Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bygee

47 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ismét maszk téma, sajnos még mindig aktuális. Akinek nagy volt a korábbi M-es méret, próbálja ki ezt a verziót...
Imádom a raglan ujjú felsőket, ruhákat. Anyag és színfüggő, de lehet elegáns és sportos is. Amit szeretek benne, hogy szépen kiemeli a vállakat, különlegessé teszi az összhatást, és elsőre össze nem illő anyagok is remekül tudnak mutatni egymással. ..
Nem vagyok nagy szoknya hordó, de időnként azért elkap a hév. Így történt ez most is, annyi különbséggel, hogy 40 felett már nem annyira vágyom a szűk fazonra, főleg nem a hétköznapokban. (Mellesleg a páromnak is a "pörgősebbek" tetszenek.)..
Töltsd le, nyomtasd ki, ragaszd össze, vágd ki, tedd a félbehajtott, oldalirányba nyúló anyagra és szabd ki...
Szeretem a piros színt. Vagány, vadító, feltűnő, ha kell sportos, ha kell elegáns, és nagyjából mindenkinek, férfinek, nőnek egyaránt jól áll. ..
Ez nem vicc, tényleg 5 perc alatt elkészíthető ez a maszk. Kézzel is simán megvarrható a 2x5 cm-es szakasz, ami varrást igényel. ..
Ez a brazil szabású (féltanga) bikini alsó kifordítható és megfordítható, ráadásul a végeredmény látszatra varrás nélküli, ezáltal letisztult kinézetű...
SZB8ev_raglan tunika Töltsd le, nyomtasd ki, ragaszd össze, vágd ki, tedd a félbehajtott, oldalirányba nyúló anyagra és szabd ki. Rugalmas vagy elasztikus textilből dolgozz. Hogyan készítsd el? Itt (raglan) és itt (passzé) találsz hozzá útmutatót. Jó varrást!..
SZB36_magas nyaku felso SZB38_40_magas nyaku felso Töltsd le, nyomtasd ki, ragaszd össze, vágd ki, tedd a félbehajtott, oldalirányba nyúló anyagra és szabd ki. Mindenképp rugalmas vagy elasztikus textilből dolgozz...
Nagy divat mostanában az úgynevezett waterfall (vízesés) kardigán/kabát. Szerintem nagyon jól néznek ki az ilyen szabású ruhadarabok, és szerencsére nem is túl nehéz elkészíteni őket :)..
Körszoknyát rendkívül egyszerű varrni, a kezdőknek mindenképp ajánlom az első projektek közé, nagy vele a sikerélmény. Készülhet kicsiknek, nagyoknak. Én most egy szülinapos kislánynak, Suginak varrtam meg az apukája kérésére :)..
bygee 2018.06.25 13:19:35
bygee 2019.11.27 10:33:54
Sew&Go Color-block ruha 2019.03.14 09:52:31
  A color block(ing) kifejezésnek nincsen magyar megfelelője, legtöbbször az angol kifejezést vesszük át. A lényege az, hogy minta nélküli, nagy színes felületek (“block”-ok) találkoznak egy öltözéken belül. Ez a ruha is ennek megfelelően készült, szeretek nagy, egyszínű felületet kontrasztos…..
SZB36_38_Csavart nyaku felso Töltsd le, nyomtasd ki, ragaszd össze, vágd ki, tedd az anyagra és szabd ki. Hogyan készítsd el? Itt találod a leírását.  Jó varrást!  ..
Kislányomnak azt mondtam, hogy válasszon egy anyagot a szekrényből és rajzolja le, milyen ruhát szeretne. A kis divattervező (mostanában ez akar lenni) az alábbi skiccet készítette. Szerencsére a földön húzós uszályról sikerült lebeszélnem, mondván, hogy akkor iskolába nem fogja tudni hordani...
Ez még tavalyi projekt volt, de akkor valahogy nem tetszett, ezért nem írtam meg a blogra. Viszont idén elővettem, és gondoltam, néha azért kéne hordani, ha ennyit dolgoztam vele....Sokszor úgy vagyok a varrással, mint a főzéssel, hogy mire elkészül, már megtelek az illatokkal. Ruha esetében megunom…..
Emlékeztek még a tavalyi absztrakt mintájú ruhára? Én nagyon szeretem, ezért annak a mintájára készült egy második darab is...
Szerettem volna valami újat kipróbálni, illetve Nektek is bemutatni, így a szegőgumi használatára esett a választás. Már egy éve figyelt a fiókban az ananászos anyaggal együtt, míg végül egymásra találtak, összeházasodtak és boldogan éltek, míg meg nem haltak :D..
Szeretem a maxi ruhákat, de eddig csak ujjatlan vagy spagetti pántos verzióm volt belőle. Megláttam ezt a "szerelem első látásra" anyagot és egyből tudtam, hogy ebből egy átlapolós ruhát fogok varrni. Nos, ez így is lett, de közel egy évet pihentek a madárkák a szekrényben...
Nyári felsőből sosem elég, ezt minden nő tudja ;) A jó idő beköszöntével én is rájöttem, hogy nincs egy göncöm sem :D Így gyorsan nekiálltam megvarrni a kedvenc szabású ujjatlan trikómat. Tavaly már bemutattam Nektek a leírását, a lenti linken találjátok. 36-os méretben letölthető szabásmintát is…..
Egyik varrós blog sem létezhet neszesszer varrás nélkül, ezért én sem maradhattam ki ;) Ez a második legegyszerűbb változat (az első a sima téglalap alakú), kezdők is bátran hozzáfoghatnak. A cipzárvarrás is gyakorolható rajta, ami egyáltalán nem ördöngösség. ..
Régebben nagyon egyszerűen öltözködtem, szóba sem jöhetett mintás anyag, vagy valamilyen extra dolog a ruhákon. Ez hál' istennek a korral megváltozott :D. A szóban forgó csavart nyakú felsőt sem vettem volna fel pár éve, de azóta nagyon megtetszett és izgatta a fantáziám, hogy hogyan is kell…..
A Pán Péter gallér már egy ideje visszatért a divatba, de mégis viszonylag ritkán lehet vele találkozni, pedig én nagyon szeretem. Kerek, hegyes, hullámos formájú, nekem bármelyik jöhet, ha van stílusa...
Tavasz közeledtén átnéztem a pasztell színű anyagaimat, és ott lapult köztük ez a barackszínű kötött csoda. Tavaly télen vettem, de most érett meg rá a pillanat. Sokáig gondolkodtam, mi készüljön belőle, és mivel már régóta terveztem egy ilyen átlapolós pulcsit, erre esett a választás. ..
Imádom a fekete-fehéret: bármilyen alkalomra, bármilyen életkorban viselhető; klasszikus, mégis modern; laza, de mégis elegáns. Ezúttal egy hosszú ujjú ruha született belőle, ami csizmával munkába, magassarkúval pedig színházba/buliba is tökéletes választás. Amit még szeretek benne, hogy sok…..
SZB36_hosszu ujju egyberuha Töltsd le, nyomtasd ki, ragaszd össze, vágd ki, tedd az anyagra és szabd ki. Hogyan készítsd el? Itt találod a leírását.  Jó varrást!    ..