Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Keppi

159 bejegyzést írt és 51 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az idei hálaadást egy nagy road trippel ünnepeltük meg, amely során megnéztük Orlandó és Miami egyes részeit, fürödtünk és búvárkodtunk Key West-en, amely az Államok legdélebbi pontja, valamint hosszú várakozás után végre szörfölhettünk is, mivel senki sem törte össze magát előtte. Valószínűleg ez…..
A következő bejegyzésben a Halloween óta eltelt időszak eseményei következnek. Rengeteg dolog történt amelyről normál esetben akár külön írás is születhetett volna, de így összefoglalva még érdekesebb lesz. Két héttel ezelőtt szombaton egy gyönyörű napsütéses…..
Voilà ma vie! HAESF vol. 1 2013.02.14 08:00:00
Már meséltem korábban Máté barátomról, akivel azonos képzésen múlatjuk időnket itthon, valamint síelni is volt velünk még a karácsony előtti időszakban. Ő sikeresen pályázatott a HAESF nevű szakmai gyakorlat programra Amerikába, ahol velem egy időben - bár valószínűleg…..
Keppi 2014.10.09 04:47:14
@littlek: Szia! Juttasd el kérlek privát üzenetben nekem a mail elérhetőséged, és tovább küldöm neki. :)
Keppi 2014.11.13 15:26:55
@Fanni Farkas: Szia!
Igen, de téged is arra kérlek, hogy juttasd el nekem privát üzenetben az e-mail címedet, és elküldöm neki. Az övét nem akarom kitenni ide.
Voilà ma vie! Halloween weekend 2014.11.04 16:15:45
2014-ben is ejött a várva várt Halloween, amely egyben azt is jelezte, hogy milyen gyorsan megy az idő. Nem tudom a kor teszi-e, vagy csak annyira sok dolgot csinálunk, de őszintén: már november van? Olyan érzés, mint ha tegnap lett volna, hogy megérkeztem (másodjára), pedig augusztus már igen…..
Voilà ma vie! Mexikó 2014.10.18 21:34:40
2014 őszi szünetében (ami összesen két munkanapot jelentett illetve a hozzá tartózó hétvégét) sikerült eljutnunk Mexikóba! Az eddigi legkirályabb utazásunk során olyan sok szépet és jót láttunk, hogy most álljon itt az erről szóló áradozás.  Update: Videó a poszt…..
Múlt hétvégén került megrendezésre az éves Atlantai Magyar Fesztivál, amely nagyon jól sikerült, tegnap pedig a szintén Atlantában található Atlanta School of Arts and Design-ban volt egy Fulbrightos találkozó, ahol nem is igazán a találkozó volt érdekes, sokkal inkább maga a…..
Szeptember közepén meglátogattam Lin-t az acél városában, Pittsburgh-ben. Ezt kicsit cselesen sikerült megoldani, mert a 3 órányi autóútra lévő Cleveland-be repültem ugyanis akkora árkülönbség volt a repülőjegyek között, hogy így még egy autó is kijött relatíve jó áron. ..
Voilà ma vie! Chicago 2014.09.28 16:04:45
Régi vágyam vált valóra, amikor végre sikerült eljutnunk az ország északi részén található Chicago városába. Sokan mondták már, hogy jobban tetszett nekik, mint New York, mert van benne valalmi különleges. Már tudom miről beszéltek és elöljáróban annyit mondanék, hogy a kedvenc amerikai városom…..
Voilà ma vie! Szigetköz 2014.09.04 21:48:44
A 2014-es szigetközi evezős tábor beszámolója következik! Idén volt 9. alkalommal, hogy megszálltunk dunasziget kicsiny falujában és indítottunk onnan kenutúrákat a szigetközi ágrendszer különböző részeire. Idén volt viszont először viszont, hogy egy árva…..
Újra itt vagyok Amerikában, egészen decemberig maradok, amikor is hazamegyek, és valószínűleg egy ideig nem jövök vissza. Persze ki tudja még, hogy mit hoz a jövő, de egyelőre minden nagyon szép és jó itt, így nem is igazán szeretnék még a későbbiekkel…..
Keppi 2014.09.04 01:43:34
@Pál Torgyik:

Szia Pali!

Köszönöm szépen! :) És remélem, hogy veled is minden jól alakul. Karácsonykor megyek haza, a szilveszteri bulinkra ha van időd gyere, máskülönben januárban valamikor fussunk össze majd.

Üdv,
Pisti
Voilà ma vie! 2014 nyara 2014.08.15 12:07:43
Életem egyik legjobb nyara volt!  Kezdődött Kalifornia bejárásával, majd Nándival megcsináltuk az El Caminót, avagy a BroCaminót, majd jött a 9. szigetközi evezős tábor. Ezzel gyakorlatilag el is ment a nyár, holnap indulok vissza Atlantába még egy félévre, amelyre sikerült a…..
Elérkezett az utolsó nagy állomásunk: San Francisco. Itt két napot töltöttünk, ami a többi helyhez képest talán soknak tűnhet, de szép élményekkel gazdagodtunk ebben a start-up városban. Bár nem indult minden zökkenőmentesen. Első célpontunk dél felől közeledve…..
A kaliforniai teleregény utolsó előtti fejezete következik. Érdekesség, hogy amikor ezt írom már rég aludnom kellene, mivel holnap indulok az El-Caminóra Nándival. Másik érdekesség, hogy amikor viszont ti ezt olvassátok (mivel úgy időzítem, hogy 1-2 naponta jöjjenek a fejezetek),…..
Utunk utolsó előtti nevesebb városába érkezve azonnal megtapasztalhattuk azt, amiért LA legendás: olyan hatalmas forgalomba kerültünk, amilyet még nem pipáltunk. Bár eleinte nagyon megosztott véleményeket hallottam a városról, az emberek döntő többségének nem tetszett, mivel…..
Utunk felnél jártunk és már eddig is rengeteg mindent láttunk, de most következett az a rész, amikor elkezdünk a Kalifornia nyugati partját szegélyező Csendes-óceán felé menni, majd az 1-es úton északi irányba haladva visszaérkezünk San Franciscoba, ahol minden kezdődött. A…..
Vegasba este érkeztünk a Death Valley után, így kellően át voltunk sülve és fáradtak is voltunk már az estére. Hosszú programot nem is terveztün, de egy kis városnézés és szerencsejáték azért így is összejött. Vegasba érve Évi blogját vettem elő, akinek tanácsait…..
Autós kalandunk ott folytatódott, hogy a 2. Yosemite nap után megérkeztünk Fresno városába, ahol az estét terveztük eltölteni. Ez volt az első alkalom, hogy már a szálláshoz navigáltunk, és ránéztünk, mielőtt valójában lefoglaltuk volna.  Fresnóban jöhetett az igazi…..
Az elmúlt időszakban kevesebbet írtam (ami azt illeti semmit), mivel itthon vagyok, így volt időm sokaknak mesélni. Viszont elfelejtettem azt, hogy ha nem írom le a dolgokat, akkor valószínűleg évek múlva már nem fogok mindenre emlékezni. Nagyon valószínű, hogy már most sem…..
Egyik szemem sír, a másik pedig nevet. Kétségtelen, hogy életem egyik legjobb időszaka közeledik most a végéhez, de ez után is rengeteg jó dolog vár rám, ráadásul jövő augusztustól ugyanitt folytatódik minden - csak sajnos nem ugyanezekkel az emberekkel. Az elsők, aki…..
Az elmúlt egy hét legnagyobb eseménye (számomra) a szülinapom volt, melyre a barátaim egy meglepetés bulit szerveztek nekem. Ezen felül a hét csak a suliról szólt, ezt a hetet "Hell Week"-nek nevezik GT-es körökben, ami az én életemben úgy nyilvánult meg, hogy hétfő délután…..
A csütörtöki akusztika vizsga után sincs még megállás, az egyik legkeményebb hét jön: 3 projekt leadási határideje esik a következő hétre. Utána 1 lazább hét (illetve opcionálisan pót leadások), majd vizsgák. És el is telt ez a félév, jöhet Kalifornia, és a nyár! Nagyon…..
Az elmúlt két (lassan három) héten rengeteg sulival kapcsolatos dolog történt, de azért jutott idő egy kis kirándulásra, illetve különböző más jellegű programokra is. Ezek közül a legérdekesebbekről fogok most röviden írni. Ki ismeri fel, hogy melyik városban készültek…..
Voilà ma vie! 10. hét: Florida 2014.03.20 02:32:07
Generációk óta bulizó fiatalok tömegét vonzza Florida a tavaszi szünetre, így nem is lehetett kérdés, hogy ha már itt vagyunk, akkor ott a helyünk. Relatív közel vagyunk, és már többször is voltunk Floridában, ez alkalommal több okból is más volt a…..
Az elmúlt hetekben rengeteg teendőm volt, és ez a tendencia még a következő héten sem hagy alább. A sok elmaradt óra miatt a különböző projektek leadási határidejei nem módolsultak, így összességében több elvégzendő munka jut kevesebb időre. A múlt héten két mid-term és…..
Ebben a félévben láthatóan kevesebb esemény történt eddig, de ennek az az oka, hogy nagyobb kaliberű események vannak kibontakozóban. Márciusban lesz egy Fulbright szeminárium Portlandban, Oregonban (É-NY, tehát az ország másik fele), utána a tavaszi szünetben egy egy…..