Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Anagallys

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sírva vigad a Homár. Ha már senkinek nem lesz nyugdíja, legalább röhögjünk azokon, akik még egy karton sört se bírnak venni a reálhozamukból. László többet biztos nem megy az AXA Magánnyugdíjpénztárhoz, de mi se. Az ilyenektől kellett megvédeni a zemberek nyugdíját:Mi ezúton…..
Anagallys 2011.08.04 12:13:43
Kedves László és más sorstársak,

hajszálra ugyanígy jártunk az Axával, mint Te. Magam is, férjem is ott voltunk tagok, közel tizenhárom évig. Pontosabban, eleinte az OTP MNYP tagjai voltunk, aztán átléptünk a Prémiumba, amit az Axa beolvasztott. Mi is hajszálra minden évben megkaptuk az értesítőket, hogy ennyi meg annyi hozamot értek el, ehhez képest enyhe kifejezéssel élve is megdöbbentünk, hogy tizenhárom év alatt - és most mindegy is, melyik pénztár volt a hunyó, mert mindegyiknek az lett volna a rendeltetése, hogy a berakott pénzecskénket hozzáértően GYARAPÍTSA - egy fillér reálhozamot sem voltak képesek produkálni.
Én nem vagyok pénzügyi szakember, de azt gyanítom, ha én vagy bárki kicsit utánajár, maga is talált volna olyan befektetési formát, amivel a nullánál több hozamot érhetett volna el (de hát ugye kötelező volt a pénzünket a pénztárakba pakolni, állami erőszakkal dobatták ki velünk az ablakon).
Mindenesetre írtunk egy levelet nekik, amelyben részletes indoklást és tájékoztatást kérünk, hogy ezt vajon mégis hogy produkálták, illetve megy a levél a PSZÁF-nak is.
Én azt tudom javasolni minden pórul járt volt MNYP ügyfélnek, írjon mindenki egy beadványt a PSZÁF-nak. Ha nagyon sokan panaszkodnak, végül biztosan kivizsgálják az ügyet (bár mintha azt olvastam volna, hogy már vizsgálódnak is a MNYP-k befektetési gyakorlata ügyében), és hátha rákényszerítik az ilyen vagyonelherdáló pénztárakat, hogy legalább jelképes kártérítést fizessenek.