Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Eino81

18 bejegyzést írt és 259 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
‘Micsoda nő ez a férfi’ -  énekli Oroszlán Szonja az Egy szoknya, egy nadrág című film betétdalában, persze már csak egy modern feldolgozásban, hiszen 1943-ban Latabár Kálmánnal a főszerepben egyszer már kasszasikert aratott a férfi női ruhában karakter.  Mark Bryan lehetne napjaink Sóvári Pétere -…..
Eino81 2021.10.06 13:00:42
@Naegleria Fowleri Jr.: Kell a fenének önigazolás, csak elmondtam pár példát. Amúgy a fene akarna visszaköltözni Magyarországra. Ha egyszer az ember megtapasztalja az igazi szabadságot, bármi is az, nem csak az pl. hogy mit viselhet, nem vágyik vissza a régibe. Inkább élek így, hogy nem nyomok el magamban semmit, mint megkeseredetten végigélni egy életet. Nem volt könnyű előjönni ezzel, hidd el. Mennyi ember lehet odahaza is, akik rejtegetnek magukban valamit (nem pont ezt)? Sokkal jobb, ha az ember úgy él, hogy hagyják élni. Munkában is hagynak dolgozni, stb. Itt mindenkinek megvan a saját maga baja, ezért nem nézik, a másik milyen. Odahaza meg mi megy? Áskálódás, pletyka, feljelentgetések, stb.
Eino81 2021.10.06 16:51:03
@Androsz: Nem értem, milyen lázadó dühről vagy gyilkos indulatról beszélsz. Nem hívok rendőrt olyanra, aki leül mellém. Ez hülye példa. Nem tudom, a fenti szövegemet milyen hanggal olvastad, tudom, egy leírt szöveget sokféleképpen lehet olvasni, és a végén kiderül, aki írta, teljesen semleges, normális hangnemben gépelte. Mint én is.

Nem ismersz. Nem azt mondom, hogy hordjon minden férfi női holmit. Csak azt, hogy igenis vannak férfiak, akik a nőket szeretik, de közben meg a női holmikat is. Lehet, hogy te nem látod, de elég sok ilyen férfi van. Csak sokan nem merik nyíltan felvállalni, saját névvel, arccal. 100 éve a nőket is megvetették, mert nadrágot kezdtek hordani. Nekem is van olyan nőismerősöm, aki simán férfi lehetne, mert rövid a haja és úgy öltözködik. Régóta volt bennem a vágy, hogy ezt-azt felvegyek, és ha egy nőnek szabad, nekem miért nem? Hát bevállaltam. És jobban érzem magam. Kész. Persze, nevetségesnek számítok olyan helyen, mint Magyarország, mert a magyar nép nagy része nem kész erre. De mivel, gondolom, te konzervatív vagy, számodra kicsit külföldön élni, ahol más a légkör, nem lenne olyan, mint nekem. Nekem kolléganőim mondták, hogy ez az igazi bátorság. De mivel neked én egy szokatlan látvány lennék, meg eleve undorodsz ettől, gondolom, neked sosem lennék elfogadható látvány. A kollégáim megszokták már. És nem néznek hülyének, degeneráltnak, vagy bármiféle rossznak. Ez az, ami odahaza nincs meg. Az, hogy elfogadod a másikat úgy, ahogy van.

Nem a normát akarom megtörni. Nem én akarom megmondani másoknak, hogy mit viseljenek. Én csak a példát hozom, hogy van ilyen. De írhatok ezernyi sort is, akkor sem fogod megérteni, mert nem próbáltad és nem is fogod soha. Nézd, én nem iszom, nem dohányzom, nem drogozom, nekem ez az, amit csinálok...
Eino81 2021.10.06 19:44:12
@Androsz: Jó, én sem vagyok az a haragtartó, velem is lehet normálisan beszélgetni, nem is mondom, hogy támadsz :)
Én sem akartam régen hazát váltani, aztán ez lett belőle. Két évre jöttem ki, aztán 11 lett belőle. Csak közben én is megváltoztam és ez lett belőlem (régen vallásos és konzervatív voltam, aztán liberálisabb lettem, sok dologban csalódtam, köztük pl az egyházban is).
Azért ne verj pépesre senkit, nem jó az, már a gondolat se. Egy ideje úgy vagyok, hogy jobb, ha nem stresszelek, senkinek nem jó, de főképp nem az egészségemnek. Biciklizéssel vezetem le.
Ártatlan hóbort ez, igen, nem ártok vele senkinek. És bárki bármit mond, én a nőket szeretem, meg hát ezt is.
Sokan vezetünk rendszeresen és legtöbben napi szinten autózunk a nagyvárosokban vagy a közutakon. Van, aki naponta száz kilométereket, a többség azért ennél valamivel kevesebbet tölt az utakon. Mindenesetre mindannyiunkban kialakul egy-egy markáns vélemény a többiekről, a többi autós vezetői…..
Nagy nap ez a mai a hazai közlekedésben. Kora délután befutott Budapestre a Regiojet cseh magánvasút első vonata, mely mostantól naponta közlekedik Budapest-Bécs-Prága útvonalon. Ez csak az első lépés a MÁV hegemóniájának megtörése irányába, de az utasok máris érezhetik a verseny előnyeit. A teljes…..
A tagállamok filmművészetét bemutató sorozatunkban Olaszország következik. A lista alapjául filmes eredményeket, díjakat összegző rangsorok, illetve különböző netes sikerlisták szolgáltak. Az összeállítás, mint mindig, most is szubjektív – a kommentben egészítsétek ki saját ötleteitekkel,…..
Az öt tagú libanoni Slave to Sirens női metal együttes egy olyan világban próbál érvényesülni, melyben jellemzően a férfiak dominálnak. Dalszövegeiket angolul írják, hogy ezzel is szélesebb közönséget érjenek el, ám ez nem meglepő egy olyan országban, ahol a lakosság egy bizonyos része három nyelven…..
1620. november 8–án a Habsburg-erők rommá verték a cseh rendeket Prágához közel, a fehérhegyi csatában. A bosszú eredménye az lett, hogy kifosztották és elkergették az országból szinte az egész cseh nemességet, helyükre németeket ültettek. Ezeknek meghagyták, hogy tartsák jól karban a csehek várait,…..
Csinos önfeljelentést tett Peter Knoll a Gundel ügyvezetője egy a 24.hu-nak adott interjújában. Amikor így fogalmaz: „A Gundel számára a profit a rendezvény-cateringen van. Ha csak a menzára írták volna ki a pályázatot, nem indultunk volna el rajta.”   Mint emlékezetes, a múlt héten derült ki, hogy…..
Az USA Munkaügyi Minisztériumának (DL) statisztikai intézete évente kiad egy jelentést, amelyben (egyebek mellett) a különféle nemzetgazdasági ágazatokban dolgozók béréről, ezek jövedelmi viszonyairól is részletes kimutatásokat közöl. Mi most a rendvédelmi területet mutatjuk be néhány számmal, hadd…..
Eino81 2018.07.13 10:14:48
@Sunsetjoy: Itt nincs upvote, de tőlem megkapod itt ezért :) Ja, mindig is gondolkodtam, hogy az a heti 250 dollár mennyire volt nekik elég 77-ben... Meg hogy miért akartak annyira szabadulni a rendőrléttől, ha volt melójuk, nem kellett a dokkokban dolgozniuk, stb...
Orbán Viktor hagyományos pénteki rádióinterjújában túl sok újdonságot nem hallhattunk, ismét a szokásos mantrákból kaptunk egy csokorra valót, melyek középpontjában a "migráns" és Soros" szavak álltak. Az emlékezetes Altusz-riport óta finomodott az álláspont, miután a helyettes államtitkár egyetlen…..
1.       Minket nem néznek homárnak, ha nyílt színen Labellózunk, sem akkor nem pussy-znak le, ha szoprán gügyögünk kölyökkutyákhoz 2.       Erekciós problémák. Nem kell részletezem, ugye? 3.       Egy férfi csak inkognitóban mehet herevasalásra, mialatt mi orrba-szájba plasztikáztathatunk, és az…..
Megdöntötte a saját rekordját a köztévé híradója, és úgy beleállt a nyár talán legdebilebb ügyébe, hogy láthatóan nem hajlandóak engedni abból a rögeszméből, hogy Németországban polgárháborús állapotok uralkodnak, migránsok tombolnak az utcákon, a rendőrség tehetetlen, itt a vég. Még akkor sem, ha…..
Prágában Hasznos Prágaságok 2017.05.03 16:52:48
Bocs a címért, este írtam ezt. Lehetne rosszabb is, na. Apráságok. Ugye, jobban fáj. Pár dolgot szeretnék megosztani, mire érdemes odafigyelni Prágában, ha erre jártok, mi működik kicsit / nagyon máshogy, mint otthon. Közlekedési lámpák. Azért persze a zöld és piros itt is minden (ezt még…..
Sokan összeesküvés elméletnek vélik a tervezett elavulást, pedig nem az. Olyannyira nem, hogy egy jogszabályokkal támogatott folyamatról van szó, ami állítólag nekünk jó. Többen még mindig elcsodálkoznak ha azt mondják valahol, hogy nincs alkatrész az elromlott készülékükhöz, és  megkérdezik hogy…..
Végül nem láttak el, visszaküldtek székre, ahol még kb. 3/4 órát küzdöttem, és aki autóval bevitt, hazaszállított, otthon még másfél-két napig kínlódtam, és végre elmúlt. Tisztelt Praxis!   Pár éve én nagyon erős migrén rohammal voltam ott. Pár óra eltelte után már a széken leborulva "félig"…..
Ma délután tüntetés volt dr. Kertész Balázs, Rogán belvárosi jobbkezének irodája előtt az Aulich utcában. Őróla írt alapos oknyomozást az Index, és őróla a legfrissebb hír, hogy miközben a Gellérthegyen is építkezik, van neki egy luxusvillája a világ legdrágább régiójában is, és oda állandóra van…..
Eino81 2016.10.27 09:50:21
Reklám helye: www.duolingo.com - ingyen van. Honlapon vagy applikációban is fut. Aki nem tud angolul, az a magyarok számára készített angol kurzussal kezdje, aki tud, az váltsa át a nyelvet angolra és akkor olyan nagy nyelveket tanulhat, mint német, spanyol, francia, olasz, vagy olyan ritkaságokat mint walesi, ír, görög, héber, stb... Nekem bejött. Az olasz kurzus volt eddig a legjobb, és a walesi is remekül sikerült. Az a kedvenc kelta nyelvem.
Eino81 2016.10.27 11:08:57
@kerecsen2010: Én elég sok akcentust tudok imitálni magyarul és angolul, és az olasz az egyik kedvencem. Egyszer videót kellett szerkesztenem, és volt ott benne egy olasz beszélő. Még mindig nevetek, ha azokra a szavakra gondolok, amit teljesen máshogy ejtett :) Nagyon olaszosan.
Eino81 2016.10.27 13:57:47
@Márk_Márk: Mit értesz "alapszolgáltatás" alatt? Én eddig semmit nem fizettem nekik és így tanulok nyelvet.
A mondás igaznak bizonyul: a globális szolgáltató központok (SSC-k) és a magyarországi Regionális Központok elterjedésével a nyelvtudásnak egyre nagyobb szerep jut a munkaerőpiacon, az angol nyelv legalább középszintű, kommunikációképes szintű ismerete alapelvárássá vált. Óriási előnyre tehet szert,…..
Magyarország veszélyes útra lépett. Ez nem újdonság, hiszen miniszterelnöke külön ösvényt próbál taposni (és vágni) a történelem dzsungelében, ám a járt utat a járatlanra cserélni rendkívül veszélyes. Most azonban lépjünk ki a szimbólumok és közhelyek világából, és fogalmazzunk világosan, amit Orbán…..
Érzékelhetően felpörgette pénzeltüntető gépezetét a kormány, ami azt jelenti, hogy valaminek a kezdetén, vagy valaminek a végén járunk. Ha most indul az új arisztokrácia kistafírozásának utolsó stádiuma, akkor nem sok jó vár ránk, ám ha úgy érzi a kormány, hogy közel a vég, és meg kell ragadni az…..
Eino81 2016.03.04 07:57:10
@dukeekud: Bocs, nem tudom, az feltűnt-e, hogy a fidesznek sincs igazi programja, nem is volt, mikor a választások voltak. Urad ey kibaszott vitára sem állna ki, és nem jelenik meg fontos szavazásokon. Arról nem is beszélve, hogy hogyan és mennyit lopnak. (Nem, az nem érv, hogy lopott a másik is, ami most folyik az milliárdszorosan nagyobb szemétség, a másikat sem kedveltem, de ezek most nagyot dobtak...)
A "magyar Hamšík" tavaly a Győrből Zsolnára igazolt, a napokban a világ 50 legtehetségesebb fiatal játékosa közé válaszották...
Eino81 2016.02.05 07:36:54
@high up!: Jaja... Ha még mindig Prágában leszek 2020-ban, és ez megvalósul, kérvényezem a cseh állampolgárságot... Addigra meglesz a 10 évem itt...
A Chandlert alakító Matthew Perry már biztosan nem lesz ott a Jóbarátok februári visszatérésén, tudta meg a Wrap. A színész közleményben közölte a rossz hírt, amelyben azt írta, a műsor ideje alatt nem fog az országban tartózkodni, ugyanis épp Londonban lesz majd, ahol egy színdarabban fog…..
Eino81 2016.01.15 11:11:32
@Leadfoot: Tényleg szerepel, én vettem a tesómnak a jegyet rá :)

www.atgtickets.com/shows/the-end-of-longing/playhouse-theatre/