Regisztráció Blogot indítok
Adatok
arturdent

0 bejegyzést írt és 166 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
December végén indult az Exatlon Hungary harmadik évada és az előző kettőhöz hasonlóan szép nézettségi eredményeket hoz a TV2-nek az ismert sportolók és kihívóik összecsapása. Ha valaki esetleg úgy érezné, hogy még több izzadtságot, izmot és küzdelmet nézne, összegyűjtöttem néhány másik műsort, amit…..
James Bond régebb óta köztünk van, mint ameddig a hidegháború tartott. Két tucat filmje mellett nem beszéltünk még a kismillió utánzóról és a hatását mutató kémfilmek özönéről, amik azóta is kiapadhatatlanul érkeznek. A Bond-láz más filmsorozatokat is elkapott, a Fantomas visszatér és A magas szőke…..
Hétvégén megnéztem a John Wick hármat. Nem szabad akaratomból, vagyis de, csak épp nem tudtam, hogy mi ez. Az első pasimmal taliztam, akit húsz éve nem láttam, és összefutottunk; mondta, hogy menjek vele. Iszonyat naiv módon csak annyit kérdeztem, hogy érteni fogom a John Wick egyes és kettes nélkül…..
Orbán Viktor keresi a konfrontációt a saját pártcsaládjával: azokkal, akik eddig megvédték. Nem tetszett a véleményük, amit addig ignorált, hogy felfüggesztették; s így már nem tetszik a Néppárt által Európai Bizottság élére szánt Weber sem. Orbán Viktor hallgatja Sargentini képviselő asszonyt az…..
Aki próbált már megegyezni valaki mással egy viszonylag komplex gondolat igazságában (vegyük ezt, hogy "jó dolog a vasárnap délutánokat cukrászdában tölteni", vagy hogy "John Rawls igazságosságelméletének legfontosabb episztemikus forrása Bodin csalódása az arisztoteliánus erénytanban"), az pontosan…..
arturdent 2019.05.05 18:26:01
@szepipiktor: Figyelj én nem tudom, hogy te mit olvastál ki abbol amit írtam, de hogy amit te írtál azzal köszönő viszonyban sincs amire én gondoltam.
A lényeg, hogy a jelenlegi rendszer fenntarthatatlan,az egyre nagyobb fogyasztással, egyre jobban mérgezzük a bolygonkat, ami rövidtávon is komoly következményekkel fog járni. A rendszernek csak kevés a haszonélvezője, és mivel az interneten keresztül a világ össze van kötve a legelmaradottabb régiokban is látják a világok közötti különbségeket. Én ennek tulajdonítom a jelenlegi népvándorlást. De természetesen mindenkinek joga vaknak lenni. Egy sokkal igazságosabb elosztásra van szükség, sokkal több szabályzot kellene a rendszerbe tenni, és persze nekünk kéne rájönni, hogy az állandó harácsolás, pénzhajhászás, nem vezet sehova.
 Az alábbi kép egy Schmidt Mária blogján megjelent posztban található, és nem elítélőleg írt róla a jelenleg orbánista, valamikor keményvonalas kommunista szerző.     Nem patkány, de azért elég érdekes. Prof. Dr. Tornóczky Anitával szólva.,. és ezt így hogy?   P.S  Én a FIDESZ szavazóit nem azért…..
Gretta A világ legszebb kastélyai 2019.04.20 20:36:36
Elképesztő panorámájú műalkotások, történelmi kincsek és fontos turisztikai nevezetességek ezek a kastélyok, melyekből most a világ legszebbjeit mutatom be nektek.  A cikksorozat második részét ITT érhetitek el.   Chambord kastély, Loire-völgy, Franciaország A világ egyik legcsodálatosabb…..
A sci-fi, azaz science fiction (vagyis tudományos fantasztikum) műfaji meghatározását sok vita övezte mindig is. Sokszor felvetődött már, hogy végülis mitől sci-fi a sci-fi. Ha  például egy történet a világűrben játszódik, attól már feltétlenül science fiction lesz belőle? Ha egy űrhajón megölnek…..
arturdent 2019.03.05 20:38:47
@Rozisoft: A könyv zseniális de a film amerikai lett. Szerintem ez komoly hiba volt, a könyv egyik fő mondanivalója, hogy a világ közösen fejti meg és építi a gépet, és közösen is utaznak. Sajnos az egyik fő mondanivalót teljesen lehagyták a filmből. A Marsi filmre én is tennék egy szavazatot. A Prometheus nekem sem jött át, elsőnek semmikép. Valamint kár, hogy a Star Trek filmek erősen csak az akcióra lettek felépítve.
Most lendüljünk túl az adekvát, "hogy állunk a minekkel?"-kérdésen, és fókuszáljuk agyunk sugarát arra a tényre, hogy a közepesen ismeretlen HN Entertainment oldal infói szerint két, az Alien-univerzumban játszódó sorozat előkészítése folyik éppen...
Pozsonyban és Varsóban is csak a pillanatnyilag hatalmon lévő vezetéssel tárgyal, Magyarországon viszont a pártállam ellenségeivel találkozik. ..
arturdent 2019.02.08 20:19:08
@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Ez egy eléggé összetett kérdés. A török terjeszkedést sokáig tudtuk blokkolni, mondjuk a mohácsi csatáig mindenképp sokat köszönhet Európa, hogy feltartottuk a hordát. Persze azért volt némi sgítségünk,néha több néha kevesebb zsoldos sereg azért segített. Az 1500 években is többször feltartottuk a törököket. Zrinyi pl. A döntő csatát viszont az utolsó Bécsi csatát 1683 ban a lengyel Sobieski János döntötte el seregével és segített kiüzni az országból a törököket. Akinek a török érzékenység miatt megvétozták, hogy szobrot kaphasson valamely osztrák városban.
arturdent 2019.02.08 20:32:53
@1295: Üdv! Ha nem lennének gazdasági érdekek és már szemet szúrt volna akkor menekülne a töke az országból és nem újabb és újabb multi próbálna megtelepedni. Egyébként mit érzékelsz abból, hogy nincs jogállamiság. Engem nem vegzál senki, bármit írhatok , mondhatok, ti is írhattok amit akartok, lehet tüntetni, szidni Orbánt stb. A Medgyesi kormány alakulásakor volt egy fiatal aki hazaárulónak nevezte Megyót na őt a nagy demokraták alaposan meghurcolták és még be is perelték, Loppert Dániel ügy , de ha tud valaki konkrétumokat írni, hogy mi az, hogy nincs demokrácia vagy nincs jogálamiság írja le bátran.
Az Exatlon indulásakor ezt írtam a műsorról: Az egész műsor egy bazinagy "hogy állunk a minekkel" kérdés. Lényegtelen, hogy a pályák Dominkán állnak, vagy a Lupa beachen. A versenyszámok felépítése pont olyan elcseszett, mint a Játék határok nélkül emlékezetesen botrányos évadában, ahol teljesen…..
Szüleim a Dugonics téren laktak. Ha kinéztem az ablakon, a szegedi író, Dugonics András szobra tárult elém. Mögötte a szökőkút, a kilátást az egyetemi könyvtár épülettömbje zárta le. Ide tegnap délután aligha fért el kétezer ember, ahogy több forrás is hírül adta. Mégse vonom kétségbe a becslés…..
arturdent 2019.01.05 18:36:16
@morph on deer: Üdv!
Áruld már el légyszi, ki terelt téged a templomba, engem pl senki. Nagyon mellé ment ez a válasz, nem hinném, hogy a vasárnapi boltzár miatt 1 emberrel is töb ment volna templomba. Mi például jókat kirándultunk. Nem tudom, hol dolgozol de kívánok neked egy jó kis tescos állást jó sok vasárnapi műszakkal. Ezt is köszönjétek a libsi gazdáitoknak.
  "A mai világ elég rendesen lefelé halad a lelki, erkölcsi, szellemi lejtőn" - állítja a közgazdász Bogár László, s véleményével nincs egyedül. A konzervatív világlátásúak egész hitrendszere arra az erősen megkérdőjelezhető, nosztalgikus mítoszra épül, hogy annak idején minden jobb volt, s…..
• Jönnek fel a jobboldali populista pártok, de hiú ábránd részükről, hogy az európai választás után blokkoló kisebbséget tudnának alakítani  • A magyar és lengyel jogállamról zajló vita jövőre is az európai politikai egyik meghatározó eleme marad  • A magyar kormány fafejű, fogalma sincs a…..
Az amerikai külpolitika nagy meglepetésekben bővelkedett karácsony előtt, hiszen Donald Trump bejelentette, hogy az amerikai erők kivonulnak Szíriából, és védelmi minisztere, James Mattis mindezt követően rövidesen be is adta felmondását. De vajon mi vezetett idáig, miért nem tudott már együtt…..
Szeretném azzal kezdeni, hogy nem vagyok sem MSZP-s, sem Fideszes, sem Jobbikos, sem liberális, sem konzervatív, nem vagyok zsidó és nem vagyok náci. Egy átlag magyar polgár vagyok, aki teszi a dolgát, megtett mindent, amit a haza kívánt, fizeti az adót, nem szegi meg a törvényeket, adakozik,…..
arturdent 2018.12.22 22:57:01
Szerintem a blog írója valami nagyon fiatal ember lehet, akinek nincs lovése sem az elmult 30 év történelméről. Miért nem értük utól a nyugatot? (Az Ndk-s rész is le van maradva a nyugat német mögött még mindig) Először is egy tönkretett országot kaptunk örökűl. A nyugat nem azért jött ide, hogy szépen felemeljenek minket az ő szintjükre, hanem, hogy jó kapitalista módjára, kihasználja az olcsó munkaerőnket, és kimazsolázza az értékeket, amit a szoci szdsz kormányok tálcán át is adtak nekik. De ez a kiárusítás ellenére, 2010re megint a csőd szélére sodródtunk. Most 8 évvel később azért elmondhatjuk, hogy most nincsenek ilyen problémáink. Ami a média túlsujt illetti, manapság lényegtelen az internet világában mindenki az olvas és néz amit akar. Van választék. Bezzeg a 90-es években ez nem volt. Ami azt illetti, hogy minden kérdésről a nép döntsön. Nett o baromság, még Svájcban sincs igy. Egyébként is parlamenti demokrácia van, aminek a lényege, hogy aképviselők döntenek. Kb , hány kérdést lehetne megvitatni és döntést hozni igy. Az ilyen jellegű döntéshozatal csak brutális káoszhoz vezetne. Jó példa az ellenzéki összefogás 2018ban, 4 év alatt sem tudtak semmi életképes rendszert összehozni. Ami a választási rendszert illetti. Adottak a szabályok alkalmazkodni kellene hozzá. Angliában Franciaországban lévő választási rendszerrel kb 9/10e lenne a fidesznek, érdekes ott nem panaszkodnak erre. Persze könnyebb kritizálni, mint felkészülni. Kb ennyit a rendszerváltásodról.
NemGogol Nullák országlása 2018.12.18 13:28:28
Papp Dániel, a hírhamisító néven elhíresült, mára a kö(ps)ztévé alapítvány megbízott vezérigazgatójává avanzsált fideszes médiafőtiszt felháborodottan nyilatkozott az ellenzéki országgyűlési képviselők „gerilla” akciójáról. Szerinte „visszaéltek hatalmukkal és zaklatták a kollégáit”. Jellemző az…..
Emlékeznek? 2011, megérkezik az új Munka törvénykönyve. A kormány azzal érvelt, azért kell lepusztítani a munkavállalói jogokat, mert munkanélküliség van és a „rugalmasítással” majd új munkahelyek jönnek létre. Most 2018 van, teljes munkaerőhiány, és a kormány megint azzal érvel, hogy a…..