Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kovács Krisztián Short'

45 bejegyzést írt és 64 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagyon sokat nem akarok hozzáfűzni ez a tavalyi meg az idei szezon alapozott kilométerei. Kék az úszás, zöld a futás. Kerót majd heteken belül indíthatom mert még mindig nincs cipőm, se meg pedálom sem. Várhatóan hamarosan orvosolom majd e problémát. Bővebb info eo-on. Amúgy…..
A tátongó űr betöltése 2.0 2012.11.30 18:36:53
Megvolt a SPAR marathon. Érdekes volt. 10-ig easy aztán 30-ig veretős majd 37-ig laza, 98-tól görcsös. Valahogy így tudnám jellemezni. A lényeg hogy megvan az érem! Túl vagyok az első hivatalos maratoni versenyen. Lelkileg viszont sokkal jobban érzem magam ha már a nagy futás előtt…..
Keresem a családomat a pálya szélén akik aggódva várnak. Pár méteren belül meg is találom őket. Anya kérdezi mi kell. Közlöm vele, hogy a vizes kóla. Kezembe nyom egy kulaccsal. Még bennem van teljesen a bringás reflex ezért elveszem és szaladok vele. Kortyolgatok, majd mikor…..
Kovács Krisztián Short' 2012.08.23 23:01:44
@oregbaka: Ha megtisztelnek tanáccsal azt, illően elfogadom és próbálom hasznosítani. :)
Talán messze van még, hogy én várjalak a célkapu mögött, de remélem hamarosan eljő. Köszönöm Mindkettőtöknek!

@laciii79: Örülök, ha sikerült valamit visszaadni a belső dolgokból. Köszönöm, hogy olvastad!
.. leszállok, kicsit csóválom a fejem, hogy de jól indul a buli, bár tudom, hogy más nem nagyon tehet erről. A műszer nem mér. Látom azonnal mi a baj. Le van fordulva a villáról. Gyorsan megigazítom, közben remélem Apuék nem látnak. Elég égő lenne, hogy az ő fiuk áll meg. Majd…..
Sokan mondják felnőttek, hogy nem tudják mit akar a gyerekük, még középiskolában sem. Nem tudja mi az amit szeretne, nincs elképzelése mivel töltené legszívesebben élete hátralévő részét. Ezt én is éreztem magamon fiatal éveim során. Az általános iskolában sem volt még…..
Kovács Krisztián Short' 2012.08.06 19:22:29
.. tovább botorkálok lefelé a lejtőn. Figyelek nehogy kavicsra lépjek és vége is legyen a mai napnak azonnal. Próbáltam körültekintő lenni. Taps-taps, jobbra a tó amely mindennél jobban csillog most, mindennél jobban hív. Befordulok a partra a piros hálók ölelésébe. Nagylevegő.…..
Megint eltelt az év legjobb hétvégéje. Többen kérdezték miért nem írok. Egyszerű a válasz, nincs időm rá, illetve idén a család/munka/sport háromszögből csak kettőt tudtam rendesen kezelni, így a család komolyabb edzések kimaradtak. 2012 felkészülésem elég gyengére…..
A tátongó űr betöltése ny8lc 2012.07.20 17:54:00
Ennyi nap van még. Nem olyan rég még január volt és első maratonomat (45km) futottam, és legyintettem, hogy -Ej, de messze van még!   Hát tessék. Eljött. Most már csak pár nap van vissza a nagy célig. Hogy mi lesz ott, sejtésem sincs róla, mivel nem tapasztaltam még ilyet.…..
nkrisztian .1 2012.06.11 23:06:00
Utam... Dupla Ironman 2012,Orfű 2012.06.08 11:11:00
Verseny előtti napokban teljesen leterített a betegség.Láz,hasmenés,ipari gyengülés.Utolsó 2-3 nap alatt 5 kilót fogytam...Így álltam a Tó partjára a rajthoz szombaton 10kor.Start előtt még Szaki (Vakhal Norbi kísérője,"managere") próbált rám ijeszteni és lebeszélni…..
A tátongó űr betöltése .50 2012.06.05 11:16:00
 Múlt héten lehetőség adódott edzéstervemben, hogy a TÁV felét megpróbáljam teljesíteni. Augusztusban már volt egy ilyen. ~6:30-as idővel. Előző napokban igyekeztem többet enni felkészülni a szabadidős programra. Sikerült is.Vasárnap reggel indultam az uszodába, tudtam,…..
Felkészülésem nagyon jól sikerült.Brutál edzésmunkát végeztem a közel 10 hónap alatt,rengeteg edzésórát,kilométert gyűjtöttem,többet is mint amennyi szükséges lett volna de hát szeretek mozogni :).Sérülés sem hátráltatott,illetve a télen volt egy kisebb boka gixerem de…..
A tátongó űr betöltése 30% 2012.04.25 09:10:00
Ennyi van letudva az irányított felkészülésből. Hogy érzem? Leginkább sehogy. Picit talán javultam ennyit érzek, no meg azt hogy van még mit behoznom. Siránkozhatnék, hogy nem tudom mi lesz a tóparton vagy, hogy erősebb lett a munkám és többet kivesz belőlem, de nem fejtem inkább…..
Túl vagyok rajta, elkezdtem a húsz hetes felkészülést. A futás vissza lett véve, teret adva kerékpározásnak, és futásnak. Talán jókor is jött adolog mivel eléggé kezdtem nagyokat futni indokolatlanul. Magam akartambizonyítani, még erősebbé válni fejben. Érkezett kisebb…..
A kettes számhoz negatív érzelmeket tudok társítani sajnos. Minden dolog amit másodjára próbáltam vagy kudarcba fulladt, vagy erős sokként hatott. Ezért volt egyfajta tartás bennem a tegnapi napon. Reggel 04:40-es kelés majd irány munkába. Sportolás terén nem sikerült a…..
Kovács Krisztián Short' 2012.02.23 21:24:45
@Tepó: Köszönöm, hogy írtál (bevallom jól esett), és teljesen jogos, belátom én is hogy szükségtelenek az ilyen nagy menetek. Úgy gondolom talán ha beiktatok néha ilyeneket, nyugodtabban állhatok majd a tópartra.
Márciustól akarom tartani a kiírt mennyiséget az edzéstervben a fokozatosság miatt. Egyfelől tartok tőle, hogy visszaesés lesz másfelől hiszem, hogy olyan ember írta aki már csinált ilyet. :)
Köszönöm soraidat és a tanácsokat.

edzesonline.hu/edzesterv/937/ironman_edzesterv_kezdoknek_1_8_het
Kovács Krisztián Short' 2012.02.25 09:26:44
@PecsiPeter: Hát a telem szakmai szempontból tényleg értékelhetetlen. Első ránézésre. Olyan problémák szűntek meg amikkel jó pár hete még komoly problémáim voltak. Egészen pontosan a térdekre gondolok. 22km is komoly kihívást jelentett. Emlékszel újévi blackjack után két nap nyista sport és nem rajtam kívül álló okok miatt. Egy hétre rá már ment a 30kili, majd nyolc napot követően már 45km. 50%-os teljesítménytöbblet. Két nap múlva görgőn már tudtam satírozni is. A mostani negyvenhárom után is egy nap kellett és rendben voltam. Az hogy kimaradt még egy nap annak köszönhető, hogy régen látott ismerős látogatott haza és társasági nap lett belőle. Ez a snookeres nap. Visszakanyarodva megtapasztaltam a pulzuskontrollos edzést, terepen mentünk többet mint a félmaraton, ezres szinttel. Húsz kilis távok egyáltalán nem jelentenek problémát. Azért is preferáltam ezen időszakban mert hallottam, hogy ez a legnehezebb része a dolognak. Frissítéssel is képben vagyok, mit lehet és mit nem.

Inkább az motivált az egészben, hogy valami olyan szintre hozzam magamat, hogy iksz távokat tudjak menni külön-külön, és még valamennyi km-t is próbáljak gyűjteni. A bringa az nagyon gyenge lett. Utáltam a görgőt elég sokáig, pedig elég drága ahhoz hogy ne használjam. Mégis ilyenre sikerült. Talán így van jól. Sikerült nem kiégni rajta idő előtt.

Ha a 11órás időhöz kell a kemény és keretes alapozás akkor nem bánom, hogy nem volt, mert inkább ismerkedés volt ez még amiben több örömöt találtam mint egy kötött alapozós időszakban. Ha lesz már a sportágban valami a hátam mögött és motivált leszek még akkor valószínű erre nagyobb hangsúlyt fogok fektetni.
Nekem tényleg nem fontos az, hogy ilyen meg olyan idő legyen. Ha a Te idődet meg tudom közelíteni felülről értem azt hogy 15:30-on belül leszek annak nagyon fogok örülni. Tisztában vagyok vele, hogy ez is nehéz lesz. Sietni, versenyezni nem fogok. Ezt én is fel fogom írni magamnak egy kis cetlire majd a versenyen. Első lesz nekem, és egyszer beszéltük még nyáron a strandon, hogy abba minden belefér. 15:58, kiállás, sérülés. És vagyok annyira perverz, hogy minél tovább szeretném élvezni azt amiért küzdök ennyit. Majd a második IM-re, már tudatosabban fogok dolgozni. Profibban kicsit.

Igen itt a tavasz igyekszem minél előbb rendberakni a mountit aztán mehetünk a halálos nógrádi karikára. Nagyon mennék már ki, de tegnap is megszívtam és nem tudtam elindulni sem.
Amint beköszönt a tényleg a tavasz én is eldurrantom a rajtpisztolyt :))
Kovács Krisztián Short' 2012.02.25 09:34:23
@Tepó: Val'szeg akkor sem állnék oda nyugodtan ha mindenem 100%-os lenne. A kétely mindig velem, velünk van sajnos. Ezt még nem tudtam kiiktatni magamból.
Az információk rengetegében is picit elvesztem ezen a télen. Tapogatóztam a sötétben és nem akartam tolakodó lenni.
Teljesen jogos egyébként amit Te is és Peti is írtok, ezt nem vitatom egy percig sem.
Következő marathon meg valószínű csak júliusban lesz majd. Az "elkapahévésfutokegymaratont" szerintem most sikerült kinőnöm. :)
mikor nem megy annyira.  Az elmúlt egy-két hétben romlottak bizonyos meghatározó körülmények az életemben. Nem családi és nem egészségügyi jellegű, hanem a "kötelező nyolcas". Majdnem mindenki életében jelen van. Csalódások sorozata. Mint spiritualitás iránt…..
Kovács Krisztián Short' 2012.02.20 21:16:31
@gafmon: A lényeg hogy pozitív töltetű :)
Utam... War 2012.02.15 14:28:00
Az utóbbi hónapokban eléggé stagnál a fogyás nálam.Sőt még vissza is szedegettem őszhöz képest egy kevéskét.94-95 körül beálltam.Innen nem nagyon tudtam lejjebb vinni a szokásos igaz nem túl hardcore módszereimmel.Sok mozgás + némileg visszavett kajázás már nem hozott…..
Kovács Krisztián Short' 2012.02.16 09:28:14
@PecsiPeter: Küldtem ezzel kapcsolatban egy mailt, benne egy hanganyagot. Szerintem nagyon hasznos okosság.
Utam... Haladós hét 2012.02.13 07:23:00
Hétfő:1 óra görgő.Pulzust nem mértem mert azt hittem,hogy csak nagyon könnyűben elpörgetgetek ma.Ehhez képest azért megizzadtam :).Annyira nagyon nem volt könnyű.Aztán este run 17km1:46:25(6:15p/km)141 avg hrDunakeszin közös futóklubos run Edittel,Bitliszbával,Attival.Engem nem…..
Nos. Felépültem és magam mögött hagytam a betegséget, vagy annyira mégsem de mandulagyulladás ide vagy oda sikerült újra visszatérni a színpadra. Köszönhetem nagyban a BEMER terápiának ami helyrerakta a dolgokat a torkomban és a térdemben is. Úgy tűnt. Az első futás teljesen…..
Szombat megint herevere. Pihenés. Hogy minek azt nem tudom. Mire várok? Miért nem megyek? Ok, hogy családi szülinapozás de egész nap? És reggel? És este? ?Qué esta pasando? !Tranquilo! Nyugtatom le magam, vasárnap reggel jócskán szenvedve a bűntudattól, hogy kevesebb mint 200nap van…..
Kovács Krisztián Short' 2012.01.24 15:56:25
@PecsiPeter: Szerencsére a lábakkal nincs semmi, csak lebetegedtem. :)
Kovács Krisztián Short' 2012.01.24 18:52:01
@laciii79: Valami lehet lappangott, mert a torkomban éreztem néha fura dolgokat, és nem vagyok a homopornó iparban :)
@PecsiPeter: láz-megfázás-torok kombó. nagyon jó. most már kezdem érteni azokat az embereket akik szerint a hideg milyen egészséges és kell nekünk. -szerintem annyira mint szar a zsebbe :))
Kovács Krisztián Short' 2012.01.28 11:18:36
@gafmon: Köszönöm. Lakóhelyemet illetően mikor Angliában voltam kint fél évet akkor meséltem egy ottani ír néninek, hogy milyen környezetben lakok (mert nagyon érdeklődött) arra mondta, hogy nagyon szerencsés vagyok mert ilyen helyekért mások fizetnek nekem meg ott van egész évben. -Hát, igaza van.

@oregbaka: Tetszik ez a hozzáállás! :) Köszönöm.
Kedd:18 killert futottam 2 részletben:8km44:25(05:33 p/km)151 avg hrGödi nagyobbik futókörömön egy tempó veretés.Nem mondom,hogy jól esett de lenyomtam mert kellenek ilyenek is.Sajnos nem sokat melegítgettem,ráadásul meginduláskor rögtön egy erős tempóban kezdtem be.Ez hamar…..
Kovács Krisztián Short' 2012.01.23 22:47:51
Szombati nap száz százalékos pihenés volt. Vasárnap már szerettem volna futni azonban rajtam kívül álló okok miatt ez nem tudott megvalósulni. Eltelt a hétvége sport nélkül. Előtte péntek este mentem egy félmaratoni távot. Nagy luxusnak tartom ezeket a hétvégéket elfecsérelni…..
Kovács Krisztián Short' 2012.01.19 12:25:13
@oregbaka: Nagyon szépen köszönöm Nektek. A megerősítést is!
Kovács Krisztián Short' 2012.01.22 15:02:07
@laciii79: Köszönöm szépen, viszont látom amit látok és Te sem vagy gyönge :)
Kovács Krisztián Short' 2012.01.23 22:45:38
@laciii79: Várjuk ki a végét! Hiszem, hogy július 28-án este is mosolyogni fogok :)

@PecsiPeter: Csak folyadék és napfény. tavasztól csak zöld színben fogok edzeni :)
Általában minden év végén, de inkább elején kórosan elemzem az eltelt időszakot, és alapos vizsgálatot végzek, hogy miben fejlődtem, léptem előre, de a legjobban az foglalkoztat, hogy összességében jobb évet zártam-e mint az előző. Magyarán rá tudtam-e licitálni az előző…..
Elmúlt napokban szárnyal a fantáziám. Számolok, találgatok, latolgatok, ábrándozok, vizualizálok. Alapja azonban nem sok van. Talán egy pici. Hisz most, pár hónapja kóstoltam bele ebbe a világba. Tetszik. Nehézségek ellenére, de nagyon tetszik. A cél is amit kitűztem, és nem…..
Kovács Krisztián Short' 2012.01.11 15:54:37
@oregbaka: Köszönöm :) Nagyon örülök, hogy találkoztunk tegnap és picit beszélgettünk is.