Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hetedhét országon túl

54 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Semporna városa első ránézésre nem sok érdekeset mutat magából, hogy miért jönnek ide mégis a kirándulók tömegei, azt csak az tudja meg, aki búvárszemüveget húz és a víz alá bukik. Az idővel nem volt szerencsénk a megérkezésünkkor, egész nap trópusi záporok áztatták az…..
Egy estébe nyúló utazás után a sötétben szálltunk le az országút egy kivilágítatlan utcasarkán, de tudtuk, hogy jó helyen járunk, mert hamarosan feltünedeztek jobbra-balra az üdülőhelyek. Igyekeztünk egy megengedhetőbb árút kifogni, szerencsére nem messze a látogatásunk…..
Malajziába két ízben mentünk, az első részben Borneón utazgattunk, a másodikban a kontinensen. Hallottunk olyan tájékozatlan maláj véleményeket, miszerint Borneón az emberek még nem jöttek le a fáról. Ám nekünk, a Fülöp-szigetek után, merőben más benyomásunk támadt az…..
Közlekedés A legegzotikusabb Fülöp-szigeteki élmény a jeepney-ket, a helyi buszokat látni és rajtuk utazni. Már az első napokban szembetalálkoztunk olyan kivénhedt buszokkal, amiken egy négyzetcentiméter felület sem látszott az eredeti színből, hanem a sofőr és művészlelkű…..
Következő utunk Barligba vezetett, ami már jobban kiesik a turistás területekből. A meredek völgybe szorult város keskeny kacskaringós utcái felvezetnek a sziget egyik magasabb csúcsára. Ezt egy kis halvány edző- és akklimatizációs-túrának is tekintettük egy közelgő célunkra,…..
Szokásunkhoz híven megint késő éjszaka érkeztünk Manilába. Azt hiszem sok hozzánk hasonlón tájékozatlan turista elköveti a mi tévedésünket, hogy a nemzetközi reptér épületéből kilépve megörül a „Manila Metro” feliratnak és felbuzdulva el kezdi követni. Aztán amikor…..
Azt gondoltuk, hogy már semmi nem fogja felülmúlni eddigi élményeinket, pedig az utolsó napjaink is remekül teltek Palaun. Megismerkedtünk egy helyi családdal, amely a fővárostól északra elnyúló Babeldaob szigetén, egy néhány házból álló kis faluban lakott. Ez az ország…..
Ahogy egy hajnali komppal visszatértünk Koronba, máris hozzáláttunk az új kalandra való felkészüléshez. Kajaktúrára indultunk a szigetek közé. Remek szolgáltatást kaptunk az irodától, ahol béreltük a kajakunkat. A kapcsolatot még a búvárkodás előtt felvettük és…..
Sokat rágódtunk azon, hogy el merjünk-e menni a csodaszép Palaura. Az alábbi kép sokáig volt egyikünk háttérképe a munkahelyi számítógépen, motivációt adva az úthoz. Aztán mire elindultunk Magyarországról, már le is mondtunk róla az ország és a repülőjegy drágasága…..
Már tudtuk milyen viszonyokra számíthatunk a tengeri kompon Bohol és Cebu között, de azon meglepődtünk, hogy Cebun milyen sűrű buszszolgáltatás van. Sokat utaztunk aznap, éhesek voltunk, sötétedett és még nem tudtuk, hol alszunk az éjjel, így a pillanat szülte az ötletet, hogy…..
Palawanról egy hosszú mozgalmas nap alatt jutottunk el Boholra, annak is a legnevezetesebb részére, a Csokoládé-dombokra. Motoros taxival már az előző cikk végén eljutottunk a reptérre, onnan egy órás repülés, majd Cebu szigetére egy órás taxi a nagy forgalomban a kikötőbe, ahol…..
A Palawan-szigetcsoportnak és számunkra egész Fülöp-szigeteknek El Nido jelentette az egyik csúcspontot, kettő közül. Az azúrkék tengerben elszórt apró szigetek szürke, tengervíz marta szikláin rejtély, hogyan telepedik meg a növényzet. Hajóval erre-arra bóklászva titkos,…..
Amikor pár hónappal az útnakindulásunk előtt kitaláltuk a blogunknak a címét, egyből felmerült bennünk a kérdés, hogy tuljadonképpen mit is jelent a "hetedhét". Sokat mazsoláztuk a netet, de vagy teljesen érthetetlen ősmagyar értelmezésekre bukkantunk, vagy egyáltalán nem…..
Kíváncsiak vagyunk, kiknek a nyomában járunk, míg a Csendes-óceán körül csatangolunk, alább felsorolunk néhány érdekesebb és nevezetesebb eseményt. A Csendes-óceán partjaira a legelső kalandorok i.e. 50-40 ezer éve érkeztek Afrikából Ázsia partjai mentén, majd szigetről…..
Hetedhét országon túl iPho 2012.11.02 09:53:32
Életképek Az ezeréves kínai befolyás és az ország közelsége mindenre rányomta a bélyegét. Utazni Vietnámban mégis sokkal könnyebb volt, mint a szomszéd országban. Kezdve azzal, hogy nagyon könnyen lehet angolul és/vagy franciául beszélő embert találni az utcán és, mivel az…..
Nagy nehezen és persze drágán kaptunk buszt Dalatba, amit nászutasok városának tartanak Vietnámban. Keservesen zsúfolt és szűk volt a helyünk a buszban, éjszakai alvásról szó sem lehetett, de megérkeztünk és hamarosan jó szállást is találtunk. Sajnos Dalat nagyon sokat…..
Mielőtt Hué-be megérkeztünk volna, másfél napot Phon Nga nemzeti park barlangjainál töltöttünk el egy ausztrál házában. A farm rizsföldek közepén helyezkedett el, távol minden tömegközlekedéstől. Nem volt más választásunk, befizettünk három barlang megnézésére, amiből…..
Sajnos a Vietnámban töltött napjainkat erősen beárnyékolta a Tet, a vietnámi Újév ünnepe. Pontosabban az ünnep maga derűs, csak utazás szempontjából igen előnytelen az országban lenni január végén, illetve a következő 2-3 héten. Szállást és járművet nehéz találni és az…..
Emberek Laoszban a köszöntés: szábádí. Ez a szóvégi hosszú í mosolyt rajzol az arcra, ami ad egy plusz barátságos gesztust az üdvözlésnek. A köszöntést mindenhol megtanulja az ember, pláne ha ilyen széphangzású. A határon és a városokban kifüggesztett plakátok viszont…..
Régóta és sokadszor olvassuk Laosz történelmét a 20. század második felétől, de ezen a röpke ötven éven még nem sikerült teljességgel kiigazodnunk. Annyi bizonyos, hogy zavaros. A laoszi porondon mindenesetre általában három főszereplő állt harcban a hatalomért. Volt egy…..
A laoszi vízumot különösebb átverési nehézségek nélkül a határon is meg lehet venni. A vízum díja országonként változó. De nem olyan egyszerűen, mint például a kínai vízum, ami mindenkinek ugyanannyi, kivéve az amerikaiaknak – nekik a duplája. Nyilván nem felhőtlen Kína…..
Emberek Az egész mianmari utunkból az északi hegyekben tett kirándulásunk volt a legszebb élményünk, amitől hosszú időre feltöltődtünk az emberek barátságossága miatt. Szépek voltak ezek a napok a maguk egyszerűségében, de mégis nehéz megfogni, hogy pontosan mi miatt.…..
Közlekedés     Egy kép, ami többet elmond a közlekedési helyzetről ezer szónál. Az ország területének csak kis részét látogathatják külföldiek. Ezekre a helyekre repülni, vonatozni vagy buszozni lehet. Mi, fáradtságot nem kímélve a buszos verziót választottuk. A vonat…..
A turisták az Inle-tavat Mandalayből egy éjszakán át tartó zötykölődéssel közelíthetik meg buszon. A két magyar lány, akikkel még Karácsonykor találkoztunk, sokat meséltek nekünk erről az útról, amit ők a tótól visszafelé tettek meg, friss volt számukra az élmény. Így…..
Száraz, kietlen, homokos vidéken vitt bennünket a busz Mandalay felé. A távolság nagyobb részén hiányzott az aszfalt, földutakon zötykölődtünk. A nyitott ablakokon betódult a por, amit az előttünk haladó járművek vertek fel, kendővel el kellett takarni az arcot, hogy levegőt…..