Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tomcsicsi

0 bejegyzést írt és 84 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
téveszmék "Falun volna jó" 2018.10.31 02:23:22
  A népi-urbánus egymásnak feszülés immáron évszázados múltra tekint vissza. E két világ közt számos ideológiai, filozófiai, értékrendbeli eltérést érzékelünk. Itt ütközik össze legnyilvánvalóbb módon a közösségi és az individualista szemlélet; illetve a konzervatív és liberális világlátás. Amiről…..
tomcsicsi 2018.10.31 20:20:53
Gigantikus méreteket öltött itthon a szakihiány, valószínűleg ennek a nyomai fedezhetőek fel az alábbi IKEÁ-s sztoriban is, ahol a bútorbolt termékeivel semmi baj sincs, az extra szolgáltatásként választható összeszerelés, háztartási gép bekötés kivitelezésével viszont már annál több. Elég már csak…..
tomcsicsi 2018.08.25 10:55:01
Az én reklamációs ügyem első levele:
“Szorul!
Mi ilyen megtervezősök vagyunk. Ami nem azt jelenti, hogy órára lebontott, A3 méretű falinaptárba irogatjuk az eljövendő szép napok teendőit. Mégis, szeretünk felkészültek lenni és ütemesen csinálgatni a dolgainkat. Szokták volt mondani Isten tevez, ember (Ikea) végez. Ez alól mi sem vagyunk kivételek, hiszen nem vagyunk Isten és még Istent sem tudunk játszani: nincs annyi pénzünk, hatalmunk, apró betűs üzletszabályzatunk stb. Sokat filózom, ha lenne, akkor ugyanúgy visszaélnék vele, mint akinek egy csepp hatalom is kiosztatott, valakinek vagy valaminek a jóvoltából. Legyen az buszsofőr vagy Ikea középvezető. Például.
Költözésre adtuk a fejünk. Új ház, új élet, új szekrény. Jobban mondva csak simán szekrény, mivel eddig nem volt olyanunk. Igazi gardrób: magasfényű, fehér tolóajtókkal, ami úgy gördül mint a vaj, mint a berendezett áruházi bemutatószobában. Csendesen, mint az éj, halkan, mint a hibrid autók. Mértünk, számolgattunk, tervezgettünk, végül megvettük. Méghozzá házhozszállítással. Egyre nagyobb lett az a láb, amin élünk, de azért a realitások talaján maradva. Hiszen kisteherautót bérelve sem jöttünk volna ki jobban. Szóval, tök büszkék voltunk magunkra: ment minden, mint a karikacsapás. Ahogy aladdig minden - még ha kisebb döccenőkkel is.
Aztán eljött a nap, amikor a redőny résein beszűrődő hajnali napsugár jelezte: ma érkezik a szekrény. A reggeli kávé is mintha egy olasz amerikánó lett volna, az elhagyhatatlan kaláccsal, amin a vaj tökéletes harmóniában simogatta az ízlelőbimbóim.
A fentiekkel nem ellentmondásban, az improvizáció sem áll messze tőlünk. Ezt a képességünk elő is kellett kapnunk a farzsebből, hiszen csörgött a telefon, hogy fél óra múlva ott a kocsi: benne a magasfényű tolóajtós Pax szekrényekkel. Ott, hiszen nekünk is kb. annyi az út az új házhoz. Gyorsan túltettük magunkat azon a tényen, hogy jó pár órával azelőtt csörögtek, mint ami a szállítás időpontja gyanánt volt vagyon leírva. Úgy néz ki ez csak tájékoztató jellegű: plusz-mínusz pár óra: mi az? Persze, rendelkezzenek az időnkkel, hiszen megszoktuk. Furcsa is lett volna, ha ez kimarad. Pontosan érkezni már-már gyanús. Szóval kocsiba be. Nem, nem csak az idő hiányában hagytam ki a fésülködést. Gondoltam a magasfényű Hasvik ajtó előtt belövöm a séróm.
A ház előtt keresgéltük a kisteherautót. Igaz, volt ott egy: koszos, szakadt. Körbe is jártam, azon morfondírozva, hogy a két házzal arrébb lakó András bácsi hagyta ott, aki építőipari vállalkozóként, bontott téglát, sittet, falazó- és egyéb építési anyagot fuvaroz a járgánnyal. De nem. Ez az IKEA házhozszállítmányozó autója volt. Hiányoltam a patent, kékben és sárgában pompázó autófestést. A két ifjú titán sem vasaltatta ki reggel az asszonnyal a koszos atlétát és a sortot. - Ne ítélj elsőre - mondogatta mindig a nagyim. Másodjára viszont kénytelen voltam, amikor feltárult az autó gyomra. A cuccok mérettől, súlytól függetlenül, a gól utáni örömkupachoz hasonlóan voltak egymásra hányva. Az egyik fiatalka mondta, hogy ugyan nézzem má’ meg a lámpát mer’ valahogy a közel 200 kiló alá került. Ha vm. baja lett, semmi gond. Nem kell átvenni. Csak beautózunk és kicserélik. Végül is jogos: időnk, mint a tenger, nem dolgozunk soha, a benzint is ingyen adják. Keresgélés közben úgy dobálták a dobozokat, mint a habszivacsot. Mint a kisbaba, aki a kerekded porcelánról is azt hiszi, hogy visszapattan.
Mindezért tíz forint híján 22 ezer forintot fizettünk. Természetesen nem a két fiatal a felelős a cég imázsát romba döntő szolgáltatás minőségéért, hanem az Őket foglalkoztatóé illetve azon vezetőé, aki a szállítmányozást ilyen “nívós” cég kezébe volt képes kiszervezni. Ha értékelnem kéne, akkor: 10-ből 1-es.
Mindezen sokkon túllépve, a nap továbbra is lágyan simogatta az arcom, egy kis lágy szellő társaságában, mivel a lelki szemeim előtt láttam a selymesen gördülő magasfényű Hasvik ajtókkal rendelt Pax gardróbunkat. A felhők is csak akkor tolakodtak ezen idill elé, amikor az összeszerelés után jött a felismerés, hogy az egyik tolóajtópár szorul. Úgy ragaszkodnak egymáshoz, mint egy sziámi ikerpár. Kézenfekvő lépésnek tűnt, hogy hívjuk az ügyfélszolgálatot, akik azzal nyugtatnak meg, hogy ha aznap már nem is, de legkésőbb másnap kihoznak egy új szekrényt, a hozzá rendelt Hasvik tolóajtókkal, amit két kolléga összeszerel, sűrű bocsánatkérés közepette. Ehelyett azonnal elhangzott a törvény által előírt harminc nap, meg hogy fotózzam ugyan már le és küldjem el. Köszönöm, hogy tudatlanságomra rávilágítottak. Eszerint: Záhonytól, Sopronig mindenkinek olyan természetes egy fényképezésre alkalmas eszköz megléte, internetkapcsolattal együtt, mint a levegővétel. Nem folytatom, hiszen kismilliószor alkalmazták az ide vonatkozó protokollt.
Most ott tartunk, hogy talán valamikor lesz szekrényünk, amibe pakolhatunk. Addig is - a mi kis tervünknek keresztbetéve - zsákokból ruházkodunk.”
Akik mindegy, hogy milyen vallásúak, zsidó, református, muszlim, vagy buddhista is lehet, mert nem hiszem, hogy Isten bármelyik egyházat is preferálná a többihez képest. De most mégis elmondanám nektek, miért vagyok én pápista, Ferenc pápa fun, katolikus kutya. Pro primo, tehát először: Római…..
tomcsicsi 2017.12.25 09:38:17
Az ember azért hajlandó extra díjakat fizetni, mert szeretne magasabb szintű szolgáltatásban részesülni, vagy épp bebiztosítani magát valami hátrányos szitu ellen. Na, Gáboréknak egyik sem jött össze. A Békéscsaba-Budapest vonatút utazási körülményeit 2. osztályon az ember persze nem a szexi és luxi…..
A közelmúlt egymást érő szexuális zaklatási botrányai nélkül is jól tudjuk, a színésznők élete nem egyszerű az álomgyárban. Amíg fiatalok és szépek, addig van a legtöbb esélyük, hogy befussanak, ám elég egyetlen rossz döntés, hogy mindaz, amit addig felépíttettek, kártyavárként omoljon össze. A…..
tomcsicsi 2017.11.17 22:40:40
@Lazók György: Guy Pearce-t én is csípem. Sokáig nem értettem, hogy miért nem futotta be az őt megillető karriert. A válasz egyszerű: nem az a típus. De ezt már fentebb írtam.
Egyébként a férfiak helyzete sem magától értetődő. Példaként ott van Chris Pratt. Nem volt egy épkézláb helyes férfi a korosztályában, akire rábízhattak volna egy tökös macsó szerepet. Így csináltak belőle egyet. Előtte plusz 30 kilóval, kis túlzással tinimozikban villogot. Nem kellett fél év, és egy edzőterembérlettel egybekötött fodrászkodás, hogy végre legyen valaki a szépfiú szerepére.
Szóval inkább a szerepre keresnek színészt/színésznőt és nem pedig fordítva. Ha el kell játszani Holle anyót, akkor nyilván nem J. Lawrence a befutó.
Brad Pitt-tel kihal az a korosztály (egy két kivételtől eltekintve), akire szerepet írnak. Nem lesznek Al Pacino-k, Steve McQueen-ek, Robert De Niro-k vagy Meryl Streep-ek stb. Sajnos.
2010-ben a sorozatok világa megváltozott. Ebben az évben indult a sokak által istenített képregénysorozat tv-s siker hadjárata. Frank Darabont ( akinek a világ legjobb filmjét, a Remény Rabjait köszönhetjük) és csapata felkarolta Robert Kirkman zombiapokalipszis történetét. A teljesen más…..
Az egyik legnagyobb tévhit: az egészséges táplálkozás drága, étteremben enni drága. Mutatok három pontot, hogy tapasztalataim szerint hol lehet megfogni a konyhapénzt, és valóban értelmes dolgokra költeni...
A  keresztényüldözési konferencia programjában a miniszterelnök-helyettes mellett országunk képviseletében szólalhatott meg Balog Zoltán, Rétvári Bence és Veres András is. Sokan pedig nem, talán, mert nem elég keresztények. Vagy éppen túlságosan is azok. Kerényi Kata írása. A  vadonatúj…..
tomcsicsi 2017.10.15 13:56:48
@Sir Galahad: A migráció politikai kérdés is! Persze, szigorúan véve, lecsupaszítva értelmezhető politikai megnyilvánulásnak; mint ahogy minden olyan kontakt és vélemény, ami az érdekérvényesítésről szól. Így politika minden társas kapcsolatunk, a családtól kezdve, a barátokon át a munkahelyi kapcsolatokig.
Viszont nem szabad elfelejteni, hogy mi az indíttatás, ha valaki - jelen esetben a Pápa - véleményt fogalmaz meg. Csak hitéleti szempontok vezérlik az egyházfőt: olyan keresztény alapvetések, mint a szeretet, empátia, tolerancia stbstb.. Ettől az, aki. Mint ahogy egy szélsőjobbos sem fog ellátogatni Auschwitz-Birkenauba egy családi hétvége keretein belül.
Ha megtagadják Isten földi legfőbb szolgájának a szavait, akkor az örökkön hivatkozott istváni örökséget tagadják meg. Arról nem beszélve, hogy pont azok osztják az észt, akik két sort ha olvastak a Bibliából: max. a címét és a kiadót a borítón.
Szuper és még egyszer szuper, hogy az M2-es autóút bővítése elkezdődött. Tényleg nagy erőkkel folyik a munka, mindkét irányban útkorlátozással. Ezzel egyébként még nincs baj. Felkészültünk, tudjuk, ez mivel jár. Amire viszont szerintem a „Zokosok” nem számoltak, az a Budapestre bejárók reggeli…..
tomcsicsi 2017.09.22 11:02:02
@Anthozoa: Mint ahogy írtad a MÁV az MÁV. Kiszámítható késésekkel- és szolgáltatással. Millió és egy sebből vérzik; tudjuk. Mégis nagyobb biztonsággal jutsz be a munkahelyedre időben, mint autóval - a havi egy két vis major helyzetet eltekintve. Feltéve, ha nem indulsz el bő másfél órával korábban otthonról kocsival (Kesziről pl.), a dugókat, araszolásokat bevállalva. Ki-ki maga döntse el. Két gyerekkel én sem vállalnám be a vonatot. Ez is egy lenyomata a mi kis országunknak, hogy milyen balkáni szinten működnek a dolgok, mégis gyerek nélkül ez a kisebbik rossz. Aki pedig 3-4-5 km-re lakik az állomástól és nincs P+R lehetősége; annak bizony marad a tökölődés az utakon. Ez van. Ennek ellenére szerintem nem szabad beletörődni, hogy ez van. Nem kell itt össznépi felháborodás. Mindenki egyénenként tehet valmicskét; és a sok egyén tömeg lesz, anélkül, hogy szerveződne. Pl. Matrica nélkül kell autókátni vagy öt perc késés esetén is öt percet várakoztatni a kallert, mire felmutizod a bérleted. Ha rádküldik a TEK-ot sem kell beparázni. A kötellezettségeink mellett azért akadnak jogaink is; még ha az előbbi felé billen a mérleg koppanásig. Jogom van épkézláb körülmények között eljutnom ából bébe. Pláne, ha fizetek érte: kötelezőt, súlyadót, üzemanyagot ( aminek elég nagy hányada adó) stb. és jogom van a babakocsit nem húsz lépcsőn felcipelni, majd le és újra, jogom van nem mínusz húsz fokban várakozni a vonatra a süvítő szélben... Ha beválalnánk a konfliktust és az ezzel járó procedúrát, akkor simán elkaszálnák a a szolgáltatót: legyen aza közútkezelő ( vagy nem tudom ki ott az illetékes szerv) vagy a MÁV-at. De néha bevallom én sem szívózom. Kellemesebb az édes beletörődés: akkor nem ba..szogatnak, hogy milyen jogon ugrálok én itten, és várok el bármit is a pénzemért.
Pár hónapja áll a bál a Tesconál, az ott működő szakszervezetek folyamatosan sztrájkkal fenyegetőznek. A napokban meg is kezdték a sztrájkot. Természetesen, ha a Tesco kizsigereli dolgozóit, ez indokolt, ám a körülményekből az látszik, hogy a Tesco-alkalmazottaknak csak azt a szerepet szánták, hogy…..
Jó ez a "cselekvés körei" dolog, remélhetőleg megmozgat minél több embert. A Momentumot lehet bírálni -- én is teszem néha, és hogy most se hagyjam ki, az elnök például kínosan nem tud beszélni --, de ne felejtsük el, mit nyújtott eddig a többi ellenzéki párt (a 2010-es, 2014-es népszerűségi…..
tomcsicsi 2017.08.21 00:42:08
Ha valami, akkor az jól jelzi a street food előretörését (mégha szűkített körben is), az az, hogy immár van olyan specialty kávézó is, ahol lehet ilyen jó kis dolgokat tolni. Figyelem, a következő étel nem szigorúan burger, de érdemes elolvasni, mi jót ettem...
Mindez este 9, vagyis zárás előtt történt a Vörösmarty téri  Váci utcai VÁCI1-beli üzletben, ami csak pontosítja, de nem szépíti a történetet, ami alapján az üzletnek gyakorlatilag egy olyan dolgozója sem volt - beleértve a biztonsági főnököt és az üzletvezetőt is -, aki normálisan, vagy, ha már ez…..
tomcsicsi 2017.06.24 17:06:25
@Etniez: Valahogy így kéne működni kis hazánkban is. Mivel a vásárlás is szokásjog alapján működik van amivel tisztában van az emberke, van amivel nincs. Magyarán tudja, hogy a boltban nem verünk sátrat és pisilünk a tövébe, nem rohangálunk meztelenül ordítva stb. Hasonlóképp a tömegközlekedéshez pl. Nem szükséges tudnod az üzletszabályzatot, ha a soha sem késő MÁV-al szeretnél utazni. Még a kinyomtatott példányt sem kell a hónod alatt cipelve megkísérelned eljutni ából bébe. Tehát ha valamivel nem vagy tisztában, akkor bizony csak annyit kell tenned, hogy elkéred az üzletszabályzatot és megkéred a szolgáltató alkalmazottját, hogy melyik is az a bekezdés egészen pontosan, amire ő hivatkozva ezt- vagy azt szeretne. Sőt, továbbmegyek! A hivatalos szerveknek sem kell elhinni, hogy hivatalos szerv. Még akkor sem, ha igazolványt mutat. Bizony csekkoltathatod - mondjuk a körzeti feljebbvalójánál-, hogy ő tényleg Pintér Sándor törzsőrmester. Igazoltatni is csak két okból igazoltathat; vagy hasonlítasz a viszkisre vagy bűncselekményre utaló magatartást tanúsítasz. Ha ezek közül egyiket sem képes megnevezni indokként, akkor be kell érnie egy félmosollyal.
Szóval, ha százan is állnak körbe ugyanazt mantrázva sem kell betojni.
Biztosan sokan hallották már azt a mondást, hogy "Közös lónak túros a háta". Valahogy mindig ez a mondás jut eszembe, amikor közös tulajdonnal kapcsolatos problémákkal keresnek meg. Közös tulajdoni helyzet számtalan módon kialakulhat, ennek a leggyakoribb oka az, ha többen örökölnek meg egy…..
Klein Dávidnál kevés híresebb alibi bajnokot szült kishazánk. Közel egy tucatnyi próbálkozás és több százmillió forintnyi szponzori támogatást követően biztos vagyok benne, hogy ha az átlagos fizikai képességekkel rendelkező olvasóimnak lett volna ilyen háttere, és ennyi ideje azok közül sokan már…..
tomcsicsi 2017.05.27 22:34:39
Hát kedves megnemmondó barátom, a posztod annyira teletoltad ellentmondásokkal és logikailag totálisan helytelen következtetésekkel hogy ha mindezeket egymásra pakolnánk még a piciny kis Földünk legmagasabb pontját is túlszárnyalná.
Te magad írtad, hogy oxigénpalack nélkül közel kétszáz alkalommal- anélkül pedig valamivel többször mint 7500x léptek a csúcsra. Eszerint csücsükélj be a sarokba és gondolkozz egy picikét - két indulatkirohanás között -, hogy akkor kúl vagy nem kúl megmászni a Hegyet palack nélkül.
Buataságod pedig határtalan, amikor az általad választott példákkal próbálod alátámasztani "elméleted" helyességét. Kötél nélkül stb. Ugyan már.. Olyan mintha azt írnád, hogy az autópályán nem aszfalton autózott ez vagy az. Megkerülhetetlen bizonyos eszközök használata, amit hidd el, hogy nem, a két kétségkívül remek ember cipelt fel.
A tiszta mászás fogalmáról: ennek is vannak fokozatai, hasonlóan pl. a vega étrend szerint élők között. A skála a vadhúst fogyasztóktól a fényevőkig terjed. Szubjektív.
A másik, hogy palackkal a tíz éves fiam is megmászná a Hegyet. Biztosan láttál olyan fotókat, amiről ha kicserélnénk a hátteret, akkor azt hinnénk, hogy a Tescoban várnak a sorukra a pénztárnál egy hosszú hétvége előtti napon. Ez kúl?
Kúl Jelinkó? Az interjút látva anno szinte szégyellte magát, annyira hülyegyerek módon jutott fel.
És milyen módon veszélyezteti Klein hobbija a mászótársai életét? Mindenki felnőtt ember, annak megfelelő döntéshozatali képességgel. Folytathatnám a mérhetetlen baromságaid ecsetelését, de már fárad az ujjam.
Még annyi, hogy ismerek olyan embert akit hetedik alkalommal vettek fel a képzőre. Fogadta volna el az ötödik kudarc után, hogy ő erre nem képes vagy nem erre a pályára való?
Kleinnek ez a munkája. Ebből él. Hegyet mászik.
És ha már a píárnál tartunk: csodálom, hogy nem hoztad szóba minden idők legnagyobb magyar hegymászóját, Erőss Zsoltot. Halottról jót vagy semmit, de a tény attól még tény marad. Két hegymászó köszönheti neki, hogy örökre a jéggé fagyott hó alatt maradt. Ennyit a felelősségről.
A statisztikák azt mutatják, hogy hazánkban jellemzően a 20-as, 30-as éveikben járó, városban élő fiatalok nyitottak a pszichológushoz járásra, ugyanakkor mindannyiunk életében eljöhet egy olyan pont, amikor úgy érezzük, túl sok teher van rajtunk, és segítségre van szükségünk, hogy megbirkózzunk…..
  Hányszor halljuk, hogy „a tanulás az első”… Nem értek vele egyet. Nem a tanulás a legfontosabb egy gyerek életében. Nem attól lesz boldog, kiegyensúlyozott, önmagával és a környezetével harmóniában élő felnőtt – pláne nem lesz ilyen gyerek – ha a szülő ezt hangoztatja, ezt erőlteti. Hát akkor mi…..
tomcsicsi 2017.03.26 16:19:25
@Schrammel Ivett: A válaszod és a posztolt írásod közt érzek némi ellentmondást. Ott, ellentmondást nem tűrve kijelented, hogy nem a tanulás az első. Most meg az egyensúlyról és prioritásokról beszélsz, ami inkább az ínyemre van.
Mikor tanuljon a gyerek, ha nem a legfogékonyabb korazakában? Amikor nincs más "dolga". Persze azon felül, hogy tartalmasan megélje életének ezen korszakát. Ezt a kettőt kell balanszírozni és nem az egyiket avagy másikat előtérbe helyezni.
Érdekes, hogy egy osztálytalálkozó példáján keresztül próbáltad megvilágítani az elgondolásod helyességét. Egyrészt az én tapasztalatom egészen mást mutat. Másrészt, ami talán érdekesebb. Kamaszkoromban nem értettem egy barátom bizonyos dolgait. Nevezetesen: Ugyanúgy öltözött (bakancs, fekete nadrág és pulcsi stb.) és járt velünk koncertre, de nem ivott és dohányzott. Kitűnő tanuló volt, ami nem volt annyira jellemző pl. a Kispál koncertjeire járók közt, annak ellenére sem, hogy azért egy "értőbb" középosztálybeli fiatalok alkották a közönséget. Szóval akkor nagyon fura volt, amit csak felnőtt fejjel értettem meg. Tudatos volt! Tudatosan megélte kamaszkori lázadását és tudatosan készült a felnőttkori életére. Ő egy tökéletes példa, hogy a kettő nem zárja ki egymást.
Szóval értem én hogy nagyon divatos és trendi a posztod, de a valóságtól fényévekre van. A rögvalóságtól. Persze, ha van pénz, paripa, fegyver, akkor megvalósítható.
+ lehet lamentálni a felvetett problémán, de amíg ez a gyerekek nagyon piciny hányadát érinti; akkor talán felesleges. Persze mindenkinek a saját gondja a legfontosabb. Mégis: szerintem először azt a másfél millió gyereket kéne megetetni minden egyes nap és biztosítani, hogy az oktatásban SE legyenek az egyenlők közt is egyenlőbbek! És még folytathatnám..
tomcsicsi 2017.03.26 16:57:34
@Schrammel Ivett: Sajnos az a tény, hogy valakinek vannak gyermekei még nem igazolja elméletének helyességét. Mint ahogy a pszichológusi végzettség, húsz év tapasztalatával sem. Egyik nagyon nagy gond a mi kis társadalmunkkal, hogy a többség épp ellenkezőleg van szocializálva. Hanyattesésben profi a magyar. Jó lenne a papír mögé bújóknak kicsit felnézni és szemlesütve eldadogni, hogy milyen is a képzés és a szakmai felkészültség. Magam is tapsztalatból beszélek, mindkét oldalról. De ez messzire vezet és a mondókám második fele nem is nagyon ide tartozik.
Rengeteg helyre elküldted az önéletrajzodat, mégsem kapsz semmilyen visszajelzést a munkáltatóktól? Mi lehet a probléma? Az önéletrajzzal lehet a gond? Vagy nem a jó állásokra pályázol? Az is lehet, hogy más probléma van a jelentkezésekkel. Az alábbiakban felsorolunk 4 olyan hibát, amit sok pályázó…..
Sokéve segítőként működve megtapasztaltam már, hogy mindenkin nem lehet segíteni. Sokat küzdöttem azzal, hogy megtanuljam elengedni, akin nem tudok segíteni, ma sem jó érzés, de nincs választásom. A napi 24 órámba nem fér bele, hogy olyanok lelkére beszéljek, akik valójában nem akarnak segítséget. A…..
tomcsicsi 2016.10.27 20:35:01
Most vagyok először itt, ezért előre is elnézést kérek a felvetésért miszerint: miért él az a köztudatban még mindig, hogy 'aki dolgozni akar az bizony talál munkát' ?
Finoman szólva is fordítva üljük azt a lovat ezzel a hozzáállással. Az utóbbi hónapok történései ékes példája, hogy ez tovább nem tartható. Kénytelenek bért emelni egyes cégek/multik megspékelve ilyen-olyan juttatásokkal, hogy a dolgozóit megtartsa - akik adott esetben hosszú évek óta végzik a munkájukat (a takarítótól a termékmenedzserig pl.), a hozzá tartozó rutinnal, tudással, amit bizony becsülni érdemes. Mivel kirúgni a "rabszolgát" és megfelelő kvalitású munkaerőt találni a helyére nem kis deficittel jár.
Nem!!! Nem a dolgozónak kell hálát adni a mindenhatónak (főnöknek), hogy dolgozhat és van munkája, hanem a cég tegye össze a két kezét, hogy neki dolgozok. Szerencsére sokak ezt felismerik és nem mennek el havi 80 nettóért gályázni, három- négy óra utazással, megaláztatásokkal feltúrbózva, csupáncsak azért, hogy a normának megfeleljen és elmondhassa, hogy dolgozom.
Ma már réges régen nem áll az tézis, hogy: "ha nem tetszik el lehet menni..tizenketten ugranak a helyedre már holnap". Szóval kezdjük el becsülni magunkat!
A kedves háeresnek az első, amit hallania kell: mit tudnak ajánlani, hogy maguknak dolgozzak.
A poszt már önmagában értelmezhetetlen. Ha van, akinek mégis, akkor bizony még mindig óriási a baj!
Kedves, jó Colleen Bell! Tudom, hogy az amerikai oktatási rendszer nem arra van kalibrálva, hogy különösebben tájékozott embereket bocsásson ki, elég ha tud kézzel-villával enni, meg tudja, hogy Amerika a világ legjobb országa, meg hogy "O say, can you see, by the dawn’s early light... stb.". Ebben…..
tomcsicsi 2016.08.07 20:22:42
@$pi$: Az a tény, hogy a másik fél is hasonló elveken politizál még nem legitimizálja a regnáló kormány- és pártja politikáját.
tomcsicsi 2016.08.07 20:43:46
@Exploiter: "A csoportdinamika első törvénye, hogy az emberi közösségek valami ellen határozzák meg magukat. "
Ez a definícó erősen könyvízű, mégha sok helyen sok szakitól olvashatjuk. Mindezek ellenére vannak igen megbecsült pszihomókusok akik Freud bácsit nemes egyszerűséggel totális dilletánsnak tartják. Szóval ez a tudomány nem egy erős konszenzusos fundamentumon alapul.
Sajnos birka ez a nép; és birka vagyok én is, mivel tűröm ezt a rendszert ( értsd: ebben dolgozom, a gyerekeim ebben tanulnak stb.).
Mint ahogy komcsi Orbán Atyánk is és mindenki aki felnőtt fejjel próbált boldogulni. Kivéve az Andrassy úton megkínzottakat- és agyonverteket, a bebörtönzetteket, az ellehetetlenítetteket, no meg persze a több százezer hazdasági ötvenhatos menekültet és az azután kiszökötteket stb.
A rendszerváltás óta eltelt egy-két év; mégsem sikerült ezt valahogy kimondani. Hamár a náci propagandához hasonlította a posztoló kormányunk kommunikációját, akkor felhívnám a figyelmet; a németeknek nem kellett öt év a II. Vh. után, hogy kimondják/elismerjék: mindenki náci volt!
Kisért a múlt..