Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tóth Guszti

18 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az ajtó zárva, a kulcs nálam… és senki nem sejt semmit. A mai este lesz a tökéletes. Fruzsina hiányzik, mint mindig. De sebaj, még kapóra is jöhet. Lehet, még rá is terelik majd a gyanút, ha bárki rá is jön, mi történt. Hisz ki gondolná majd, hogy én tettem! Az álcám eddig…..
Igen, ez még csak az első alkalmam volt itt, de már rengeteget hallottam róla. Egy utcafesztivál mindenféle színháznak, mindenféle méretben. Kicsi. Nagy. Szép. [Direkt] csúnya. Jó és [nem direkt] rossz. De hogy erre ILYEN sokan jönnek?! Engem megdöbbentett. Idén a program…..
Tetszett. Most is tetszett. Még mindig tetszett! Legszívesebben itt hagynám abba az írást, mert sokkal többet nem is tudok erről az érzésről írni, anélkül, hogy giccsparádéba ne fojtanám az olvasót. Persze, hogy tetszett, hiszen (számomra) olyan a darab, mintha lefekvés…..
Szerintem még az életemben nem dolgoztam annyit, mint idén a táborban. Ez inkább engem minősít, mint a tábort, de attól még így érzem. A munka volt előtérben, és mindenki kivette a részét belőle. 8 táboron keresztül végignézhettem, hogyan változott meg a prioritás a…..
Az új darabunk címe: Color House. Miről szól? Halvány lila gőzöm sincs. És mégis, csináljuk, mi hárman: DD, Máté és én. Milyen lesz? Szintúgy nem tudom. Eléggé biztos alapokon fekszik egyelőre az előadás. Mégse féltem magunkat. Úgy érzem, komoly lehetőség van ebben a…..
Milyen színházat csinálnék? Kétfélét. Egyet nekem, egyet másoknak. Imádom a videójátékokat, és ha tudom, minden alkalmat megragadok, hogy egy kicsit is tudjak róluk beszélni. Másoknak megosztani az érzést, amit bennem keltenek. És miért ne lehetne ezt a színpadon…..
A mi kis színházunk. Na meg, hogy miben vagyok több, hogy szerepelek... Sokáig próbáltam visszaemlékezni egy vicces kis történetre, ami ezt jól összefoglalná, és bár többségük annyira nem vicces, meglepően sok jutott eszembe. Egyik a buszon, másik a suliban, valahol az utcán…..
A dolog a képpel kapcsolatban csak annyi, hogy igazából egy karikatúra lett belőle, ami nem az eredeti célom volt. Viszont így lehetne akár egy kis játékot is csinálni belőle... ki ismeri fel magát? ..
Ezen a héten mesélünk. Sztorizgatunk. Aki amiről csak akar! (Ugye, milyen jó?) Mert szeretném ha ez a hét az emberekről szólna. Akik színészek. A dolgok amikkel foglalkoznak a színházon kívül (vagy belül). Mert egy embert a szokásai határozzák meg legjobban. A hobbiai,…..
Anikónk... a Jendrics! Ha Attila a Föld, akkor Ancsi a Hold. Ugyanis a kettő együtt jár. Ők. Ketten. A színházunk gerince... De miért? Miért foglalkozik a mi Ancsink ilyen szaros tinédzserekkel, mint mi (mint én)? És hogy lett ilyen erős, meghatározó egyéniség a színházunk…..
FÉSZEK SZÍNHÁZ | BLOG Bohóc 2012.11.28 08:00:00
Lehet, bohócnak kéne mennem.Igenis kemény munka, legyen akármennyire alulértékelve. Minden este megnevettetni a nézőket, mosolyt csalni az arcukra. Ez eddig az egyedüli szerepemmel egész jól megy (Andris a Nem/Más-ban). Bár ki nem szarja le, hogy az egy dráma. Az emberek röhögni…..
Fura egy nép... Főleg ha kívülállóként akarnám nézni. Kétféle ember él ma Magyarországon. Aki "kétféle ember él ma Magyarországon" módon gondolkodik, és aki nem. Én, főleg az előző mondatomból kiindulva, az első kategóriába tartozhatok, bár szerintem inkább…..
Lefutni a Nagyvárad tér - Orzcy tér távolságot, csak hogy ne késsem le a darab elejét, egy elég érdekes kezdés. Lihegve, dobogó szívvel ültem le azt gondolva, hogy legalább lenyugszom a darab alatt, hisz csak nem lesz olyan durva... "Nem? a F..t, nem!" Igazi "cziczós" kezdéssel…..
FÉSZEK SZÍNHÁZ | BLOG must 2012.04.24 08:00:00
Gyakorlatilag vége ennek az évadnak? Persze lesz még egy-két májlájt, plusz ott lesz még a Bugyifeszt is... De aztán?Lesz egy tábor. Július végén, augusztus elején. Két hét. És aztán? Egy évvel ezelőtt még bőven elég volt a tábor. Sőt, majdnem azon gondolkoztam már,…..
2012. március 14. - nem/más A második előadás. Legalábbis a premier óta. És mégis, mintha már ezeréve csinálnánk. Legalábbis nekem ez volt az érzésem a szerdai nem/más előtt. (fotó: Gime)  Rossz passzban voltam, és ez ki is hatott rám, és az előadásra. Finoman…..
FÉSZEK SZÍNHÁZ | BLOG A virág. 2012.03.12 19:07:00
Nagyon nem vágom, hogy pontosan milyen is. Gondolom jácint (de lehet, most írok hülyeséget). Viszont miért írok a jácintról? A premier után kaptuk. Mindenki, személyre, azaz karakterre szólóan. Mi már mindannyian boldogság hormonban fürödtünk a tapsvihar után, így nagyon…..
Andris és én. Én és Andris. Mi a közös? Először én azt mondanám, "csak egy Cziczó".  Ugyanis ki ez a srác? Mert számomra eléggé unszimpatikus. Szerencsétlen, töketlen. Szétszórt, azt se tudja mit akar. És még a saját árnyékától is megijed. Bár ez nem…..
Első próba, amikor istenigazából volt egy kis sikerélményem! Meg kellemes meglepődés másokban ("Jéé! Ilyet is tud játszani?"). Elismerem, volt bennem egy kis félsz, hogy nem vállaltuk-e túl magunkat, nem vállaltam-e én túl magamat. De ha a mai színvonalat produkáljuk, akkor nem…..