Regisztráció Blogot indítok
Adatok
légügyi megfigyelő

59 bejegyzést írt és 492 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A korábban tesztelt kis panda távcső praktikus ha kirándulni megyünk, de a körülbelül tízszeres nagyítása nem túl nagy. Szerettem volna venni egy jóval erősebb megfigyelő távcsövet. A méret itt már nem számít, így is úgy is nagy lesz, akkor inkább legyen minél nagyobb teljesítményű, mellyel távoli…..
Kikkel parolázott Orbán Pekingben? Lukasenko, Putyin, Erdogán. Egyik sem egy grál lovag vagy a szabadság mintaképe. Éppen ellenkezőleg, nem mennek a szomszédba egy kis kegyetlenkedésért. Inkább az a kérdés, hogy miért volt erre Orbánnak szüksége? A káros magyar hintapolitika jegyében? Amibe már oly…..
Nem is vetted észre, hogy a laptop billentyűzet két gombján kis pöcök van? A gyors gépelés alapjai Hosszú évtizedek teltek el azóta, hogy először számítógépet használtam, előtte jó pár évig írógéppel is dolgoztam, amiről a legtöbb fiatal azt sem tudja, hogy micsoda. Komputerre áttérve bár látni…..
1943. február 20-án a Michoacán állambeli Dionisio Pulido-nak nagyon rossz napja volt. Épp a Parícutin falu határában lévő kukoricaföldjén dolgozott, amikor a természet úgy döntött, hogy az ő birtokán indítja el a legújabb hegyképződést. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy…..
Megy a bruszt GFG minapi interjúja nyomán, hogy mennyire gondolta komolyan 1998-ban a "polgár" kifejezést a Fidesz és mennyire volt a tényleges szándékoktól független, azokat becsomagoló álca? Felháborodott rajta a Magyar Nemzet vezércikkírója, bár esetükben ott a finom kérdőjel,…..
légügyi megfigyelő 2015.02.22 13:14:28
@HaFr:
Talán jókor szólok, talán már késő:
olyan rendszer lebontása szükséges bármilyen nem háborús gondolkodású mozgalom megindítására,amely regnáló rendszer éppenséggel minden ismeretlen vagy ellenséges mozdulatra tüzérséggel reagál. Mindeközben nekünk, különféle és különböző polgároknak fogy az élete, az ideje. Ennyi. Béndek úrnak pedig mindezt különös súllyal üzenem.
légügyi megfigyelő 2015.02.22 16:43:22
@Bereznay: Szerintem sok dolgot hasonlóan láttunk eddig is.
légügyi megfigyelő 2015.02.22 16:45:44
@pythonozok: A "polgári" jelző már bennem sem az, ami 1998 előtt volt, a maga természetességében. Mindenesetre nem hinném, hogy nekünk kellene új nyelvet kitalálnunk néhány akarnok miatt.
Légifelvétel Búcsú 2015.01.19 17:49:23
Nem tudhatom, másnak mit jelent, nekem szülőhazám ez az ország. Belőle nőttem, úgy ahogy nőttem, itt tanultam írni, olvasni, számolni. Engem arra tanítottak, és én azt olvastam, és azzal is számoltam, hogy csak a tisztesség és a mások – személyek és javaik – tisztelete lehet…..
Igen, elégedetlen vagyok. Az országot pusztító rendszer miatt is. Az ellenzéki – értsd: Orbán ellenes jobb- és baloldali – ellenzéki együttműködés hiánya miatt is. A múlt év egyértelmű kudarc. És ma, az Opera előtti második tüntetés után a civil mozgalmakkal sem vagyok…..
légügyi megfigyelő 2015.01.03 10:22:06
@manókomment: ha érdekel, magam is rühellem a "férfiatlanozást", de mégis oka van, hogy ez itt így szerepel.
üdv.
légügyi megfigyelő 2015.01.03 11:55:28
@MACISAJT: Hogy polgárháborút, pubikám, én nem fideszbérenc szélsőjobbos vagyok, én nem mentem túróridizni a TV-be. Értesz a szóból magadtól is, nem kell elmagyaráznom, mit is írtam. :-)
légügyi megfigyelő 2015.01.04 12:24:00
@Jules Verne: Köszönöm, és teljességel egyetértek. A hozzászólások között meg is köszöntem a bolsitrollok feltűnését, amely bizonyos értelemben pozitív értékmérő.
Üdv!
Az utóbbi időben nem szükséges Bruce Willis filmeket nézni, és egyéb világösszeesküvős csihipuhikat sem. Elegendő Kövér László doktor nyilatkozatait olvasgatni, és kevés fantáziával túl lehet lépni akár dr. Genyán is. Őszintén, soha nem kedveltem ezt a zavaros tekintetű,…..
légügyi megfigyelő 2014.12.28 13:11:31
krakkik · index.hu/ 2014.12.27. 23:24:38
a blogiro talan tul sok turos faszt torkozott es megreszegult tole

@krakkik: szégyelheted magad. Azért nem moderállak, hogy mindenki lássa, ki is vagy.
légügyi megfigyelő 2014.12.28 13:15:45
@STIRLITZ: Köszönöm, szívesen írnék egyszer (hamar) múltidőben is "miért történt" jelleggel az uralgó kompániáról.
Egy ritka természeti jelenséget sikerült megörökítenie az MTI fotósának december 25-én: a képen azt láthatjuk, ahogy köd gomolyog a Balaton felett, Fonyódnál. Szemben Badacsony. A fotót Varga György készítette. Aki karácsonykor valami hasonlóan misztikusan balatoni…..
Másodjára szólítom meg. Ennek oka az, hogy amint előző levelemben jeleztem, Önt is felelősnek tartom mindabban, ami az országgal, hazánkkal, hazámmal történt, de úgy látom, vannak bizonyos fejlemények. Csak röviden a múltkori levélről, az urizálás miatti felhorkanása nem…..
A KARD Blokkolt járandóság 2014.12.07 08:25:39
Vendégszerzőnk, Echter István írását olvashatják: A megmaradt magánnyugdíjpénztárak világítótoronyként emlékeztetik a fideszt félresikerült, a munkavállalók számára kártékony akciójukra. Mert igaz, hogy sikeres volt a majd 3.000 milliárd forintos vagyon elvonása, de…..
Olvasgatom a 2004. december 5-i gyalázatra való visszaemlékezéseket / értelmezéseket, még mindig nagy a katyvasz. Pedig ölég egyszerű a történet: 1. 2004. december 5-e előtt minden idők legocsmányabb kampányát (by Gazda Albert) tolták Gyurcsányék. 2. A magyar állampolgársági…..
légügyi megfigyelő 2014.12.05 20:33:06
@maxval birca hozzászóló: több kíméletet kérek az olvasók érdekében.
légügyi megfigyelő 2014.12.05 20:36:32
@_most_: voltaképp én sem értem, mi a fene vezet embereket a gyucsányrémezésre, holott egyrészt sehol sincs, másrészt azóta sokkal ocsmányabb választás(szavazás) is volt, például a szabályok buherálásával és az ellenzék hangjának elfojtásával. (persze, Gyurcsány jó beszédtéma, addig sem a jobboldal oligarcháiról, a luxusjobboldalról és egyéb szutyokról beszélnek a népek)
Szeretném jelezni Önnek, hogy korábban sem ment el az urizálás és a villaépítés, egyik kormányzati időszakban sem. Emlékeztetném arra, amit az Ön által is vezetett párt a korábbi kormányzat prominenseinek kilövése során folyamatosan hangoztatott, valamint arra az ígéretre,…..
légügyi megfigyelő 2014.12.01 06:29:17
@Chang Beer: igazad lehet...
Ma Magyarországon azok mondják magukat demokratikus ellenzéknek, akik 2009/10-re olyannyira hagyták legyöngülni a demokráciát, hogy az érett gyümölcsként hullott a mára szélsőjobbossá silányult Fidesz ölébe, amely aztán a 2010-es győzelmét 2014-ben megismételte, és…..
légügyi megfigyelő 2014.11.30 12:48:23
@kiazmarmegint: szerintem 2018-ig nem lehet és nem is kell várni. Bármilyen fordulat megmozgatja az építményt, úgy vélem. Ebből pedig az következne, hogy mégiscsak találni kellene egy széleskörű orbánváltó együttműködést, amelynek célja az alkotmányos rend helyreállítása és a jogállamiság visszaépítése lenne. A visszaépítést értsd újjáépítésként, azaz a korábbi strukturális hibák kijavítására most lenne mód.

Egyébként fájdalmasnak tartom, hogy a jobboldali antiorbánok csak most, a választásokat követően kezdenek aktivizálódni. Talán csöppet rossz a ritmus... de ha így alakult, akkor nem a többi (bármilyen oldali) ellenzék fikázásával kellene kezdeni.
Szentgyörgyvölgyi Péter visszaadja azt a Szerb utcai lakást, amelyet a kerületi önkormányzat vezető hivatalnokaként szerzett kedvezményes áron. Amint azt Juhász Péter, volt polgármester jelölt elmondta, Szentgyörgyvölgyinek volt saját lakása, így szolgálati lakásra nem volt…..
Fél nap telt el azóta, hogy Orbán Viktor bejelentette, jelenlegi formájában nem lehet bevezetni az internetadót. Míg a kormány hívei Facebook-szerte ünneplik a hírt, "na tessék, nincs miért tüntetni" felkiáltással, a Százezren az internetadó facebook oldalán, a szervezők által…..
légügyi megfigyelő 2014.10.31 17:32:19
@wowerman: Még hogy nincs lehetőség elzavarni OV-t és haverjait? Bármilyen körülmény összedönti az egész maszatvárat, és igen, a honfitársaink inkább pecázni mentek áprilisban, de ettől nem lettek a támogatóik. Mondjuk, magam sem értek egyet azzal, ha valaki úgy szavaz, hogy nem szavaz, mert azzal nem fejez ki véleményt. Aki el sem ment a választásra (nem volt boycott), az a regnáló kormányzatra SZAVAZott, akarata ellenére is. Kétségtelen, sok ember részére nem jelentett alternatívát az ellenzék, de az, hogy jobb lenne a Fidesz bármilyen ellenzéki kormányzásnál, azt végig kellett volna gondolni.
Szóval, 2018-ig nem feltétlen kell várni. 2013-ban egyszerre felfüggesztették az egyiptomi alkotmányt. Ilyesmi megtörténhet más országokban is. Ceausescu egy hónap alatt bevégezte, pedig ugyancsak ezeréves birodalmon dolgozott. És még sorolhatnám...
Szerencs cukorgyárának hűlt helye 1989 októbere a köztársaság kikiáltásával a rendszerváltás legsűrűbb időszaka volt, most 25 éve. De mi volt a rendszerváltás? Mi történt velünk akkor és azóta? Erről kérdeztünk magyar véleményformálókat, publicistákat Velünk élő…..
légügyi megfigyelő 2014.10.20 18:01:46
@Inoffensus: Hmmm, a magam részéről a "liberálisfalás" kicsit sok. Nem, nagyon sok. Amit viszont fontosnak tartok, az a vége: lényegében egy konzervatív gondolkodású ember is arra jut, hogy a mostani kormányzat nemzetpusztító tévedés, rákos daganat, amelyet előbb vagy utóbb el kellene távolítani.

Voltaképp a bármilyen-oldaliság feletti orbánellenes koalíció lenne szükséges. Túl kellene lépni a libsizős, zsidózós, komcsizós sztereotípiákon, mert éppenséggel ez az az áporodottság, amely pl. Antallékkal befutott, amint a szerző is írta. Persze ez nem a liberális politikusok felmentését jelenti, önkritikára volna szükség jócskán. Egyébként ez a ma meglévő felosztás csak a hatalomért lihegőknek kedvez, legyenek akár fidesz vagy mszp néven bejegyezve.
Felébredtünk, kijózanodtunk és förtelmes látvány fogadott minket. Tájkép csata után. huszonöt évvel a rendszerváltoztatási kísérletet követően megállapíthatjuk, hogy csúfosan megbuktunk. Jóléti demokrácia: zengtük. Se jólét, se demokrácia. Mindenki bizonyította…..
légügyi megfigyelő 2014.10.18 17:19:24
@Doberdo: Egyetértek. Talán nem csoda, hogy alig hallani felőlük. Aggasztó is. A honlapjuk alig frissül... stb. Mindenesetre tőlük várható "valami".
Szenvedélyünk a fairtás! Ez lehetne Újbuda még regnáló városvezetésének hiteles szlogenje a keddi gazdasági bizottság ülése nyomán. Ezúttal 242 db fa legyilkolását hagyták jóvá a Fideszes városatyák.   A legnagyobb mészárlást az Etele úton engedélyezték, itt 199 fa…..
légügyi megfigyelő 2014.08.28 11:04:46
@Rigo': a szőlőművelést kellene inkább visszaállítani. segítene a közmunka programnak is, amellett a törkölypálinka budapest e kerületének szimbóluma lehetne. A címerben a Gellérthegy, mint lepárlóüst szimbóluma, ahol a Törköly készül. Stb. De nem vagyok politikus, csak városlakó.

Nem lehet, hogy azokat a középszigetbe telepített fákat "ideiglenesen", majdani villamos helyére ültették?
Jó, hogy csökken a jegybanki alapkamat. De ehhez nem kell illiberális állam. Jó, hogy csökken a nemzetgazdaság nettó külföldi adóssága. De ehhez sem kell. Jó, hogy banki nyereségeket megvágják, sőt -- ahogy kifejtettem itt korábban itt és itt -- az is jó, hogy belenyúlnak a…..
légügyi megfigyelő 2014.08.19 11:05:48
Kedves Béndek Péter,az illiberális állam lényegét illetően egyazon véleményen vagyunk, ha jól értem az álláspontodat. Ám az írás elejével kapcsolatban vannak fenntartásaim. Alapvetően úgy látom, hogy az Orbán-kormány javára írott jó intézkedéseket aránytalanul és/vagy a tényeknek nem megfelelő módon soroltad fel.
Egyrészt a csökkenő jegybanki alapkamat ma nálunk nem azért csökken, mert csökkennie kellene, hanem azért, mert ezzel a lakosságot lehet bolondítani, bűvölni, akár azon az áron is, hogy a gazdaság mindezt megsínyli. A cél a politikai hatalom megtartása, az emberek hülyítése.
Másrészt nem igazán csökken az államadósság. Bizonyára elkerülte a figyelmedet a minapi jelentés az államadósság újabb csúcsáról. Akár tekintsünk el az árfolyamok miatti adósságnövekedéstől (gondolatkísérlet, hiszen erre józan ész szerint aligha kerül sor a valóságban), nem csökkent, legfeljebb stagnált az államadósság.
Jó, megvágják banki nyereségeket, no de mennyire értelmes dolog a gazdaságot működtető bankokat olyan mértékben megterhelni, hogy azok ne tudjanak (vagy ne akarjanak) befektetéseket finanszírozni Magyarországon?
A devizahitelekkel kapcsolatban emlegetett jogelv a "clausula rebus sic stantibus" a szerződés megkötése során fennálló körülmények hosszú távon történő, előre nem látható megváltozása miatti szerződés módosításra vagy a szerződés megszüntetésére vonatkozik. Kérdezem, a devizaárfolyamok változása mennyiben nem látható előre? Lehet, hogy valamelyik fél nem gondolta volna, hogy reális az esélye az árfolyam lényeges megváltozásának? Mire kötött az ilyen ügyfél szerződést? Amúgy meg léteztek egyéb (forint alapú) megoldások is, ahol ilyen veszély nem fenyegetett. Szóval nem igazán biztos, hogy megáll az emlegetett jogelv a devizahitelek kérdésében, akármennyire sajnálatos is.
A közművállalatok nyereségének nyeszetelése sem helyes, még akkor sem, ha oly kedves a havi költségek tekintetében, de ezt magad is látod, hiszen a vonatkozó mondatod második felében már lebegteted az esetleges problémákat is.

Amiket felsoroltál, lényegében mind-mind a populista hozzáállású magyar politika lépései, amelyek elítélendők, függetlenül attól, hogy ma épp pénzt hagy-e a zsebemben, vagy épp nem érzem a mindennapokban a hatását. Ezek a lépések mind szembemennek azokkal az elvekkel, amelyek a fenntartható és - némi szabályozással - önmozgó, mind a társadalom, mind az egyén részére hasznot hozó gazdaság elveivel. Márpedig a hatékony és fejlődésre képes gazdaság működőképessége azon áll, hogy a tőke a maga hasznának kitermelése mellett a köz érdekében működik, a saját haszonelvű öntörvénye szerint, de a szükséges mértékű állami szabályozás mellett.

Az Orbán-kormányzat mindennek szembe megy, ennélfogva véleményem szerint alapvetően káros jelenség, mutáció, rákos kelés, ki kell metszeni, el kell távolítani, már a fokozódó áttétek veszélye miatt is. Támogatható intézkedéseit fél kezemen meg tudom számolni, de talán az öt ujjam is sok lenne.
Ahhoz, hogy eredményes és fejlődésre alkalmas ország alakuljon ki e helyt, ahhoz az általad sikerként, vagy jó eredményként felsorolt ügyeket gyökeres felülvizsgálat alá kell vetni.
A kitételeddel, amely szerint a "Más ambíciójú állam kell, mint amilyen a baloldal által vezetett állam volt, de nem okvetlenül illiberális" egyetértek, ám nem nevezném baloldalinak a korábbi kormányzatot, mert nem volt az. Amennyire a jelenlegi kormány sem jobboldali, amint nem keresztény és nem konzervatív.
Blogomban (légifelvétel) sokat irkáltam már ezekről a kérdésekről, de a lényeget most abban emelném ki, hogy a nem-fidesz erőknek kellene összefognia, hogy eredménnyel bucskázhasson a semmibe Orbán és csapata. Láthatóan ügyelnek is arra, hogy a kiegyezésre ne kerülhessen sor. Az eredménye az apolitikus duma a blogszférában, a repedező mázas bázisdemokracia ötletek, a választásokra el sem menő választók tömegei.

Kb. ennyi az észrevételem. Üdvözlettel: LmF
légügyi megfigyelő 2014.08.20 09:42:24
@HaFr: Nem kell mindenre reagálni, de nem az a lényeg, amire mégis reagáltál. Ha tévedtem ebben, sajnálom. A lényeget illetően pedig lehet még mód beszélgetnünk másutt is. Üdv: LmF
Mandiner blog Ki a paraszt? 2014.08.19 07:01:00
Vendégszerzőnk, Kardos Gábor filozófus írása. Fotó: Fortepan. Az urbanizációt hosszú ideje a fejlődés netovábbjának tartják, az ipari forradalom óta a modernizáció szinonimája lett, viszont a mai globális válság szépen megmutatja, hogy nem csak ökológiailag, de…..
légügyi megfigyelő 2014.08.19 12:16:21
Lényegében az előttem szólók már kiírták a romantikus, sztereotíp parasztfelfogással kapcsolatos észrevételeket.

Egy apró részletre utalnék:
"az ipari forradalommal elszabaduló urbanizáció és modernizáció propagandája elképesztően durva agymosással elhitette mindenkivel, hogy a parasztság pejoratív, nagyjából műveletlenséget, kifinomulatlanságot, bunkóságot jelent."

A paraszt szó etimológiája - korábban valamely blog ezt taglalta - eleve az "egyszerű" jelentésű szláv szótőre vezethető vissza, vö. oroszban: prosztoj. Prosztó, ismert szó a magyarban is, pejoratív tartalommal.
Aligha gondolhatjuk, hogy a szó töve a felvilágosodás és az urbanizáció hatására, vagy a multik és a rablótőke miatt jelent meg - aszó ennél régebbi -, vagy jelent "egyszerűt". Mindenesetre alátámasztja ezt az a körülmény is, hogy a szakmai ismeretein túl aligha várt el bármely kor adott esetben a földművelőktől, amint a céhmesterektől is. Az a kör, amely az észt osztotta, a magasabb kultúrához elvben hozzájutó réteg volt, vagy amely magát magasabbra értékelte, amint a nemesek is. Nyilván az ő észjárásuk és szemléletük szerint tűnhettek a parasztok parasztnak.

Mára alighanem elavult a "paraszt" megnevezés, mert a földművelés (mennyivel szebb tartalmú szó) mára ugyancsak összetett gazdálkodási, műszaki és agrotechnikai ismereteket igényel. Ezek nélkül nem áll meg senki a piacon. De ezt már leírták mások is.

Végül javaslom a szerzőnek a pejoratív "paraszt2 szó negligálását és szinonímák keresését, pejoratív tartalom nélkül természetesen.
A magyar holokausztért a főfelelősség a Horthy Miklós nevével jelzett korszakot, a magukat konzervatív, talpig becsületes magyar úriembereknek tartó Sztójay-kormányt terheli, nem pedig a lecsúszott elemeket, bűnözőket és elmebeteg fantasztákat is magába foglaló Szálasi-rezsimet,…..
légügyi megfigyelő 2014.08.19 11:11:38
@Singer Varrógépértékesítő és orosz kémhálózat Kft: Kia f@szt érdekel a honfoglalás? Meg a tatárjárás. Meg Mohács. És az ávósok. Ki a túró él már azok közül?

Ez jön a sorban, ugye?
„Rengeteg az indiai turista. És egyre többen jönnek. Addig volt jó, amíg csak nyugatiak jártak ide. Az indiaiak nem törődnek a kultúrával, hangoskodnak, szemetelnek, és annyira edzetlenek, hogy a legkönnyebb túrára sem lehet elvinni őket. De az is igaz, hogy senki nem költ annyi…..