adózóként nem (pl. ingyenes utazás)... gesztusként ezen felül mit szeretnének még?
Koczeka, a pampák királya (törölt) 2010.05.11 06:58:58
@Bilbo: "Vége a közhelyes állibeláris szubkulturának. Eddig is csak Magyarországon volt ilyen, mára már onnan is nagyrészt eltűnt. Kérem, ne ismételgessünk Gyurcsány által aktuálpolitikai okból kiagyalt, buta érveket."

Biztosan nem tűnt fel, hogy említettem, a véleményemet sem eszme, sem párt nem formálta, csupán a személyes tapasztalat. Nyilván az sem tűnt fel, hogy az állampolgársághoz való juttatásban - kompromisszumokkal - benne vagyok, de nem úgy, ahogy most akarják ezt végrehajtani.

'Álliberális' meg 'szubkultúra' szitokszavakra sincs szükség, ha nekem címzel mondandót, mert ISMÉTLEM, hogy nem mások vélemény az irányadó számomra ebben a kérdésben...
Koczeka, a pampák királya (törölt) 2010.05.11 07:06:06
@Aloe Veronika: "Te nem akarsz véletlenül kivándorolni Argentínába?"

Hát Te: nem akarsz Pakisztánban is (vagy bárhol, ahol forró a talaj) mindenkinek állampolgárságot adni, aki magyarnak vallja magát??? Legalább nem kellene műszerfal alatt átutazniuk a határon... ez olyan nemes gesztus lenne... és nekünk is lehetnének végre zűrös arabjaink, mint a franciáknak meg angoloknak, nem mindig az egyhangú cigányozás menne...
Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság közzétette az öregségi nyugdíjasok ellátásainak összegét születési idő szerinti bontásban (pdf). Az öregségi nyugdíj a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló törvényben meghatározott életkor elérése és…..
Koczeka, a pampák királya (törölt) 2010.04.24 01:13:19
@Alikam: "Anyagias felfogás"???

A hivatásos rendőri szakma egyre inkább elnőiesedik! Amikor kezdtem, összesen 2 db női hivatásos volt végrehajtói állományban, mostanra az arányuk túlhaladta az 50 %-ot (mindeközben egyes 'irodista' beosztások már nem hivatásos, hanem köztisztviselői státuszba kerültek, többek között ez egy jogi alap volt egy hivatásos számára a nyugdíjba vonulásra...)

Elnőiesedő szakma... ízlelgesd a kifejezést (akár anyagi szempontból is)...

Amúgy valóban nem helyes azzal érvelni, hogy bárki lehet rendőr... én sem úgy kezdtem, civil szakmából mentem át, nulláról indulva hátszél nélkül lettem közepes-senki, ahonnan egy hátszeles senki miatt hagytam ott egy szép, de fájdalmas hivatást. Ha nem tudod értelmezni az előző mondatot, akkor ajánlkozz hatósági tanúnak egy pöcegödörbe fúlt 8-10 éves gyerek halottszemléjéhez vagy elásott csecsemőhöz, aztán ha hazamégy a saját gyerekedhez, bármilyen rossz is volt, öleld meg, amiért nem vele történt ilyen.

Itt a legtöbben fizikai elkopásról beszélnek, meg kommandós (Hszt. által definiálva: különleges fizikai, pszichikai igénybevételt igénylő beosztást ellátó) szolgálatról beszélnek... No és egy szabad pórázra eresztett Baumag-szerű ügy??? Többezer oldal, kisemmizett emberek az egyik oldalon akiknek maximum nem-anyagi elégtétel jut, sztárügyvédek és habzó szájú bennfentes ganúsítottak a másik oldalon, akik ha felülkerekednek, jobbik esetben "csak" az utcára juttatnak???

Száz rendőr ezer történetet mesélhetne, amiknek a meghallgatásától is depresszióba esne egy normális ember... Colombo-nak mákja volt, sose helyszínelt bolhatanyán vagy szeméttelepen, sőt még írnia se kellett semmit, egyszerűen összeszarták magukat a gyanúsítottjai... na itt Hungary-ban máshogy vannak ezek a dolgok...

Itt a helyszín koszos és véres, az áldozat gusztustalan és smink nélküli, az elkövető se oxfordba' járt, ráadásul a főnök se tolerálja a "menő nyomozót", az ügyész sokszor jobb mint a védő, és a munkaidő is rugalmas: addig nyújtható, ameddig a főnök meg nem unja (otthonról). A túlóra, hát az jár, de Pintér Sanyi bácsi óta szabadidővel si kifizethető, nyilván a többi munkád "megvár", vagy megy a vakok javára (a nyomozó se látja, meg a vakok se)... mivel jár, ezért kérhető, de hacsak nem nyugdíj előtt áll az ember, jobb ha nem forszírozza...

Esetleg még valami tévhit??? (Ja, a felvezényelt állomány is nagyon örült, hogy hetekig ugyanabban a rucikban volt a család nélkül, meg mi is örültünk, hogy nappal nyomozhattunk, éjszaka meg járőrözhettünk helyettük is, sajnos mi bűnügyesek nem lőhettünk a tömegbe, de az elbeszélésekkor mindenki szabadon onanizálhatott, ha olyat hallott...)

Amúgy most van felvétel...
Koczeka, a pampák királya (törölt) 2010.04.24 01:47:06
@pakesz: Valamit nem értettél meg...

Nem, nem okés, hogy 40+ évesen (hagyjuk most a kommandósokat meg a szuperszónikus repülőket) elhajtják az embert, mert aki benne volt, az tudja hogy ez hogy ment. Erre utaltam azzal, hogy 1996 óta élt a lehetőség, mégis csak MOST okozott problémát... ELKÉPZELÉS???

A gyerekedet ne add oda, most ne! Igen, az öregeknek nagy a pofája, mert lépten-nyomon magyarázniuk kell a "bizonyítványt", amit 90 %-ban nem ők kértek, de megkapták... és a mostani kezdők már nem fogják megkapni, a Hszt. ezen rendelkezéseit módosították úgy, hogy akiben egy szemernyi tehetség is lakozik, az vagy tovább tanul, vagy máshol keres (és talál) munkát. Aki most felszerel, szerintem mind szentimentalista vagy tájékozatlan.

Nem tudom jobban körül írni: tudós körökben egy szignifikáns viselkedést nem az egyénnek, hanem a körülményeknek szokták tulajdonítani. Ha 14 éve él egy törvény, de csak 3 éve alkalmazzák tömegesen, akkor annak kevésbé az egyénre jellemző okai vannak (fiatalítási törekvés? az "öregek" nyakassága, önfejűsége? nem tudom...)

Azt tudom, hogy ha engem/minket akkor az utcára tesznek, talán naprakészen tudjuk, hogy hogyan lehet nagyobb összeghez jutni... talán ezt fizették meg... mára ez a tudás elúszni látszik, a belső dolgoktól szigorúan el vagyunk zárva, csak az ott maradott néhány embertől tudjunk: nagyon nem jó a helyzet (senkinek, se rendőrnek, se állampolgárnak):-(((
Koczeka, a pampák királya (törölt) 2010.04.24 02:12:49
@pakesz: Az egyik legnagyobb hiba az általánosítás. Kéretik személyre szabottan címezni számonkérést, mivel a Kozma-gyilkosság tőlem NAGYON messze van (térben és időben is), a részleteket sem ismerem csak ami a médiában megjelent, és a feletteseiken kívül másnak (rendőrnek) számonkérési joga nincs...

Távol álljon tőlem, hogy sztároljam magamat, ezért csak annyit írok, hogy én az első évemben a tanulópénzt "megfizettem", azóta engem sem, mást sem szarban nem hagytak/hagytunk, sőt a sértett érdekében nem éppen szabályos dolgokat követtem el (nem erőszakos jellegűt).

Sajnálod a nyugdíjam? Majd ha valóban 10-15 mg Xanax lesz a napi nyugtatóadagod hogy aludni tudj, nem tudod magad eléggé leinni az alváshoz, lehúzol egy hónapot a pszichiátrián és kiadnak egy full negatív lelettel, és mégis le kell szállnod a távolsági buszról félúton egy megmagyarázhatatlan érzés miatt, akkor jelentkezz és elmondom, hogy mit hibáztál el, miért élnek mindössze 3-4 évet nyugdíj után az ex-rendőrök (az IGAZIAK, nem a 'raktárosok'). És a németeknél nem 25, hanem 20 év a szolgálati idő, utána nyugdíjas és azt csinál amit akar...

Nem Te hoztad fel, de valahol felmerült: villanymozdony-vezetők... volt szerencsém gyakorolni ezt a szakmát is, én is csak tekergettem a fogantyút (kontrollernek hívják), aztán volt egy-két parás mv társam, akik nem tudták feldolgozni, hogy a vonat nem személykocsi, 2-3 'fogantyú' meghúzása után tétlen szemlélői egy ember feltrancsírozásának... én ezeket - ha vétlen volt - egy korrekt pszichiátria után ugyanúgy nyugdíjaznám, mintha kiszolgálta volna az idejét... ezek se éltél túl sokkal a gázolásukat... persze volt akinek 3-4 is megvolt, kikérte magának, hogy a gázolás után leváltsák... nem vagyunk egyformák!!!
Nem engedte áldozni Hetyei Lászlót, Budapest 23. választókerületének szocialista jelöltjét a XV. kerületi Boldog Salkaházi Sára templom káplánja. Alig egy hónapja a káplán már telefonon közölte vele: személye nem kívánatos Isten házában, pedig előtte már öt-hat alkalommal…..
Koczeka, a pampák királya (törölt) 2010.04.19 23:01:49
@IGe: Mindig bízzunk abban, hogy az utána következő az előd hibáit nem kövei el...

...és lőn: általában vanik pofára esése halandónak.

De hogy ájtatoskodásom megerősítsem: Hiszem amit hiszek, és mindenki hiszi amit hisz... majd Ő az utolsó napon eldönti, hogy Te vagy én mennyire vagyunk bűnösök abban amit cselekedtünk, és mennyire vagyunk ártatlanok abban, amit balgán elhittünk... és dönt arról (ez van írva, nem vicc) hogy jaj-e annak, aki minket félreinformált - ha egyáltalán ezt tette!!

Úgyhogy: csigalom és nyugavér... aki meggyőződése szerint nem vétkezett, az nyugodtan lehet... aki meg úgy érzi hogy vétkezett, az meg imádkozzon és reménykedjen hogy imája meghallgatásra talál... én is ezt teszem!(Mikor eszembe jut, mert valahol azért csak rongy ember vagyok én is:-(((
Bruce Lee-től szabadon idézve: "A harc nélküli győzelem lényege, ha ott sem vagy." Az önvédelemmel és kriminalisztikával foglalkozó szakemberek szerint az első két legfontosabb önvédelmi gyakorlat a veszély felismerése és elkerülése.  Ezek fontosságban…..
Koczeka, a pampák királya (törölt) 2010.04.06 18:49:22
@Epikurosz: "...a magyar társadalom szolidaritását így sikerült valakiknek tönkretenniük..."

Mint volt bűnüldöző mondom: ameddig még a saját apám is felháborodottan nézte, hogy három rendőr vonszol egy embert, mert képtelen volt elhinni, hogy még így is sikerült szétrúgnia egy rendőrautót a részeg garázdának... amíg minden szir-szaré' feljelentést tesz az állampolgár, de harapófogóval kell kiimádkozni belőle, hogy tkp. mi történt... amíg a szemtanú azt is letagadja, hogy az adatait felíró, intézkedő rendőr mellett állt a buszon a verekedés kezdetén, addig nagy reményeket nem kell egy büntetőeljáráshoz fűzni.

Nem vagyok nagy kriminalisztikai szakember, de az áldozattá válás egyik nélkülözhetetlen kelléke az 'aktív környezet hiánya vagy közömbössége', és ezt a rablók ha szakszerűen megfogalmazni nem is tudják, még 60-as IQ-val is megérzik, netán megtapasztalták a közönyt.

Pályafutásom vége felé már nem is tudtam volna megmondani, hogy ki az utálatosabb számomra: aki rabol, vagy az áldozat, aki fél elmondani a felderítéshez nélkülözhetetlen körülményeket (persze hónapok múlva teli pofával szidja a tehetetlen igazságszolgáltatást):-(

Abba az irányba meg se próbáljunk elmenni, hogy ha mégis eredményesen zárul egy nyomozást, mivé silányul az ügyész és a bíró asztalán hónapokat, éveket pihenve (az igazi tökös ügyészek és bírók 80 %-a - a két kezemen meg tudom mutatni, hányat ismertem meg - előzőleg VOLT bűncselekmény áldozata)...

Tehát: először rá kell venni a sértettet, hogy merjen beszélni, másodszor rá kell venni a szemtanúkat hogy merjenek odanézni... ezután már nem nehéz elvárás a tömegtől, hogy látva egy támadást, meginduljon... igen, semmit nem kell csinálni, csak úgy tenni, mint aki nem akarja hagyni a bűnös szándékot: századrészére csökkenne az erőszakos esetek száma...

A pályafutásom kezdetén pl. egy klasszikusan végrehajtott nemi erőszakhoz kevés volt a sértett állítása, védekezésre képes állapota függvényében elvárás volt, hogy legalább próbáljon!!! védekezni. Nem biztos hogy az volt a helyes nézőpont, de az sem jó, ha az áldozat maga is azt kívánja, hogy ha már meg kell lenni, essünk rajta túl minél gyorsabban és egyszerűbben...

El kell érni az embereknél, hogy próbáljanak védekezni: kiabáljanak, védekezzenek, a beletörődés rosszabb, mint két pofon...
Koczeka, a pampák királya (törölt) 2010.04.06 21:11:25
@reloaded: A mondat első része arra utal, hogy egyenlőre az igazságszolgáltatás rendszerében az első helyet elfoglaló felderítésnél maradjunk, mert a vádelőkészítés, tárgyalás és ítélethozatal önmagában külön blogbejegyzéseket érne meg (nem a pozitív megítélése miatt).

A mondat második része pedig önmagam figyelmen kívül hagyása, amikor mégis megjegyzést tettem a nyomozást követő procedúrát végzőkre - szintén nem túl kedvezőt - arra utalva, hogy amelyik ügyész vagy bíró még nem élt át egy spontán verést vagy lakás/autó-feltörést, az addig nem tudja az áldozatok szemszögéből megítélni egy ilyen cselekmény pszichikai hatását és így az ügy számára nem más, mint egy jól-rosszul megírt krimi, amit nem képes objektíven megítélni és megnyugtatóan igazságot szolgáltatni (a büntetés legyen VALÓDI büntetés ÉS egyben erkölcsi ELÉGTÉTEL is... minimum).
Ezek a gázórás-vízórás történetek búvópatakként visszatérnek a blogra, a Zugügyvéd azért teszi megint közzé, hátha a szolgáltatók is észbekapnak végre. Elvileg a hamis vád tényállását is megvalósítják szerelők a gázóra manipulálásával. Tisztelt…..
Koczeka, a pampák királya (törölt) 2010.03.25 21:44:00
@Jogász: "Azt viszont talán egy ügyvédnek tudnia illik (vagy ha nem tudja, nézze meg a jogszabályt), hogy az un. szabálytalan vételezés az a közüzemi szerődésszegés egyik formája, azaz ez egy polgári jogi kategória, így ha valakiről ezt mondják nem vádolják bűncselekmény elkövetésével, azaz fogalmilag kizárt, hogy ez hamis vád legyen."

Egy jogásznak meg azt illene tudni, hogy BH ondja ki, hogy a szabálytalan (méetlen) vételezés LOPÁST valósít meg. A bcs tárgya az energiahordozó, eszköze a manipulált óra, elkövetője... nos az az igazi jogászi kihívás:-)))

"a mérő manipulálása miatt (azaz a szabálytalan vételezés miatt) kötbért szabnak ki (valszeg ez a beírásban szereplő 240 eFt), azt meg ugye minden jogász tudja, hogy a kötbér polgári jogi szankció."

A szabálytalan vételezés alapján kiszabható kötbér (mert nem hatóság, nem bírságolhat) kormányrendeletben előírt limitált mérték, TIGÁZ esetében nem véletlenül emleget szinte mindenki 240 eFt körüli összeget.

Feljelentést meg azért tesznek, mert a Yard HIVATALBÓL szakértőzteti meg a mérőt, az állam költségére, a bűnösség megállapítása után pedig "egyszerűsített" polgári per jöhet, bűncselekmény sértettjének nem kell perindításhoz semmit fizetni, és ugyan egyik bíróságot a másik megállapítása nem köti (polgári kontra büntető vagy viszont), de ez csak ugyan UL, valójában bizony akit elmarasztalnak, az 99 %-ban bukja a polgári pert is...
Koczeka, a pampák királya (törölt) 2010.03.26 10:44:38
@Jogász: Sajnos nem tudok jogszabályi helyet idézni, mert már nincs Complex-Jogszabály hozzáférésem, de hidd el - legalább azon JÓNÉHÁNY ...kommandós ellenőrzésre alapuló nyomozás tapasztalataira visszautalva (amik killták az 'idők' próbáját), hogy VAN a lopási tényállásra BH, illetve VAN a követelhető kár maximális mértékének megállapítására - no jó, nem biztos hogy Kormányrendelet - valamilyen jogszabály.

De nem akarom beteges vitázó érzetét kelteni, tény hogy Zugyügyvéd esete egy mérősérülésről és a bejelentés elmaradásáról szól. Ami miatt mégis kilóg a lóláb az, hogy önmagában a sérülés jellege nem bizonyítottan (mondhatni szinte kizárt módon) befolyásolta a mérési pontosságot, tehát max. a mérő árának kiszámlázása, esetleg a szakértői díj kifizettetése lehet jogos, 'kötbér' megfizetése biztosan nem, hiszen semmi nem utal szabálytalan vételezésre (lopásra).

Az alap kommentben hamis vádra irányuló utalást én nem vettem észre, de egy jogásznak nyilvánvaló, hogy a hamis vád megállapításának alapfeltétele büntetőeljárás megindítása ÉS minimum 1 db gyanúsítottá nyilvánítás a hamis vád alapján. Enélkül max. hatóság félrevezetése lehetne, de önmagában én kizárlag ennek megállapítására még csak példát sem hallottam (a nyomozó ügyészek sem sztahanovisták - kivéve némely kirakat-ügyet).

Pascal belinkelt LB-döntését megköszönöm, valamiért ez nem kering széles körben, márpedig a legtöbb szolgáltató gyakorlata alapján MINDEN polgári perük vesztésre állna, mert alapból azzal kezdik, hogy privát, "saját" szakértőt kérnek fel, ami polgáriban meg ugye nem több egy laikus véleményétől(?), viszont nagyszerű hivatkozási alap arra, hogy ne lehessen a bíróság által szakérteni, tehát szolgáltató részéről:almás...
Koczeka, a pampák királya (törölt) 2010.03.26 12:01:24
Érdekes és elgondolkodtató álláspont/eset...

Viszont én kitartanék amellett, hogy ha a sérülés ellenére is hiteles a mérő ÉS mérési pontossága még a sérülés ellenére sem befolyásolható, akkor a szolgáltatónak nem jár kötbér.

Volt egy eset, amikor a fogyasztó gázmérőjére ráborult a farakás. Látszólag kibogozhatatlan helyzet, hogy manipulált vagy sem, de néhány kivételes helyzettől eltekintve - főleg ha több évre visszamenőleg vannak hiteles adatok - egy szakszerű mérnöki becsléssel (hasraütés:-) - nagy valószínűséggel el lehet dönteni, hogy csaltak-e vagy a rongálást megelőzően a trendnek megfelelően alakuló fogyasztást jeleztek.

Továbbá érdekes kérdés az is, hogy mennyiben felel a kliens a sértetlenségért, ha a szolgáltató olyan feltételeket ír elő a mérő elhelyezésére, ami már önmagában kizárja, hogy a fogyasztó állandó felügyeletet gyakorolhasson a mérő felett (társasházi közös szekrények, külső falazatra épített villanyórák stb). Mert a szabályok időről időre változnak, nekem pl. kifejezetten lakáson belülre engedélyezték a gázmérő elhelyezést a pincébe, még a nyomáscsökkentő is a kertben van. Az új szabályok szerint viszont a szolgáltatónak bármikor hozzáférhető helyre kell ezeket szerelni. Pár napja dolgoztunk egy helyen, ahol a villanyóra az utcafronton a falban volt. Mivel pont olyan tulaj volt, aki szinte minden lakóval perben/haragban állt, nem gyenge kitolás lett volna a két plomba drótjának észrevétlen elvágása, majd fél év múlva névtelen bejelentése...

Egy szónak is száz a vége: mint a bűnügyekben, ugyanúgy kellene a kérdést kezelni. Az ellenőrzéshez mindig kelljen külső, lehetőleg pártatlan személy, így sosem marad a mérő ellenőrizetlenül és a szerelő ha valamit észlel, mindkét félnek először magyarázza el hogy mi a gyanús, majd az állapot valamilyen hiteles módon való rögzítésével úgy tegye lezárt dobozba, hogy ahhoz más ne férhessen. Ne legyen belső szakértői vizsgálat, egy szerelő rendelkezzen annyi tapasztalattal, hogy ha ő szabálytalannak ítéli meg a mérőt, akkor az első személy, aki a pecsétet a csomagon megbontja, a bíróság által kirendelt FÜGGETLEN (a szolgáltatótól minden tekintetben) iü. szakértő legyen. Pont.

Szóval ez a "szabálytalan vételezés" úgy érzem, hogy kissé túl van dimenzionálva... Egy horpadás, egy karc, néhány forgács a mérőben: és máris írja a szakértő a negatív véleményt. Holott villanyóránál nekem pl. nem csak műa. forgács van bent, hanem kb. fél kiló halott rovar:-)

Egyiket az áramszolgáltató csinálta trehányul (ki más köthetne be mérőt?), másikat a természet, a szerelő által fölöslegesen kifúrt vagy elméretezett lyukakon át...
  Volt ez a Király András-ügy, meg a Szávay István-ügy, a Képviselő Funky kéjjel vadássza le a jobbikos politikusokat. Ugyan kellemetlen mindkettő, de igazából egyik sem komoly, csak épp okoznak némi kognitív disszonanciát egy komolykodó pártban, ahol mindenki kemény,…..
Koczeka, a pampák királya (törölt) 2010.03.25 22:24:17
"Az egri képviselőtestület egyik legaktívabb tagja Sneider Tamás, akit a Jobbik nemrégiben választott Heves megyei elnökévé. Lényében egyesül a fiatalos dinamizmus a dörzsölt politikusi vénával. Pedig a küzdelmet a szó szoros értelmében az utcán kezdte. Royt – mert ez volt a mozgalmi neve – mindenki ismerte és elismerte. Vezetőnek. – „A nyolcvanas évek végén, kilencvenes évek elején az úgynevezett skinhead mozgalom volt a nemzeti radikalizmus külső megnyilvánulási formája. Ebben az egriek mind fizikai, mind szellemi tekintetben az élen jártak. Roy szerint vezetővé nem hatalmi számítás, hanem a társai bizalma és elismerése tette.
Schneider Tamás, a heves megyei vezetőSchneider Tamás, a heves megyei vezető
Amikor eljön az ideje, nem kérdés számára, hogy a politikai cselekvésre is szükség van. A MIÉP-nél kezd, ahonnan megyei alelnökként távozik, miután a párt országosan szétesik. – „Tény, hogy jobbikosként sokkal több szellemi, szervezeti támogatást, segítséget kapunk a központtól. Így sokkal jobban tudunk koncentrálni az itteni feladatokra”. Ez valóban így lehet, hiszen a Hospinvest egri kórház-ügyében nem sajnálja a testi épségét sem. Sneider ott van a megyei közgyűlés botrányos október 31-ei ülésén, ahol dulakodás alakul ki, melynek során egy biztonsági őr fojtogatni próbálja. A rendőrség garázdasággal mégis őt vádolja meg, de a bíróság – miután megtekinti az egyértelmű felvételeket – kétperces tárgyalás keretében felmenti a jobbikos képviselőt. – „Természetesen most én jövök, és az ügynek még lesz bőven folytatása.” – mosolyog sejtelmesen.

Elmondása szerint sokkal szívesebben töltené idejét három gyermekével, olvasással, tanulással, sporttal, vagy hegymászással, de az igazságérzete nem hagyja nyugodni. Optimizmusa pedig töretlen. – „A politikát és a vele járó személyes érdekharcokat egyáltalán nem szeretem. Meggyőződésem, hogy az önző egyéni célok teszik tönkre a legnemesebb dolgokat is. Abban bízom, hogy a mostani – a nemzet megszűnésével fenyegető – helyzet olyan fiatal politikusokat nevel ki a társadalomból, akiknél a nemzet iránti alázat mindent felülír.”

Szabó Albert emlőin nevelkedett "politikus szakember", aki mindig tudja, hogy szorít a 'zsidó'... pardon: 'cigány... ááá, vazz: a cipő, na.

Ugye vannak még, akik emlékeznek a skinhead-mozgalom egri térnyerésére, gyakorlatilag majdnem embert kellett ölniük ahhoz, hogy végre komolyan vegyék őket és felszámolják őket... erre most megint itt van... és "Ő a megváltó erő"???

Szánalom... Nagy kár a Jobbik azon tagjaiért, akik tényleg tudtak volna tenni az országért:-(
Koczeka, a pampák királya (törölt) 2010.03.25 23:26:08
@Viktus: Látom, képben vagy Eger skinhead-történelmével...

Mondhatnál valami biztatót annak az embernek (igen, cigány volt, aki elkövette, hogy rosszkor volt rossz helyen), akit néhány "bátor szittya" baseball ütővel nyomorékká vert...

Mondhatnál egy imát azért a - templomszolga és nem cigány - hajléktalanért, akit a Sorompó Büfénél rugdostak és késeltek halálra az általad tisztelt társaság... hadd ne soroljam tovább, az én memóriám is végleges.

De mondhatnál pár szót azoknak a rendőröknek, akik a folytonos - és egyoldalú - támadások miatt napi 16-18 órákat dolgoztak...

És igen: 'akkor' volt közbiztonság... tehát mondhatnál pár szót azoknak a politikusoknak és rendőri felsővezetőknek is, akik azóta folyamatosan a végrehajtói állomány létszámát kb. a felére csökkentették adminisztratíve... az állomány átlag-életkorát 26 évre csökkentették (értsd: ennyi idősen bűnügyi vezető, 30 évesen kapitány lehet)...

Fél az állampolgár??? Ahhoz öregem nem néhány sörtől megbátorodott kopasz bakancsos kell, hanem erős rendfenntartó szervezet! És az én családomra se cigány, se szittya ne vigyázzon, azért vannak a rendőrök, katonák, akik közül - legalábbis régen - kiszűrték a tudatlan, ostoba, izomból és válogatás nélküli megfélemlítést alkalmazókat.

Akkor rend volt??? No és ehhez hány skinhead-et vagy cigányt kellett lelőni??? Egyet se??? Az meg hogy lehet, hogy nem csak izomból lehet közbiztonságot csinálni???

Hidd el nekem Viktus, hogy ha a rendőrök nem a skinheadek-kel lettek volna elfoglalva, az a közbiztonság akár még jobb is lehetett volna... de volt ott néhány barom, aki az állomány egy részét mindig lekötötte a "balhéival"... Hát ezt köszönhetik az egriek ST-nek:-(((
Azt mindannyian tudjuk, hogy vannak a jó rendőrök, meg vannak a rossz rendőrök. Dinyus vagy valami őrült nagy szerencsétlen bagázzsal futott össze múlt szombaton, akik azt se tudták, kit kell megállítani, vagy lehúzásra mentek. Hogy mi az igazság, az valószínűleg már soha az…..
Koczeka, a pampák királya (törölt) 2010.03.21 21:46:20
@maydayray: Mintha 107 nem vette volna észre a kérdést (vagy én a választ) de tudtommal a katonai ügyészség nem működtet akciócsoportot, így őket hiába várnád...

Lehet próbálkozni az RSZVSZ-nél, de nagy valószínűséggel realizálást csak a Rendőrség végez, akkor is ha "házon belül" kell söprögetni.

Amúgy a többség megveti a zsebrebirit, szégyenli kollégái botlását, főleg ha az gusztustalan (kisnyugdíjas, 20-30 eFt-os autóval járó vagy éppen más kiszolgáltatott) és láttam már örömmel megtaposott egy-két "kollégát" tettenéréskor.

A probléma a bizonyítási teherrel van, pl. ki volt a kezdeményező fél, meg az is jó, ha a bankó sorszáma ismert (és egyezik is).
Koczeka, a pampák királya (törölt) 2010.03.22 07:12:26
@107!: "107 észrevette a kérdést, csak nem tudja a választ. Mivel sosem volt ilyen helyzetben."

Sajnos én is "csak" olyanban, hogy kiküldtek széttúrni a járőrautót a lóvét keresni (meg is lett a belső világítás mögötti üregben), aztán meg irány házkutatás, miegymás, barátságos család meg szörnyülködő szomszédok szeme láttára:-(((

Amúgy nem vészes az ilyen, csak kell némi érzelmi töltés, pl: Teves utca ablakán rálátni a szolgálati parkolóra. Fiatal srác jön a zsír Corvette-tel, csomitartóból kiveszi a motoros rucit és indul az épült hátsó bejáratához... ilyenkor bevillan az én 17 éves verdám, a korunkban, a beosztásunkban és rangunkban tátongó szakadék és érzem, hogy egyikünk valamit rosszul csinál:-(((

/Persze! Tudom: biztos a pia... meg a többi sztereotípia:-(((/
Koczeka, a pampák királya (törölt) 2010.03.22 07:13:13
Egyet kell hogy értsek Kóczián Péterrel, hogy a sajtónak kellene ízekre szedni a két (populista) párt összes mondatát, nem pedig szolgaian leközölni a sajtótájékoztatók anyagát, vagy az MTI híreket. Mivel semmi ilyen nem történik, egyre feljebb és feljebb csavarják például…..
Koczeka, a pampák királya (törölt) 2010.01.25 15:20:30
"Sok itt a konkoly", kevés a hsz ami nem habzik annyira, hogy borotválkozni tudnék reggelente a nyálhabban, ha nem tartanék attól, hogy herpeszt kapok...

1.: A kommentelők többsége szvsz híján van azoknak az ismereteknek, hogy egy ma nyugdíjas mikor mit tett le az asztalra, vagyis demagóg, más negatív tartalma mellett "korteskedik" tapasztalat nélkül...

2.: A pártok már nem is csinálnak titkot abból, hogy a Poisson-eloszlást követő IQ-harang elülső 2/3-a (a Győzike-Maunika-Josip Brot stb célközönsége) az ő választott szavazóbázisa, hiszen a maradék, 120 fölötti IQ-val rendelkező ember netán érti, megérti és értelmi is a "maszlagot", és ha nem fogják be az orrát, ki is köpi... No ha kell, majd befogják, de valóban kik és mikor tartottak igényt tőlük nagyobb tudású emberekre,,, (Vigyázat, spec. HU-ról van szó!!!)

3.: volánrulz 2010.01.25. 09:38:20:

"...talán lenne fedezet ha:"

"...a fiatalok mehetnének az öregek helyére...": szabadpiac van, ha a vállalkozónak a nyugdíjas tapasztalata annyira bejön, hogy az utolsó percig foglalkoztatja, egyrészt szuverén joga, másrészt kockázata... ha másnap reggel a főkönyvelő helyett csak a gyászhír jön, legyen az ő gondja, hogy kit és hogyan tanít be 'adó-optimalizálni'. És bizony vannak olyan helyek, ahol kell az a kurva 20-25 év tapasztalat, a fiatalnak meg 'bele kell öregednie' ugyanabba a beosztásba...

"...aki csak 10-15 évet fizetett be az annyit is kapjon...": azért ez többé-kevésbé így van, talán meg kellene kérdezni néhány nyuggert, hogy milyen előélet után kapja a horribilis nyócvanezer forintot, aztán kiderülne (pl. halála után a dédmami munkakönyvéből) hogy 12 éves kora óta egyfolytában melózott, kezdetben "csak" a helyi téglagyárban, aztán valami szoci gyárban volt 'rabótnyica', végül a megroggyant öreg a helyi cipész szövetkezetből ment nyugdíjba, miközben nyilvánvalóan annyit tett le az ország asztalára, amennyit egy többdiplomás befektetési tanácsadó 3 életében sem tudna... pl. egy pár, sokéves használatra tervezett hordható bőrcipőt, amit ha tisztességesen ki tud pucolni (tudod:box+kefe), már sikerélménye kell hogy legyen... (és tudom mire gondolsz, a szoci ipar minőségére, de hogy ne legyen kétséged, ha ezzel jössz, hajlandó vagyok a képedbe vágni a '89-ben NDK-ból vett csizmámat, és örülj, hogy nem a magyar katonai surcit ajánlottam ugyanerre:-D)

"...a volt rendszer besúgói 0 vagy 1/2 nyugdíjat kapjon mint Lengyelországban...": a mai rendszer is egyszer volt rendszer lesz... szvsz rossz dolog az általánosítás... fordíts a földgömbödön egy ici-picit és a lengyel helyett alkalmazzuk a német modellt: mindenki vállalja azt, amit tényleg tett, legalábbis a nyilvánossá tett Stazi-dokumentumai alapján. Én pl. melóztam egy közmegvetésnek örvendő nyugdíj-közeli korú némettel, akire a többiek ujjal mutogattak hogy 'rohadt náci volt'... igen az volt, kb. 18-20 évesen... vajon ma Magyarországon ennyi idősen hányan lépnének be egy hazafias érzelmű új pártba, ha nem tudnák, hogy az NSDAP-féle vonal hova vezetett évekkel később??? És mi van, ha valaki ugyanígy naívan hitt az MSZMP-ben??? (csak mert ismertem olyat nem egyet)

"...aki 40 évet lehúzott húzzon nyugdíjba...": egyik szavaddal ütöd a másikat... most akkor eltartani akarsz valakit, vagy dolgoztatni???

"...aki nyugdíjas az húzzon a picsába nyugdíjba eszébe se jusson munkát vállalni és ezzel értékes állás helyeket elvenni a fiatalok elől akik az ő nyugdíját fizetik be valójában...": szerinted amíg aktív volt a nyugger, addig mi a bánatos f.szomra vontak tőle nyugdíjjárulékot??? A JÓ nyugdíjrendszer nem piramis-játék, hanem pénzügyi befektetés!!! A dolgozó nyugdíjas pedig "visszatermel", mert pl. TB-járulékot fizet, azaz amíg a társa - aki szintén nem parazita, hanem most kapja vissza a befektetését - ugyanazt a baját ingyé' kezelteti. Értékes álláshely??? Vazze, egy fiatalnak tényleg az éjjeliőr vagy vagyonőr beosztás a karrier csúcsa??? Az a fiatal, aki ennyire tartja magát, meg is érdemli hogy a nyuggerek 'kitúrják'...

"...ne kapjon egy nyugdíjas 150+-200+-os nyugdíjat...": demagógia... mintha azt mondanám, hogy a diplomás alapbér ne legyen minimalizálva. Ja, hogy a multik lenyomnák a kereseteket??? Valóban... de egy nyuggert ez miért érdekeljen viszont???:-D

"...rokkantnyuggerek felülvizsgálata (mert némelyik jobb egészségnek örvend mint néhány 40-45 éves)...": egyetértek, tudtommal így működik a rendszer:-) Anyós 100 %-os rokkant, többszörös rákos megbetegedés miatt félig kipakolva is vissza-vissza tapsolják, hiába tűnik úgy, hogy a stoma nem alakul vissza újra egy jó fingássá (elnézést az alpáriságért, de tényleg nem fog)...

"...ne lehessen 15 20 éves munkaviszonnyal 40 évesen nyuggernek menni (lásd rendőrök)...": csak halkan írom, hogy más meg ne tudja: aki kurvára maradni akart - mert pl. neki jó melója volt - azért csak elment:-((( Szerinted mikor volt az a fordulópont, amikor a rendőrök nem karriert akartak építeni, hanem mielőbb kiszabadulni??? Hiszen oda a csoda-igazolvány, az egyenruha, korruptéknál a "mellékes"... Tényleg ütni kell az embereket hogy megértsék???: mindez nem történik meg, ha nincs egy vezetés, ami ehhez nemcsak hogy asszisztál, hanem egyenesen válaszút elé állít: vagy boldog nyugdíj, vagy sokéves-sokismeretlenes 'járom'...

Anno elég sokminden kiment a rendőrségi intranetről a nyilvánosság elé (boldogemlékű dr. Salgó Lászlónak hála, legalább ezt a belső szelepet meghagyták elég sokáig), hát ha annyira tiszta a lelkiismerete mindenkinek, akkor publikálják az archivált Intrenet1-et is, hogy milyen dilemmák között őrlődtek 2-3 éve a rendőrök szakmai kérdésekben... legyek nagyon gecc??? Aki azt nem olvashatta, az SEMMIT NEM TUD!!! Innentől 'száj-karate'...

Üdv: egy fiatal nyugger ex-rendőr- aki szeretne dolgozni, de sem akkor, sem most nem 'lehet' ("Kuruc vagy-é vagy labanc??? Ne is kérdezzetek, csak üssetek...")
Delikát, és a Homáron is többször előforduló kérdés, hogy a Rossz üldözése közben az Üldözők áthághatják-e a Rossz megfékezésére kitalált szabályokat. A dolog leginkább a tilosban parkoló közterületesek miatt szokott előkerülni, M. viszont egy rendőrös sztori után…..
Koczeka, a pampák királya (törölt) 2009.11.02 19:52:03
@Silent Bob: Jól mondtad ki a lényeget és valóban nem kell több: izmoztak, fölöslegesen... én pl. sosem kedveltem ezt a stílust, de ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy időnként nem alkalmaztam, ha a célt így lehetett elérni (halvány utalás lenne arra, hogy talán mégis lehetett valami igazoltatást-kiváltó ok...) mert ahogy a rendőr sem, a polgár sem szent:-)

Az szvsz egyedi eset hogy Te nem kaptál a jkv-ből, hacsak nem valami összecsapott helyszín volt (amire napi 10-15 helyszín/12 óra alatt jó esély lehet), ami szintén kétesélyes.

Anno a városunkban szerettünk volna felállítani külön helyszínelő csoportot, tehermentesítve a nyomozókat-vizsgálókat. Ott bukott meg a dolog, hogy a létszám-stop és a kieső emberek miatt gyakorlatilag mégis kellett a nyomozóknak is ügyeletet adni, így rövid időn belül visszaállt a régi, szar rendszer.

Amit említesz, elismerem hogy jellemző eset, mégis azt kell mondjam, hogy a normális működésnek nem az ilyenek az akadályai. Persze bosszantóak az ilyenek és ha én lennék egy vezető, nem is tűném el. Sőt tovább megyek: az én vezetőim ezt nem is tűrték el. Ha egy szaros jkv miatt mentek volna panaszra a kapitányhoz, az a bárdolatlan falusi parasztgyerek engem takart volna meg, amiért őt ilyen semmiséggel zaklatják.

Szóval azt szerettem volna érzékeltetni, hogy néhány év alatt olyan sarkos fordulatok történtek, amiket jóérzésű ember nem vállalt fel, és visszautalnék halványan arra, hogy NEM akart onnan mindenki eljönni, de végül győzött a 'józan ész':-(((

Nagyon rossz olvasni az ilyen semmiségen alapuló panaszokat, ami csak hozzáállás vagy banális egyéb körülmények kérdése. Gondoltál arra, hogy azért nem kaptál esetleg másolatot, mert ennyire nincs fénymásolópapír??? Hogy az én időmben azért ment az ordibálás a folyosókon, mert egyik emeleti nyomtatóból kilopták a papírt a másikba, hogy a jkv-t ki tudják nyomtatni??? Olvastál vagy hallottál ilyenről valaha is az országos hírek között???

A személyi körülmények sem fényesek: nem sok választási lehetőség van, most minden emberre szükség van, bármilyen képességű legyen is. Ha most 15-20 év tapasztalattal rendelkező nyomozó helyet keres, egy héten belül talál... és egy újabb héten belül megkapja a környék mind a 100-200 besült bűnügyét:-(

Egy aktív állományban lévő ezekkel a jelenségekkel szemben tehetetlen: túlságosan speciálisak az ismeretei, ha az utcára tennék, ott semmihez nem ért. Ezért bármilyen képtelenségre utasítják, kénytelen végrehajtani. Aki mindezt közben élvezi, az vagy beteg, vagy szadista, nem igaz hogy a rendőr alapból 'geci'...
Koczeka, a pampák királya (törölt) 2009.11.02 20:03:32
@csőr dzsinn ész: Igen, van igazságod. És megkérdezem, hogy ha törvényes lehetőséged van rá, akkor melyiket választod: nyugdíj vagy még 20-30 bűnügy + a 10-15 évvel fiatalabb új vezetés, akik csak ugatják azt amit Te tizenéve csinálsz, de a fegyelmi jogkör az ő kezükben van???

Miattam ne aggódj a korai nyugdíj miatt, mert az én részemet nem sokáig kell fizetned, 'adott' annyit a cég, hogy bármelyik napom az utolsó lehet, nem izomrándulással százalékoltak le...

Ráadásul ha a TÖRVÉNY megengedné, nem is ülnék itthon... de ha munkát vállalok (minimálbér fölött), a jelenlegi törvények szerint megvonják a nyugdíjat...

Munka lenne... én dolgoznék (máshol)... én adóznék (a keresetem alapján)... de NEM LEHET!!!

Harcoljunk együtt a szürke- és fekete-gazdaság ellen, ez nekem is érdekem... ja hogy Te sem tudsz mit tenni??? Hát én sem. Én is csak úszok az árral...
Koczeka, a pampák királya (törölt) 2009.11.03 12:22:12
@Kitalátor feljegyzetei: A Móri mészárlás konkrétan a Rendőrség egyik nagy beégése volt, tipikus példája a politikai izmozásnak és az ennek való görcsös megfelelésnek, amiért fejeknek kellett volna porba hullana - de sajnos nem hullottak.

A BSZKI időközben kirúgott szakértőjétől hallottam, hogy a helyszínen amikor felmerült Kaiserék neve, a már nyugdíjas Kovács Lajos mint - szerintem az egyetlen - rutinos szakember már akkor megjegyezte, hogy NE üljenek egyenlőre tort, mert nem biztos hogy jó a nyom.

Udvariasan elhajtották a helyszínről, hiszen az ő verziójuk már tálalásra készen volt. Amiről azóta tudjuk hogy voltak benne féligazságok, de a kapkodással ezeket a bizonyítékokat sikerült kiejtetni:-(((

A Tánczos-féle ügy szerintem nem jó példa, noha ott is a remek védelem jól számított, hogy eljárási hibákat kell keresni-vélelmezni.

A megismételt eljárásban az előző 14 év helyett 13 évet kapott, a 156 hónapból 117-et - 9 év 9 hónapot - ült le, ha a büntetést harmadolják, a feltételes szabadlábra helyezés 104 hónap után kerülhetett volna szóba. Tehát szó nincs arról, hogy a bíróság majd' 10 év után ártatlannak találta!

Anno a belső rendőrségi fórumokon is sokáig folyt a vita az ügyről és kétségtelenül a bűnösség mellett szól a beismerő vallomása, a kislány szüleihez írt bocsánat kérő levele, valamint az azóta nyilvánosságra került egyik video az egyik beismerő vallomásról.

Egyébként tegnap este az M1-en volt a Visszajátszás 43. epizódja, mintha csak a blog lett volna a témaindító: "Szolgálunk és vétünk".

videotar.mtv.hu/Kategoriak/Visszajatszas.aspx

Érdemes megnézni, már csak Kovács Lajos miatt is, aki szerintem nagyon jól foglalja össze a nem mai keletű hibákat.

Mennyire káros, ha a nyomozónak már "elképzelése" van, hogyan vezet ez "csőlátáshoz", egy-egy nyomozás befulladásához...
Gábor egy szomorú, de úgy tűnik nem egyedi esetet oszt meg velünk. Leveléből kiderül, hogy sok tanár érzi magát másodrendűnek az iskola miatt, ahol tanít, holott végzettsége, képzettsége és szaktudása alapján teljesen egyenrangú a jobb iskolákban dolgozó…..
Koczeka, a pampák királya (törölt) 2009.09.19 08:33:05
Hát, Tisztelt Postíró!

"Jöhetnek azzal a "hozzáértő hozzászólók", hogy bezzeg az ő iskolájukban nem volt ilyen!, ott nem voltak ilyen tanárok!"

Pedig én azt mondom, hogy bizony nem voltak ilyen tanárok, mert kapásból legalább ötöt-hetet tudok felsorolni név szerint, akik hasonló helyzetben bizony 'odab.sztak' (és elnézést a kifejezésért, de szvsz pont ez passzol ide). Semmi nem maradt megtorlatlanul, és ha otthon panaszkodni mert a 'jó gyerek', nagy eséllyel a 'levezető tréninget' is megkapta otthon, de azt már a szülőktől.

Tudom hogy manapság mindenféle ombucok meg köcsög, kretén, gyereknevelésből elégtelenre vizsgázott szülők miatt ez nem járható út, de ez is csak azt bizonyítja, hogy bizony itt valami nagyon el van cseszve.

Immár mindkét gyerekem iskolás, magatartásbeli problémáik sosem voltak, ellentétben néhány orvos- és ügyvédcsemetével és ha netán azzal találna hazajönni hogy Gabika néni nyakon verte, mert valamit renitenskedtek, hát nem Gabika néni kapná a letolást...

Igen, én ilyen őskövület vagyok... ilyen voltam katonaként is, civilként is más 'karhatalmi' munkahelyeken is és sosem jelentettek fel, ellenben mindig megkaptam a tiszteletet - miközben mások meg nem.

Tudomásul kellene végre venni, hogy a kommunikáció elsődleges szabálya a kölcsönös udvariasság, de azt is be kell látni, hogy egy megkezdett - a másik fél hibájából elmérgesült - helyzetben nincs semmi kivetnivaló abban, ha a viszonosság elvén rúgjuk fel a normákat és immár a célszerűség jegyében saját szabályaink szerint járunk el, esetleg a másik kárára. Úgy hívják ezt, hogy "Amilyen az 'AdjonIsten, olyan lesz a 'FodagjIsten"...
Koczeka, a pampák királya (törölt) 2009.09.19 08:46:56
Olvasgatva a többi kommentet: abban is van igazság, hogy a pedagógus egy külön emberfajta. Már gyerekkoromban herótom volt a "tipikus pedagógus" tanárokból és ez csak erősödött, amikor a családba is került egy-kettő.

Azt "világmegváltó", "felsőbbrendű" viselkedést elhagyhatnák, amiből állandóan az jön le, hogy ők az "emberiség tanítói", nélkülük még mindig a porban játszanánk a pömpörőnkkel és hogy ezért meg kiemelnek bennünket a 'tudatlanság mocsarából', nekik JÁR egy csomó dolog, amivel kiemelik, megkülönböztetik magukat a többi "közönséges" diplomástól.

Első és utolsó szülőértekezletemen (a gyerek érdekében utolsó) nem kaptam választ arra, hogy ha végzettségemnél fogva a házifeladat megoldásának módját el tudom magyarázni a gyereknek azzal, hogy hogyan kell elsőfokú egyenletet felírni és megoldani, akkor miért kell az ujján a számsort végigpróbálni (ráadásul nem egyjegyű számokról van szó), hiszen később ÚGYIS EZ LESZ a hivatalos megoldási módszer. Ellenben negyedikben műveleti sorrendről (zárójel, szorzás/osztás, összeadás/kivonás stb) semmit nem tanítanak. No ez viszont nem tanítás, hanem a "kiskutya-féle próbálkozás"... nem vezet sehova, viszont jól gyarapszik vele az óraszám és tkp képzettség se igen kell hozzá, csak egy jófejű gimnazista, aki még nem felejtett el számolni.

Pedagógus-nap??? Vazz, engem sem az ügyfelek köszöntöttek fel a szakma ünnepnapján vagy a névnapomon, mi közöm nekem ahhoz, hogy a gyerek tanára mit ünnepel??? Mégis a sok sznob barom gyűjti az ezreseket porcelánra, tizenezres pálmákra, stb... Hát én ilyenkor egy meleg kézrázást tudnék őszintén felajánlani, már ez is túlmegy az idegenek között szokásos mértéken.
Mindig fura nekem az, amiről Gábor mai levele szól, mégpedig hogy az emberek mennyire közömbösek tudnak lenni bármi kapcsán. Ez a "bármi" ezúttal egy égő autó volt, amit szorgosan kerülgetett mindenki, de segíteni meg nem álltak volna. Az eset tegnap este 6 körül…..
Koczeka, a pampák királya (törölt) 2009.09.11 22:08:05
@Csilu: Megmondom a frankót: az emberek többsége csak 'szájkaratés', számtalanszor tapasztaltam, hogy bár büntető feljelentést akar tenni, de szeretné ha a neve homályban maradna... erre mondják, hogy GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA!!!

Egy olyan nemzedéknek, amelyik a Rendőrség munkáját lehetőleg nulla információval segíti, nem jósolok fényes jövőt... és el vannak borzadva, amikor ezt közlöm is velük (ha nem mondja jkv-be hogy kit ismert fel, sose lesz belle vádképes bűnügy)... ÉS MEG VANNAK LEPVE!!! Hiába mondom, hogy Ő volt ott nem én, valami varázslást vár a yadtól, amiben neki semmi dolga, ellenben a RENDŐR mindent tud, mindent feltár és (ha ez számára kedvező) mindig igaza is van:-o
'Ellenberger' hazug, korrupt disznó...
Koczeka, a pampák királya (törölt) 2009.09.12 13:09:24
@Csilu: Igen, ez egy másik arcátlan tényező... külön postot érdemelne, hogy hogyan derítik fel az éjszakai élet császárait a 7.30-tól 16.00-ig dolgozó welness-rendőrök, akik mentesek már minden káros szenvedélytől, rendkívül ambíciózusak (karrierre éhesek) és 4-5 év gyakorlat után huszonévesen olyan posztokat töltenek be, amelyekben korábban elvárás volt a 15-20 éves, minél több területről származó tapasztalat.
autózz! Közveszélyes mentős 2009.08.16 12:22:00
Kevés olyan bosszantó dolog van, mint amikor azt látjuk, hogy azok, akiknek igazán példamutató magatartást kellene tanúítani, áthágják a szabáylokat, nem törődve semmivel. MD-t egy mentős dühítette fel annyira, hogy meg is örökítette ámokfutását. Sokat (kb 5-6 ezer km-et)…..
Koczeka, a pampák királya (törölt) 2009.08.16 22:46:55
@csutkababa: Én is viszont elnézést kérek, ha túl pikírt voltam... változó korban vagyok, megvisel a klimax...
Koczeka, a pampák királya (törölt) 2009.08.16 22:54:20
@Lastrebel: Persze, az ember segít, ahol tud...

Mindjárt előkeresem a telcsiszámot meg a címet (van egy vezetékes meg egy mobil is) és olyan igazolványt adnak, amilyet csak akarsz...

De addig állj egy lábon, sőt levegőt se végy:-DDD

"Egy óra múlva itt vagyok":-D
Bármennyire is szerettük volna azt hinni, hogy a konteóblog független a napi aktualitásoktól, az utcán járva, emberekkel beszélgetve rá kellett döbbennünk, hogy nem tudjuk kivonni magunkat a közvélemény nyomása alól. Megszakítjuk tehát a konteóblog nyári pihenését, s mai…..
Koczeka, a pampák királya (törölt) 2009.08.11 22:09:22
'Estét

Nem olvastam végig, de reflektálnék, a magam szájíze és véleménye szerint:

1.) Politikai szélsőségesek tették
1.1.) A szélsőjobb volt
1.2.) A szélsőbalhoz kötődő csoport volt

Szvsz a szélsőjobb - a mostani boszorkányüldözés közepette - feltehetően kevéssé a 'népszerűségre' törekszik, számos csoportjuk a bulvár illetve az NBH kereszttüzében meharcolja a maga 'igazát' pl. a "Magyarok Nyilairól" és egyéb, rémséges(nek tűnő) 'terrorszervezetről... Ha én szélsőjobb lennék, most a figyelmet inkább próbálnám valaki/valami másra irányítani...

2.) Politikai mozgalomtól független csoport tette
2.1.) Aktív és nyugállományú rendőrök az elkövetők

A rendőrök nem "teljesen" hülyék, tudnak különbséget tenni 'bodzatermesztő milliárdos' és normál hétköznapi életet élő csalásfő/anya között. Tudtommal...az áldozatok egyikénél sem volt kimutatható a cigányságra jellemző bűnözési forma (sem), a célpontok tkp nagyon jól megválasztott, cigánysága ellenére minden oldalban egyértelmű részvétet keltő emberek voltak (munkahely, tisztes múlt, GYERMEKKOR!!!), szemben azzal, hogy bármelyiktől jobbat egy esti kocsmatúra alkalmával tucatjával lehetett volna találni, olyan áldozatokat, akiért a rokonságon kívül senki nem hullat könnyeket... itt ellenben olyan áldozatokat vettek célpontba, akiket magyar és cigány egyaránt szám, azaz érzelmeket, indulatokat kelt mindkét félben...


2.2.) Spontán szerveződő állampolgári csoport

A spontaneitás ellen szól szintén az, hogy az áldozatok kizárólag makulátlan életvitelűek, illetve gyermekkorúak...

2.3.) A cigányok maguk csinálják

Ha valami uzsora vagy bármi szóba került volna, lehetségesnek találnám... azonban ha cigányok lettek volna, - feltételezve a hasonló motívációt - a valódi áldozatokat a sorban számtalan EGYÉB cigány áldozatnak kellett volna megelőzni... de ezek mind csupán 'rosszkor voltak rossz helyen"

3.) Titkosszolgálati műveletről van (volt, lesz) szó
3.1.) A hazai titkosszolgálatok voltak
3.2.) Külföldi titkosszolgálatok voltak

Részemről ide teszem a voksot, a "kinek az érdeke" című kérdés a tisztázatlan, azaz külföldi titkosszolgálatnak megéri-e ilyen szintű akciókba kezdeni, mikor az aki szóba jöhetne, mindnek megvan a 'maga cigánya'...

A belső zűrzavar viszont egyértelműen belső érdekeket szolgál (elvileg lehet egyik is, másik is), magam részéről a voksot ide teszem...


4.) A szervezett bűnözés tehet róla

A szervezett bűnözésnek megvannak a maga ellenségei, és ezzel együtt a célpontjai. Bármennyire is rosszul hangzó kifejezés, bizony a szervezett bűnözés Gipsz Jakab és gyermeke halálából max. annyit profitál, hogy ha a Rendőrség komolyan tudná venni, akkor most maga keresné a tettest, csak hogy a Rendőrség békén hagyja...

5.) A kiképzés-verzió

Lehetne, de ehhez miért kellene kizárólag egyetlen népcsoportra koncentrálni???

6.) A tettesek sima elmebetegek

Nem kizárt, csupán valószínűtlen...


Az esetek nagy részében az M3 autópálya melletti falvak a célpontok, azokon belül is a szélső házak. Az áldozatok többsége kevésbé problémás ember, tehát halála mindenképpen felzúdulást kelt, fajtól és kortól függetlenül... viszont arra alkalmas, hogy megosszon és ezen keresztül 'uralkodásra' adjon lehetőséget.

Fura számomra a sörétes fegyverek azonosítása... remélem alaposa okkal tettek ismétlődésre utaló megállapítást, de mondjuk a szakvéleményt megtekinteném...

Még egy tűnik fel: az áldozatok kiválasztása miatt erős a gyanúm, hogy az akció előtt több napos/hetes KT előzte meg a megfelelő áldozat kiválasztását... csak úgy 8-szor beballagni egy találomra kiválasztott 'cigány házba' és ekkora szerencsével MINDIG szimpi áldozatot mészárolni... no ez az ami a spontaneitást nálam kizárja, maradnak a szervezett - méghozzá komolyan szervezett - alakulatok és formációk...


Ja: és a legvégén lesz majd egy balek... egy olyan 'éttermi fogyatékos', aki minden balhét elvisz, van vadászpuskája és mindenre csak bólogat... "maga dilettáns hülye: igen, igen. Kapott Nobel-díjat: igen-igen. elkövette a gyilkosságokat: igen-igen. Ártatlannak gondolja magát: igen-igen"
Koczeka, a pampák királya (törölt) 2009.08.12 11:46:19
@tiboru: "Hm, miért van egy olyan érzésem, hogy többet és alaposabbat is tudnál kommentelni, ha akarnál..? "

Nyilván azért, mert többre és alaposabb infókra lenne szükséged... csakúgy mint mindannyiunknak:-)


Amúgy nem értek hozzá, de szvsz az ideális nyomozócsoport 6-8 főből áll, akiket egy főnök átfog/átlát, a munkájukat szervezi. Az hogy ezek a háttérben hány "négert" bíznak még meg figyeléssel, listák böngészésével vagy éppen módszeres kikérdezéssel... nos ez a szám 1-től kb. 15.000-ig terjedhet, azaz ha kell, az ország összes nyomazója ennek a 6-8 embernek fog dolgozni, de!!!: valakinek a szálakat kézben kell tartani...


Visszatérve a belinkelt kérdésedre: talán csak nem verik nagydobra... de ebben az ügyben azért az első 24-48 óra nagyon meghatározó, az ország teli van kamerákkal és mobil-átjátszókkal... ha ennyi eset után, ennyi idő után semmi de semmi párhuzamot nem találnak, az nagyon rossz előjel: profik csinálták, akik nem használnak kétszer egy telefont, kétszer ugyanazon autót, nem mennek 'találomra' stb-stb... és ezek után azt mondják, hogy több helyszínen ugyanaz a sörétes fegyver szólt??? Ezt miből olvasta ki? A szórásképből? Vagy a profi elkövető mindig 'puszta kézzel' és 'direkt' hagyta a helyszínen a töltényhüvelyeket, rajta a megegyező ujjnyomokkal?

Egy biztos: ide mifelénk vakítás folyik, Drazsé bácsinak nagyotmondási hajlamai vannak ("csak illusztráció"=Magyarok Nyilai... LOL)... én úgy érzem, hogy úgy lesz ez meg, mint az Aranykéz utcai robbantó:-(((
autózz! Traffipax márpedig kell! 2009.08.09 12:29:00
Nevada korábban sokáig dolgozott baleseti helyszínelőként és sokmindent látott, amit valószínűleg egyikünk sem nagyon szeretne nap mint nap nézegetni. Érthető, hogy azon háborodott fel, hogy a halálos baleseteket okozó gyorshajtók helyett a kommentelők többsége a sebességmérő…..
A rendőrség tehetetlenségéről és lustaságáról már sok bejegyzés született. Vajon akkor is így jártak volna el, ha  a saját  bringájukat kötik el?Tisztelt Zugyügyvéd!Lehet, hogy nem újszerű a problémám, de a következő történt velünk a múlt…..
Koczeka, a pampák királya (törölt) 2009.05.27 10:39:50
@kovi1970: "...ha már egyszer fizetem a bérüket és a korai nyugdíjukat az adómból, akkor csináljanak úgy mintha tennének is érte valamit."

Valamit nem értesz: az eredményhez - a személyi és technikai feltételeken túl - pénz kell! SOK PÉNZ!!!

De ott fent senkit nem érdekel se a lopott biciklid, se a lopott autód, se egyéb, prosztó állampolgár sérelmére elkövetett tucat-balhé, annyira hogy az ezek megtalálására befektetett munkát anyagilag finanszírozza.

A Rendőrség évek óta alulfinanszírozott, évről évre érkeznek fentről a súlyosabb és súlyosabb megszorítások... így ha egy bűnügyi egységnek van 3-4 autója, abból jó ha egyet vihet a nyomozó, mert a többi autó (és járőrautó dettó) üzemanyag költségét a helyszínelő autók nyelik be, lévén hogy azoknak elvileg mennie kell, ha akarják, ha nem. Természetesen ezt a nyilvánosság előtt soha nem fogják beismerni...

A "Te adódból" pedig ne Te szabd meg, hogy melyik melyik állami alkalmazott hogyan dolgozzon, mivel a Te befizetett pénzedhez a továbbiakban semmi közöd nincs, mint ahogy azt sem Te szabhatod meg, hogy a bankbetétedből a bank kinek és mennyi kölcsönt adhat (pedig ugye de jó lenne időnként közbelépni?)

A befizetett adó a költségvetés pénze, márpedig a költségvetés évek óta úgy gondolja, hogy bizony ő nem fog áldozni egyszerű emberek ilyen-olyan bajára... ezt Te magad is láthatod, hogy mire költenek: még több trafipax (ezekhez nem kell benzin), még több közterületi rendőr (aki ugye balhéhoz nem megy, viszont legtöbb helyen van kiadott bírság-kvótája, amit ha nem hoz, megfenyítik.

Mint ahogy immár nem népszerű a vezetők körében az a nyomozó sem, aki lopott biciklik után koslatva fogyasztja a drága benzint (ugye izlandi kerekpárra szakosodott megélhetésiek ritkán szoktak maguktól bemenni a yardra, hogy meggyónják, legutóbbi gyónásuk óta miféle bűnöket követtek el, tehát utánuk kellene menni.

De nem csak benzin nincs: képzeld, a külsős telefonhívásokat is kifizettetik egy összeghatár fölött, akkor is ha bizonyítani tudod, hogy az összes telefonszám (többnyire mobil) hivatalos ügyben lett tárcsázva.

És az sem érdekli a fenti döntéshozókat, hogy amikor a 30-40 km-re lakó ügyeletes nyomozót behívják éjszaka, hogy mivel megy be és azt miből tankolja. Viszont volt olyan, hogy szintidőt szabtak meg: hívástól számított 20 (húsz) percen belül be kellett érni. Ha nem sikerült, fegyelmi. Ha sikerült, akkor tutira betartottad a 130-at lakott területen is, hogy odaérj. De volt alternatíva: aki nem tudott volna éjjel időben beérni, annak berendeztek egy irodát egy ággyal és egy telefonnal és ott alhatott. Hogy ki aludt ott előzőleg, a fene se tudta. Az hogy uniós norma szerint a munkahelyen töltött idő munkaidőnek minősül, ilyen formájában készenléti időként nem számolható el és ezért munkaidőként kellett volna kifizetni? No azt próbáld meg bemagyarázni...

Én megpróbáltam: a lakóhelyemtől 10 km-re lévő, remek beosztásomból az első ún. "átszervezésnél" 40 km-re, alacsonyabb beosztásban találtam magamat, a helyemet pedig feltöltötték.

Úgyhogy megkérlek: a részletek ismerete nélkül (amire szinte 0 esélyed van, ha nem tudsz a belső fórumok tartalmához hozzáférni) ne kritizáld a "négereket".

A korábbi hozzászólások között már szerepelt: rámenősnek és levakarhatatlannak kell lenni, úgy van esély. A mostani "beleszarós" személyi állományt már nem mi neveltük ki, ők az "új generáció", akik éppúgy lenéznek bennünket volt kollégákat, mint az összes többi állampolgárt. Őket már erre tanították.

Rengeteg statisztikával kapcsolatos anekdotát lehetne beidézni, illetve ezzel kapcsolatos észrevételt tenni. A KSH honlapjáról bele tekinthetsz egyes nyomozószervek felderítési mutatóiba. Az szerint kb. minden második bűnügy felderítésre kerül. Én csak azt nem tudom, hogy vajon ki nyomozta ki, mert aki erre képes volt, már mind eljött. Te meg azt nem fogod érteni, hogy Te miért mindig a másik 50 %-ba tartozol. De megmondom miért: mert ha el tudnak hajtani, akkor nincs ügy! És ha megválogatható, hogy melyik feljelentést veszik fel és melyiket nem, akkor azzal máris manipulálják a statisztikát: ergo a statisztika szerint KIVÁLÓAN dolgoznak.

Még egy, utolsó észrevétel: a jó nyomozó azért volt jó nyomozó, mert kisebb-nagyobb mértékben züllött is volt, nem ritkán vetette bele magát az éjszakai életbe és így nagy ismeretségi kört szerzett. A mai wellness-rendőrök viszont nem járnak füstös kricsmikbe, ezért bűnözőt akkor látnak, amikor a Kék fény mutat egyet. Viszont az elvárásoknak megfelelnek.

Ha tehát valami nem tetszik, a köpködés helyett tessék szíves lenni minél fentebb kifejteni a véleményt, a rangsor alján lévők ugyanis soha nem fogják tudni megváltoztatni azt, amit fent nem akarnak.
 Nem tudom, hogy az évi 78 milliót kereső Heinczinger István szokott-e utazni a Füzesabony-Debrecen vonalon, gyanítom, hogy nem, különben már rég felkötötte volna magát, de legalábbis nemigen lenne képe fölvenni ekkora fizetést, ilyen szintű szolgáltatás után. Az út…..