Regisztráció Blogot indítok
Adatok
PDóri

32 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
ChorusMatricanus ADVENTI KONCERT 2015.11.19 09:01:53
Sok szeretettel várunk Mindenkit 2015. december 6-án vasárnap Százhalombattán. ..
ChorusMatricanus Adó 1% 2015.03.18 11:22:26
Közeledik az éves adóbevallás ideje. Ha úgy gondoljátok, hogy szeretnétek támogatni a kórust, az alábbi adatokra hivatkozhattok a nyilatkozatotokban:   Chorus Matricanus Baráti Kör Egyesület 18667297-1-13 Mindenkinek köszönjük! ..
Sok szeretettel várunk Mindenkit 2015. január 24-én 16 órakor a százhalombattai Barátság Kultúrális Központ színháztermébe. ..
ChorusMatricanus Adventi koncert 2014.12.03 08:17:44
Sok szeretettel várunk Mindenkit December 12-én pénteken 18 órakor a százhalombattai Szent István templomba! ..
ChorusMatricanus Adó 1% 2014.03.26 16:28:37
Közeledik az éves adóbevallás ideje. Ha úgy gondoljátok, hogy szeretnétek támogatni a kórust, az alábbi adatokra hivatkozhattok a nyilatkozatotokban:   Chorus Matricanus Baráti Kör Egyesület 18667297-1-13 Mindenkinek köszönjük! ..
Hosszú és feszített felkészülési időszakot követően elérkezett az az adventi szombat este, melyen kórusunk fennállását ünnepeltük. A 25. évfordulónkra megjelent a Deo Gracias című cd lemezünk, ennek anyaga volt egyúttal a koncertünk műsora is. A battai református…..
PDóri 2014.01.27 21:24:03
@albertmelcsi:
Berakosgattam pár képet. De mivel módosítottam így újfent ez lett a legfrissebb bejegyzés. ne haragudj...
Kórusunk váratlan lehetőséget kapott a Lago di Garda Zenei Fesztiválon való részvételre, amely új erővel töltött fel minket. Az elmúlt majdnem 2 hónapban aktív és feszített tempójú próbákon vettünk részt, kiegészítve rendkívüli szombati összejövetelekkel, és ez idő…..
Ági összefoglalója: A mai pesti próbát Melcsi kihagyta - úgyhogy én foglalom össze:Köszönet mindenkinek, hogy (aránylag) pontosak voltatok/voltunk! Egy csodaszép teremben gyülekeztünk, beéneklés, aztán már mehettünk is a nagyterembe.Megismertük Klárit, aki hárfán kísér…..
ChorusMatricanus Arezzo 1.rész 2013.02.21 15:17:02
A múltkori nem szokványos blog bejegyzés után azon tűnödtem vajon mivel tudnálak Benneteket egy picit még jobban lelkesíteni, hogy minél többen és gyakrabban járjunk próbákra. Tegnap este aztán eszembe jutott egy ötlet (miután betegség miatt én sem mentem próbára)....mi…..
PDóri 2013.03.27 16:37:06
@fűrianna: Elvileg be van állítva, de nem tudom miért nem küld értesítést...no majd megnézem :)
Arra gondoltam ezen a gyönyörű napsütéses délutánon, hogy a tegnap esti próba összefoglalójának nem a szokásos témát választom (mit és hányszor énekeltünk). hisz szerintem mindenki tudja, hogy Brittent nyúzzuk most már több hónapja. Hanem azt, hogy vajon hova tűnt a…..
És akkor a fordítás (ha valaki hibát venne benne észre, vagy jobb, szebb ötlete lenne bizonyos részeknél, lécci írja meg nekem és javítom. Előre is köszönöm.) Dóri 1. ProcessionToday Christ is born; Today the Saviour has appeared; Today the angels sing, The archangels rejoice;…..
Sok szeretettel várunk mindenkit 2012.december 16-án vasárnap a százhalombattai Barátság Kultúrális Központban 18.00 órakor kezdődő ünnepi koncertre. Fellépők: Farkas Gábor Gábriel és zenekara Kiskörúti Színisuli valamint a BKK kórusai: Chorus Matricanus, Canticum Novum,…..
Ezúton is köszönjük Áginak, hogy megírta. Gondoltam kiteszem a bejegyzések közé: "..az a néhány lelkes ember, aki dacolva torokgyulladással, köhögéssel és más nyavalyákkal eljött énekelni, "kemény kiképzést" kapott. Végigénekeltük a jövő vasárnapi műsort (aki lemaradt…..
Legutóbbi szeánszunkon elég kevesen gyültünk össze, pedig a téma nagyon vonzó és a közelgő bemutatkozás lehetősége indokolhatná a nagyobb részvételt. Na de majd jövő héten... Az alapos és célzott beéneklést követően a Britten darabot vettük elő. Dóri megtalálta a…..
Kicsit megkésve ugyan, de remélem mindenre emlékezve próbálok Melinda távolléte miatt írni egy összefoglalót a múlt heti próbánkról. Az őszi szünet és a betegségekkel teli idő ellenére viszonylag sokan gyűltünk össze a múlt héten. Végigvettük a Britten azon tételeit,…..
PDóri 2012.11.21 11:56:01
@CsÁgi: Szia! Ha jól látom felvettelek mint szerkesztő a blogba csak elfogadásra vár nálad. Megnéznéd, hogy kaptál e értesítést erre az email címrE: bicsaszi@gmail.com? Ha nem akkor még egyszer beállítom, hgy legyél te is szerkesztő, hogy ha írsz összefoglalót, akkor ne mint komment, hanem mint bejegyzés tudjad írni és akkor rögtön látható a blogon.
Gőzerővel készültünk a december 16-i adventi koncertre, átvettük a Brittenből azokat a tételeket, amelyeket énekelni fogunk. Igaz nem voltunk valami sokan, de annál lelkesebben énekeltük tételről-tételre eredeti szöveggel a művet. Ezt követően Kodály zsoltárával folytattuk,…..
Most, hogy magunk mögött tudhatjuk Mozart miséjét, újabb kihívásokkal teli darab elsajátításába kezdtünk. Igaz, nem teljesen ismeretlen számunkra Britten műve, hisz már tavaly elkezdtük tanulgatni. De az igazi munka most kezdődik (szerintem). Hogy könnyebben menjen, gondoltam (most…..
ChorusMatricanus Mozart:B-dúr mise 2012.09.13 10:58:19
A misét megtaláltam a neten nagyon jó minőségben, gondoltam megosztom veletek. Kyrie, Gloria, Credo tételek: http://www.youtube.com/watch?v=jikzNAn5Od0&feature=related Sanctus, Benedictus, Agnus Dei…..
Az idei szezon első próbáján szép számmal gyűltünk össze, annak ellenére hogy ez volt az utolsó nyári hétvége. Anna ismertette a következő pár hónapra szóló terveket, várható programokat, fellépéseket melyek közül a legkorábbi a XI. Százhalombattai Kórusfesztiválon…..
ChorusMatricanus Évadnyitó próba 2012.08.30 13:57:13
Kedves Mindenki! Most szombaton, szeptember 1-én tartjuk első próbánkat 10 órától 13 óráig a százhalombattai Művelődési Ház próbatermében. Utána pedig egy családi piknikkel indítjuk az idei szezont a Duna parton. Gyertek, gyertek, gyertek...lesz sok beszélgetés,…..