Regisztráció Blogot indítok
Adatok
아가씨

48 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Azt már láttuk, hogyan válhat Szöulban egy kisebb hegy a földdel egyenlővé, szigetté, víztisztító teleppé végül pedig függőkertté. Ma azonban arról fogunk hallani, hogyan emelkedett ki egy szigetből egy több, mint 90 m-es szemétdomb, melynek tetején ma egy hatalmas park komplexum terül el. A…..
Ebben a bejegyzésben Hapjeong (ejtsd:hápdzsang), Hongdae (ejtsd:hongde) és Sinchon (ejtsd:sincson ) utcáit járjuk körbe, hogy lássuk, mi az előnye annak, ha szállásunkat ezen a környéken választjuk ki, akár turistaként, akár diákként, és betekintést kaphassunk azt illetően, hogy mi is vár arra,…..
Már egy ideje tervezgettem egy 'tagmozgatós' túrát még mielőtt megérkezne a hideg és minden fáról lehullna a levél, de az időpontja csak-csak tolódott. Végül hosszú idő után azon a napon, mikor végre rászántuk magunkat a hegymászásra, derűs, felhőtlen időre virradtunk, ami nap végéig sem változott.…..
Mostanában egymást érik az ünnepek Koreában. Így alakult, hogy Csuszok lévén (hálaadás napja/aratás ünnepe) ismét csak volt egy kis szabad időm, így kihasználtuk az alkalmat és átnéztünk Észak-Koreába. Persze csak a szó szoros értelmében. Ganghwado Korea ötödik legnagyobb szigete, mely a…..
  Mielőtt még végképp búcsút vettem volna a koreai nyártól kihasználva az aug.15-i szünnapot (Függetlenség napja) befizettem egy Ulleungdo-i szigettúrára. Ulleungdo vulkánikus szigete a Koreai-félszigettől 120 km-re keletre fekszik, a sokak által ismert Dokdo-tól (a sziget/szikla, melyet Korea…..
Ahogy azt már eddig is tapasztalhattuk, Szöulban kő kövön nem marad. A városkép folytonosan változik, így ami tegnap még állt, az már másnap nem biztos, hogy ott lesz. A gyakori átépítések következtében teljesen szokványos, ha régi negyedek szűnnek meg és felhőkarcolók emelkednek ki a semmiből, de…..
Nem kell túl messzire mennünk vagy túl magasra kapaszkodnunk ahhoz, hogy Korea fővárosa a lábaink előtt heverjen. A legtöbb turista számára a hegymászás kimerül a Namsan-ig való fellibegésben, pedig ha tudnák, hogy mennyivel szebb kilátásban lehetne részük, ha azt a hegyet másznák meg, amely éppen…..
Yeouido a túlpartról. Balró jobbra: 63 building, LG ikertornyai, Conrad Seoul Hotel, IFC (International Finance Center) Mall(bevásárlóközpont), az FKI (Federation of Korean Industries) tornya, parlament Mullae, fémműves negyed pirossal jelölt területe és Yeouido zölddel jelölt szigete. Szeretek…..
Koreai ismerőseim igazán nem mondhatják, hogy nem tudok nekik új dolgokat mutatni Szöulban. Így történt, hogy nem régen ellátogattunk a Bevándorlási Hivatalba, ahol három hónapon belül minden olyasvalakinek szükséges megjelennie, aki három hónapnál tovább kíván tartózkodni az országban. Még akkor…..
  Három év után ismét csak Koreából jelentkezem. Habár volna mit mesélni az elmúlt időszak magyar vonatkozású koreai kalandjairól is, mégis úgy döntöttem, hogy mivel ez az időszak nem mindig volt csupa móka és kacagás, a meglehetősen szűk körre való tekintettel mellőzöm a szubjektív…..
Kilátás a Námszán toronyból 1.nap Szöulba megérkezve vállunkról és hátunkról lógó táskákkal, kezünkben a nagy bőröndökkel elkecmeregtünk Ann hostelébe, hogy megszabaduljunk a nagy tehertől. Miután szobánkban berendezkedtünk, mindenki ment a maga dolgára. Társam még a…..
A puszáni kiruccanást két igen mozgalmas hét követte.  Az utolsó angol órákon a harmadikosoknak free talk, vagyis kötetlen beszélgetős órát tartottunk, az elsősök pedig búcsúlevelet írtak nekünk. Voltak köztük nagyon meghatóak és azt is megtudtuk, hogy egyes diákok habár…..
Két hete kulturális csereprogramban lehetett részünk. Francia társam még mielőtt elhagynánk az iskola falait feltétlen fel szerette volna próbálni a diákok által közkedvelt állatjelmezek egyikét.  Az egyik potenciális ruhatulajdonossal megállapodtunk, hogy amennyiben…..
Az alternatív iskola gondolata jól hangzik, főleg egy siker-orientált társadalomban, ahol az ember majdhogynem születésétől fogva ahhoz van szokva, hogy a gépezet egy láncszeme legyen és addig hajtsa magát, amíg szusz van benne. Éppen ezért teljesen mindennaposnak számít, ha valaki…..
Előző héten a diákok java elutazott, hogy valamiféle kiképzésen vegyen részt. Három napig hegyet másztak és hagyományőrző koreai énekeket tanultak. Így az órák nagy része diák hiányában elmaradt. Ennek köszönhetően szabadidőnkben ellátogattunk az angol  tanárral a…..
Ez az iskola igencsak csupa meglepetés. És a meglepetések általában mindig akkor kezdődnek, amikor kilépsz a zuhany alól s átvedlesz pizsamába. Ez éppen az az alkalom, amikor kifejezetten örülsz annak, ha valaki megjelenik s arra kér, csatlakozz emilyen s amolyan összejövetelhez,…..
Alig hogy visszatértünk négy napos kirándulásunkról ismét utazni kellett. Önkéntes szervezetünk a Hyundai-val egyetemben egy önkéntes tábort szervezett családok számára. Ennek keretében lehetőség nyílt ismét találkozni az ország különböző pontjain tevékenykedő, már a…..
A kiruccanás utolsó napján kemény padlón ébredtem ötvenedmagammal egy szobában. Reggel már csak sejtésem volt arról,hogy melyik ajtó vezet vissza a női részlegre. Miközben a padlón heverésztem és azon tanakodtam, vajon merre is induljak el, hogy aztán ne a férfi részlegen…..
Szombaton 8 körül felkerekedtünk, hogy útnak induljunk a zöld teaültetvényre, de az ajtón kilépve a fürdő tulaja megállított minket. Mondta, hogy az ültetvény igen messze van, így pillanatokon belül a kis furgonjában találtuk magunkat és már vitt is minket a város…..
Pénteken kora reggel 5 körül ébredtünk, hogy még legyen időnk kicsit feltérképezni a dzsimdzsilbángot. Habár a fürdőben nem is voltak sokan (akik voltak, azok is leginkább az idősebb generáció képviselői) azért sosem volt üres. Az első közfürdőben az ülős…..
Előző hét csütörtök-pénteken az iskolában félévzáró vizsgák voltak, majd családi hétvége. Ez azt jelenti, hogy havonta kétszer mindenki hazamegy hétvégére, és az iskola kapuit arra  az időre bezárják. Mivel ezt nekünk anyagiakban kompenzálják, így nem jelent…..
Az előző szerda délelőtt a megszokott módon indult. Ismét órát tartottunk a diákoknak. Feladatuk az volt, hogy mutassák be egymást az osztálynak bizonyos szempontok alapján (honnan jöttek, van-e testvérük, háziállatuk, mit szeretnek, mit nem szeretnek, mi a kedvenc szabadidős…..
  Végre készítettem néhány fotót a menzáról is.  Pénteken kipróbálhattuk az agyagozást is. Számomra jóval egyszerűbbnek tűnt, mint az ecsetkezelés koreai tradicionális festészet órán. A tanár kicsit megilletődött, mikor megjelentünk, ugyanis egyáltalán nem beszél…..
Szerdán megtartottuk az első olyan angol órát, amibe az osztályt is aktívan bevonhattuk. Mivel még nem teljesen körvonalazódott, milyen szinten is van az angol nyelvtudásuk, ezért elég rizikós volt a feladatválasztás. De végül, szerintem elég jól sikerült, és jelentem, senki sem…..
Vasárnap este a tanáriból visszatérve a kollégiumba egyszer csak kopogást hallottunk a szoba ajtaján. Kinyílt az ajtó és az egyik diák kíváncsi tekintete nézett vissza ránk. Elmondta, hogy a hétvégét otthon töltötte, most ért vissza, s első dolga az, hogy meginterjúvoljon…..