Regisztráció Blogot indítok
Adatok
exseven2

1 bejegyzést írt és 51 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"A kerékpáros az út négere", állította a városi biciklizéssel kísérletező Para-Kovács Imre tíz évvel ezelőtt. A hasonlat ma már csak rossz emlék, az egyre több városi bringás egyre több figyelmet kap. Ezért is volt érthetetlen a belváros szívében évtizedek óta kint…..
exseven2 2012.08.28 09:09:31
@darvaskristof: Nekem is tetszik az egyirányúsítás. Egyébként a pesti oldal jelenlegi elrendezését nem kell figyelembe venni, annak átalakítására már kész tervek vannak tudtommal. Sokkal gyalogosbarátabb lesz.
Ezzel a bejegyzéssel úgy érzem morális határokat feszegetünk. Az igazat megvallva át is lépjük azt. Oktatói és hallgatói oldalról is megkérdőjelezhető az, ha pénzt kérünk és pénzt adunk a jobb osztályzatért. Vagy talán mégsem? Igaza lehet a levélírónak, hogy a szükség…..
exseven2 2012.07.14 00:11:10
@dukeekud: Csak aztán nehogy olyan orvos keze alá kerülj egyszer, aki így ment át a betegségeddel kapcsolatos vizsgán. (De annyira még bízom a közoktatásban, hogy orvosi egyetemen ilyen nem történhet meg, inkább az elvről van szó)
Terepjáróval ütöttek rajta P. Feri kollégán a vadőrök, miközben rutinszerű kerékpáros tréningjét végezte a Szentendre környéki erdőkben. A rajtaütés oka, hogy már fél nyolckor ott tekert az erdei aszfalt úton, pedig az erdő csak nyolckor nyit. "Egy jó ideje már, hogy…..
A minap felröppent a hír az Urbanista blogon, hogy a Bazilika lépcsőjét estére elzárják azoktól az emberektől, akik szívesen ücsörögnek, beszélgetnek, poharaznak ott.  Az Index tegnapi videója bemutatja, hogy körbe van zárva a Bazilika decemberig, mert ennyi ideig tart egy…..
Bence úgy érzékelte, hogy biciklijét túl gyorsan rakhatták össze, mert már a Malinál rossz volt a fék és a váltó, de azt mondták neki, hogy járassa be. Nem sikerült, úgyhogy visszavitte. Egy hétig bírta a várakozást, de miután egyszer sem hívták fel, hogy mivan, bement és…..
A pontos helyet nem ismerjük, hol reinkarnálódott a kamikázé hagyományok polgári változata, de a csoda az csoda, a kerékpáros torpedó úgy ment át a tömegen, hogy nem talált el senkit. ..
exseven2 2012.06.03 09:59:09
@Ghunner: Hmm... akarsz róla beszélni? :) 30-as tempónál igen nehéz humanoidként értelmezni az elém vágó dolgokat. Ha kilépek eléd a pirosban, bízom is benne hogy átugratsz :)
Most először, de remélhetőleg nem utoljára, kaptunk egy rövid szösszenetet, amit szkr Greenpeace-ről írt ódája ihletett meg. Mivel a szívünkhöz amúgy is közel áll a téma, ráadásul nagyon örülünk, ha más is bedob egy vitaindítót a társaságnak, alant közöljük is az…..
 Van ez a rakparti kerékpárút Budapesten, amit néhány vödör festékkel jelöltek ki a sétányon több mint 20 éve, hogy hétvégente elbringázhassanak páran a parkba. Nem nyúltak semmihez, jó lesz az így is, gondolták, annak a néhány bringásnak; majd kerülgetik az…..
Az 1986-ban Londonban született Peta Todd 18 éves kora óta pakolja ki hatalmas kebleit a leghíresebb férfimagazinokban, szerepelt már az FHM, a Playboy, a GQ, és a Maxim lapjain is. Peta azok közé a lányok közé tartozik, akik plasztikai beavatkozás nélkül tengetik életüket. A…..
exseven2 2012.05.12 13:30:19
Aki esetleg nem értené... Persze lehet, hogy nem így történt. Jó lenne látni a nyersanyagot._________________________ Amúgy a Gyurcsány ügyről>>UPDATEA kedves kurvaanyázó kommentelők figyelmét felhívnám a szmájlira és az "irónia" címkére.....
exseven2 2012.05.08 14:55:22
@eManuel: Feltételezem, a Parlamentbe látogatva a folyosón is barmoknak, beszívott óvodásnak szólítanád a képviselőket, hiszen oly jól ismered mindet, és teljesen tisztában vagy önmagad abszolút erkölcsi és szellemi felsőbbrendűségével.
exseven2 2012.05.08 16:11:41
@Fedor: Ez így van, mindazonáltal ez nem személyeken, pártokon meg oldalakon fog eldőlni, és 20 év után az emberek még mindig sőt egyre jobban egymás hergelésével vannak elfoglalva politikai identitás alapján, miközben észre sem veszik az oszd meg és uralkodj elvét, amelyet nem egy párt vagy oligarchia teremt meg, hanem maga az ún. demokratikus kapitalista rendszer az ellenérdekeltséget teremtő, csalókat kinevelő, értékeket nem ismerő vagy azokat álszenten mutogató viszonyaival. Zsákutcában vagyunk, mint oly sok téren.
exseven2 2012.05.08 12:36:39
@nyeviga: Rengeteg olyan est van, amikor halálra nyalogatnak valakit ;)
Ha nem lenne egészen elképesztő a történet, akár egy blogreklám is lehetne: kezdj egy blogolni, a határ a csillagos ég! A kedves user szerdán létrehozott egy új nicknevet, elindított egy blogot, 10:36-kor kitett egy posztot ami 14:20-kor megjelent MTI-hírként.  Blogger legyen a…..
 Szórakoztató dolog Ángyán József interjúit és jelentéseit olvasgatni. Érdemes a magát kuruc szabadságharcosnak maszkírozó államtitkár álarca mögé pillantani. Érdemes odafigyelni azokra a tényekre, amelyekről az államtitkár nem beszélt. Valójában ő…..
Ötvenezer forintos pénzbírságot és öt büntető pont levonást szabott ki a rendőrség arra az autósra, aki januárban a VII. kerületben nagy sebességgel kis híján elcsapott egy kerékpárost. Az esetet a bringás fejkamerája rögzítette, így volt bizonyíték is: a sofőr…..
exseven2 2012.05.02 15:29:19
@Pirx: Helyes! Az öntudatos gyalogosokból lesznek a legjobb öntudatos biciklisek! :)
IDDQD Köszönjük, Jack! 2012.04.10 16:38:00
Köszönjük neked, sokan, az első számítógépünket. A 16-ot, a 64-et, a 128-at, az 512-t. A 320*200-at, a 16 színt, a három hangcsatornát, és mindent, amit ezekből ki lehetett hozni. Köszönjük első, BASIC-ben írt saját programjainkat. A ?SYNTAX ERROR-t, a ?LOAD ERROR-t, a POKE-ot, a…..
– Figyelj, óránként hetvenet eszik a Merci, meg kéne emelni a keretet. – Ötmillió elég lesz? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Bringáznál a buszsávon, netán behajtanál szemben az egyirányúba? Lerohadtál, és vontatjátok a kocsit az autópályán? Ne tedd, tilos, ahogy sok más dolog is. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
exseven2 2012.04.06 15:09:08
@ZBR: Nem mindenhol jelöli sárga felfestés, az Andrássyn például nem, pedig elsőbbsége van, máshol meg van ugyan felfestés, de nincs elsőbbség... ez ilyen ahogy esik úgy puffan elv alapján dől el.
A hétvégi tömegjelenetek után kialakult kisebb hírvihar után mára sűrű piktogramozás jelent meg a Margit híd úttestjén. A Kerékpárosklub áldozatos szakmai munkájának és a BKK-val való együttműködésének gyümölcseként végre sűrűn és jól láthatóan jelölték ki a…..
exseven2 2012.03.28 15:12:39
@Szelid sunmalac-Elmeny designer: Na, ma azt is megtanultam, hogy Budapest a 2-300.000 hippi városa. Sőt még azt is, hogy hippi=mocsok. Tehát 2-300.000 mocsok ember van Budapesten legalább. Jó lesz vigyázni. Még szerencse, hogy mind bringával jár, így könnyű lesz kiszúrni őket.
Tegnapi posztunk a Margit hídon kialakult tömegjelenetekről elég nagy port kavart. Akkor arról írtunk, hogy az alapvetően rossz koncepció alapján készült, járdán vezetett bicikliút forgalma és a gyalogosok már alig férnek el egymás mellett. Kevés hely maradt a gyalogosoknak, akik…..
Szóval beütött a tavasz és ahogy mondtuk előre, a Margit-hídon alig lehet már elférni. Az északi oldal kétirányú bringaútja és a vele egy szintben lévő szűk járda alig bírja el a tömeget. Teljesen természetes, hogy az egymást kikerülő gyalogosok betévednek a bringaútra,…..
exseven2 2012.03.25 23:41:06
@ronson: Végülis még csak 3 különböző típusú korlát van azon a giccshalmazon párhuzamosan, elfér még egy :)
Két éve indult Magyarország első zenei producer képzése a budapesti imPro Schoolban. Az iskola kitalálójával és egyben fejével Deák Ambrussal beszélgettünk, aki AMB néven hosszú ideje ismert figurája a hazai elektronikus zenének, és immáron oktatója is a feltörekvő hazai…..
Úgy látszik nem annyira sikerült a hatóságnak fellépni az új mobiltelefonos előfizetéseknél automatikusan aktivált szipolynet "szolgáltatás" ellen. István jelentése szerint a Telenor a ma napig központilag elégiti ki az okostelefonok adatéhségét, és még ahhoz is van arcuk, hogy…..
Ha esetleg nem lenne elég, hogy forint-százmilliókat költöttek el a mi pénzünkből arra, hogy ellehetetlenítsék a biciklizésünket; most mi, vagyis a „kerékpáros társadalomnak” bélyegezett izé adhatja össze a pénzt egy kerékpáros pihenőhelyre a Kálvária téren. Az ötlet…..
exseven2 2012.03.14 09:55:20
@Mercel: Pedig összességében Budapest ma a legfejlettebb magyar város bringás infra szempontjából, ide ma már nem építhetnek ekkora ótvarságokat, mert 5000-en verik másnap a városháza ajtaját.