Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Cogito.t

0 bejegyzést írt és 321 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Aki nem ismerné, az itt tájékozódhat a posztban mószerolt Flixbusról. Röviden annyit érdemes tudni róla, hogy egy német alapítású cég, gyakorlatilag a fapados légitársaságok üzleti modelljét lemásolva indított távolsági buszjáratokat, ami az online check-in és társai megjelenése mellett a kényelmi…..
Képzeld el, hogy 15 éve minden nap ugyanazon az útvonalon mész a reggeli csúcsban munkába, majd a délutáni dugóban haza. Eleinte még felhúztad magad egy-egy szabálytalan sávváltáson, de mostanra már megszoktad az állandó dudálást is, és már az állami rádióból szóló propaganda sem hoz ki különösebben…..
Ott voltam a magyar csapat edzésén többször is, így az utolsó edzésükön is Lyon előtt. Megmutatom, mivel készülnek a mai napra!Ajánlott: Így zajlott a zöldségpiacon a bevásárlás tegnap délután (videó) Csoportkép az utolsó edzés után, január 19-én..
A magyar olimpikonok összesen 15 érmet szereztek Rióban. Első ránézésre jó átlagos a szereplésünk, hiszen a realitásnak megfelelően a londonihoz hasonló éremkollekcióval térhet haza a népes sportolódelegáció, ám az arányok alapvetően megváltoztak. Nem csak az a feltűnő, hogy az aranyérmeket összesen…..
Cogito.t 2016.08.22 09:02:58
@Modor Tibi: "... a teljes régió elhúzott mellettünk."
Te miről beszélsz szerencsétlen?
Horvátország 17., Ukrajna 31., Szerbia 32. Lengyelország 33., Szlovákia 37., Csehország 42., Románia 47. Ausztria 78. az éremtáblázaton.
Mielőtt hülyeségeket böfögsz, előtte tanulj meg olvasni/számolni, ostoba!
2016.07.24-én 12 órakor a UBER felfüggeszti szolgáltatását Budapesten a hatályba lépő jogszabályok miatt, amik gyakorlatilag mondvacsinált indokokkal ellehetetlenítik a működésüket. Nyilván erre ugrik a nép, akik annyit látnak, hogy a tök menő ügyfélbarát Dávidot megtámadta a Góliát szerepében…..
A magyar-osztrák határ két világot választott el a hidegháború idején. Egyszer ezt a határt már lebontottuk. Papíron most igazából nincs is, simán átmehetünk rajta bármikor útlevél nélkül, mintha csak megyét váltanánk, hisz elvileg egy szövetség tagjai vagyunk. De kulturálisan és mentálisan újra nő…..
Cogito.t 2016.07.12 17:49:48
@Fedor: De mobiljuk van, a csempszekre telik, seprűre/lapátra meg nem.
Egyébként meg nem akarok én semmit bizonygatni, magamnak meg pláne, mert a képek önmagukért beszélnek:
abcug.hu/csak-mocsok-es-hangyak-varjak-menekulteket-kormenden/
Láthatod, hogy a sátorban minden szanaszét, a szemét, a morzsa, az ételmaradék.
Szerinted így néz ki ha valaki tisztaság-/rendszerető, igényes magára és környezetére.
A szegénység/elesettség nem ok és pláne nem magyarázat erre.
(Csak egy személyes példa: nagyszüleim igen szer(g)ényen éltek, de a portájukon, a házban mindig rend és tisztaság volt. Én ezt láttam/tanultam tőlük.)
De magyarázzad csak nyugodtan, a magyarázhatatlant.
Az mondjuk továbbra is kérdés, hogy "magasan képzett, kulturált, diplomás orvos-/mérnök-/közgaszdászoktól" nem várhat el ennyit az ember? :-)
Cogito.t 2016.07.13 11:00:10
@Fedor:
"Egyetlen vagoyntárgyuk" Hagyd már! Meg a taxizásra/embercsempészésre/stb. náluk lévő pénz. Meg amit még nem tudunk.
Szétszórni az üres műanyag flakont, kenyérmorzsát, papírfecni, stb.-t ez nem szekrény kérdésem, mint ahogy felsöpörni sem az.
De nyugodtan magyarázd a magyarázhatatlant.
Cogito.t 2016.07.13 11:09:01
@Fedor: Nem nálam akadt be! ettől volt hangos az összes tubóliber sajtó/komment, én csak tőlük vettem át.
Egyébként meg ha valaki 100%-ban garantálni tudja, nekem, hogy ezek közül mindegyik feltétel nélkül beilleszkedik a többségi társadalomba, elfogadja a törvényeit és az iratlan viselkedési szabályokat, plusz egyik sem terrorista és a gyerekeik, unokáik sem lesznek azok, akkor felőlem jöhetnek. Akire ezt nem tudjátok garantálni, annak "kívül tágasabb".
Természetesen most jöhet a szokásos "mocskosfasisztagyűlölködőmagyar"-ozás, csak előbb érveljetek, hogy a fenti feltétel közül melyik nem várható el normális kultúrált emberektől. Én magam is így élek. Te/ti nem?
Ha csak ugyanezt várom el mástól is, aki ide akar települni, azzal mi gond?
Krumplishal Mestermunka 2016.06.29 16:03:47
Tegnap óta kering az alábbi alkotás az interneten, mely egyszerűen, mégis művészi módon állít emléket Bud Spencernek. Az alapot az a fénykép szolgáltatta, mely a Mester életrajzi könyvének első kötetén is helyet kapott. Itt és most, ezekben a szomorú órákban nem szeretnénk vitákat generálni a…..
Cogito.t 2016.06.30 12:09:17
Hát, ha ez a játék tényleg ilyen hülyén működik, akkor azzal nem szerez nagy rajongótábort a Borsodi.  Tisztelt Tékozló Homár! Az alábbi levelem küldtem a Borsodi részére, amiben minden részletet leírtam az esettel kapcsolatban: Tisztelt Borsodi! A hétvégén a…..
Az ország legnagyobb csöcsei. Az Észbontókban, a Viasaton. ..
Cogito.t 2015.11.19 15:33:09
A röszkei határátkelő lezárását követően zavargások alakultak ki. A menekültek egy része erőszakosan akarta áttörni a határzárat, míg mások békésen tüntettek. Teljesen természetes, hogy a sajtó is jelen van a magyar-szerb határon és az eseményekről tudósít, különösen amikor a nyugati sajtóban hetek…..
Cogito.t 2015.09.17 16:59:57
@Andras J Fazekas:
Hagyd el! Úgyse értik!
Ha értik, akkor lesz..ják!
Láttál tegnap egyetlen TASZ-ost az illegálisan bevándorolni szándékozó "orvos, mérnök, ..." csürhe között, hogy a tömeget nyugtatva, betondarabot a kezükből kivéve magyarázták volna el nekik akár az általad idézetteket, akár a magyar, akár az eu-s jogszabályokat!?
Különösen, felhívva a figyelmüket a kötelezettségeikre!?
Nem láttál ilyet? Én sem. Más sem. Ennyit a "szabadságról", meg a "jogokról", meg erről a "társaságról".
Tegnap Feri kidobolta amit ki kellett. A menekült ügyet felhasználva szidta Orbánt ahogy kell, üzent Európának, hogy ő támogatná a kvóta rendszert, minket szívünk kinyitására kért, és mondott olyat is, amitől a jobb és szélsőjobb a migránsinváziónál is sokkal jobban…..
A BBC egyik stábjának sikerült végigkísérni egy 21 éves szíriai menekült lány 3400 kilométeres utazását Törökországból Svédországig. A modern, nyugati mércével is kimagaslóan szép és intelligens Nur Amar apját és otthonát veszítette el a szíriai háborúban, anyja…..
Iszlám hittételek a közös ebédlőben, fejkendős lányok a kertben, arab feliratok a házakon - erről számolt be blogunknak egy debreceni tanár, aki diákjaival Nagyvizsnyón táborozott. Mint kiderült a tanulók nem a magyar iszlám közösség egy táborába csöppentek. A Radnóti…..
Az Egyesült Államokban legális lett a melegházasság - de kik is azok a homoszexuálisok, és mit kell tudni róluk? Hiánypótló összegzés. 1. A közhiedelemmel ellentétben a saját nemhez való vonzódás nem fertőzéssel terjed - elég, ha az adott gyereket melegek állják körbe a…..
Cogito.t 2015.06.30 14:12:32
Önt zavarja, hogy a Pride végigvonul az Andrássyn? Szavazzon! - erre szólította fel olvasóit a nol.hu kedd délben indított szavazásán, azt ígérve, hogy a lap szerdai számában megjelenik az eredmény. Nos, meg is jelent csak éppen nem az, amit az olvasók szavaztak. A…..
Cogito.t 2015.06.11 15:14:35
@roxxtar:
"Valamikor a délután folyamán, amikor látszott, hogy az igenek vannak többségben, számomra is jól nyomon követhetően mindenféle közösségi oldalakon megindultak az emberek, hogy "ne hagyjuk ezt a gyalázatot", s a nemek átvették a vezetést. Ez volt az utolsó olyan pillanat, amíg kívülről valószínűleg nem manipulálták a szavazást,"
Ha jól értem: látták, hogy az igenek elhúznak, gyorsan közzétették, erre megindult a szervezkedés!
Ha a "nem" szavazat mellett szervezkedik valaki az nem manipiuláció??
És amikor a manipulálció nyomán átveszi a vezetést az sem az!? Csak amikor az "igen" mellett kezdtel el szervezkedni??
Ez sima kettős mérce!
És ez egy főszerkesztő-helyettes?? Gratulálok!

Ja és látom az Origó szavazást is "szervezik"! Vagy még alszanak a "nem" szervezők?? ;o))
Pintér Mariann a 2012-es Playmate-húspiacon került be a köztudatba, aztán meg a most VV Dóriként ismert Török Dórával rázta a műmelleket valahol, most pedig az Éden Hotel harmadik évadában igyekszik majd húszmilliót nyerni.  Jövő hétfőn jön a műsor, tűkön ülünk.…..
Az eredeti kép és hír. 2014. október 26-án, vasárnap este több tízezer magyar ember - köztük nagyon sok demokratikus fiatal - a budapesti Hősök terén egy különös, egyedülálló mobiltelefonos "requiem" keretében gyászolta meg egy bukott párt erkölcsi haláltusáját. A Fidesz…..
Nyilván minden létező étteremlistával lehet, sőt, kell is vitatkozni, de azért az óriási dolog, hogy ha egy nemzetközi listára felkerül egy budapesti étterem! Ráadásul egy olyanra, amit világszerte milliók olvasnak el! És nem is akármilyen pozícióban, Európában a 14., a…..
A "Darabos". Most először sikerült részt vennem a Corvin Moziban megtartott moziéjszakán, ahol egy 3000 forintos karszalag áráért 5 filmet nézhettem meg egy este alatt, melyek közül az első a Demóna volt. Az utóbbi hetekben sajnos nagyon kevés időm maradt moziba járni, így…..
Dósa Mariann szociálpolitikus, A Város Mindenkié szövetséges aktivistája meghívást kapott, hogy tartson előadást A Város Mindenkié lakhatási javaslatairól a Creatives Alternatives to Capitalism (A kapitalizmus kreatív alternatívái) című konferencián New Yorkban 2014. május…..