Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szotske

0 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Két éve már sikerült egy napon belül meghódítanom a Badacsony, Szigligeti-várhegy, Szent György-hegy, Csobánc, Tóti-hegy és Gulács alkotta sextettet, idén is ez volt a tervem november negyedik szombatjára. Bár a túra rendezése új kezekbe került, de Kohán Balázs és Wehner Gézáék neve számomra…..
Tavaly úgy jöttünk el, hogy az idén visszavágó. Aztán valahogy másképpen alakult az egész, mert a 25. kilométertől a maradékot nagyjából lefutottam. Van ez így. Ugyan van belőle éjszakai indulással ötven, meg hetven, de az amúgy is rosszul látsz, ne tetézd elvét követve…..
 nap: Regéc – Gibárt   Pocsékul kezdődött a nap: reggel ugyan sikerült tisztálkodnunk, felvettük az utolsó tiszta ruháinkat és vártuk Szöcskét, aki a nap egy részén velünk jött. Amíg vártunk, megnéztük gyorsan a várat, ahol épp ásatások folynak: régészeti…..
Jó helyünk volt éjjel a Banya-fáknál, szerencsére itt kisebb a vadjárás, mint az előző szálláshelyen. Elég gyorsan, nagyrészt műúton jutottunk be Gércére, ahol a kocsmában egy nagyon finom cappuccino mellett (Szötske jóvoltából) reggeliztünk meg. A kocsmáros néni nagyon…..
Igazából ma sem történt semmi érdekes, ugyanolyan unalmas nap volt, mint tegnap. Azért pár apró eltérés csak akadt: volt néhány szintvonal, a tegnappal ellentétben ma határozottan felfele és lefele is mentünk.Még a szajki tavak előtt volt egy szakasz, amit elég rendesen benőtt a…..
Éjjel borzalmasan feltámadt a szél, és ugyanolyan erős maradt, míg le nem jöttünk Írott-kőről. Pont napkelet előtt ébredtünk, de sajnos most jóval párásabb volt az idő, mint tegnap. Mivel most nem állítottunk sátrat, reggel hamar összepakoltunk, és a hidegre való tekintettel…..
Szotske 2011.09.05 19:32:46
@petami87: Én élőben tettem fel a kérdést, először Vuk majdnem mondott valami csúnyát, de aztán a harmadik említés után már megkérdezte, hogy a DDK tulajdonképpen hány kilométer.
Szotske 2011.09.05 08:10:13
A reggeli összepakolás ma sem ment zökkenőmentesen, viszonylag későn indultunk. Pedig erősen tartottunk a mai távtól: terv szerint is 35km-t kellett mennünk, igaz, úgy döntöttünk, kihagyjuk a Szajki-tavak kempinget, elég volt mostanában a kultúrszállás.Hosszú aszfalton…..
Egész kényelmes sátorhelyünk volt, sikerült is jól kialudni magunkat, de a sátorból való kikászálódást így sem kapkodtuk el... A reggelt már Reziben fogyasztottuk el, majd elindultunk megkeresni a rezi várat.Elég nagy kitérőt tettünk meg, mire a faluból felmentünk a várba és…..
Jó későn és bőséges reggelivel a hasunkban indultunk Dobogókőről lefelé Pilisszentkeresztre. Mivel szép idő volt, itt ruhamosó bemutatót tartottunk Sárinak, majd rábeszéltük, hogy jöjjön velünk a Bécsi útig, akkor nem kell fizetnie a buszért, mert ott már BKV jár.Jó…..
A szálláshelyről nagyon nehezen indultunk el, tényleg túl kényelmesre sikeredett az a szénaágy. Az út eleje sajnos eléggé be volt nőve, így a tegnapi eső és a reggeli harmat miatt rögtön be is ázott a cipőm. Felmásztunk a Cser-hátra (erről kapta a nevét a tájegység), sajnos…..
Szotske 2011.08.08 21:07:47
A kb. 26 km-es napi távhoz képest ez egy könnyű nap volt, igazi „pihenőnap”. Gyors reggeli „zuhanyzás” után frissen és üdén robogtunk le Cserhátsurányba, ahol egy kávé mellett megreggeliztünk és mesét néztünk. Sajnos pont a Hupikék törpikék közben…..
Ágasvárról mindig nehéz elindulni, most is egy óra késéssel kezdtük meg az ereszkedést Mátraverebély felé. Közben még feltöltöttem a képeket a tegnapi poszthoz, majd siettünk is tovább. Pecsételni a fénysorompónál levő körtefánál pecsételtünk Mátraverebélyen. A fa…..
Nagyon jót aludtunk a magaslati levegőn a kilátóban, a reggeli készülődést ugyan kicsit gyorsította, hogy csak Alsótoldon akartunk reggelizni, de így sem voltunk túl gyorsak.Jó sok műúttal indult a nap (legalább 2óra összesen), de ez így reggel még kibírható. Az utána…..