Regisztráció Blogot indítok
Adatok
galamb01

0 bejegyzést írt és 98 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
aeon flux csillagainkban a hiba? 2016.01.05 12:37:00
2013 decemberében megreformáltuk értékelési rendszerünket: 10 csillagosról 5-ösre sűrítettük a skálát. Kétségtelenül könnyebben meg tudtuk határozni ezután, mennyire is tartunk egy-egy filmet, ám az árnyalatok elvesztek. Idővel bebizonyosodott, hogy jobban esik nagyobb…..
2016-ban harminc éves a Hegylakó (ezt mikor rebootolják már?), húsz éves A függetlenség napja (de jön a folytatása), tíz éves A Da Vinci-kód (és jön a kvázi-folytatása). Azért lesznek olyan filmek is, amikről még eddig nem hallottunk. Néhány...
Erősítsétek meg a lelketeket, és feszítsétek be a farpofákat: ez a trailer már magyarul beszél...
galamb01 2014.10.04 05:48:55
@Gege0318: hagyd már abban a fikázódást. miért ne lehetne becézni valakit?

minek tegye oda, hogy "szerintem"? hát ki a ménkű szerint lenne? még jó, hogy nem írja oda mindenki minden kommentbe azt, hogy "szerintem". képzeld oda minden mondat elé, geez.
Az a helyzet, ami az elmúlt hétvégén a hazai mozikban kialakult, felfogható egy igen drága kísérletnek is: meg lenne-e lőve egy élvonalbeli produkció a leglátogatottabb mozik nélkül? Mennyi vándorlási hajlandóságot őrzött meg a budapesti nézőközönség húsz évvel…..
Feliratos Adam Sandler-film? Ez bizony egy létező fogalom, aminek nyomát utoljára kilenc évvel ezelőtt láttuk, a Csontdaráló premierjekor. Nem is ment túl jól az a film, bár ennek oka inkább sportközpontúságára vezethető vissza. Vagy ott volt a Ki nevel a végén?, ami manapság…..
galamb01 2014.07.01 10:58:01
Az ilyen-olyan teaserek után berobogott végre A feláldozhatók utolsó(?) kalandjának első teljes előzetese, és haver, ebben a két és fél percben aztán szép számmal akad moneyshot: jó, kövér akciójelenetek. Ugyan néhány mutatványra rá lehet sütni a "cirkuszi" jelzőt, de az…..
A filmre, mint művészetre tekintő alkotók szégyenkezve foghatják a fejüket az Álomgyárban az elmúlt néhány esztendőben lezajló folyamatok láttán. Túl a régen minden jobb volt gondolat mentén született károgásokon tisztán kirajzolódik egy új, tisztán anyagiakra épített…..
Ahogy arról pár napja értekeztünk, a 20th Century Fox lestipi-stopizta magának 2016. március 4-ét egy egyelőre cím nélküli Ridley Scott-projekttel. Mivel a brit rendezőmágus három legutóbbi filmje (az idén bemutatandó Exodusszal együtt) mind a Fox háza táján készült, így…..
aeon flux álarcos horror sztori 2014.03.18 10:23:00
A korábbi híreszteléseket megcáfolva, az American Horror Story írója tegnap bejelentette, hogy a széria következő szezonja nem egy cirkuszban, hanem egy karneválon vándormutatványosok között játszódik majd. Az már korábban kiszivárgott, hogy a negyedik évad történetét az…..
Louisiana, 1995. január 3. Egy leégett tarló határában a helyi farmer és fia egy fa törzséhez kötözött meztelen női holttestre lelnek, fején agancsok, hátán különös szimbólum. A kiérkező nyomozók értékes időt nem vesztegetve azonnal munkához látnak, hogy kiderítsék a halott személyazonosságát, és…..
galamb01 2014.03.17 12:44:40
@theus: mondd azt, hogy téged basztak át. nem mindenki egyenlő. megszoptad. a többiek meg nem.
Díjat ugyan nem nyert, de a Nobel-díjas kanadai írónő, Alice Munro novellái alapján készült dráma pozitív visszhanggal távozott a tavalyi Torontói Filmfesztiválról. A történet mozgatórugója egy félárván maradt testvérpár, akik nem bírnak belenyugodni, hogy apjuk egyre…..
aeon flux pilotmustra 2014 #1 2014.01.09 09:15:00
Az év első etapjában négy új sorozat bevezető epizódjával kezdünk: Joseph Gordon-Levitt az egész világot befogadja, a CIA pofára esik, az egyetlen női texasi ranger szétrúg pár segget, mindeközben amerikai titkos ügynökök jó úton vannak terminátorok gyártása felé. The…..
David Fincher készülő új filmjét már többször is lelkesen körbecsaholtuk, és az EW brutáljó címlapját látva ezen lelkesedésünk csöppet se csökkent. ..
galamb01 2014.01.08 14:43:59
@kaamir: igen. nyugodtan tessék csak spoilerezni.
galamb01 2014.01.08 17:06:21
@kaamir: semmi spoiler nincs a képben. fogalmam sincs, miről szól a film, nem tudom, hogy miről szól a könyv, de te először azt árultad el, hogy a könyvben nem így történik, most meg azt, hogy a kép is spoiler.

azért ennyi ésszel...

neked lehet, hogy furcsa a kép, de nem kell hangoztatni, mert másnak fogalma sincs, hogy miért furcsa. csak annak furcsa, aki olvasta a könyvet. de aki olvasta, annak nem spoileres.
A tavalyi év egyik meglepetéssorozata január 10-én tér vissza a második évaddal, de az alkotók szeretnék kicsit kiterjeszteni a Banshee-univerzumot, ami most már nem csak képregény formában terjed, de kapott egy kiegészítő websorozatot is. Ebben a pilot előtti fontosabb…..
aeon flux kritika: 47 ronin (2013) 2013.12.26 09:15:00
Ismered a mesét: miután urukat megbecstelenítik és megölik, azok roninokká lefokozott egykori szamurájai elhatározzák, hogy akár életük árán is, de megbosszulják eme gaztettet. No de hogy jön ehhez az akcióhoz Keanu Reeves? Megmondom PR-stílusban: a japán folklór egyik…..
galamb01 2013.12.26 16:21:38
@szkristof92: és honnan tudod, hogy az is? ja, mert valaki azt mondja. jézusom.
Egy Londonba szóló önkéntes száműzetés számolatlan remek dologgal szolgál. Ha az ember gyermeke történetesen a képregények bűvöletében töltötte gyermekéveit, a puhára lapozott Superman & Batman kockások után leírhatatlan érzés például belépni a város egyik…..
A magyar médiaszájtokba idén érkezett meg a single page gondolkodás, és vele együtt a parallax effekt. (A desktop web előnyeinek maximális kihasználása.) Mi is készítettünk ilyesmi oldalakat a Nemzeti Sporthoz, de az igazi, egyedileg szerkesztett single page dizájnokat mégis a VS.hu…..
Az első kép után megérkezett az első trailer is, amely (remélhetőleg) immáron konkrét képsorokat is kínál a nagy erőkkel várt harmadik évadból, melynek angol premierdátuma még mindig nincs, mint ahogy Watsonnak sem ártana egy új stylist (az a bajusz!). #SherlockLives ..
galamb01 2013.11.24 09:46:00
Egy ügyvéd (Michael Fassbender) nem tud ellenállni a nagy és gyors della kísértésének, és két jövendőbeli üzlettársa, Reiner az exentrikus cimbi (Javier Bardem) és Westray, a közvetítő (Brad Pitt) tanácsa ellenére befektetőként beszáll a drogcsempész-bizniszbe. A gépezetbe…..
aeon flux kritika: carrie (2013) 2013.10.21 13:00:00
Carrie White (Chloe Moretz), a visszahúzódó középiskolás lány először menstruál. Mivel betegesen bigott anyja (Julianne Moore) elfelejtette felvilágosítani arról, hogy ez mit jelent, a rémült lány osztálytársnőitől kér segítséget, akik csúnyán kigúnyolják. Az incidenst…..
Az Argento okozta sokkot muszáj lesz leöblíteni valami minőséggel: íme a SyFy-csatorna új horrorszenzációjának első előzetese, melyben a cápák úgy úsznak a hóban, mintha víz lenne, bizony. ..
Anno nagy örömmel adtunk hírt arról, hogy előzetes félelmeinkkel ellentétben az amerikai filmszínházakban nagy sikert aratott Démonok között (The Conjuring) mégis belopózik a hazai mozikba, és most már azt is tudjuk, hogy a filmet itthon forgalmazó InterCom nem döntött rosszul:…..
Ugyan a világot nem váltotta meg (főleg randomnak tűnő slusszpoénjának hála), de a Szemfényvesztők a maga két órája alatt kellemes perceket szerzett, hogy aztán "köd előttem, köd utánam" módjára tűnjön el a kollektív tudatból. Mondjuk, ha másért nem, azért mindenképp…..
Valóságos kommentcunamit generált az elmúlt napokban minden egyes cikk, ami akár csak érintőlegesen is magában foglalta a szinkron/felirat-mizériát. A témában szólott elégedetlenkedő és csitítgató hangokat egyaránt érdemes megszívlelni, előbbiek kívánságával nem lehet nem…..
galamb01 2013.08.07 14:03:22
@doggfather: ne röhögtess már. a színész mióta befolyásol egy filmet. vagy a stílust? ilyen alapon minden film valamilyen.

a rendező más.

de nehogy kitaláld hirtelen, hogy a western itthon népszerű, mert még amerikában sem az. legalábbis nem lepik el a mozikat a westernek, ami van, az senkit sem érdekel, kivéve olykor, ha tarantino vagy coen rendezi.