Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Metalkilincs

549 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Mától a Metalkilincs híreit itt találod: www.metalkilincs.hu..
     Április 8-án lezajlott a Pulzus tehetségkutató döntője a Pecsa Music Hall színpadán. Az első díjat a péceli No More Gravity kapta, második helyen a nagykaposi Southern Comfort végzett, a harmadik, egyben az idei Hangfoglaló delegált zenekara a…..
Az örök kérdés: szerencsés-e a péntek 13. avagy nem. Nos, annak aki 2012. április 13-án, pénteken részt vesz a Rock'n Roll Swindle zenekar Péntek13 Party névre keresztelt buliján, semmi rossztól nem kell tartania. Sőt! Első és főleg szakavatott kezekből illetve torokból kapja…..
      Elkészült a tatabányai Alteriah zenekar második demója. A 2011-ben alakult melodic death metal / metalcore zenekar nemrégiben két új hanggal bővült, Solymos Tünde és Gombik Dominik személyében.Ezek a felvételek már velük…..
 Ez a cikk egy élménybeszámoló, nem több és nem kevesebb. Ha elemzésekbe és nagy megfejtésekbe próbálnék kezdeni, azzal megölném az est varázsát, és ez nagyon távol áll tőlem. Ezen az eseményen életre szóló zenei élményben volt részem és egészen biztos vagyok benne,…..
Öt fantasztikus este következik a Pecsa Caféban, a hét mindegyik bulija hatalmas élményeket ígér. Április 10-én, kedden a Pop ' 84 varázsolja vissza a ' 80-as éveket, olyan világhírű előadók  slágereivel mint a Depeche Mode, a Duran Duran, az Alphaville, a Spandau Balett és a…..
Tegye fel a kezét, aki látta már ezt a hármast egy este, egy színpadon. Sokan vagytok, tudom. :) Nos, az élet mindig megismétli önmagát, ezt tudjuk, viszont azóta sok víz lefolyt már a Dunán. No, de hagyjuk szép magyar nyelvünk szólás-mondásait. Térjük a lényegre! Újra együtt,…..
New Rock Generation. Ez várja minden pénteken a müncheni Garage Deluxe vendégeit. Teret adnak a picit keményebb zenének és az ezt művelő zenekaroknak. Ebben a hónapban a fellépők között találjuk a japán Blood zenekart, az ír Eamonn McCormacket és a magyar Thornwill zenekart. A…..
Április 14-én, szombaton a Dürer Kert kistermében csap le a Digitour 2012. A két hónapon keresztül tartó ámokfutás főbandája a Cadaveres, akik nemrég adták ki DigitalStream című EP-jüket, hátha a csajok is megszeretik őket, nem csak a marcona rockosok.Ezen a koncerten viszont nem…..
Április 13-án, pénteken azt kapod, amit biztosan szeretsz. Az Iron Maidnem (Iron Maiden tribute)  ad koncertet a tatabányai Roxxyban, és vendége a Nickelblack (Nickelback tribute) lesz. Magyarország legismertebb Iron Maiden tribute zenekara ritkán koncertezik Tatabányán, sőt…..
Hamarosan elérkezik az a bizonyos "minden hónap második keddje", amikor is a POP84 csapata beveszi a Pecsa Music Cafét és a 80-as évek fülbemászó muzsikájával szórakoztatja a nagyérdeműt. Duran Duran, Talk Talk, Alphaville, Culture Club, Depeche Mode, Wham és persze az A-Ha.…..
Alig pár hónapja, hogy végső búcsút vettünk egy rock énekestől. Egy olyan muzsikustól, aki élete utolsó percéig kitartott a számára kedves műfaj mellett még akkor is, ha a rockzenével nem tudta megváltani a világot. A magyar rock szakma immár többszörösen…..
Metalkilincs Tűzmadár hírek 2012.04.07 18:04:00
Az elmúlt két-három évben egyre többet hallani a Silverblade nevet, ha gitár, és basszusgitár erősítőkről van szó. Nem véletlen, hogy a szakmában már sokat elért zenészek is beálltak az endorser-ek, és a vásárlók sorába. Egy egyedi, és különleges szponzori megállapodás…..
Bár a csornai Decaying Incest már a második lemezén dolgozik, biztosan vannak olyanok, akiknek még nincs meg az első. Nos, erre a problémára lehet megoldás, ha április 14-én, szombaton ellátogattok a győr Shadowban, ahol is a Decaying Incest ad majd rendesen a hallójáratotoknak. A…..
Metalkilincs Long Road - Interjú 2012.04.06 21:06:00
Alig 1 éves a zenekar, de már népes a rajongótábor, és sok koncerten vagytok túl. Ez most a bejáratós időszak?A zenekar 2010 nyarának végén alakult, de a végleges felállás 2011 októberében született meg. Valóban az első koncerttől kezdve mind többen kezdtek járni a…..
Májusban, a Nail Record gondozásában jelenik meg a budapesti Cherokee zenekar első lemeze, az Egy Lapra Téve. Az albumon 12 dal található, köztük  nyitótételként a Te vagy a trófeám, melyből éppen egy éve készült el a zenekar első profi videoklipje.A Cherokee első lemeze,…..
A májusi HammerWorld mellékleteként jelenik meg a Rubicon második nagylemeze, a Mindenen át. A címadó dalra 2010-ben készült videoklip, mely azóta túllépte a tízezres nézettséget is a Youtube-n.  A zenekar összetétele azóta sokban megváltozott, hiszen tavaly év végén a…..
3 év után új stúdió album a Kalapácstól!  A lemezen pont egy tucat vadonatúj metal nóta található, és a megjelenés dátuma április 30. Ezen a napon kerül sor a zenekar lemezbemutató koncertjére is, a Club 202-ben, ahol a nagykoncertet dedikálással és…..
Április 6-án a tatabányai Roxxyban muzsikál a Dalriada. A bulin fellép még a tatai 1Kill Embrace, akik melodic death thrash-ben utaznak, és a helyi Elfsong, Somlói Feca új zenekara, Ők itt tartják "Csodák Könyve" lemezbemutatójukat. A buli este 21:30-kor kezdődik és 1500…..
Az Új Színház vezetése hétfőnként pódiumot kíván biztosítani olyan zenei produkciók számára, amelyek a médiumokból különböző okokból kiszorulnak, mégis korunk minőségi művészeti megnyilvánulásai. Műfaji megkötöttség nélkül helyet kapnak itt alkotók és előadók a…..
 Már a standokon a HammerWorld magazin áprilisi száma és benne az EGO Project új lemeze, a Puszta Ököllel. Az EGO 2008-ban jelentkezett először debütáló albumával, melyen megtalálható volt az a Harcom! című nóta, melynek video változata már túlhaladta a tízezres…..
Metalkilincs Demonlord - Interjú 2012.04.03 11:20:00
Demonlord. Van esetleg valaki, aki nem hallott erről a bandáról? A kérdés természetesen költői, hiszen a közönség kedvenc nóta, a Bastard's Songs már átlépte a 6000-s nézettséget a Youtube-on. Kérdéseimre Jurásek Balázs válaszolt.  15 éve ugyanabban a felállásban…..
A 2000-ben alakult zenekar történetének fontos fordulópontjához érkezett. Bár a zenekar életében máskor is voltak fontos események, hiszen már megalakulásuk után nem sokkal szép eredményeket értek el tehetségkutatókon, zenéltek a Budapest Sportarénában, felléptek a…..
A thrash irányzat mindig is a szívem csücske volt, akár hallgatni, akár művelni kell a muzsikát. Így nem nehéz kitalálni, hogy azonnal rákaptam a mézesmadzagra, mikor erről a munkáról értesültem. Hamar neki is álltam kicsomagolni a kapott zip adagot, mely általában a kritikára…..
Április 3-án, kedden újra Ramones Mania koncert lesz a Pecsa Music Caféban. Az előző buli jó volt, és úgy tűnik a kávézó lehet a Ramones fanok bázisa. Persze, ha Ti is eljöttök. Mert eljöttök, ugye? :)Ez alkalommal néhány új dallal is bővül a repertoár, amire a rajongók már…..