Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Busz

1 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez a jövő évi költségvetési törvény tervezete alapján jelenthető ki teljes biztonsággal, melyet az elmúlt héten terjesztett be a Kormány az Országgyűlésnek, és várhatóan érdemi változtatás nélkül el fogják fogadni azt, ahogy az utóbbi években mindig megtették. Az előterjesztés alapján ugyanis…..
Busz 2019.06.16 20:30:44
@Medgar: Miért sajnáljátok attól az ellátást aki befizeti maga után a ~8 ezer Ft-ot?

Csak szólok hogy aki 0Ft-ot fizetett be azt is ellátják de figyelmeztetik hogy nincs fizetve. De adók módjára behajtják, tehát elvileg nem lehet megúszni.

De aki fizeti maga után a TB-t, még akkor is ha lopásból él akkor is fizetett. Az más dolog hogy nyugdíjja, táppénzre, semmire nem jogosult azonkívül.
Ha dolgozna akkor ugyanannyit vonnak kötelezően.

Sőt ha nem fizetsz behajtják adók módjára

Amúgy ha a tényleges nemfizetőket nem látnánk el az mindenkinek rosszabb lenne, gondoljunk csak a fertőző betegségekre. A sok ellátatlan veszélyt jelentene a fizetőkre is...

Az egészségügy akkora kuplejár és pénznyelő hogy senki nem mer hozzányúlni, de a végén összerokkan.
Az ilyen nagyobb orvosokat (szívsebész, érsebész stb) a hálapénz tartja itthon.

Nem tudsz akkora összeget mondani magánrendelőként ami versenyezhetne a hálapénzzel. Közben az ingyenélőkön meg gyakorolnak a kezdők..
Épp tegnapi hír, hogy 2018-ban összesen 4 évet késtek a vonatok  idehaza. A MÁV szerint ezzel "a magyar vasúti személyszállítás járatpontossági adatai alapján az európai középmezőnyben foglal helyet." Ettől még a vonatok pontatlansága iszonyú sok bosszúságot okoz sok embernek, néha egészen meglepően…..
Busz 2019.03.10 21:31:14
A MÁV weboldalán ez szerepel az alkalmazáshoz:
www.mavcsoport.hu/mav-start/belfoldi-utazas/vonatinfo-mindent-tudo-belfoldi-vasuti-utazastervezo-0
"Az e-vonatjegy - a meghatározott vonatra érvényes helyjegy, pót-, és helyjegy, valamint a vonathoz kötött kedvezménnyel vásárolt e-vonatjegyek kivételével - a rajta feltüntetett érvényességi időn és viszonylaton belül bármelyik vonaton felhasználható."

Szóval akkor igen vagy nem? :-)
A posztoló képén látszik hogy 4 órás az érvénytartam. Tehát akkor elvileg azon belül mégis mehetett volna bármelyikkel??

Amúgy igen, van ahol kiírják a vonatszámot, van ahol nem.
via GIPHY Klasszik szégyenletes apróbetűs megoldást alkalmaz a Protect. A szép színes, figyelemfelkeltő előoldalon fűt-fát ígér, a hátoldalon aztán kicsit pontosítja a dolgokat. Sok egyezés nincs köztük. Nem baj, ha sokan tudnak róla. Kedves Homár! Kellemetlen meglepetés…..
  Írta: Paulovkin András (A Semmelweis Egyetem Fertőtlenítő Állomásának vezetője) Otthonunk és a láthatatlan betolakodók Az emberek nehezen tűrik az otthonaikban vagy akár a munkahelyükön a hívatlan látogatókat. Az ellenérzéseik csak fokozódnak, ha ezek a látogatók olyan élőlények, melyek…..
Tisztelt Olvasók! Tudom, utálja mindenki a postát. Mint én volt dolgozó én is. Nem szeretitek ha biztosítást meg egyéb dolgokat kínálgatnak nektek hát akkor nem vagytok egyedül. Én is utáltam kínálgatni. De ez a kötelező elvárás, és amennyiben nem teszem és észreveszi…..
Csupán két felvonót tartottak méltónak a nálunk is nemrég lehozott top 12-es liftlistán, és a mostani, eredetileg a Nemzeti Földrajzban megjelent: Top 10 liftezés fellistázói arra, hogy azok a saját gyűjteményükben is megjelenjenek. Íme egy újabb szubjektív liftlista, ezúttal a…..
A kutyus gazdija beszállt a felvonóba, a pórázon tartott eb azonban kívül maradt, a lift pedig elindult. A szerencsétlen négylábú kis híján megfulladt, de az utolsó pillanatban a póráz elszakadt.  ..
Ez bizony kellemetlen és bármikor bármely lakásban előfordulhat, ha meggondolatlanul a lefolyókba öntünk különféle apróbb anyagmaradványokat, zsíros folyadékokat és még ki tudja mit. A lefolyók ugyan többségükben ún. szifonokkal védettek, ám nem mindegyik, pl. a zuhanyozó,…..
Vészhelyzet esetén már rájöhettünk hogy nem állunk a helyzet magaslatán. Bármikor jöhet egy meteor, egy hóvihar, napvihar, akármi de viszont már az is vészhelyzet lehet hogyha már a villanyszámlát sem tudom kifizetni. Mégis a sok vészhelyzetre még nem állt elő senki normális…..
Bár manapság már inkább villanyégőkkel kölcsönzőnk megfelelő megvilágítást a karácsonyfának, akadnak sokan, akik inkább az analóg megoldást választják és gyertyával díszítik fájukat. A csillagszóró pedig nem nagyon helyettesíthető elektromos készséggel. Évről évre…..
A fejtetű a leggyakrabban a 4-11éves gyermekek körében fordul elő - de a szüleik számára is jókora megpróbáltatást jelent az elűzése. A viszketés sajnos általában nem korai tünet; jelentkezésekor a tetvek akár már hetek vagy hóna­pok óta jelen lehetnek és…..
József Hipernet-előfizető, de telenoros telefonnal nem rendelkezik, így aztán se a forgalmi adatokat nem tudta megnézni, se az ingyenes ügyfélszolgálati számot nem tudta hívni, amiről kiderült, hogy egyéb mobil hálózatokból drágább hívni, mint egy mezei számot:A Telenor Hipernet…..
Busz 2011.10.27 11:06:55
Évekkel ezelőtt kiment a divatból, és azóta sem jött vissza a dinamós világítás, pedig a keményvonalas kerékpárideológusok szerint a százötven éves találmány lenne az igazán ideális megoldás a sok környezetszennyező hulladékot termelő elemes lámpák helyett. A téli…..
Nóra édesanyját is kecsegtette a hatalmas kedvezmény, ezért még termékbemutatóra is hajlandó volt elmenni. Bár a Homár már meg sem lepődik az ilyen, időseket (is) átverő termékbemutatókon, azért a több százezres porszívó talán kicsit túlzás.2011. aug.2-án…..
Dóriék kipróbálták, milyen busszal eljutni Spanyolországba. Röviden: nem annyira olcsó, mint amilyen szar. Hosszabban:Néhány napja érkeztünk haza Barcelonából, ahová ketten indultunk a barátnőmmel nyaralni, szerencsétlenségünkre busszal, ennek a buszútnak a részleteit…..
Érdekes egybeesés, hogy míg a jelek szerint a AXA nyugdíjpénztárának magyar tagjai nem kaptak 13 év befizetéséből szinte semmi hozamot, a francia cég rekordnyereséget termelt: Négyszeresére növelte első féléves nyereségét Európa második legnagyobb biztosítótársasága, a…..