Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kiemc (törölt)

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez a poszt a vizsgázókat segíti. A vizsga lehet írásbeli vagy szóbeli, a hallgató szabad választása szerint. Bármely vizsgán használható bármi (kivéve a másokkal való direkt kommunikáció pl. chat, facebook, email stb. A vizsgát videóra rögzítjük, akár az utólagos elemzés…..
A laborhoz ajánlott muzsika: http://youtu.be/mNHPv2GJyh8 A 8. labor témája Az alternatív tabella C++ változatának megírása. 5-8 pontért a laboron celebráld a védett LZW binfás programod és a következő "általános" binfa összehasonlítását:…..
Kiemc (törölt) 2013.05.19 14:58:26
@OroszL: Nem énrám gondolt Tanár úr, de én (is) megtaláltam a módját, hogy ne kelljen új linuxot feltelepíteni. Pusztán át kell állítani a rendszer nyelvét, egyszerűen az alábbiak szerint.

Terminálba:

sudo gedit /etc/default/locale

(Ha nincs fenn a gedit, más egyenértékű szövegszerkesztő (pl. leafpad) is megfelel.)

A fájl magyar rendszer esetén valószínűleg ezt tartalmazza:

LANG="hu_HU.UTF-8"

Ezt kell átírni erre:

LANG="en_US.UTF-8"

Újraindítás után a rendszer angol nyelvű lesz, és az ominózus probléma az rcss szoftverrel már nem jelentkezik.

Visszaállítani a magyar nyelvet értelemszerűen fordítva kell.
Kiemc (törölt) 2013.05.19 23:25:53
@nb: Szükségtelen.
A laborhoz ajánlott muzsika a Fort Minor - Remember The Name: http://youtu.be/VDvr08sCPOc A negyedik laborig a kötelező (márc. 11-i) A KÖNYVből olvassuk el a a 190-218 oldalt a 295-301 oldalt ahonnan 3 olyan dolgot kérdezz meg a binomodtól, amelyet nem, vagy nehezebben értesz, a…..
Kedves Hallgatók, Laborvezetők! Megszületett a várva-várt "interkurzus" megállapodás, bár a sillabuszt még nem tudtam frissíteni, de íme a lényeg a közös számonkérés kapcsán: mindhárom kurzus bead 16 feladatot március 15-ig a közösbe a közös feladatokból történő…..
A szó szerint vett témakörben ez lesz az utolsó ilyen bejegyzés, a továbbiakban új gondolatmenetet kezdünk. Az első részben olvashattál a tantárgyak, mint ismeretanyagok szükségességéről. Megkülönböztethetünk tanulmányilag szükséges, szakmailag alapvetően szükséges,…..