Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lakatos Ásztonmártin

0 bejegyzést írt és 42 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Történelem és evolúció Hatástalan gyógymódok mindig is voltak, most is vannak és a jövőben is lesznek. Ezek lehetnek olyanok, amelyek hatékonyságát semmilyen megbízható bizonyíték nem támasztja alá, emiatt nincs okunk feltételezni, hogy működnének; vagy lehetnek olyanok, melyekről tudjuk,…..
Lakatos Ásztonmártin 2012.02.13 16:43:09
@Chaoyang:

Fekete Afrikában pedig MINDENKI tudja, hogy potenciazavarok kezelésére legalkalmasabbak a lemészárolt albínó gyerekek szerveiből készített szerek.
Továbbá sok hyelen azzal is tisztában vannak, hogy a nemi betegségekből meg lehet gyógyulni egy szűz nő megerőszakolásával.

Miért hiszik olyan sokan, hogy a természetes testünket, természetellenes kemikáliákkal lehet csak gyógyítani??
Újradizájnolt törökkori pincerendszer eladó Pécsett (im)Budapesti luxusvilla potom 2,25 milliárdért (tipp: Zoltán)Üvegpadlójú nappali, ahonnan lelátni az alagsori medencéreTV a teraszon is?Vajon milyen állat van a falra festve?Fülesköcsög-kemenceFelesleges kommenteket…..
Lakatos Ásztonmártin 2011.11.23 16:00:51
@Tapogatott Kukorica:

Svábhegyen egy 5200 négyzetméteres zseniális telek egyben, egy láthatóan igen magas műszaki színvonalon megvalósított hatalmas villával és egy + egy 250nm-es pecóval azért nem mindennapi dolog.

De tény, hogy nehéz bármit is mondai az árára, mivel nem is tudod összehasonlítani semmi mással.
Lehet, hogy aztán végül csak a feléért adják el, csak jól mutat a magas irányár, meg aztán lehessen sokat alkudni...

Ahhoz képest, hogy a buta autónepper a cigánybarokk putriját (extraként jogerős jogerős bontási határozattal) egy yardért hirdette meg első nekifutásra, kifejezetten jutányos az irányár egy sokkal sokkal jobb helyen lévő, valóban igényes (tehát nem a megszokott, cigány értelemben vett igényes) pecóért, nem?
Bár keringtek látványtervforgácsok a neten, most itt vannak élvezhető felbontásban is a fenti galériára kattintva: ilyen lesz a Szél Kálmán tér (vagy ahogy egy kedves ismerősöm hívja következetesen az átmenet jegyében, a Moszkva Kálmán tér). Az építészfórumon ugyanis…..
Lakatos Ásztonmártin 2011.10.19 10:38:46
@Snappy Ogre:

az időtállóságot valóban nehéz megmondani, de egy biztos: nem friss.
Tizenöt évvel ezelőtt elment volna.
Szerintem kifejezetten gagyi, és még ha esetleg vannak is benne ötletek, akkor is mindenképpen gagyinak és pitiánernek kell tekinteni, mert verseny nélkül született. Ilyen agymenést bármilyen friss építészoroda könnyen kipattint, ehhez nem kell zárt meghívásos pályázat. Undorító.

Ami pedig a kökit illeti, az igenis egy fasza, teljesen korszerű és modern ház volt amior épült, és tulajdonképpen ma is annak lenne mondható, ha még állna.
Arról nem tehet az épület, hogy ennek a cigány ország cigány fiai és vezetői hagyták így elrohadni, lepusztulni. Próbáld elképzelni egy gondozott környezetben, ragyogó, karbantartott narancs műanyagpanelekkel, odatákolt bódék, pitiáner kis átépítések nélkül. Ma is egy ugyanolyan hipermodern űrállomás lenne, mint anno.

nnna, és akkor miért gondolja bárki is, hogy nem ez a sors vár egy ilyen moszkva éri űrsajtra? Az első pár évben még menő lesz, aztán a kerület rájön, hogy sok pénzt lehet fogni a tmk-k elodázásaval, takarítás teljes mellőzésével. Sőt, bevétel is van abból, ha reklámtáblákat szögelnek fel rá. Még költésghatékonyabb, ha engedélyezik a giroszosoknak, kétes italkiméréseknek, hogy hullámbádog viskókat tákoljanak ötletszerűen ide oda amoda, hozzátódjanak ezt azt a menő űrsajthoz, mert a bérleti díjból is jön be havi pár százezer bevétel...
Lakatos Ásztonmártin 2011.10.19 13:12:26
@Veretes tevenyereg:

véletlenül tudom, hogy a bizonyos nagy tervezőiroda műtárgytervezői anno azt a gyaloghidat nem ilyen burkolt csőszerű fosnak tervezték, hanem rendesen, nyitottnak, ahogy egy ilyen hidat kell.

Hogy hol ment félre a sztori nem tudom, ha jól emlékszem megrendelkői vagy hatósági oldalról valami utolsó táni pillanatban kértek egy ilyen módosítást, ami agyonbaszta az egészet.

Le lehetne lassan szokni arról, hogy mindig a tervező mérnök a hülye. Az esetek 90%-ában amikor látsz egy fos építményt, akkor az úgy keletkezett, hogy a tervezőmérnök megterveztő korrektül, jól, és az utolsó utáni pillanatban, amikor már nem lehet teljesen áttewrvezni, valami okoskodó fasz belegányolt valami pitiánerséget. Vagy amikor már félig készen van, akkor kitalálja a megbízó, hogy mégis inkább mást akar. Na ilyenkor születnek ezek a torz szarok.
Az Érdekes Újság 1957. október 5-i számának közepén találta ezt a fényképes összefoglalót Laci. a Vörösmarty téri irodaház terveiről. Pompás összeállítás, tele olyan nyalánkságokkal, mint a 25 ezer forintos fődíj, a tetőterasz vagy a kupola. A Vigadó alá  bevitt…..
Lakatos Ásztonmártin 2011.10.12 18:01:15
@felucca:

hát igen.
Ahogy az elizélt palota is egy elég pitiáner koncepció mentén épült oda, ugyanúgy az üvegpláza is egy pitiáner, már eredendően elavult divat mentén született.
Az az üvegpikelyes pláza pontosan olyan a mai építészetben, mint az újgazdag majmok historizáló gagyizáló villái a hegyen. Láttak valamit, csak épp nem értik.
Valahogy úgy képzelem, hogy valami ficsúr látott valami menő landmarkot valami menő nyugati városban, és egy oylan plázát akart, ami hasonlít azokra: végülis a swiss rea uborkáján is milyen jól mutat az norvégminta, há' de nem? Há' akkó megmondjuk a építésznek, hogy csinájja eztet is ilyen rombuszmintásra, üvegessre, há dik oldja meg valahogy...
Nagyon cigány...
Egészen friss fejlemény: a biztosítóm felhívott, hogy minden vissza: az eredeti szerződésemet helyezik vissza, az újra befizetett, illetve fedezetlenségi díjként megfizetett összegeket pedig átvezetik a régi biztosításra.  Már csak arra lennék kíváncsi, ezt miért nem…..
Lakatos Ásztonmártin 2011.09.06 01:37:10
@streetsta:

a tanulság világos, csak az ilyen parasztoknak, mint én, mégiscsak a biztosító suttyósága kurja fel a zagyát.
Már egy ideje kezdem úgy érezni, hogy haladunk alamerre, egyre kevesebbszer találkozom pitiánerséggel, és akkor tessék, egy biztosító jön ezzel a csiribiri suttyósággal.

Egyébként nemrég az én fostalicskám elejébe végébe bele valami tizenhét éves kiskamasz, jól el is törte a lámpám. Tök meg vót szeppenve, mondtam neki, hogy az a módi, hogy kitöltsök a kárbejelntőt, hogy mégiscsak le legyen dokumentálva a dolog, de amúgy meg hozzon nekem egy lámpát akárhonnan, berakom, oszt jó lesz. Pár ezer forintból megoldhatónak tűnt a malőr.
A szerencsétlen kiskölök azért hazatelefonált, hogy lejelentse otthon az eseményt, mire negyed órán belül ott teremtek a szülők, és elkezdtek hepciáskodni. Teljesen érthetelen volt szitu, mert a gyerek olyan normális formának tűnt, a szülei meg retardáltak voltka egészen. Nekiláttak hepciáskodni, úgyhogy csak muszáj lett rendőrt hívni.
Természetesen az történt, aminek törénnie kellett, megállapítattott, hogy a kissrác volt a hibás. Szervizbe vive az autót a lámpacsere is szerntem vagy leglább kétsezr annyiba lett, mintha csak hoztak volna nekem egyet a bontóból.
Még tán fekete pontot is kaphatott a sárc, bár nem néztem most így tna, hogy egy sima beletolatásért jár-e bármi...
Szóval a szellemi fogyatékos emberek kibulázták maguknak, hogy amit kábé tizenezerből meg lehetett volna oldani kis melóval, az sok szopásal dupla annyibe fájjon nekik...

Végülis hepi end, mert a hülyék elnyerték méltó jutalmukat, csak hát igazából mégiscsak szomorú dolog látni nyomorult lelkületű embereket. Nem is értem amúgy, aki ennyire alkalmatlan az élete, annak honnan van pénze autóra? Én azt gondolnám, hogy akinek ennyi esze van csak, az annyira sem viszi az életben, hogy egy csattogoós lepkét vagyen magának, nem hogy autót...

Mert hogy a posztban szereplő csokker nekiáll cigánykodni, és a három kilót érő kocsira bemondja a kilós kárigényit, de akár már persze inkább legyen kettőfél... még valahol érthető is. Piti csicska, de végülis harmincezerrel beljebb lett, meg is dolgozott érte.

De ezek, akik magkat szopátják meg ilyennek....?
Lakatos Ásztonmártin 2011.09.06 11:39:58
@streetsta:

Akkor teljesen egyet értünk az avultatást illetően. Nekem is jó volt a bonott lámap óccsóbért, meg amúgy még idiótán is nézne ki hogy egyik oldalt a kissé matt régi van, a másik lámpa megy egy csillogó új.

Avultatással ott kezdődnek a bajok, amikor a biztosító kezd el cigánykodni, és olyan dolgokat avultatni, amik igazából nem igazán avulnak.
A másik galádságuk, amikor hiába régi a cucc, csak újra lehet kicserélni, ha összetört, mert nincsen belőle bontott. És nem arról van szó, hogy a káreseményből akarná az ember felújítani az autót, mint esetünkben a szuzukus csajszi buta kanja, egyszeráen csak szeretném, ha tudnám használni...
Aki nem rajong  a Fűrész sorozatért, csak óvatosan nézze meg ezt a reklámot, amit az ausztrál kormány megbízásából készített egy helyi ügynökség. Az ártalmatlannak tűnő képsorokkal kezdődő film ugyanis egy elég bestiális jelenetbe fut ki, amit az ember önkéntelenül…..
Lakatos Ásztonmártin 2011.09.01 11:14:24
@Teddy Beer:

el kell keserítselek, de a mai személyvonatok, amik általában motorvonatok, bőven ezer lóerő alatti teljesítményűek.
Egy dízel tolatómozdony is jellemzően ezer lóerő alatt van, vagy akörüli.
Egy rendes dízelmozdony kétezer lóerő körüli, a régebbi villamos mozdonyok 3-5 ezer lóerőek, az új univerzális villanygépek pedig mondjuk 5-10.

(((Egyébként senkit ne tévesszenek meg az alacsonynak tűnő számok. Egy tolatómozdony a 600 lóerőt már olyan fordulatszám mellett tudja kényelmesen, egyenletesen, ahol egy autó motorjánál még alapjárat sincs.)))
Lakatos Ásztonmártin 2011.09.01 23:14:04
@Teddy Beer:

ja, nyilván németországban a motorvonatok (Flirt, Desiro) sokkal erősebbek, mint itthon. Meg ott nyilván az optimálisnál háromszor erősebbre csinálják a vonatot,csak ide káeurópába adják el a gazdaságosan üzemeltető verzió. Hogy meglegyen az ezer ló, érted, mer az úgy kerek, geci, halod?.

Na menjél vissza a szakadt GSi matricás egynégyes asztráddal a diszkó elé a havejaidnak rajoskidni, hogy mekkorát gyorsulsz, te taknyos kis lóerőhuszár...
Appleblog Lemondott Steve Jobs 2011.08.25 06:21:00
"Eljött a nap" - írta 35 év után a vezér, majd lemondott az Apple vezetői pozíciójáról és átadta azt Tim Cooknak. Információk szerint Jobs utolsó CEO-ként töltött napját a vállalat központjában töltötte, és bár gyengének tűnt, aktívan végezte feladatait, mint…..
Lakatos Ásztonmártin 2011.08.25 10:46:31
@smartdrive:

szerintem meg óvatosan huncutkodjál, de leginkább kussoljál, különben ki leszel baszva.
Modorosblog A partvonalon túlról 2011.08.16 08:48:00
Ellehetetlenítették, nem hagyták kibontatkozni, fúrták-faragták. Elég volt. Fenyegetőzött, zsarolta a munkaadóját, de nem történt semmi. Egyszer egy szép napon itthagyta a várost, ahol élt - most már hiába hívják vissza. Nem jönne ő már semmi pénzért vissza ebbe az…..
HamPLÓ A Kék Tégla 2011.08.08 18:50:00
A V43-asok valószínűleg a valaha volt legtéglaszerűbb mozdonyok közé tartoznak, és úgy néz ki, túl messzire a lecserélésük után se akarnak menni ettől a formavilágtól, leszámítva némi lecsapott-lekerekített áramvonalasságot elől-hátul. A MÁV 480-as sorozatú mozdonyairól van szó, melyekből…..
Lakatos Ásztonmártin 2011.08.10 01:16:09
@Hamster:

hát ez nem ennyire egyszerű kérdés.
Egy mozdonynál inkább "poolitikai" döntés kérdése, hogy mikor is avult el, és hogy mit tekintesz tevrezett élettartamnak.
Márcsak azért is, mert egy mozdony élettartama a tapasztalatok szerint 40-50 évnél is több lehet, és annyira meg senki nem lát előre.

Az, hogy nagy sebességnél táncol a szili, tudtommal nem jelentett sohasem különsebben komoly gondot, egy vezetőállás kényelmi felszereléseinek modernizálása pedig egy két milió forinots pénz, ami piti összeg egy új mozdony miliárdos bekerülési költségéhez mérve.
Nyilván egy modernebb mozdonynak a mai kornak jobban megfelelő a karbantarthatósága is, de nem tudja senki pontosan megmondani, hogy mi a gazdaságosabb, ha most kidobod a régit és újat veszel, vagy ha a régit használod még újabb tíz évig.
Csak érdekességképpen, vess egy pillantást a világ egyik, legfejlettebb vasútjával rendelkező országra, Svájcra, és hogy mégis mennyi sok, a szilinél idősebb mozdony üzemel arrafelé.
Lakatos Ásztonmártin 2011.08.14 02:41:07
@Rocko-:

pedig abszolút követi a manapság európában trendi mozdonydivatot :)

ma már nem kell minden kis szarnak likat szellőablakot vágni, szvóal szokásos teli oldaldalfal, hosszanti élek végig lecsapva, a legújabb módinak megflelően "szögletes" ívek.

Egy fokkal talán stílusosabb lett volna teljesen hagyományos festési sémát használni, és a bénácska trakciós logót/szöveget és csíkot elhagyni. A homlokfalon a fekete részben sem vagyok biztos, ami a szélvédőnek hivatott optikailag más arányokat kölcsönözni.
Kigondoltam A szigetlakók 2011.08.12 06:30:00
 Ezekben a napokban a főváros megszokott, békés életét fenekestül forgatják fel a világ minden tájáról érkezett gyülevész népek.  Ez a jöttment csőcselék túlnyomórészt kábítószeres huligánokból, bűnözői életmódot folytató színesbőrüekből és…..
Lakatos Ásztonmártin 2011.08.12 22:30:14
Az ezotériában és az alternatív gyógyítók körében népszerű koncepció az aura. Ez valamiféle finom, több rétegből álló energiamező, amely körülveszi az embert, és színéből, alakjából, kiterjedéséből következtetni lehet az illető személy egészségi és lelkiállapotára. Állítólag meg lehet tanulni az…..
Lakatos Ásztonmártin 2011.08.12 16:36:14
@Da Moon Iz Black (Saigo O Wasamono):

Ez nem baj, jó. Így sokkal könnyebben ki lehet szűrni, hogy melyik az, amelyik hülyeségekben hisz az, meg hosszútávra úgyis alkalmatlan, kár rá időt és pénzt pazarolni.

Ha meg csak kurni köll, akkor meg valszeg ugyanannyi fog csillagjegy alapján elutasítani, mint lájkolni.
Sőt itt még lehet taktikázni is, mert utána lehet járni, hogy akkortájt épp melyik csillagjegyről mit ír az ezóújság, és bekamuzni a jó választ.
Lakatos Ásztonmártin 2011.08.12 17:22:14
@Teszt.Elek:

Baszki, te már a sokadik komemntedben mosol össze valamit:
Nem azt nem fogadják el a szkeptikusok, amire nincs magyarázat, hanem azt, amit nem lehet érzékelni, kimutatni, mérni. Aprónak tűnő, de lényegi különbség.
Péda:
Mostanában divatos mindenféle sötét anygaról meg sötét energiáról beszélni, hogy ilyenek vannak az űrben.
A sötét anyagról nagyjából csak sejtséek vannak, hogy mégis mi fán terem, de mérhető: nevezetesen hogy van tömege, van gravitációja. Mivel van hatása, ezért széles körben elfogadott, hogy van ottan valami ismeretlen dolog, és elnevezték jobb híján sötét anyagnak, és kutatgatják szorgalmasan.

Ezzel szemben van az aura, aminek nincs színe, nincs gravtációja, nincs szaga, nincs íze, nincs mérhető sugárzása, egyáltalán semmilyen nincs, amit mérni, fogni lehetne.
Ahogy ez a kísérlet is megállapította, hogy az auralátó úriember nem találja el nagyobb valószínűséggel, hogy most ott- van-e vagy nincs, mintha tipplne, vagyis nem siekrül kimuatani a létét ottan semminek, nevezzük bárhogy is, és légyen az bármi is.

Ennyi erővel pont ugyanannyira létezhet ez az aura, mint egy láthatatlan spaggetitésztából lévő láthatatlan unikornis aminek a szarva körül láthatatlan teáscsészék keringenek, épp itt most a szobám közepén.
  Augusztus 20-án debütál az Országház új díszkivilágítása, ami olyan lesz, mint a fenti képen látható. Emlékeztetőül: korábban csak a kupolát, valamint a fontosabb oszlopsorokat emelték ki fémhalogén-lámpás fehér fénnyel. így nézett ki:     "Minden homlokzat…..
Lakatos Ásztonmártin 2011.08.11 14:56:27
@hungarisztan:

Ezt, hogy a nátriumlámpa nem korszerű, honna szopkodtad ki?
Attól még, hogy nagyon régen kitalálták, még mindig ez a leggazdaságosabb fényforrás.

Azért, mert mostanában az a menő, hogy az utolsó cigánygyerek is hideg színű halogénlámpát reszel bele a húszéves lyukas padlólemezű cigánybéemvéjébe,

Attól, hogy nem tegnap találták ki, ez még egy korszerű világítás.
És egy épület díszkivilágításának meg így kell kinézni, mint ahogy a Európában mindenhol máshol is ilyen.
Blogunkban már több alkalommal foglalkoztunk Dr. Dávid Tamás bécsi állatorvos termékével, a CoD teával. Előbb Vágó István fogalmazta meg kétségeit a tea állítólagos rákgyógyító hatásával kapcsolatban (A rákot gyógyító tea, avagy hogyan olvassunk termékismertetőt), majd a Gyógyszerészet c. lapból…..
Lakatos Ásztonmártin 2011.08.09 18:14:59
@WhoTheHell:

1. hát errefelé valóban nehéz embereket meggyőzni, kiváltképp, ha olyan dolgoról vanszó, amit valahol hallottál egyszer, láttál a tévében, egy ismerősöd ismerőse mesélt róla, stb.

"Csak azt akartam mondani, hogy az, hogy valamiről nem bizonyított jelenleg, hogy jó valamire nem jelenti feltétlenül, hogy nem az. És esetleg pont az idő és a felgyülemlő tapasztalat és pénz teszi majd lehetővé azt, hogy bebizonyítsák róla, hogy jó. "

Te ezt te sem gondolhatod komolyan. Konkrétan a tea forgalmazója semmit nem nett annak érdekében, hogy a cucc hatásossága kiderüljön, csak árusítja azt, jó drágán.

Komoly helyeken a dolog úgy megy, hogy valamiről gyanítjuk, hogy hasznos lehet, és azt addig teszteljük, nyúzzuk, amíg ki nem derül róla, hogy mennyire használ, és mennyire árt, mik a hatásai és mellékhatásai.

Ezzel szemben te azt mondod, hogy elég, ha csak jópénzért áruljuk, és ha valaha kiderül, hogy hatásos, akkor örülünk, ha meg az derül ki, hogy szart sem ér, akkor majd egy vállrándítással elintézzük a dolgokat, akik pedig eladták a kocsit és a lakást, hogy a mamának megvehessék ezt a csodaszert, nos, azoktól bocsika.

A lapos földes példa amúgy remekül indul, csak valami egészen fura logikai bukfenccel valami hülye következtetést próbálsz meg levonni.
Hogy valaha laposnak gondoltáka földet, az pont azért volt, mert egyszerűen csak elég volt elhinni, hogy így van.
Eleve a szóhasználat is rossz, mert amire bizonyítékot szerzel, arról tudomást szerzel. nem hitet.
Pont azért _tudjuk_ ma, hogy a Föld gömbölyű, mert valaki nem elégedett meg annyival, hogy elhitte, amit hallott, hanem utánajárt.

Amúgy téged nem zavar, hogy ennek a teának a forgalmazója nem is próbálta meg megvizsgálni, esetleg gyógyszerként engedélyeztetni a szerét?
Pedig töb száz milliós árbevétele van a cuccból. Nem motoszkál benned ott, hogy esetleg attól fél, hogy ha egyértelműn kiderül, hogy szart sem ér, akkor annak komoly következményei lesznek?
Lakatos Ásztonmártin 2011.08.09 23:56:43
@WhoTheHell:

ejj, látod, pedig épp te forgatsz itt ki szavakat.
Nem látom, hogy bárki olyat írt volna, hogy ami nincs bizonyítva az nem létezik".

És nem tudom, miért feltétlezed, hogy amikor gondolkodásra kértél embereket, akkor ők nem gondolkodtak el egy kiscit sem, és gondolkodás nélkül elutasítottak bármiben.

Valóban leszögezted, hogy nem hiszel abban, hogy a tea gyógyíthatja a rákot.
És azután nem sokkal arról írtál, hogy ennek ellenére érdemes lehet megvenni, mert lehet, hogy később kiderül, hogy mégiscsak jó.
Nekem úgy tűnt, hogy senki nem vádolt azzal, hogy csodatea gyógyerejét akaord bizonygatni, viszont többen kifejtették azon álláspontjukat, hogy nem értenek veked abban, hogy érdemes pénzt költeni olyan dolgokra, amikről nem sikerült kimutatni, hogy hatásosak.

De ahogy újra és újra elolvaslak, úgy érzem a végére már te sem tudod pontosan, hogy mit is szeretnél, hát azt írod, gondolkozzunk, meg fontoljuk meg...
Amikor először mutatták meg, mit tud a Parrot AR.Drone, azt mondtam, ez a világ legjobb iPhone-os játéka. 300 dollárért egy kvadrikoptert irányíthatunk wifin keresztül, iOS-kijelzőn, amin a rá épített kamera képe is megjelenik.Itthon 87 ezer forintba kerül ez a játék, vagyis nem…..
Lakatos Ásztonmártin 2011.08.08 01:45:56
@Addict:

egyszerű a válasz, mert esetleg sona úgy érzik, hogy valami lehúzásfélét reklámoznak itten, oszt ez bántja kicsi igazságérzetüket, és ennek iyekeznek hangot adni. Így ha valaki idetéved, akkor nem csak anyit lát, hogy egy nyolcvanezres profi cucc árának harmadárt is megkapja a fost.
Hát ha sok nem is, de ennyi haszna van ezeknek a mennyiségi kommenteknek.
Nem úgy, mint a te troll hozzászólásodnak, amivel csak komfliktust keresel másokkal, és ezért kifjezetten káros.
Lakatos Ásztonmártin 2011.08.08 01:53:49
@TrueY:
Van azonos tengelyen kettő a tetején ami ellentétesen forog egymással, ezzel termeli a felhajtóerőt, továbbá a kettő fordulatszámának változatásával tud fordulni a tengelye körül. És van egy kicsi rotor a seggében, ami lenyomja vagy felhúzza a gép farkát igény szerint, vagyis előre vagy hátra billenti a gépet, aminek hatására a fő rotorok felhajtóerejének irány is szöget fog bezárni a függőlegessel, és a gép szépen elindul előre, vagy háta. Hát ezért van három.
A Kettős mérce egy ellenzéki blog, de nem azért jött létre, hogy minden szart rádobáljon a kormányra. Mi hiszünk abban, hogy a politika nem arról szól, hogy belerúgjunk egyet a másikba. Azzal is tisztában vagyunk, hogy a kormányzás pénzbe kerül, ugyanúgy ahogy az államigazgatás…..
Kigondoltam A terraristák 2011.08.04 08:00:00
 Mindenképp, még az első bekezdésben le kell szögeznünk, hogy aki hüllőket tart, amik mindenféle gusztustalan bogarakat és kisemlősöket falnak fel, nem lehet más, csakis debil. Az igazi férfi, mint azt már többször leszögeztük, vagy kutyát tart, vagy attól nagyobb…..
A tegnapi posztunk folytatása. Rex Weyler, a Greenpeace egyik alapítója szedte össze, milyen téveszmék tartják életben az atomenergiába vetett (maradék) bizalmat. Az első rész - köszönhetően az index-címlapnak- igen nagy olvasottságot ért el, aki nem akarja végigolvasni…..
Lakatos Ásztonmártin 2011.08.05 21:34:21
@pandava:

na, akkor elmagyarázom neked.

A GP az tulajdonképpen egy egyház, ami a sötétzöld vallást terjeszti.
Célja önmaga igazolása, a léte megőrzése.
Pontosan úgy működnek mint bármelyik szekta vagy egyház, kitalálnak egy mesét, megünnepelnek minden olyan apró jelenséget, ami beleillilk a világképükbe, az ellentmondó tényekről pedig megpróbálnak nem tudomást venni, lehazugozni, elhallgattatni.
Módszereik a hamis ellenségkép keresés, szalmabáb csépelés. Érvelési technikájuk akár egy populista politikusé, argumentum ad nauseam, ad hominem, ad populum, post hoc ergo propter hoc stb.
Lakatos Ásztonmártin 2011.08.05 23:47:00
@porthosz:

atombombával?
Hosszú ideig vártak a devizahitelesek a kormány mentőcsomagjára, melyet végül az Országgyűlés 2011. június 20-án fogadott el. A 7 pontból álló csomag része a devizakölcsönök törlesztési árfolyamának rögzítéséről szóló jogszabály, melynek értelmében a svájci frank…..