Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Stumpfpb

11 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Voksblog Időpont egyeztetés 2013.10.29 05:00:00
A következő év tavaszán két választársa is sor kerül Magyarországon. A 2014-es országgyűlési választásokkal itt a blogon rendszeresen foglalkozom, de az ugyanebben az évben tartandó európai parlamenti választásokról eddig nem esett szó. A két választás várhatóan vagy nagyon…..
Kissé megkésve készült el a júniusi pártpreferencia adatok alapján készített szokásos havi mandátumbecslés. Az elemzéshez felhasználható közvélemény-kutatási eredményeket a szokásos négy cég közül csak három jelentetett meg júniusra vonatkozóan – a Tárki, az Ipsos és…..
Az ellenzéki összefogás megvalósulásával és annak módjával kapcsolatban jelenleg számos kérdés foglalkoztatja az elemzőket. A közelmúltban több elemzés is készült a témáról, és a médiában is számos szakértő mondta el véleményét. Az ellenzék együttműködését…..
A havi mandátumbecslés alapjául szolgáló, a biztos pártválasztók körében készült négy pártpreferencia felmérés nagyjából egyöntetűen a baloldali ellenzék erőinek erősödését, a kormánypárt enyhébb és a Jobbik drasztikusabb gyengülését mutatja májusban. Legnagyobbat…..
Jó hír azok számára, akiket esetleg fáraszt a hazai politika: 2013 Május 22.-én parlamenti választásokat tartottak a Kajmán-szigeteken. Egzotikus ország, egzotikus poliktikai helyzet, offshore tőke, a gyarmati időszakból örökölt aránytalan választási rendszer, középmagas…..
Voksblog Infografikák harca 2013.05.20 14:36:03
Áprilisban a Szembesítés blog megjelentetett egy infografikát, amely az új választási szabályozás visszaélésgyanús elemeit gyűjtötte össze. Válaszként Dr. Tény készített egy illusztrált cáfolatot, mely szerint a szembesítés állításai tévesek. Igazak az infografikák…..
Az áprilisi pártpreferencia felmérések alapján készült mandátumbecslés az előző havi elemzéshez képest meglehetősen eltérő eredményeket kalkulál egy fiktív most vasárnapi választásra. A különbség elsősorban a Fidesz támogatottságának erősödéséből, és az ellenzéki…..
A 106 új országos egyéni választókerület megalkotásának folyamatát számos kritika érte, elsősorban a transzparencia hiánya, és a „gerrymandering” gyanúja miatt. A Voksblogon havonta megjelenő mandátumbecslések során újra meg újra bebizonyosodik az egyéni ág kiemelt…..
A friss márciusi pártpreferencia mérések alapján újra elkészült a havi mandátumbecslés. A Fidesz még mindig messze a legerősebb a politikai palettán, a modellszámítás alapján akár esélyes a kétharmadra is. Az ellenzék eredményes szereplése továbbra is nagyobb részt egy…..
Elkészült a voksblog választási modellje, mely a februárban mért pártpreferenciák alapján kiszámítja, hogyan alakulnánk a most vasárnapi választások. A 2012 végén mért pártpreferenciák azt mutatták, hogy az ellenzéki pártok (a JOBBIK nélkül) támogatottsága együttesen…..
Egyre többen használtok különféle Facebook adta lehetőségeket a blogotokon. Ezzel a poszttal szeretnék útmutató adni, hogy a lehetős legegyszerűbben és működőképesen illesszétek be a facebookos kódokat. Like gomb Funkciója: a legnépszerűbb Facebook plugin, mely egy adott…..
Elképzelhető 2014-ben olyan egyéni választókerület, ahol csak a győztes visz tovább szavazatokat az országos listára? Az új választási törvény alapján ilyen helyzet előfordulhat, ugyanis a jogszabályból kimaradt a közös lista nélküli közös jelöltek töredékszavazatainak…..