Regisztráció Blogot indítok
Adatok
papahoki

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Fehérvár mehet a junior EBEL-be 2012.04.26. 16:03 F. Kapus..
papahoki 2012.04.27 16:27:49
@acs63: @kerusz:
Ha jól gondolom a klubok a nagyszabású külföldi turnéikat TAO támogatásból akarják megvalósítani.
A Volánnál már elhangzott, hogy csak akkor mehetnek külföldre (TAO) támogatással, ha indulnak a hazai bajnokságban is (magyar adófizetők pénze ugye). Persze be lehet úgy beállítani, hogy a TAO-t a hazai bajnokságban indulókra költik, a külföldi túrákra meg a csapat dobja össze a pénzt; de ehhez azért elég nagy képzelőerő kell (és kreatív könyvelés).
Gondolom ebben nem lesz partner az MJSz.
A klubok egész szezonban Mol Ligáznának  2012.04.25. 09:23 F. Kapus..
papahoki 2012.04.25 15:56:24
Valószínűleg nem tartozik a többség érdeklődési körébe, mivel nem a Volán vs. magyar klubok viszonyáról szól, de azért nekifutok.
Miheztartás végett nem személyes érintettségből írok.

A kétsebességes bajnokság elvetése ismét egy (a sokadik) generáció elvesztését jelenti a magyar hokiban. A jelenlegi rendszerben főleg a Fehérváron, illetve Újvárosban és Újpesten játszóknak van lehetőségük, hogy jégkorongozók legyenek; de ebből profik csak a Fehérváriak lehetnek és akik 14 évesen külföldre mentek.
Érdemes megnézni a jelenlegi U20 és U18 korosztály állományát, ezek a gyerekek többnyire már profi edzők, edzésmódszerek és körülmények közt kezdtek, nagyszámú és versengő bajnokságokban. Mára alig maradt belőlük egy válogatottnyi. A válogatottban pedig minden szerep a Volánosoknak és az idegenlégiósoknak jut.
A magyar "profi" csapatok pontosan azt teszik az utánpótlással, amit a Volán a mezőny többi részével; mindezt a saját és a "magyar hoki érdekében". Vajon kit fog segíteni, hogy az OBI indulás gondolatával játszó csapat több légióst igazolhat (aki ezt leírta nem érzett semmilyen iróniát vagy önkritikát)?
Az utánpótlás csapatokat a lelkesedés és a szülői támogatás tartja egyben, semmilyen egyéb motiváció (pl. életpálya) nincs, ezért az MJSZ-nek fel kellene karolni az utánpótlás korú játékosok integrációját a magyar hokiba. Ehhez képest inkább a magyar modell érvényesül a hokiban is, azaz minden érintett potentát a saját gyermeke klubjának próbálja megteremteni a lehetőséget. Ma minden generációból ugyanannyi játékos lesz profi, mint az 50 évvel születettek közül, de abból a generációból négyen kezdtek hokizni...
A mennyiség természetesen nem jelent önmagában minőséget, de azért általában a nagyobb merítés és a kompetitív környezet korelál a jó(bb) eredményekkel.
Jelenleg ismét egy generáció lesz szegényebb egy álommal, amennyiben az MJSZ nem képes a klubok felett állva képviselni a magyar hoki hosszabb távú érdekeit.
papahoki 2012.04.26 08:30:02
@kerusz:
Igazad van, valóban a cél, hogy minél többen maradjanak a hoki "ökoszisztémában" mert:
- merítést és hátországot adnak a többi csapatnak,
- felszerelést vásárolnak, jeget bérelnek, meccsre járnak, stb.
- ha nem utálják meg a hokit az ő gyerekeik is jégkorongozni fognak.
Talán a szövetségnek (neked)?) abban is igaza van, hogy ebből az állományból nem 4, hanem 2 csapatot kellene összerakni.
Én leginkább azt nem értem, hogy az MJSz miért nézi az egészet feltett kézzel: elképzelés, koncepció nélkül, a történések teljes kontrolálatlansága mellett.
Varga Juditot is jelölték a televíziós Oscarként emlegetett Emmy-díjra látványkategóriában az 1490-ben játszódó Borgiák-sorozatért Francois Seguin látványtervező és Jonathan McKinstry supervising art director mellett. A kanadai-ír-magyar sorozatot - amiben Rodrigo Borgiát, VI. Sándor pápát Jeremy…..