Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ezüstliliom

0 bejegyzést írt és 46 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bár a "méret nem minden", ha a következő turisztikai nevezetességeknek nem néztetek pontosan utána, könnyen lehet, hogy csalódni fogtok a nagyságukban. Nem tagadom, én is jártam már így. Most következzen az a 10 látnivaló, amitől nagyságilag mindenki kicsit többet vár...   © Bored Panda Mona-Lisa,…..
Ezüstliliom 2017.10.30 13:31:37
@Eastbay1: "Ádám teremtése a Sixtusi kápolnában. Tudod, a connecting people. Oké, nem kicsi, van vagy 5x4 méteren, de fenn van ezer méter magasan, és csak egy a többi hasonló freskó közül. Szóval igencsak figyelni kell, hogy megtaláld. Amúgy is kicsit sok az egész, olyan mint egy Michelangelo képregény, csak nincs odaírva, hogy Whaam!
De az kifejezetten vicces, hogy a teremőrök folyamatosan pisszegnek, később meg kissé erélyesebben be is mondják, hogy kusspcsábaparasztturista, mert ez mégiscsak egy kápolna."

Nekem nem vicces volt, hanem iszonyatosan idegesítő, hogy a sok paraszt nem tudja átérezni azt az áhítatos légkört, ami ott van, és szinte ordítva beszél, hogy túlharsogja a többi vadbarmot. Pedig ahhoz, hogy átérezd, nem is kell vallásosnak lenni. Én sem vagyok az.
Ezüstliliom 2017.11.01 09:28:53
@roli101:
"Vannak kötelező látnivalók, amiket azért érdemes megnézni, hogy elmondhasd, hogy láttad. A felsoroltak nagy része ilyen. Ezek megtekintése után érdemes az időt egyéb látnivalókra rászánni, amelyek nem híresek, nem fontosak, de maradandó élményeket és emlékeket adnak. Szerintem ez az utazás lényege."

Abszolút nem értek egyet. Csak azért megnézni valamit, hogy elmondhasd, hogy láttad, teljesen felesleges. Semmi sem kötelező. Ha nem érdekelnek a festmények, ne nézd meg a Mona Lisát! Ha nem érdekel az építészet, ne nézz régi épületeket! Csak olyan helyre menj, és azt nézd meg, ami érdekel! Csak azért szelfizni a Mona Lisánál, hogy eldicsekedj azzal, hogy láttad, bu taság. Eleve nem értem, hogy miért kell olyan műveket fényképezni, amiket tilos, mert rongálja az ember vele. Aki ezt nem fogja fel, nem is érdemli meg, hogy megnézze!
Ha fürödni szeretsz a tengerben és napozni a tengerparton, vagy gyönyörű, hegyes-völgyes helyeken túrázni, netán új kávézókba vagy kocsmákba beülni, akkor nem kell magad kínozni múzeumokkal. És az én szememben ettől senki sem lesz kevesebb, ellentétben azzal, aki csak a sznobizmusa miatt végigkínlódja egy templom vagy múzeum megnézését, csak hogy szelfikkel bizonyítsa, hogy ottjárt, közben pedig az unalma miatt zavarja a többieket a hangoskodásával, bu ta megjegyzéseivel, morgolódásával.
Ezüstliliom 2020.08.23 21:43:32
@geegee: Nem marhaság. A régi festékek fényérzékenyek. És igen, a vakuval fényképezésre gondoltam, mivel a legtöbb turista csak így képes zárt helyen fényképezni. És azért van teljesen megtiltva a fényképezés, mert nagy az isten állatkertje, és a teremőr nem állhat oda mindenki mellé, hogy vakuzik vagy sem. Ha már látja a villanást, régen késő. És ezek a festmények általában olyan helyen vannak kiállítva, ahol nem éri őket közvetlen napsütés pont a fentebbi miatt.
Claire Foy is megszólalt, miután néhány napja kiderült, hogy hiába ő volt a The Crown című sorozat főszereplője, mint II. Erzsébet királynő, színésztársa a Fülöp herceget alakító Matt Smith nagyobb gázsit kapott...
Ezüstliliom 2018.03.27 08:39:39
@capacete: "Senkit nem rövidítettek meg semmivel. Felajánlottak neki egy szerepet egy azzal járó fizetéssel, amit a színésznő önként elfogadott. Senki nem kényszerítette erre, ha elutasítja, akkor lett volna más, aki elvállalja."

Na igen. Ismerem az ilyen "nem kényszerítést". Ez csak az "eszed-nem eszed, nem kapsz mást", amivel rengeteg embert kihasználnak a világon, és undorodom tőle. Attól, mert sokszor így van, még nem kell szeretnem és elfogadnom.
Ezüstliliom 2018.03.27 14:20:20
@capacete: Nem azt nehezményezem, amiket Te írtál, hanem azt, hogy valakik érdemtelenül kapnak többet, mint mások, és aki kevesebbet kap, annak le kell ezt nyelnie, mert vagy megszoksz, vagy megszöksz, majd találunk valaki mást. Ez megy Magyarországon, és valószínűleg még sok más helyen is. Nem a tehetségük, tudásuk, tapasztalatuk, szorgalmuk alapján szokták egy dolgozó fizetését meghatározni, hanem a munka szempontjából teljesen irreleváns dolgok alapján (pl. rokonok befolyása vagy mellméret, stb.)
Nem érzem méltányosnak azt sem, hogy egy színész azért kapjon nagyobb gázsit, mert ismertebb, mint egy másik, pedig az adott filmben kisebb, egyszerűbb vagy rövidebb a szerepe.
Volt egyszer egy család: anyuka, apuka, három gyerek. A fiatalok nem azért vállalták a gyerekeket, hogy támogatásban részesüljenek, hanem azért, mert így tervezték az életet. Építettek hát egy kis házat, abban laktak. Egy napon az apuka váratlanul, tragikusan meghalt. Hátramaradt a szomorú…..
Ezüstliliom 2018.01.22 14:36:43
@Kivlov: "Az lehet, hogy a közszolgáltatások alacsonyak szintűek.
Ellenben a szoc. rendszer irreális és túl bőkezű: ingyentankönyv, ingyen menza, szoc. tűzifa, ingyenes utazgatás, állami üdültetés, közgyógyszer, CSP stb, stb."

Nem értek egyet. A szociális támogatások az utóbbi években csökkentek és kevesebbfélék. Valójában szépen lassan eltűnnek. De nem is lenne rájuk szükség, ha a munkánkat rendesen megfizetnék, ez tény.
A Kéken való túra nekem a nagybetűs Menedék. Menedék a hétköznapok hajtása, a stressz, a világ történései elől. Olyan pár nap ez mindig, amíg csak a kedvesemmel, a barátaimmal együtt töltött órák, a jó beszélgetések számítanak, vagy a hosszú csöndek, amikor némán baktatunk egymás mellett/mögött az…..
Ezüstliliom 2017.10.25 10:25:48
@bagolyleső: "Nem az ország van "szörnyű morális és mentális állapotban", hanem a poszter és magyargyűlölő elvbarátai."

Mert szerinted az rendben van, hogy nem hogy nem segítenek már a (magyar) emberek egy megszorult idegennek, hanem még fenyegetik is? Te ilyen országban nőttél fel? Mert én nem. És nem is vagyok hajlandó elfogadni, hogy ez így van rendben!
Ezüstliliom 2017.10.25 10:41:02
@bagolyleső:
"Tehát a poszt határozott, szó szerinti megállapításai a magyarokkal kapcsolatban:

1. A magyarok gyűlölik az idegeneket
2. A magyarok nem vendégszeretőek, mert gyűlölik az idegeneket
3. A magyarok nem segítőkészek, mindenki más (a proverbiális első cigány) bezzeg igen
4. A magyarok erkölcstelenek és beszámíthatatlanok (ezt jelenti ugyanis a szörnyű mentális és morális állapot)
5. A magyar rendőrökkel trollkodni kell."

És mindezt tapasztalatokból szűrte le, amiket Te is idéztél. Mellesleg amiket Te írsz, azok is ugyanezt támasztják alá. (Már ha magyar vagy... Persze lehet, hogy a felmenőid között van néhány román, tót, sváb vagy egyéb nemzetiségű, mint a Magyarországon élők legtöbbjének.:) Akkor lehet, hogy az, hogy valaki magyar, attól függ, minek érzi magát, nem pedig a származásától?)
Néhány napja az Index újságírói írtak egy terepmunkán alapuló átfogó, komoly cikket Lázár miniszter úr korábbi bejelentésének hátteréről. Az írás jó volt, csak az alapfelvetésre nem figyeltek készítői. Jani bohóc nem azt mondta, hogy visszavonul, hanem azt, hogy szíve szerint visszavonulna. Márpedig…..
Ezüstliliom 2017.10.12 08:54:10
@Frady Endre: "Igyekszem eltérni mindattól, amit a világegyetem átlaga normálisnak és megszokottnak tart. Emiatt a többség engem nem tart normálisnak... :)))"

Hálisten, hogy nem vagy normális!:D Könnyesre röhögtem magam.:)))
Mikor hazaérek, nincsen otthon senki. A gyerekek még iskolában vannak, a feleségem vásárolni ment. „Ah, ez jó! Egy kis csend és nyugalom, enyém a lakás!” Persze ilyenkor semmi nem jut az eszembe, ami szuper lenne a nem várt kikapcsolódásra. Már csak azért sem, mert tudom, hogy…..
Ezüstliliom 2017.10.06 13:20:07
@Tompahawk: "A kövérséggel az a szívás, hogy a látványos tökéletlenségek közé tartozik.
Ítélkezni nyilván baromság, mert senki sem hibátlan és a kövérségnél százszor roszabb tökéletlenségek léteznek. (Agresszivitás, zsarnokság, irányításmánia, bulvárújságolvasás, iPhone vásárlás, kommunikációs tanácsadás, média szakos hallgatónak levés.)
A kövér ember sokszor áldozat: traumák, rossz szülői hozzáállás, társadalmi trendek áldozata. Kardashian segg divat, túlcukrozott élelmiszerek, pizza, Roland bohóc, Magnumot ropogtató modellek újlenyomkodás előtt, harcsaarcú műkörmös barátnők, amcsi esküvős valóságsók, carpe diem, mert megérdemled.
A fogyasztói társadalom betegsége, tünete."

A legnagyobb mértékben egyetértek.:)
Ezüstliliom 2017.10.06 14:12:14
@Frady Endre: Mindig jó olvasni Téged.:)
Erős mondat következik, de sajnos igaz: Őcsény település lakossága szégyent hozott saját falujára.   Történt pedig, hogy egy jó szívvel megáldott helyi panziós lehetőséget teremtett volna néhány menekült családnak, főleg nőknek és gyerekeknek, hogy megszálljanak nála és kicsit kipihenhessék…..
Ezüstliliom 2017.10.04 09:38:11
@Le Orme 2: "Jogom van ahhoz, hogy saját hazám utcaképét megőrizzem néger-muszlim-szikh-stb mentesnek..."

Nem, nincs hozzá jogod. Jogod ahhoz van, hogy tiszta, rendezett és biztonságos helyen lakj, de nem szabhatod meg, hogy a szomszédaid milyen vallásúak vagy bőrszínűek legyenek. Majd ha Te leszel Orbán Viktor vagy Rogán Antal! Na, majd akkor... Akkor majd a bilid is aranyból lehet.:) De most csak belelóg a kezed.
Ezüstliliom 2017.10.04 13:18:21
@Le Orme 2:
1. Ne sértegess! Ez nem az ovi.
2. Mezei állampolgárként NINCS jogod a bevándorlásról dönteni. Mint írtam: majd ha Te leszel a főhajakend, majd akkor... Addig tiltakozhatsz, meg gyűjthetsz aláírásokat, de attól még nem Te döntesz.
Az elmúlt 12 évben 23 alkalommal tettem meg nagy busszal a Budapestet egy francia sítereppel összekötő 16-22 órás útvonalat, és ez alatt az idő alatt kitanultam néhány olyan praktikát, amik nem csak elviselhetővé teszik a hosszú utat, de hiszitek vagy nem, évről évre rendesen várom azt. És nem csak…..
Ezüstliliom 2017.09.28 10:25:01
@pinkfloyd: Hiába minden trükk, az utastársaidat nem válogathatod meg. "Siófokig egy üveg pálinka, éjszaka alvás, reggel ismét egy kis pálinka fogmosás gyanánt, utána sörözés csak úgy módjával és már ott is vagyunk a Francia Alpokban." Na kb. a magadfajták miatt fogadtam meg, hogy soha többé nem utazom busszal olyan távolságba, hogy a buszon kelljen aludnom.
Ezüstliliom 2017.10.03 08:32:35
@takacs19: Ezt jó hallani (olvasni).:)
Ezüstliliom 2017.10.03 08:33:22
@pinkfloyd: Ühüm. Csak megerősítettél a véleményemben.:)
Egy baráti beszélgetés és egy cikk elolvasása elindított bennem egy gondolatot. Az elmúlt 15 évben, amióta irodában, emberekkel dolgozom együtt, sok mindent megtapasztaltam. Ami az összes cégnél, ahol tevékenykedtem, problémát jelentett a dolgozóknak, az a kollégák idegesítő szokásai voltak...
Ezüstliliom 2017.09.28 07:22:23
@rnz: Köszönöm!:) Azért az igazsághoz hozzátartozik, hogy amikor jó napja van a főnöknek, akkor nekünk is lazább a napunk, csak kár, hogy ez hangulatfüggő. Az viszont tagadhatatlan, hogy ha valami ügyes-bajos dolgot el kell intézni a városban, akkor elmehetünk munkaidő alatt, csak a munkánk legyen rendben.
Ezüstliliom 2017.09.28 07:23:28
@]{udarauszkasz: "Na,ilyenkor orulok megis,hogy kamionos lett belolem..."

Annak is megvannak a maga "szépségei". Az utakon is sok a balfék.
Ezüstliliom 2017.09.28 07:26:23
@killerkaller: Ez durva. Nálunk szerencsére csak a névnapokra gyűjtünk, és akkor sem vészes összeget. Ha meg netán van valami különleges alkalom (pl. nyugdíjba vonul egy kolléga), akkor nincs megszabva, mennyit adsz be.
Ragadozó az, aki les, megfigyel, és támad. Ragadozó az is, aki máson vezeti le a benne felgyülemlő dühöt. Aki nem empatizál, így nem is gondol arra, hogy árt másnak a viselkedésével, mert számára csak az fontos, hogy neki jó legyen. Akkor is, ha ehhez mást kell bántani. Ragadozó az arrogáns és…..
Ezüstliliom 2017.09.25 09:46:07
@szánmonoxid: "Aki ennyire műveletlen hülye, mint a cikk elkövetője, tényleg miért akar észt osztani?"

Szerintem bagoly mondja... Egyáltalán miért pocsékolsz időt egy olyan blogra, ami ennyire méltóságodon aluli?
A Demcsák-ügyként elhíresült friss médiabotrányka újabb, ha van Isten, utolsó darabkája is a helyére került ma reggel, amikor az ATV-ben két heti meló után kóros fáradságra hivatkozással felmondó Demcsák Zsuzsa egy negyedórás interjúban mesélte el, ő hogy látja a történéseket, amikről itt és itt is…..
Üdítő színfolt a közösségi oldalon Gábor György üzenőfala. A kitűnő vallástörténész a politikusok furcsa megnyilvánulásait kommentálja. Ha kiadó volnék, ajánlatot tennék neki, mert könyvéből kirajzolódna az a szellemi sivárság, amely a jelenlegi döntéshozóinkat jellemzi. Hol van már Antall József,…..
Ezüstliliom 2017.09.21 10:24:52
@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: "Háború van, s háborúban nem szokás saját szövetségeseinket szidni. Vannak erős kritikáim Kínát illetően, de a mi oldalunkon állnak, szóval majd a győzelem után foglalkozunk velük."

Jesszus! Nézz már körül, ember! Hol látsz Te háborút?

És csatlakozom az előttem szólókhoz: Kína és Oroszország nem áll a mi oldalunkon. Ha már nincs szükségük ránk, tojni fognak a fejünkre, és nem fordítva, ahogy Te szeretnéd.
Hello kedves Olvasóm! Van most itt nekem a tarsolyban egy finom kis reggeli történetem. Tőlem, nektek. Olyan kis nap-, vagy hétindító, vidám kis finomság, néhány picit vérhülye' emberről. Tessék: Mint azt néhányan itt tudjátok, amikor nem írok (merthogy valamiből élni is kell), egy kellemes kis…..
Ezüstliliom 2017.09.21 06:08:16
@mildi: "reggel én is gyökér vagyok. ezt úgy védem ki, hogy ha 7-kor kell indulnom, akkor 5-5.20-kor felkelek, és megvárom, míg elmúlik a gyökéridô"

Ez az okos megoldás!:) De sajnos sok mesüge él köztünk...:(
Hosszú Facebook-posztban tálat ki az X-Faktorban kiesett énekes, Nagy Szimonetta, akit a zsűri négy nemmel küldött el színpadról múlt héten. Magától a műsortól egyébként mi nem voltunk elragadtatva, bár az RTL Klub próbálta megújítani a zenei showt- a hetedik évadra azonban ez már menthetetlenül…..
Ezüstliliom 2017.09.14 12:55:59
@Áfi: "És az, hogy a kulissza falán akart kimenni, szintén előre megkreált,vagy csak ennyire "szőke"?"

Megnézném, hogy Te hogy tájékozódnál egy ilyen útvesztőszerű helyen, ahol sohasem jártál még, miután jól felb... az agyadat.
Ezüstliliom 2017.09.14 13:08:41
@Szántó Gábor: "...A csaj helyében keresnék egy fasza énektanárt, és 4-5 év múlva lófaszként raknám az összes szájába a saját albumomat."

Ott a pont!
Ezüstliliom 2017.09.15 08:33:14
@Áfi: "Érdekes, a többiek kitaláltak :) Ők biztos hót nyugodtak voltak :)"

Eltaláltad. Ugyanis nem mindenkit aláztak meg ennyire.
Nemrég a tusványosi fesztiválon meglehetősen szomorú képeknek lehettek sokan a szemtanúi. A hagyományosan fideszes fesztiválon megjelent egy fiatal lány, aki különböző témáktól motiválva próbálta az ott megjelent politikusok és szimpatizánsok tudtára adni, hogy nem feltétlenül elégedett Magyarország…..
Ezüstliliom 2017.08.28 10:25:17
@Szelid sunmalac: Végre egy értelmes ember!:)

Egyébként szeretném jelezni azoknak, akik szerint rendben van, hogy "saját érdekében kivezették", hogy egyrészt volt joga ott lenni, és szólásszabadság van, másrészt ha bárhol valakivel szemben támadólag lépnek fel (értsd: lerántják a földre a hajánál fogva), akkor nem azt az embert vezetik el lefogva, akarata ellenére, akit megtámadtak, hanem azt, aki megtámadta.
Az LMP korábbi társelnöke, Schiffer András volt az Echo TV Heti mérleg című műsorának vendége. Bár viszonylag ritkán fordul elő, hogy nem kormánypárti politikust, közéleti személyiséget hívnak be a zuglói központú televízióba, a legpikánsabbak éppen ezek az alkalmak. Emlékezzünk csak Soproni Tamás…..
Ezüstliliom 2017.06.20 14:33:01
@Kondom Keselyű: Sajnos én is így vagyok ezzel.:((
"RIP Hungary"
Ezüstliliom 2017.06.20 14:38:20
@Punxsutawney Mormota: Egyetértek anyatámogattal. Attól, mert Te meg tudtad oldani, hogy az ő felsorolásából már egyik se érintsen, sokan vagyunk, akikért a Schifferhez hasonlók sokat tettek és tesznek. Nyüzsögnek, "okoskodnak", nyomulnak... De a visszahúzódó, szerény fiúk nem is valók a politikába.