Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bibó István

6 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
103 éve született Bibó István. Egyre fontosabb szövegével, a szabadságszerető ember politikai tízparancsolatával és egy kortárs verses parafrázissal emlékezünk. A szabadságszerető ember megköveteli magának és megadja másnak a minden embernek kijáró tiszteletet, de…..
Őszintén remélem, hogy a Milla október 23-i tüntetése egy hatalmas siker lesz, és tényleg megkezdődik az Orbán-rezsim lebontása. Az előjelek azonban – finoman szólva – lehetnének jobbak. Látszik ugyanis, hogy mindenki súlyosan elidőzítette magát. A Milla és a Szolidaritás…..
Az alábbi videóra a szélsőjobboldali mozgalmakat figyelő Athena Intézet honlapján keresztül egy hungarista újság oldalán találtunk. Azon az újságén, amely annak idején elsőként adott hírt Szegedi Csanád zsidó felmenőiről. Most ez az újság egy újabb hangfelvételt közölt -…..
Ma 100 éve született Bibó István, életművének talán legemlékezetesebb írása az alábbi kiáltvány, 1956. november 4.-én született a Parlamentben, miután a szovjet csapatok bevonultak és a kormány tagjai elhagyták az épületet, kivéve egy embert. Az épületben a legitim magyar…..
 Ma 100 éve született Bibó István, ezért a mester esszéivel emlékezünk születésnapjára az alábbi részlet a A kelet európai kisállamok nyomorúsága, Közép- és Kelet-Európa politikai kultúrájának deformálódása című fejezetéből származik, az egész elolvasható…..
100 éve született Bibó István és ebből az alkalomból a Kettős mérce blog, 3 Bibó szöveget vesz a mai napon elő, ami egyrészt talán kedvcsinálót add ahhoz, hogy mindenki offline vagy online elővegye Bibó műveit, másrészt pedig mindhárom mű sokat tesz hozzá ahhoz, hogy…..