Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sofi64

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Az örökké fess, hercig, jó kiállású, szimpatikus tekintetű - nem mellesleg kiváló humorral rendelkező - Hácsé munkája Hetényi Péter barátunk ötlete alapján. Az évszakgyűlölőEz a hó, bazmeg, ez a halálom. Mér kellett ez most, kinek hiányzott? Mérnem tud már…..
sofi64 2012.02.06 06:49:52
Ezek a gázórás-vízórás történetek búvópatakként visszatérnek a blogra, a Zugügyvéd azért teszi megint közzé, hátha a szolgáltatók is észbekapnak végre. Elvileg a hamis vád tényállását is megvalósítják szerelők a gázóra manipulálásával. Tisztelt…..
sofi64 2011.08.08 22:06:27
@Pascal:

igen, ezt értem, de a tigáznak nem tehetek panaszt, mert meghatalmazás nélkül, a távollétemben szerelték le az órát, és az alkalmazottat megbízottként tüntették fel? volt ehhez joguk?

ha én viszek valahová meghatalmazást, 500 tanúval kell aláíratni, és még a cipőméretet is feltüntetni, ők pedig odaírhatják, hogy megbízott, minden papír nélkül, és még a tanuknál sem volt aláírva a jegyzőkönyv... formailag nem támadható?

nem manipuláltuk az órát, még egy napos elmaradásunk sem volt a fizetésben, nem is csökkent a fogyasztásunk, de olvasom, hogy ez nem számít, azt állapítanak meg majd, amit akarnak.

még egy : a levélben az áll, "lehetőséget biztosítunk a szakértői vizsgálatot megelőző egyeztetésre, és a folyamatban lévő ügy rendezésére"
milyen ügy van addig, amíg még nem volt vizsgálat, és nem állapítottak meg csalást??? és milyen alapon ajánl rendezést??? mit rendezzek, ami még nincs is megállapítva?
ezt nem lehet jogilag kifogásolni, ez szabályos?
sofi64 2011.08.10 16:34:20
@Pascal:

köszi a választ:(

én eleinte úgy gondoltam, a tigáz jogi osztályának írnék egy panaszos levelet...

azóta voltunk ügyvédnél, azt mondta, most még ne írjak semmit, majd ha meglesz a vizsgálat, és jön a kötbér, utána. ő a vizsgálatra nem jön el, mert minek /?/, inkább bízzunk abban, hogy a cég ott is elkövet majd formai vagy tartalmi hibákat, és akkor egyszerre kifogásoljuk az egészet. és, ha nem? és ki fogja egyáltalán érteni, hogy mit csinálnak a vizsgálaton???

apropó: szerinted van ott nekem jogom fényképeket készíteni a folyamatról? és van ennek értelme?

aggaszt, hogy másoknál is megállapították a "mágnesezést", mikor nem is volt igaz, és akkor mit csinálok? per? nagyszerű, és az ügyvédet ki fizeti??? hiszen most már mindenképpen fizetnem kell valakinek... és miért??? mit követtem el???

ráadásul az üzlet be van riasztva, a kódot én természetesen nem ismerem, hiába van pótkulcsom, nem tudok bemenni. akkor, ha "megállapítják" a "mágnesezést", akkor mi van??? biztos vagyok benne, hogy a bérlők sem nyúltak hozzá, több éve ott vannak, rendesek, a fogyasztás nem csökkent, sem most, sem az előző bérlőhöz képest. havonta ott vagyok leolvasni, semmi gyanúsat soha nem tapasztaltam.

nem hiszem el, hogy ilyen helyzetbe kerültem, csak azért, mert az üzlet nyitva volt, és éppen be tudtak menni! aki nincs otthon, az meg nem csalt, igaz?

jaj, még egy érdekesség: elvileg ugye, szúrópróbaszerű ellenőrzés volt, azért nem értesítettek előre, ehhez képest a "Munkautalvány"-on kinyomtatva szerepel a nevem és a címem... előre tudták, hogy ki kell majd cserélni az órát???

bocs a hosszú komment miatt, de teljesen ki vagyok akadva!
sofi64 2011.08.13 11:53:28
@segítés:

köszi:)
már lenyugodtam kissé, és én is azt gondolom, várjuk meg a vizsgálatot, és majd utána meglátjuk, mit tehetünk.

mindkettőtöknek köszönöm a segítséget.