Regisztráció Blogot indítok
Adatok
maretz

0 bejegyzést írt és 570 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1930-as évek. A szovjet Vörös Hadsereg sorozóbizottsága előtt..
maretz 2018.07.09 12:39:24
@maxval balcán bircaman: Ártatlanul megtámadott szerb nép... baszod, magyar vagy te? A szerbek már azért megérdemeltek volna ennél sokkal többet, ahogyan a magyarokkal bántak, te meg még véded is őket? A rácoknál gennyesebb, gyáván vérszomjasabb népet még a Balkánon se találni, pedig ott azért igen nagy a konkurencia ilyen téren.

"Rózsa Sándor beállott katonának,
Jaj, de szépen fölöltözött huszárnak.
Had rúgja le a csillagot az égről,
Had pusztítsa ki a rácot a földről."
(magyar népballada)
Az 1880-81-es hatalmas minnesotai tél..
maretz 2018.06.25 17:35:26
@fairlane: Ez ugyanígy igazi Riefenstahlra is. Ő is kiváló rendező volt, akár csak karrierből kollaborált a nácikkal, akár hithűen tette ezt.

Neki a náci múlt tehertétel volt, amitől nem tudott szabadulni, ezért nem kapott valódi munkákat, bár igencsak tehetséges rendező volt. Ez szerintem rohadtul nem fair. Most akkor rúgtuk volna ki a rendszerváltás után a józsibácsit is a kohóból, mert a munkájával hozzájárult a kvóta teljesítéséhez, amivel aztán a komcsi pártvezérek dicsekedtek? Ugyanmár... az ember dolgozik, ahogyan tud, akármilyen rendszer van. Csak pechjére egy rendező jobban szem előtt van. De semmivel nem elítélendőbb mint akárki más, aki a rendszerben végezte a dolgát, hozzájárulva ezzel a rendszer fennállásához.
Colorcam A Tinder sötét lovagjai 2018.02.19 22:50:29
A poharam aljáról egyre csak feltörekvő buborékokat számolom, miközben egy teljesen kiszámítható prezentáción ülök, Mr. Elvileg Hozzám Valóval. Úgy érzem magam, mintha egy erőszakos sales-es próbálná meg nekem a lehető legbiztosabb módon eladni azt a híres tollat, amiből száz van minden…..
Tudod, ez azért nagyon gáz volt. Nézd végig te is ezt a riportot és megérted majd, hogy miért írom az alábbi sorokat. Mert úgy érzem, nekem mint gazdasági bloggernek, talán jobban elhiszi Velkovics Vilmos, Echo tv riporter, hogy egy tekintélyelvű p@cs. Mert mit lehet ezek után mondani? Mert mennyi…..
maretz 2018.02.05 12:25:35
Hogy miért alázza meg a riporter ezt a kis nyikhajt? Mert megteheti. Mert a hülyegyerek azt gondolta, hogy 16 évesen ő a jani, mert a haverkái így gondolták, néhány dörzsölt ellenzéki spindoktor pedig beöltöztette bohócruhába, aztán kitolta a színpadra.

Egy politikai interjú nem safe space, hogy buksisimi jár egy 16 éves nyikhajnak, mert kevesebbet akar tanulni. Tudta (vagy tudnia kellett volna), hogy itt kőkemény kérdezés lesz. Valszeg elszállt önértékelésében úgy gondolta, hogy majd ő megmondja... aztán porig alázták.

Azt mondod, hogy egy 17 éves gyerektől nem elvárható, hogy egy tapasztalt riporterrel tudjon sikeres szócsatát vívni? Így van. Pontosan ezért nem a 17 éves nyikhajokat kérdezik meg arról sem, hogy milyen legyen az oktatás. Mint ahogy az Apple vezérigazgatója sem az összeszerelő munkást fogja megkérdezni arról, hogy mi legyen a vállalati stratégia. Mert nem értenek hozzá, nincs tapasztalatuk hozzá, és mivel érintettségük mellett éretlenek is, ezért nem fogják fel, hogy az iskolapadban való szenvedés nekik válik a haszna. Éppen ezért nincs egyébkén szavazati joguk sem, és ezért nem kérdezi meg tőlük az anyukájuk bizonyos kor alatt, hogy mit szeretnének vacsizni (naná hogy nutellás palacsinta minden este!), hanem megmondja, hogy fiam, ezt eszed, mert ez tesz jót neked. Aztán majd megköszönöd, ha felnőtt leszel.

A finn iskolát bálványozó félművelt idiótáknak (lásd poszter) pedig figyelmébe ajánlanám, hogy Finnország 10 éve stagnál: gazdaságilag, demográfiailag, mindenhogy. Ellenben az oktatási filozófia tekintetében pontosan ellentétes megközelítést alkalmazó ázsiai feltörekvő hatalmak éppen most mutatják be, hogy a babusgató, rekreálgató, saját időbeosztó iskolai rendszer mennyire elavult, már most. Nem véletlen, hogy Nyugaton a milliárdosok sem ilyen iskolákba járatják csemetéiket, hanem olyan "tekintélyelvű" bentlakásos intézményekbe, ahol fegyelem van és pontosan tudják még, hogy a lexikális tudás nélkül nincs intelligencia.

Hál'Istennek ebbe a zsákutcába (történelmi okokból) mi magyarok még nem futhattunk bele... legalábbis olyan mértékben, mint Nyugaton. Magyar Bálint ugye próbálkozott, de szerencsére el lett zavarva az egész branccsal együtt!

Talán inkább arra kéne figyelnünk, nem itt a saját szélliberális echo chamber baromságait harsogni, miközben elhalad mellettünk a világ...
maretz 2018.02.05 14:48:21
@Stenonis: Szerintem az átlag kicsit jobban növekszik Magyarországon, mint Finnországban... összekevered a növekedést (flow) az adott állapottal (stock).

A népesség Finnországban pedig a harmadik világból érkező bevándorlók miatt nő. Finnországban a teljes termékenységi mutató 2010-ben 1,87 volt, mára 1,65, Magyarországon 2010-ben 1,25 volt, mára 1,45. Akkor melyikünk is halad jó irányba? A magyar oktatás valódi kudarca, hogy -- veled egyetemben -- ezt az 4 egyszerű számot kevesen tudják értelmezni.

A jövedelmi egyenlőségeket pedig pont nem nagyon van hova csökkenteni Magyarországon: a GINI koefficiens Magyarország esetében 28,2, Finnország esetében 25,4... az EU-átlag 30,8. Kár lenne ennek a szocialisztikus baromságnak alárendelni az oktatást. Inkább a kelet-ázsiai modellből lenne érdemes tanulni, akik elárasztják a világot manapság tudósokkal, kutatókkal, mérnökökkel.
maretz 2018.02.05 15:42:54
@neko1967: Semmiféle alternatív valóság nincs itt... valószínűleg a _valódi_ diákok véleményére kíváncsi, nem néhány száz önjelölt véleményvezérre, akit a baloldalról pénzelnek...
Két évszázaddal ezelőtti feltalálása óta a karóra nem csak az időt mutatta, de divatkiegészítő és státusszimbólum is volt, mely tükrözte viselője személyiségét és persze megmutatta társadalmi helyzetét...
maretz 2017.02.18 23:39:01
@Online Távmunkás: Ezt a baromságot! Nekem is van okostelefonom, de ki a fene fogja előrángatni a zsebéből minden egyes alkalommal, hogy meg akarja tudni az időt?

Az óra egyáltalán nem ékszer, nekem például baromira hiányzik, ha minden szökőévben egyszer otthon felejtem véletlenül. Pedig bármikor elő tudom kapni a telefonomat is. (Ráadásul az időt ugye a butatelefon is pont ugyanolyan jól mutatja, mint az okos.)
1935-ben az angol-német tengerészeti egyezmény ismét lehetővé tette Németország számára egy komoly haditengerészet kiépítését. Az egyezmény értelmében Németország felszíni hadihajóinak összesített vízkiszorítása elérhette a Royal Navy vízkiszorításának 35%-át. Egyebekben Németország kötelezőnek…..
maretz 2016.10.21 14:18:19
@savanyújóska: Mondjuk ez azért jogos is. Ahhoz túl sok pénzbe is időbe került ilyen monstrumok megépítése, hogy pár óra alatt esetleg a tenger fenekén kössön ki...

A példáid egyébként ezt támasztják alá: mind az olaszok, mind az oroszok kis haditengerészettel rendelkeztek, ráadásul nagyon korlátozott pótlási kapacitásokkal. Ezért egyszerűen minden egyes hajóra oda kellett figyelniük. Amiből az embernek kevés van, és nagyon nehezen tudja pótolni, azzal nem nagyon lehet hazardírozni.
A napokban felhívta egy barátom a figyelmemet arra, hogy bár én nem vagyok kedvelője az édességeknek, attól még az olvasóim valószínűleg rajonganak érte. Mint minden normális ember :) És valószínűleg igaza van... Csodát ne várjatok tőlem, de a megszokott egyszerű és gyors megoldást azonban…..
maretz 2016.03.14 17:33:19
Párizs lenyúlta a show-t – ez tömören összefoglalva a fekete jogvédő mozgalom, a Black Lives Matters mozgalom véleménye a párizsi terrorista támadásról. A polgárjogi aktivisták amiatt aggódtak, hogy az előző héten sikerrel felfuttatott kampányuknak szánt címlapos helyeket…..
maretz 2015.11.17 14:42:40
@maroz: És ezzel most mit bizonyítottál? Hogy a baloldalon se mindenki síkhülye?:) Ezt eddig is tudtuk azért.

Attól még ezek az ideológiák (és elfajzásaik) baloldali eszmék. Mint ahogy a liberalizmus is az. Ha minimális eszmetörténeti előképzettséged lenne, nem kéne magyarázni neked az egyértelműt.
„Egész Európának megmutattuk, hogyan kell harcolni a demokráciáért”, mert legalább nem harc nélkül fogadtuk el a hitelezők akaratát! – hősködött Alekszisz Ciprasz szerda éjjel a görög parlamentben, mielőtt elfogadták volna az újabb mentőcsomag feltételéül szabott…..
Sokáig azt gondoltam, hogy majd jól nem írok semmit menekült-ügyben, mert a dolog annyira magától értetődő, hogy szinte röhejes leírni. Ám ahogy telnek a napok és sokasodnak a menekültekkel foglalkozó írások, vélemények, mémek, viccek és egyéb aktivitások úgy mélyül el…..
maretz 2015.06.30 15:12:43
@darthyoda:

" hogy ha rendeződnek náluk a viszonyok, akkor szépen visszamennek és boldogan élnek?"

LOL:D Ezen hangosan felröhögtem... rendeződnek a dolgok? Komolyan? Afrikában és a Közel-Keleten mikor voltak "rendben" a dolgok? És mikor lesznek rendben?

Te komolyan azt hiszed, hogy belátható időn belül lesz olyan időszak, amikor az Európában tengődő néger egyszercsak úgy dönt, hogy ő akkor most visszamegy Nigériába, mert ott milyen jó lesz neki?

Jéééééézusom...
Nagy dilemma. Amikor megemlítettem a törzsolvasóim körében, hogy készülne egy ilyen poszt. Az egyik tábor szerint erről nem kellene beszélni, mert a világ összes pénzét el tudná költeni egy csaj, akin nincs „zabla”. A másik tábor mondhatni, üdvrivalgással fogadta, hogy végre…..
maretz 2015.06.25 12:07:23
@EeZ: Ha informatikusként nem keresel 150-et, akkor valamit nagyon rosszul csinálsz barátom...
Nem támogatta tovább a Filmalap a tiszaeszlári ügyvéd életéről szóló filmet, mert a szélsőjobboldal ma egy marginális kérdés Magyarországon – leplezte le már címével is a szörnyű magyar filmes közállapotokat 444. A haladó híroldal néhány nappal ezelőtti vezető…..
A héten két olyan találkozó is lezajlott, amelyek eredményei alapjaiban fogják befolyásolni az európai biztonságpolitikát, valamint az éppen javában zajló fegyveres konfliktusokat: kedden John Kerry amerikai külügyminiszter találkozott Vlagyimir Putyin orosz elnökkel,…..
maretz 2015.05.15 13:53:33
@Danubium:

Persze. A NATO szállta meg Transznyisztriát, Abháziát, Dél-Oszétiát, és most Ukrajna egyes részeit. A NATO mond olyanokat, hogy a Szovjetunió összeomlása a XX. század legnagyobb geopolitikai katasztrófája volt, és a NATO-tagországok annektálnak sorba területeket a szomszédos országokból... Világos :)

Mesélj még!
maretz 2015.05.15 14:18:24
@Danubium:

Áh igen, a szokásos konteós "már elismerték" szöveg jön ilyenkor, amire általában két noname alternatív hírportáljainak a cikke következik "bizonyítékként", akik huszadrangú ellenőrizhetetlen figurákra alapozzák a bombasztikus leleplezéseiket :)

Népirtás szerencsére csak részben volt, mert az intervenció megakadályozta. Különben ugyanúgy jártak volna mint a bosnyákok...

Én egyébként etnikai tisztogatásról beszéltem.
 #491 A vajrajána buddhizmus Andy Warhol-ja egyértelműen Drukpa Kunley volt a 15. században. Az "5000 nő szentje" nevet azzal érdemelte ki, hogy a Lángoló Bölcsesség Mennyköveként aposztrofált falloszát megfelelő testnyílásba helyezve segített elérni a Nirvanát egzisztenciális…..
maretz 2015.05.14 23:19:28
@szil_: Ezt legfeljebb azért gondolhatod, mert fogalmad sincs arról, hogy a keresztények mit és hogyan esznek :) De azért cuki, hogy a második komment már nettó keresztényellenesség... azért ezt valahol a tizedik környékén vártam volna, amikor megérkeznek az igazi gecc nagyágyúk :)
David Cameron úr Őexcellenciájának Az Egyesült Királyság Miniszterelnöke   Tisztelt Miniszterelnök úr! Kérem, engedje meg, hogy az alkalmat megragadva gratuláljak Önnek és a Brit Konzervatív Pártnak a parlamenti választáson aratott fényes győzelemhez. Az a kiváló és…..
maretz 2015.05.12 11:35:37
Az európai porondon az elmúlt három évtizedben számtalanszor hangzott el (pl. a német újraegyesítés vagy éppen az EU és a NATO bővítések alkalmával), hogy Európa végre kellően egységes és felkészült arra, hogy mind politikailag, mind gazdaságilag, mind katonailag képes legyen…..
maretz 2015.05.06 13:32:44
@maxval bircaman szerkesztő:

"Alapvető nemzetközi jogelv a "rebus sic stantibus", azaz ha a körülmények változnak, a szerződés nem köti a feleket."

Bocsánat, ebben megint tévedsz. A szerződést fel lehet mondani, de megszegni nem. Olyan nincs, hogy ráfogom, hogy változik a körülmény, és akkor nem kell betartani. Nem gondolhatod komolyan, hogy ez így működik...

Ráadásul ugye semmilyen puccs nem zajlott le Ukrajnában, az elnök elmenekült, a legitim parlament pedig ezek után megfosztotta a hivatalától. Ennyi. Azóta ráadásul választások is voltak. Innentől kezdve miről beszélünk?

"Ez sem ellenkezik a nemzetközi joggal a koszovói precedens óta."

A koszovói precedens nem erről szólt. Koszovóban konkrétan etnikai tisztogatás folyt a szerbek részéről (amit ENSZ BT-határozat is kimondott), ennek megállítása katonai beavatkozás nélkül sajnos nem volt elfogadható. Ukrajnában semmiféle etnikai tisztogatás nem folyik... tehát ez így még az orosz propagandagépezet részéről is rendkívül gyenge érv.
maretz 2015.05.06 14:15:05
@maxval bircaman szerkesztő:

A rebus sic standibus elv nem ezt jelenti. A Bécsi Egyezmény két esetben teszi ezt lehetővé: akkor, ha az adott körülmény fennállása kifejezetten feltétele a teljesítésnek, vagy ha a körülmény változása megváltoztatja a szerződésből fakadó terheket.

Ez nem biankó csekk a szerződésekből való kibújásra. Ha így lenne, akkor nem lenne értelme szerződést írni. Annak ugyanis az a lényege, hogy vállaljuk valaminek a betartását.

Ukrajna esetében nyilvánvalóan egyik lehetőség sem áll fenn. A Budapesti Szerződés nem volt ahhoz kötve, hogy Ukrajnában oroszbarát kormány legyen, hanem egyszerűen egy csereügylet történt: Oroszország megvette az ukrán atomfegyvereket cserébe a területi épség garantálásáért.

Nyilvánvalóan Ukrajna területi épsége nem függ az éppen aktuális ukrán belpolitikától... erre hivatkozni kb. olyan, mintha én nem akarnék fizetni az étteremben (miután persze megettem a kaját), mert a szakács csúnyán beszélt a pincérrel.

A másik feltétel ugyancsak nem áll fenn, ugyanis Ukrajna területi épségének garantálása a jövőben egyáltalán nem jelent nagyobb terhet Oroszország számára, akárki is van hatalmon Ukrajnában.

Tényleg nehezen hiszem el, hogy ezeket valaki komolyan gondolhatja...
maretz 2015.05.06 14:21:10
@maxval bircaman szerkesztő:

"A koszovói jogelv lényege: támogatható külföldről a szeparatizmus. "

Nem. Legfeljebb az orosz propaganda számára ez a tanulság. Koszovó egész egyszerűen egy példája a "responsibility to protect" elvnek, amit az ENSZ is megerősített több határozatban.

Magyarul a területi épséghez és a szuverenitáshoz való jogra nem lehet hivatkozni népirtás, etnikai tisztogatás, vagy háborús bűnök esetén. Ahol az aktuális hatalom ilyet művel, ott a nemzetközi közösségnek felelőssége a beavatkozás. Ennyi történt Koszovóban.

Nem kellett volna népirtani az albánokat... ennyi.
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Amennyiben jogi tanácsra, vagy segítségre van szüksége, az mhtjog@gmail.com elérhetőségen vegye fel velünk a kapcsolatot!   Üdvözlöm!   Szoktam olvasni az oldalukat, elhatároztam, hogy most…..
maretz 2015.03.31 12:47:43
@Szumátriai Patkánymajom:

Zseniálisan csinálod koma :) Sokadik kommented után sem tudom eldönteni, hogy ennyire ostoba vagy, vagy pedig zseniális karikatúrát adsz az ostoba kispolgári mentalitásból :D
maretz 2015.03.31 12:51:33
@monddazigazatmar:

Így van. Ez inkább a "magyar mentalitás"... sereg léhűtő szidja naphosszat a főnököt, amelyik direkt "kibaszik" velük, a talpig becsületes jómunkásemberrel... aztán persze dolgozni nem dolgoznak, merthát panaszkodni könnyebb :)

Szánalom. Bárcsak ne ismerném a fajtátokat... ostoba prolik.
Varánusz Én és a manyupom 2014.01.27 05:49:00
Ismeritek a plakátemberket meg az ő történeteiket? Ők azok akik kábulatból ájulatba esnek az állampapírok hozamán és mosolyogva hirdetik a tutit óriásplakáton és az állampapírok honlapján is. Mi meg voltunk itt először 102 ezren - mára maradtunk 63 ezren - és az…..
„Elég volt, többé nem szabad, ne állítsatok szobrokat, a meglévők is tűnjenek, remek, remek.” (Cseh Tamás – Bereményi Géza: Ne állítsatok szobrokat) Mikor máskor, ha nem Cseh Tamás születésnapjának környékén ugrik be az obligát dal azokról a bizonyos…..
maretz 2014.01.23 11:52:21
@Counter:

Gyönyörű, ahogy paprikajancsik zugjogászkodnak... Az, hogy az Ön korlátolt intellektusában az alkotmányos berendezkedés elleni szervezkedés szankcionálása -- mely egyébként minden civilizált ország jogrendjének szerves része -- bármiféleképpen összemosódik egy köztéri szobor ügyével, tulajdonképpen súlyos szövegértelmezési hiányosságokat vet fel.

Legalább ne reklámozná, ha már ilyen mérhetetlenül ostoba...
maretz 2014.01.23 12:03:06
Csak hogy a témához is hozzászóljak: az emlékmű tökéletesen felesleges. Bár -- ahogyan valaki korábban írta -- tökéletesen beleillik a szabadsági téri groteszk kompozícióba, amerikai nagykövetségestül, szovjet "felszabadítási" emlékművestül, nemzeti bankostul, bank centerestül, tévépalotástul... Ez a tér így a maga formájában, miközben "Szabadság" térnek nevezik, simán elmenne díszletként az orwelli 1984 egy Magyarországra aktualizált filmfeldolgozásában.

Eggyel több vagy kevesebb abszurd szimbólum a "Szabadság" téren, nos ez már igazán nem oszt, nem szoroz.

Tény, hogy a magyar zsidók kiírtását a német megszállás tette lehetővé. Bár a Horthy-korszaknak sem kellett szomszédba menni antiszemitizmusért, ez legfeljebb amolyan arisztokratikus antiszemitizmus volt, amely fintorgott a zsidóság büdöslábúnak vélt, amolyan hétköznapi életrevalóságához, de soha nem fordult volna meg a fejében, hogy megsemmisítse őket, mint embereket és állampolgárokat. Azt a fajta plebejus, őrjöngő, móriczi értelemben vett "barbár" gyűlöletet, amelyet a Német Birodalom képviselt, Magyarországon a politikai elit, különösen Horthy hatalmi körei döntő többségében nem fogadták el, sőt mélyen megvetették.

Innentől kezdve történelmi tény, hogy a zsidóság -- bár a korszellemnek megfelelően Magyarországon is zaklatásnak és megkülönböztetésnek voltak kitéve -- a fizikai megsemmisülést bizony a Fall Margarethének köszönheti. A barbár csinovnyikok és irigy kispolgárok gyűlölete soha nem szabadulhatott volna el Magyarországon a német megszállás nélkül.

Ebből a szempontból az emlékmű mögött meghúzódó gondolat jogos, a kivitelezés ugyanakkor szerencsétlen, másrészt teljesen fölösleges: hullámokat kelt, amire nincs szükség, sem belpolitikailag, sem külpolitikailag.
Mégis csak ez az arc lesz a végső. A veres füst felszállt, habemus Pápa. A tegnapi nappal szerkesztőségünk tagjainak kiégtek a politikai receptorai, így komoly elemzésre egyelőre nem mernek vállalkozni; helyette a tudatalattijukból előtörő Gyurcsány-mémekkel és emlékekkel…..
Ma újabb jelentős lépéssel kerültünk közelebb a Jó Állam megvalósulásához: Magyarország nem hagyta magát, és teljes mértékben állami kézbe vette a tankönyvellátást. Hoffmann Rózsa augusztusban ugyan még azt nyilatkozta, hogy „nincs szó a tankönyv-előállítás…..
A napokban a Time magazin által az év emberének választott Ferenc pápa úgy látja, a szegénység egyre szélesebb méreteket ölt, szakadékot teremtve a társadalom rétegei között. Ezért a gazdasági modellek átgondolását szorgalmazta a túlzott pazarlás megfékezésével. Új…..
maretz 2013.12.13 14:57:16
@Valóraváltógép:

Mondom mégegyszer, Egyház csak egy van. Meg persze vannak szakadár szekták, akik nem értenek egyet az Egyház vallásértelmezésével.
maretz 2013.12.13 15:02:21
@Shenpen:

Az arisztokráciával kapcsolatos gondolatmeneted egyszerűen egy náci gyökerű szociáldarwinista maszlag. Az arisztokráciának semmivel sem jobb a pedigréje, mint akárki másnak, semmivel nem rendelkezik jobb génekkel, egyszerűen jobb körülmények között indult.

Olyan ez, mintha egy egész állatorvosi és trénercsapat által felkészített versenylovat versenyeztetnél egy redvás gebével, aztán a borítékolható eredmény láttán tapsolnál hozzá, hogy "bizony a pedigré"... Az arisztokraták sikerességének semmi köze a génekhez, hanem a körülményeikhez. Ha Nobel-díjas zseni arisztokraták gyermekét születéstől fogva berakod egy cigányputriba, akkor abból a gyerekből sem lesz semmi, akármilyen génjei is vannak.
maretz 2013.12.13 15:05:46
@Shenpen:

"Még konkrétabban: vajon nem lehet, hogy valaki úgy 1900 körül importált Magyarországra mindenféle hűdefelvilágosult, hűdeliberális nevelési doktrinát, és az eredmény 1930-ra az lett, hogy az úri osztály jó része kártyás, lovis, használhtatlan dzsentri lett?"

Nem vagyok benne biztos, hogy a '30-as évek arisztokráciája rosszabb lett volna bármelyik elődjénél... A dzsentisedésnek van egy kézenfekvőbb oka is: az arisztokrácia jelentős vagyont vesztett, amikor a birtokaik hatalmas része került Trianon után ellenséges országokba.
Zseniális reklámszöveggel adja le mától a Viasat tévécsatorna azokat a Dragon Ball Z-epizódokat, amiket 1999-ben az RTL Klub (betojva az ORTT határozatától, a pszichológiai szakvéleményektől és a tévésorozat erőszakossága maitt lázongó szülőktől) már nem volt hajlandó…..
maretz 2013.11.14 11:39:10
@Fenimore:

Kisebbségi komplexusos hisztispicsa vagy, az a te bajod. Minek mész házhoz a pofonért? Beszólogatsz egy olyan cikknél, amiben gyakorlatilag biztos lehetsz, hogy rajongók százai fognak ízekre szedni? Most akkor vagy hülye vagy, vagy simán trollkodsz.

Nem kell védeni a védhetetlent. Tartottad volna magadban a felsőbbrendű kommentedet a facepalmozással, vagy kussoltál volna be utána. Ehelyett hisztizel itt, hogy mindenki téged bánt, mikor abszolút megérdemled a kritikát.

Rosszindulatúan és lekicsinylően hozzászóltál egy olyan témához, amely sok embernek szívügye, ráadásul úgy, hogy fingod nincs az egészről. A neten ennek szopatás a jutalma, te is tudod. Úgyhogy viseld legalább méltósággal!