Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Királyvíz

0 bejegyzést írt és 131 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Időutazás, űrutazás, virtuális valóság, békés űrlények, békétlen űrlények, robotika: csupán tíz, a Magyarországon legnagyobb érdeklődést kiváltott sci-fik rangsorában egymást követő film prezentálja a műfaj összes hálás témáját. Az 1979-ig visszanyúló…..
IDDQD Heti retro: Deathtrack 2013.04.03 14:59:44
A Deathtrack megint olyan játék, ami csak szűk körben volt kultikus siker, ezért ma már kevés infót lehet előbányászni róla. Pedig sokak gyerekkorának volt meghatározó élménye, itthon is. Én a kilencvenes évek elején találkoztam vele, amikor a „Kaland, Játék, Kockázat”…..
David Bowie - The Next Day(Columbia) Mit tehet az ember 66 évesen, amikor már nyilvánvalóan túl van élete azon a szakaszán, amikor minden tekintetben a csúcson volt? Nos, tervezheti, hogy a hátralévő éveket milyen nyugalomban szeretné leélni. Aztán megihat napi tíz nagyfröccsöt a…..
Királyvíz 2013.04.02 10:17:56
@Közbiztonság Szilárd: Nyelvtannáci és troll egyszerre. Ritka hibrid vagy, öregem!
Királyvíz 2013.04.02 10:20:37
@Coyote82: Amikor először hallottam, akkor én is megrettentem, hogy "Baze, ilyen lesz az egész lemez?", de aztán kijött a The Stars (Are Out Tonight), és megnyugodtam. A lemez pedig nagyon jó, csak éppen sikerült a leggyengébb darabból csinálni az első videót.
Keressük az alternatívákat. Vágyunk arra, hogy megváltoztassunk dolgokat, melyeket jelenlegi adottságok mellett nem tudunk: megváltoztatni a testünket, manipulálni az emlékeinket, felrúgni a fizika, a kémia és a biológia szabályait. A sci-fi ezeket a vágyakat is formába önti, meg…..
Királyvíz 2013.03.30 23:00:46
@Dr. Gumby: Hát, az állam tekintélyelvűsége pipa, és az egység is, hiszen csak az kaphat állampolgárságot, aki szolgál a hadseregben. Tehát a szigorúan vett nemzet egységes, a többiek kívülállók.
De kár a szőrszálhasogatásért, a fasiszta kifejezést ma már sokkal szélesebb értelemben használják, mint az igazi jelentése. Érdemes különbséget tenni az akadémiai értelmezés, és a fejekben élő kép között. Itt az a lényeg, hogyha azt mondom, hogy fasiszta világban játszódik, akkor mindenki el tudja képzelni, milyen lehet. Az akadémiai vitákat meg hagyjuk a történészeknek.
Nem mai találmány versikével tanítani az ábécé betűit gyerekeknek – Zengő abc megvan valakinek? –, de az a Brentalfloss alkotóinak jutott csak eszébe, hogy ismert videojátékok hőseinek halálát szedje sorrendbe rímesen. A mű a képre kattintva látható kicsiben, nagyban pedig…..
Viharos gyorsasággal terjedt el az interneten az a levél, melyet egy apa írt meleg fiához, aki nem tudta, hogyan hozza szülei tudomására szexuális orientációját. (A kép illusztráció.) Nate egy michigani középiskolás, aki immár jó ideje szenvedett amiatt, hogy nem tudta,…..
Királyvíz 2013.03.17 16:00:53
@Kiszámoló: "Éppen azt nem bizonyítja semmi, hogy valaki melegnek születik."

Pont, hogy van bizonyíték. A férfiak homoszexualitását egy hibás gén okozza, tehát melegnek csak születni lehet. Persze vannak divatbuzik is, de az más tészta.
Királyvíz 2013.03.18 11:14:56
@nehéz kezdet: Nekem vannak meleg ismerőseim, és ki kell, hogy ábrándítsalak. A melegek között éppen a férfias férfi a népszerű. Sokan éppen emiatt gyúrnak. Amúgy a velük való sztereotípiákat nyugodtan elfelejtheted, mert bár vannak köztük nőiesek, de a többségről nem mondod meg, hogy meleg. Az egyik például kitűnő autószerelő, ez pedig nem az a munka, amit egy melegtől általában elvárnak.

@steverubellreborn: Nem érted a divatbuzi kifejezést, ugye? Azt hívják így, aki azért kezd homoszexuális kapcsolatba, mert azt divatosnak véli. Főleg fiatalok körében fordul elő. Akinek fizetnek érte, az a hímringyó. De hogy a kérdésedre is válaszoljak: nem.
Az alsótagozatból a felsőtagozatba lépés egyik biztos jele, hogy az ember már nem kalózos szemfedőket firkál a tankönyvekben a fotókra, hanem pöcsöket. Vannak, akik ezt később sem növik ki, a péniszrajzolás a közösségi tartalom része a videojátékokban is. Volt ezzel elég…..
Királyvíz 2013.03.13 16:59:34
@paraszgyerek: Na, annyit azért én biztos nem várok :). Ahogy magamat ismerem, megveszem nemsokára, a kiegészítőket kihagyom, majd ha kijön a gold verzió, azt is megveszem. Amúgy marhára meglepődnék, ha kijönne belőle offline verzió. A zemberek igényeit az EA meglepően ritkán veszi figyelembe.
Királyvíz 2013.03.16 10:29:04
@dabadab: Ezek játszhatók offline is, tehát a szerverek lelövésével nem válik használhatatlanná a program. A SimCity viszont igen.
Azt már tudjátok, hogy megszavaztattuk magunkat Oscar-ügyben. Tegnap közzé is tettük jóval pozitívabb kicsengésű "Leginkább megérdemelte a Legjobb film jelölést" listánkat, úgyhogy most jöjjenek azok, amiknek szerintünk nem sok keresnivalója nem volt ebben a kategóriában. Ez…..
Királyvíz 2013.02.22 20:34:36
@dare: Azért, mert a vígjátékok hiába jók, mondanivalójuk többnyire nulla, és semmilyen művészi értékkel nem bírnak. Amelyek viszont igen, azokat jelölni is szokták, lásd: Annie Hall (megkapta!), vagy a Család kicsi kincse.

Úgy ültem neki a listának, hogy "az a rohadt Csodálatos elme biztos nem lesz rajta", de kellemesen csalódtam. Csak a színészek miatt nézhető, amúgy baromi lapos. De a lista többi részével is egyetértek.

A Tégla esetén abba érdemes belegondolni, hogy ez a Scorsese film megkapta a díjat, míg annó a Taxisofőr elől a Rocky hozta el. A Rocky!

Ja, és nekem tetszett a Gettómilliomos. Szerintem sem érdemelt oscarjelölést, de jó film.
Kirk kapitány küzdelme a félelmetes gumigyíkkal semmi ehhez képest. Bár a statiszta valószínűleg belerohadt a jelmezbe és az izzadságából kivont esszencia azóta számos vegyifegyver alapja lehet, de ez a videó mindent visz. A Krisna megküzd a gigagólyával, akinek képernyős…..
Királyvíz 2012.12.03 16:11:56
@Leonard Zelig: Az Úr nevét szádra fölöslegesen ne vedd!

Amúgy kíváncsi lennék, hogy ezekbe az indiai filmekbe direkt szerepeltetnek ilyen tehetségtelen színészeket? Úgy válogatják őket? Itt nem csak a főszereplő rúgni való, de az a kölyök se semmi, akire folyton ráközelít a kamera. Enyhe favigyorral mered előre, és ennyi. Komoly teljesítmény egy (feltehetően) fő színésztől. Pedig biztos vannak ott is tehetségek, de őket nyilván elhajtják a produkciók környékéről, nehogy lerontsa má' az egyenletesen szar színvonalat.
Egykori gyártelepi tömblakás, valahol a város szélén. Foszladozó kötélre kötött kutya ugatása köszönt. A főpolgármesterhez jöttünk. Az udvaron szeméthalom és tűzrakások nyomai. Koszos ruhájú, de mosolygós kisfiú játszik a kutyával. Bottal böködi, az pedig nyüszítve…..
Királyvíz 2012.11.29 13:56:42
De miért? Miért? Ezeknek a japánoknak tényleg megváltás lenne egy nukleáris apokalipszis, mert amiket a filmjeikben állítanak elő az nagyon beteg lelkiállapotra utal. Mindenesetre a Grotesque utolsó jelenetéről van szó. ..
Sok arcot láttunk már itt a blogon, de Michael Berryman az első aki egyszerre egy evolúciós kapocs az emberiség és kb. bármi között illetve egyértelmű bizonyíték , hogy Dr Moreau szigete már pedig létezik. Pedig Michael nem tehet erről, hanem egy súlyos genetikai betegséggel jött…..
Újra akcióban a Fidesz-KDNP tálibja. Múlt héten Bin Semjén akkor tette próbára az állampolgárok türelmét, amikor megpróbálta elhitetni, hogy majdnem negyven oldal vendégszöveg beemelése a doktori értekezésébe, nem plágium. Aztán olyan nyilatkozatot adott…..
Királyvíz 2012.11.27 10:19:53
@Sir Galahad: A szentként való ábrázolással az a baj, hogy ezzel az érme vallási töltetet kap. Glória nélkül viszont simán csak két történelmi alakot láthatunk. Erről szól az egész cikk.

Amúgy az egész vihar egy pohár vízben. Ilyeneket olvasgatva mindig ugyanaz merül fel bennem: Ezeknek tényleg nincs jobb dolguk?
Meglehetősen ellentmondásos információk érkeznek az LMP háza tájáról a Bajnai-féle választási szövetséggel kapcsolatban. Scheiring és Doroszi együtt szurkolt Bajnai leleplezési szertartásán, Jávor Benedek - aki nemrégiben már tárgyalt is Bajnaival - azt nyilatkozta, hogy…..
Übercukiság következik: miközben a gazdi az Assassin's Creeddel játszott, a macsek felfedezte, hogy egy kutya mászkál a képernyőn. A közmondásosan kíváncsi állat megpróbált utánajárni a jelenségnek, mire a gazdi letette a kontrollert, és bekapcsolta a videokamerát. A…..
Királyvíz 2012.11.08 17:55:08
@nyauuuuu: Bakker, neked ez az eredeti neved, vagy azért regisztráltál be?
Természetesen nem felejtettük el a Rendezőportrék című rovatunkat, bár most egy kicsit többet kellett várnunk aktuális alanyunkra. Az hogy a következő rész kiről szóljon, azt újra ti dönthetitek el. Holnapig újra 5 rendezőre szavazhattok. A jelöltek: Terrence…..
Királyvíz 2012.10.23 23:49:04
Filmdroid Helen Dallat: Bare (2011) 2012.10.21 10:00:00
Rövid vizsgafilm egy városi medvéről, aki nehezen viseli el a természet rendetlenségét. ..
November 6-án jelenik meg a Halo 4, az első játék a Halo-brandben, amit nem a Bungie fejlesztett. A Microsoftnak nagy a tét, éppen ezért bizonyára igen rosszul érintette a céget, hogy hétvégén kikerült a netre a játék kódja. A vállalat persze belső nyomozást kezdett, hogy…..
Királyvíz 2012.10.19 23:42:35
@flea: Nem tudom, hogy hol, mi a szabályozás, de az Amazon nekem szó nélkül visszavásárolta egy dvd-met. Hibás volt, írtam nekik, postára adtam, a pénzt visszafizették. Leellenőrizni nyilván nem tudták, bemondásra elhitték. Ha jó a lemez, simán lemásolhattam volna, majd visszaküldöm, hogy hibás. Persze ezt sokszor nem lehetne eljátszani (előbb-utóbb feltűnne nekik). Más kérdés, hogy online rendelésről van szó, lehet, hogy erre más szabályok vonatkoznak.
A New York-i Comik-Comon került bemutatásra az Evil Dead újraforgatásából az első kép. Az eredeti '81-es széria négy részt ért meg, majd miután a feledésbe merült a franchise, elővették, viszont nem a következő folytatás miatt, hanem az újrakezdés végett. Fede Alvarez, Diablo…..
Az Űrgammákban voltak komoly űrcsaták is, amelyek annyira látványosak voltak, hogy hitetlen. Főleg azért mert az egészből annyit láttál, hogy a szin meg a dex csávó szarrá izgulja magát a székében és közben közvetíti a csatát. Nem csodálom egyébként sem, hogy Szulák Andi…..
Királyvíz 2012.09.28 23:47:49
Nem annyira a bejegyzéshez szólva, de ezt látta már valaki: www.youtube.com/watch?v=gPbzOKF55xE
Minden kedves rockrajongó figyelmébe. Én majdnem leszoktam a zenéről, miután megtekintettem.
Királyvíz 2012.10.08 19:37:51
@neccharisnyás útonálló: Lássuk! Csápból van neki 4. Emellett van neki két lába, meg egy feje. Ez eddig 7. Hogy mi a 8. végtag, az a fantáziádra bízom (szóval lehet, hogy mégis jobban jár azzal a selyemsálas fazonnal) :)