Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Furmányos

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A retró, mint "stílus" nem tartozik a kedvenceim közé, sőt, meggyőződésem, hogy evolúciós zsákutca a kortárs design rovására, de elvétve azért időnként előkerül egy-két figyelemre méltó darab. A képeken látható Philco PC-t a SchultzeWORKS designstudio építette…..
A Művelt Alkoholista Tokaj ma 2008.09.26 06:00:00
Nehéz szívvel mondja ki a borkedvelő és Tokaj iránt alapvetően elkötelezett borissza, hogy Hegyalján valójában semmi nem úgy működik, mint ahogy működhetne. Megint csak ülünk fene nagy lehetőségeinken, és sorra elmulasztjuk azokat kihasználni. Azok, akik tudják, mit akarnak,…..
A magyar ember olyan, hogy meg akarja mutatni az úgynevezett világnak. A magyar embernek Nobel-díjas író kell, Puskás Öcsi tucatjával, szupersztár a popzenében, hetedhét országra szóló piros konyha. A magyar ember szeretné azt is, ha közel és távol mindenki megtudná, sőt…..
Furmányos 2008.09.24 14:29:56
Háát igen, Magyarországról nézve, az itthoni borokhoz szokva valóban az olaszrizling az a bor, ami közel áll az ember szívéhez. Jó is lenne, ha mindenki ismerné és szeretné szerte a világban. De ez sajnos nem így van. Elég átmenni az osztrák határon, a boltokban már keresni kell a magyar borokat. (És nem biztos, hogy találunk is!) Hatalmas lemaradásaink vannak a többi bortermelő országhoz képest. A hírnevünkkel pedig nem nagyon van mit dicsekedni. (Erről sajnos letöbbet a magyar borászok és kereskedők tehetnek.)
Ha valamit ismernek kishazánkból, akkor az Tokaj. Igaz, onnan is csak a "putonosz" szó ragadt meg az emberekben... De legalább van valami pozitív élmény bennük. (Negatívnak ott az egri bokavér, ami ma eladhatlan "márkanév" nyugaton, igaz a lengyelek jó sokat vesznek ma is.) Én úgy gondolom, hogy első lépésben meg kell mutatnunk azt, hogy micsoda száraz boraink vannak Tokajban. Ehhez olcsó, (tisztességgel elkészített)reduktív borokra is nagy szükség lenne! A belépő szinten (4-5€ polcár) kínálható hárslevelűt és furmintot nagyon sokat el lehetne adni. De ilyet nagyítóval kell keresni manapság. Pedig néhány pozitív élmény után már más magyar bor is érdeklődésre számíthatna...
Az olaszrizling a legnagyobb baja talán a neve. Magyarul kiejthetetlen egy hollandnak pl., aki ott szemez(ne) vele a szupermarket polcánál. Németül a Welschrieslig, ami kimondható ugyan, de sajnos hamis rizlinget jelent, amit marketing szempontból igen nehéz kommunikálni (ti.igen, ez a hamis rizling, de nálunk ez az "igazi" LOL). Azt hiszem, talán Gál Lajos mondta egyszer, hogy át kellene keresztelni ezt a szőlőfajtát. Szerintem, tudta mit beszél.
Nem kell megijedni, ha megállít a rendőr...Ha valaki szeretne kötözködni a rendőrökkel, miután lakott területen belül túl gyorsan ment, íme a szükséges papírok listája, ami a rendőröknél kell, hogy legyen.LÉZERES-RADAR BEMÉRÉS esetén (hiteles forrásból):1. OMH…..
Molnár Anikó nagyon, de nagyon szeretne elutazni nyaralni a barátnőjével. De ötlet híján a célpont kiválasztására a "rábökök a térképre" módszert alkalmazták. (még jó hogy a világatlaszt használták, nem pedig Magyarország térképét, mert még képesek lettek…..
Furmányos 2008.02.26 16:41:00
ESTE KILENCKOR TALÁLKOZUNK A CORVINTETŐNA JELSZÓ: ÉRTÉKELLEK MINT EMBERTAmíg a város vöröslő szívekbe öltözik és az utcákat ellepik a rózsák, otthon a szerelmes párok az Igazából szerelmet nézik, addig rengetegen vannak, akik ebből az ünnepből kimaradnak. A diszkrimináció…..
Háromosztatú hírsalátánkból kiderül, hogy a bordeaux-i cru bourgeois-k, különösen a 2004-esek baráti áron kerültek piacra. Legalábbis Kaliforniához képest (amúgy 30-40 euro a hazai borviszonyok között sem irdatlan összeg). Aztán persze van Bordeaux-nak egy ismerősebb arca is,…..
A szervezők tájékoztatása szerint a Szalay Dakar Team és a Palik Racing Team a mai nap folyamán jelezte, hogy nem kívánnak élni a felajánlott lehetőséggel és a Dakar helyett nem indulank a Budapest-Bamako-ralin, viszont több szlovák csapat is szívesen átigazolnána a magyar futamra.…..
Felépült, és késve ugyan, de megnyílt az Aréna Pláza a fővárosi Kerepesi úton. A nehéz sorsú beruházás története sok-sok éve kezdődött, eredetileg az a francia mamut akarta fölhúzni, amely állítólag több ügyvédet foglalkoztat, mint mérnököt, aztán eladták a projektet…..
Az éseztígyhogy-kategória mai versenyzője Mitchell Lichtenstein rendező bizarr filmje, melyben egy katolikus gimnazista lány, szexuális abúzus elszenvedése után, különös testi (el)változást fedez fel magán: fogai nőnek ott ahol – hogy is fogalmazzam meg szalonképesen –…..
  A Google az AdSense-hirdetéseket megjelenítő, kevésbé szerencsés országokban élő ügyfeleit devizacsekkel fizeti ki a jóval kényelmesebb átutalás helyett (tavaly rövid ideig Magyarországon is volt átutalás-tesztüzem, de valamiért maradt a csekk). Ezek beváltása kedvelt…..
Mai breaking nyúzunk egy személyi sérüléssel nem járó baleset. Illetve a Swift Interceptor versenyzőpárosának navigátor tagja kicsit kifejelte a szélvédőt, de igazából mindenki megúszta. Gábor barátomnak Subaru Forester S Turbója van, az utolsó modell. Tökéletes…..
Mire gondolhatott az az idegenszívű adathalász, aki ezzel a körlevéllel spammolta be egy halom olvasónkat? A jelszómegadásra felszólító kamuemail fordítószoftvere egyebek közt az "Ez hatalmas és magasan végzetes eset birtokol sugó minket" lugosibélai fordulattal…..