Regisztráció Blogot indítok
Adatok
chopper

0 bejegyzést írt és 172 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
chopper 2016.10.06 11:29:35
@CyberPunK: Jogos, nyilván nem. Kár, hogy ennyi kellene egy viszonylagos "jólét"-hez, 2 gyerekkel. De korábban kijöttünk az én nettó 400-amból, meg Anyuka 100+ Orbán-segélyéből is, 2 picivel, 2 autóval, 72 m2-es újépítésű házzal, vidéken. De hogy a tömegek hogy éljenek meg, pláne hogyan vállaljanak gyerek(ek)et, arra nem nagyon látom a megoldást, a kivándorláson kívül, ami viszont az országra nézve katasztrófa...ha kicsit jobb lenne a lakosság idegennyelv tudása, már meghaltunk volna :(
chopper 2016.10.06 13:52:28
@HaCS: szerintem nem a beleérző képesség hiánya itt a gond, én legalábbis bele tudok érezni annak a sorsába, aki albérletben tengődik, hónapról-hónapra...már kicsi gyermek koromban is bele tudtam magam képzelni a szituba és már akkor eldöntöttem, hogy mindent megteszek amit csak lehet hogy ezt elkerüljem, mert normális életet akartam élni, rendes házban, családdal, drága hobbikkal, stb., stb. Ennek elérése érdekében saját finanszírozásból (nem a szüleim fizették!) lediplomáztam, lenyelvvizsgáztam, váltogattam a munkahelyeket, ezáltal tapasztalot gyűjtöttem, stb. és most ott tartok, ahol...még nem ott ahol szeretnék, de hát kell a motiváció a jövőre nézve is. Ezek után valahogy nem tudok már együtt búsulni/irigykedni azon kortársaimmal, akik az elmúlt 20 évet a gyártósor és a söröskrigli mellett töltötték, fentiek helyett...az a sugallmazás pedig, miszerint nem mi alakítjuk a sorsunkat, így a jobban élő se örüljön, hanem parázzon azon hogy mi lesz holnap, eléggé savanyú a szőlő hozzáállás, olyan magyarosch. Én nem vagyok hajlandó ezen parázni, azt a problémát (bár vannak rá most is kész terveim) majd akkor oldjuk meg, ha jelentkezik ;)
chopper 2016.10.06 15:02:49
@HaCS: Láttam hogy nem nekem írtál, de érdekesnek találtam :)

Ítélkezni valóban nem etikus és nem lehet reális pontos ismeretek nélkül (de talán azokkal sem), én inkább azt látom egyébként, hogy éppen a lustaság miatt nem haladók irigykednek a leginkább, nem azok, akik bármilyen módon, de önhibájukon kívül akadályoztatva voltak...
Igen, egy kelet-európai, semmire sem tartott, lenézett motor is lehet csodálatos: a rút kiskacsaság mindenben benne van. Oké, a szovjet borzalomban, a fehérorosz rettenetben, a Minskben elég sok az effajta hápogás, viszont megjött végre a bizonyíték - ez igazán szépségés hattyúvá…..
többen kérdeztétek már, hogy mennyibe kerül egy havi kajám, úgyhogy most összeszedtem, hogy hónap elején nagyjából mit vettünk nekem.fűszerek - 1500 Ft2 kg mexikói zöldség mix - 1500 Ft2 kg brokkoli mix - 2000 Ft5 doboz barna rizs - 1000 Ft3 csomag árpa -…..
.prezi-player { width: 560px; } .prezi-player-links { text-align: center; } Polisz Officers - REDEMPTIO 2.0 on Prezi Mi lenne, ha ráébresztenék a jászberényieket, hogy a környezettudatosság a jász kultúra része, amihez álmoziplakátokon dolgoznák fel Mária Terézia rendeletét? A…..
chopper 2010.03.11 12:56:01
@dávidzoli: Tyűha, akkor meg sem álltál Budapest nyugati-déli vonzáskörzetéig, ugye? Oda való vagy, ott nincsenek cigányok...vagy mostmár van(nak)?
A veronai Motor Bike Expón állt ez a Simson a sarokban. Jól elrejtették, pedig ennél izgalmasabb szoci-customot még nem látott a világ. Az AWO425-re épült egyhengeres negyedliteres motor stílusa meg sem határozható, igaz, fölösleges lenne belekezdeni is. A selyemfényű ezüst és…..
chopper 2010.01.22 16:21:34
@baowah: Asssssztaqrvaéletbeabba!!!!!!!!!
Vedd úgy hogy most betérdeltem, nem kicsit...erről beszéltem, pontosan erről!!! El tudod képzelni milyen mindentvivőt lehetne ebből a roncsból építeni??? Ugyeeee.....:):):)
chopper 2010.01.23 18:35:34
@baowah: Még csak fejben alakul, de már ez is nagyon jó érzés:)Van néhány részlet amihez ragaszkodom, vannak képlékeny dolgok és vannak olyasmik amikre még ötletem sincs...mindenképp régebbi forma lesz mint amit a blokk mutat, ezért azt majd kicsit hozzá kell öregítenem a motorhoz. Valami olyasmi lesz, ami mutatja az enduro eredetet és egy kicsit dirt track-jelleget is mutat, de mindenekelőtt custom lesz a gép. Nagyon figyelnem kell majd az arányokra az biztos...a fogadtatásra persze kíváncsi leszek, ezen a fórumon valszeg rengeteg fikázója lesz, dehát a negatív reklám is reklám ugye, sőt! :)
Egy dolog biztos. Ha az új vizsgarendszer a gyakorlatban beindul, valamivel kevesebb mozgástér marad a trükközésre. Már csak ezért is érdemes tényleg jól felkészített autóval vizsgára menni, mert az alkalmatlan minősítés összehasonlíthatatlanul rosszabb – és…..
Belsőség Két köcsög az Audiban 2009.12.02 06:52:36
  Az Miniben már választhatunk, milyen motorhangot hallgatnánk, de az Audinak és a BMW-nek is érdekes megoldásai vannak. Vélemények azonos című írásunkról...
chopper 2009.12.03 13:25:54
@önkéntes rendőr: Nem-nem, ha Ferrari hátsódobot akarsz látni, nem Itáliába kell menni, itt M.o.-on készülnek...
chopper 2009.12.04 09:02:43
@Zsoli: 5123 :)
Fehér motorhoz nem mutat rosszul az IXS Tortuga felsőA nyolcvanas évek tehetnek róla: valami idióta divatba hozta a neonszíneket, ahonnan már csak kis lépés volt a bugyuta minták használata. A krosszpályákon bolondnak öltözött motorosok ugrattak, szerintem Steve McQueen hentergett…..
chopper 2009.11.19 09:43:05
@CsAbIkA: Erre gondoltam amikor az első kommentemet írtam...endurózni vettem egy használt (kétszer snowboardozott benne a srác...) UFO protektoringet, egy használt Rainers csizmát,meg elővettem a szekrényből egy sisakot oszt annyi...összesen nem volt 40ezer, igaz térvédő még kelleni fog hozzá. De 53 ropi egy sima gatyáért? Sznob fasság, semmi más.

@zöldi : Persze hogy kell valami addig is amíg tanul az ember, de nem kell ilyen drága cuccot venni, tökkkéletes pl. az a cucc amit Te vettél anno.

Egyébként meg aki megveszi a többszázezres védőruhát és utána a maradék pénzből vesz egy MZ-t,az szvsz meg is érdemli...nehogymár arra számítsak motorozáskor hogy úristen,bármikor eleshetek?!, mert akkor el is fogok tutira...
chopper 2009.11.19 15:06:02
@baowah: Soha nem fogok tudni annyi pénzt összegründolni hogy 53ezret fizessek ki BÁRMILYEN nadrágért! Tudom,proli vagyok...:):)Viccen kívül,vagy benézek a turiba oszt 10-ért veszek egy alig használt endurósgatyát vagy vaterázok egyet, vagy veszek a Louisból,Poloból valami saját márkásat.

Más. Beszereztem a bobber projektem alapjait: DR600 blokk, szigorúan berúgóval, plusz a két gyári kerék,aranyszínű felnikkel, enduro gumikkal,elöl semmilyen, hátul dobfékkel...alig várom hogy nekiállhassak az építésnek! :) Ja, a váz egy IZS56 lesz merevítve, előre meg laprugós cucc készül bringaüléssel és mustang tankkal...
Akárhogy csűrjük-csavarjuk, technikai vívmányaink nagy része hadi fejlesztésként, háborús ösztönzésként keletkezett. Állami pénzekből minden kutatás olajozottabban megy, nem csoda, hogy máig profitálunk nem egy náci vagy bolsevik találmányból.Gondoltuk volna, hogy a motoros…..
chopper 2009.11.17 15:34:47
@Cenzur: Azt majd a palesztinok töltik fel a jutyúbra ahogy a "Zsidó motoros akrobaták" próbálják kikerülni az RPG-t...na az lesz majd a modern Strassenkampf! :)

@baowah : Látod mivé válik a motoros blog, ha politika kerül bele? Remélem elég tanulságos volt ez a mai attrakció hogy többé ne rontsd el ilyesmivel a blogot...bár még mindig kint van a "náci" a főcímben, szóval...:(
Autófília Ilyenre telik 2009.08.30 13:00:00
Egy barátom motorját ábrázolja a kép. A hátulra kiírt felirat a motoros térsadalom plebejus rétegét, a Jawa-n motorozó srácokat jól jellemző, önirónia megnyilvánulása. Nem lebecsülés ez, én is ide tartozom! A motor történetét maga a tulaj írta meg nekem pár sorban.…..
chopper 2009.09.01 14:00:16
@Neonknight: Szia Neon koma! :) Hát lehet hogy igazad van,de akkor sem értem az ilyen feliratokat...most akkor tegyem ki a HD-ra, FZ-re, DR-re is hogy ilyenre telik?? Mert nekem is elég vékony a fizum, igaz hogy mióta az eszemet tudom, a nagyját a motorőrületemre fordítom. Ezért furcsa amikor mások sírnak hogy ennyire fussa, közben tízezreket hagy a kocsmában vagy hasonlók.
Na mindegy, téma lezárva, a motor egy kész időutazás egy egyszerűbb, de nyugisabb korszakba, ezért tetszik, a felirat meg...sajátos :)
chopper 2009.09.16 13:59:28
@Sparrow Kapitány: Hogy is írtam a múltkor..."kisebbrendűségi komplexusos hülye"...olvasva hozzászólásod úgy érzem, véleményem nem volt alaptalan :)
Kedden kedvem kerekedett, vagyis nem kedden, de nem bírtam tovább. Motorra kellett ülnöm és kiszellőztetni a fejemet. Dombokat, falvakat látni elsuhanni magam mellett. Hallgatni a kipufogóból szóló brummogás közé keveredő, elégedetten dörmögő – menjünk még –…..
Mindenképpen feketét akartam, de a fényvisszaverő betétek ellen nincs kifogásom: a lábamat védik Mezítlábas magyarok - mondják ránk gyakran külföldön, de ha a hazai motorosokat nézzük, sajnos szintén igaz. Milliós motorok durrannak el mellettünk, villog a sok fehér boka:…..
Belsőség Bazeg reloaded 2009.07.22 16:00:00
Talán emlékeznek még, tavaly karácsony előtt adtam el Bazeg névre keresztelt állólámpás Mercedesemet, amely két éven át rendszeres szereplője volt a Belsőségnek.Aki látta élőben, abban garantáltan mély nyomot hagyott a teljes egészében folytonossági hiányokból és…..
chopper 2009.07.22 18:26:02
A frissen bemutatott Piaggio MP3 Hybrid megosztotta a robogósokat. Sokan ragaszkodnak a robbanékony benzinesekhez, igaz, egyre szélesebb az elektromos hajtású gépek felhasználói köre. Az olaszok régóta várt robogója a két tábor közé verne hidat a hibrid hajtás előnyeivel, és…..
Belsőség Anyám pedig megmondta 2009.07.14 22:42:00
2009-ben még mindig elég két ok ahhoz (papír és ceruza), hogy bárki bárkit büntetlenül feljelentsen, megkeserítve ezzel életét. Megértem én, hogy az ellenség vicsorogva kémlel a határ mögül és csak azt várja, hogy éberségünk meginogjon, na de ok nélkül az sem…..
A jelenlegi gazdasági helyzet nem kedvez a kis gyártóknak, az amerikai Indian mégis dacol a válsággal. Két frissen bemutatott modelljük ugyan nem tér el jelentősen a modellpaletta többi gépétől, de a cruiser ízlés jegyében számos apró finomítást végeztek rajtuk. A Chief Bomber…..
Jó hírt hoztunk azoknak, akik szomorúan csóválják a fejüket és mantraként morzsolják: „bezzeg a régi gépekben még volt anyag”. Ezek az idők visszatértek: a piac igénye alapján egyre többen foglalkoznak régi motorok blokkjainak vagy egészének az…..
Tégla van a szabadalmi hivatalban: kiszivárogtak a Yamaha legújabb tervrajzai. Volt már ilyen, lesz is – ezúttal azonban nem egy régóta sejtett modellfrissítésről szerezhettünk bizonyosságot. A különlegesség a frissen megismert motorblokk működési elvében van. A Yamaha…..