Regisztráció Blogot indítok
Adatok
scorn

63 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hihetetlen egyébként, hogy itt és most már a negyedik nap beszámolója íródik miközben még mindig nem tartunk az idei Rockmaraton felénél sem. Ami persze remek, hiszen egyrészről elképesztő belegondolni, hogy kerek négy nap után még mindig mennyi minden az, ami vissza van. Annak ellenére, hogy a…..
Ritka manapság itthon a jó black metal koncert, viszont ha a Watain jön, az ember rögtön felkapja a fejét. Aki még mai napig szereti a stílust, és nem csak a klasszikus bandákat hallgatja, az biztosan találkozott a nevükkel, pedig igazából semmi különlegesség nincs a zenéjükben.…..
Ugye megvan az az érzés, amikor kedvenc bandád új lemezét már tűkön ülve várod, és amikor végre megvan és kicsomagolod és betolod a lejátszóba és ... jön a döbbenet! Ez meg mi a f....?!! Na, ilyen lemezeket szedtünk össze mai válogatásunkban. Amikor a koncepció nem jött be,…..
Tegnap ellátogattunk a debreceni Főnix Csarnokba, megnézni a hagyományőrző évzáró Tankcsapda koncertet. Az ünnepek okán a hajtás után egy rövidebb beszámoló következik. A Neck Sprain koncertje alatt még kevésnek tűnt a közönség, amíg eszembe nem jutott, hogy ez nem egy kis…..
Min is járna az ember esze így December végén, mint a Karácsonyon, a Szilveszteren és az év végi Tankcsapda koncerten. Az évzáró debreceni bulit december 28-án tartják a fiúk, szokás szerint a Főnix-ben, ami jó apropó volt egy interjúra, így a Roncsbár-ban Galaxy S2-végre…..
Négy éve járt nálunk utoljára a Satyricon, a Hajón pedig hét éve léptek fel. Akkor a frissen kiadott és a rajongókat rendesen felháborító Now, Diabolical lemezzel turnéztak, most pedig egy szintén új irányú és szintén vegyes fogadtatású self-titled albummal jöttek. (A…..
Megjelent az Internal Aeon első albuma a Smotherchaos. Az industrial death metal-ban utazó banda zenéjében rengeteg stílus vegyül, Worros kemény, néhol thrash-es riffjei, feszes dobmunkája és Haploos őrült szinti témái, beteg vokálja különleges egyveleget alkotnak, ahol remekül…..
Nem, ez még nem a soron következő Shining nagylemez és bár ismerősek lehetnek a dalcímek, nem egy szimpla válogatásról van szó, nem is hagyományos újra felvételről. A Shining az ezen lemezen szereplő minden régi nótához egy-egy vendég énekest kért fel. Illusztris a névsor,…..
A legutóbbi Lawless Darkness című Watain lemezre egyértelművé vált, hogy a zenekar apró lépésenkénti, de biztos fejlődése eljutott arra a szintre, hogy relatíve új bandaként is lassacskán a black metal műfaj egyik etalonjává válnak. Ezért is övezte nagy várakozás az idei The…..
December 4-én az A38 Hajón lép fel a Satyricon, ráadásul hamarosan megjelenik a banda új lemeze, amit mind a szakma, mind a rajongók nagy érdeklődéssel várnak. Ennek kapcsán fogtuk mikrofonvégre Frost-tot, a zenekar dobosát, és beszélgettünk vele a zenei kísérletezések okairól,…..
Elég meglepő volt amikor Vikernernes bejelentette, hogy a következő albuma, a Sôl austan, Mâni vestan egy szintis lemez lesz. Mint nagy (dark) ambient rajongó, ennek egyfelől örültem, másfelől viszont, mint aki nagyon-nagyon élvezte a börtön utáni metal-os Burzum albumokat,…..
Több kiadatlan Zámbó Jimmy dal is napvilágot látott az elmúlt napokban, ezek közül tennénk most közzé kettőt. Mindenképpen kiemelendő, hogy Jimmy visszakanyarodott a régi hangzásvilágához, így kissé előtérbe kerültek a gitárok és a hangulat a szokásosnál is…..
Csodálatos sorokat fedeztünk ma fel az MTI szokásos, mozgóképes seregszemlékkel és egyéb szintagmaszörnyekkel turbózott, hiperizgalmas hírfolyamában: ByeAlex a közszolgálati szócsövön keresztül hazugozta le a Lángoló Gitárokat. Íme a kedden 14:54-kor lehozott,…..
scorn 2013.05.07 22:07:34
@Miguel: "Majd ha a posztíró legalább ennyit letett az asztalra, akkor gyűlölködhet tovább!"

A posztíró ide ír cikkeket, bájalex meg "zenél".
cdn.memegenerator.net/instances/400x/37614248.jpg

A kettőnek mi köze egymáshoz? Vagy milyen mérce szerint szeretnéd összenézni, hogy melyikőjük mennyit tett le az asztalra?
Rendhagyó zenekarhoz rendhagyó koncertbeszámoló dukál, így riporterünket kizavartuk a hajóra, hogy saját véleménye mellett szedje össze az átlag ember Meshuggah rajongó véleményét is. Kedves olvasóink, megérkeztünk ide a koncert helyszínére és azt kell hogy mondjam,…..
Mindannyian a Meshuggah-tól nyúlunk, mondta egyszer Devin Townsend. Ebben persze van igazság, meg persze egy pici túlzás is. Az persze nem túlzás, hogy napjaink egyik legnagyobb hatású zenekara a Meshuggah. Tomas Haake dobos pedig az egyik legkülönlegesebb technikájú és az egyik…..
Aki nem ismeri a Swans-ot, az törődjön bele, hogy pusztán szavak és mondatok által nem is fogja megismerni. Olyan szinten széleskörű a skála amin mozognak, hogy fölösleges címkékkel dobálózni és olyan szinten veteránok, hogy millió útról, de több lépcsőn át vezet hozzájuk…..
Azzal akartam kezdeni a cikket, hogy “Aki az utóbbi pár évben nem a föld alatt élt, az tudja, hogy milyen zenét is játszik ma a Darkthrone.” Aztán egyrészt rájöttem, hogy pont egy Underground Resistance címmel rendelkező albumnál ez pont szarul jön ki. Másrészt, ha csak…..
Igaz, hogy a Cult of Luna debüt albuma csak 2001-ben jelent meg, mégis a post-metal vagy az atmoszférikus sludge címkéről olvasgatván a Neurosis mellett az ő nevük tűnt fel gyakran. Ha úttörők, ha nem, az biztos, hogy a műfajon belül a legnépszerűbbek közé tartoznak. Végig…..
z underground örök és elpusztíthatatlan, tartja a mondás. Ez különösen igaz napjainkban is, amikor 66 percenként jelenik meg új blackmetal(os) lemez, természetesen mindegyik vagy kazettán vagy bakeliten, a tagok saját vérében megfürösztve. A Lángoló Fatemplomok célja nem más,…..
RockStation Januári megjelenések 2012.12.30 10:00:00
Végre vége a bejgli-szezonnak és elkezdődik a fém-élet. Januárban már egy rakat jó albumnak nézünk élébe. A teljesség igénye nélkül: Newsted, Dropkick Murphys, Black Veil Brides, Helloween, Bad Religion, Voivod, Cult Of Luna, Hatebreed, Tomahawk. Erős vagy erős? Kékkel a…..
A két tengeren túli banda úgy látszik elég nagy tömegeket megmozgat. Jól bizonyítja ezt az, hogy a buli már pár nappal a koncert előtt “sold out” lett, így valószínűleg rengetegen maradtak le a kedvencükről, akik a helyszínen akartak jegyet venni. Ráadásul vasárnap volt,…..
A Fear Factory gitárosát, Dino Cazares-t kaptuk el pár kérdésre a tegnapi teltházas Devin Townsend, Fear Factory koncert előtt. Dino-tól ezúttal is megtudhatjuk, hogy miért használtak dobgépet a legutóbbi lemezen, hogy hívják a kutyáját, milyen ipari zenéket hallgat, és…..
Volt az úgy, hogy egy kiváló zenész által vezetett kiváló black metal zenekar egyszer csak kifordult magából. Egészen 2003-ig Infernus írta a Gorgoroth zenéjét, ő volt az agy. Aztán a következő két albumra (attól függ kinek a verzióját hisszük el) annyira nem volt kedve zenét…..
Black Flag címmel nemrég jelent meg a mezőkovácsházi Ektomorf új nagylemeze, amit egy nagyobb, főként Németországot bejáró Európa turné is követ, köztük két magyar állomással Budapesten az A38-on november 1-én, előtte pedig Debrecenben október 30-án. Az új lemezről, a…..
A Mayhem legendás. Nélkülük egyértelműen nem tartana ott a black metal, ahol tart manapság. Nekem is az egyik kedvenc zenekarom. Mégis sajnos azt mondhatja az ember, hogy Mayhem, mint zenekar, nem létezik. Inkább zenei kollektíva ez. Hiszen a haláleseteknek és a folyamatos tagcseréknek…..