Regisztráció Blogot indítok
Adatok
-=Flatline=-

0 bejegyzést írt és 80 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ma Dunát lehetne rekeszteni magyar gémer youtuberekkel, de bő tíz éve más volt a helyzet: akkor egyetlen valamirevaló videojátékos csatorna volt a YouTube-on, ami még nem volt a Google-é. Ezt a - jó értelemben véve amatőr - csatornát úgy hívták, hogy A Rossz PC Játékok sorozat, és egy időben a…..
Bár úgy néz ki, a magazin mégsem szűnik meg (aminek mi örülünk a legjobban, komolyan), Sasa vissszaemlékezése a PC Gurunál töltött évekre folytatódik. És ha azt mondom, hogy a második rész sem lesz különösebben rövid, úgy érzem, a fején találtam a szöget. Talán kevesebb…..
-=Flatline=- 2012.04.17 10:43:20
@Kaksi Atomerőmű: Majusban volt tavaly, de az IDG-tol, nem a GS-től. Meaning: Cikket máig lehet(ne) írni, de kissé nehézkesebb innen összehangolni, meg valljuk be... a cikkpénz már messze nem olyan kecsegtető, főleg itteni munkaviszonylatban. Itt már csak a szerelem miatt megy néha egy-egy dlc, vagy boxos game review.
-=Flatline=- 2012.04.17 10:44:29
@-=Flatline=-: Jajdebenéztem a dátumot az emailben bocs :D Ez már rég outdated.
-=Flatline=- 2019.03.16 21:04:17
@Júdás Makkabeus: Jó pár év kellett, mire megtaláltad a topicot "főnök" :D Lol XD. Aki egy streaminget nem képes felfogni, hogy is működik, mikor kezdett menő lenni a dolog még a justin.tv idején, az ne ossza már az észt 10 évvel később kommentben, kösz.
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Amennyiben jogi tanácsra, vagy segítségre van szüksége, az mhtjog@gmail.com elérhetőségen vegye fel velünk a kapcsolatot.   Tisztelt Munkahelyi Terror blog!   Nagyjából 3 hónapja vagyok…..
-=Flatline=- 2015.11.19 16:16:07
@Faszerkezet: Könnyű kiismerni szegényt :)
Az achievementeknek nem sok értelmük van, kivéve akkor, mikor azt mutatják meg, hogy milyen fura világban élünk. A steames Fallout 4-ben van például egy olyan, amit akkor kap meg a játékos, ha kilép a 111-es Vaultból (vagyis nagyjából 5 perccel a karaktergenerálás után). Na, az…..
IDDQD Elment Gyu 2015.01.02 13:14:15
Borzasztóan indul az év: máris egy halálhírről kell beszámolnom, ráadásul olyan emberéről, akit ismertem. Ma hajnalban betegségben váratlanul meghalt Dragon György, akit csak Gyu néven ismert a magyar gémertársadalom. 48 éves volt. Gyuri régi motoros volt a játékszakmában,…..
-=Flatline=- 2015.01.02 14:54:01
Kicsit belterjes lesz most ez a poszt, mert az eheti alany kedves ismerősöm, Páll Zsófi alias Sophiaso. Cserébe viszont nettó játékcsaj, nincs semmi csapda, nem jár úgy senki, mint múlt héten, amikor egy pixelló fogadta a címlapról ide kattintókat. Zsófi az IDDQD…..
-=Flatline=- 2014.02.16 19:36:26
@koppa: Van. Nem is egy asszem :D Szoval BEEEP

A tetkorol erdemes lenne kepet berakni (mondjuk a telomon pont van egy, ha engedelyezi, elkuldom Stokinek, oszt betolja a posztba...), mert tok jo, Totoro + Green tentacle.
-=Flatline=- 2014.02.18 13:38:32
@False_GOD: Wutlol? Szerintem keversz egy másik Flatlineal :)
Elég sokat dolgoztam a lenti cikkel, de korántsem teljes. Feltúrtam az újságaimat régi (főleg nyolcvanas évekbeli) reklámokért, hirdetésekért. Ilyesmi már volt a blogon, akkor csak külföldi hirdetésekkel, most viszont magyarok jönnek. Amikor elkezdtem dokumentálni a szegény ember szkennerével…..
(Azt mondják, a sajtó ne foglalkozzon saját magával, és mi eddig példásan megálltuk, hogy egy bizonyos kolléga ügyes-bajos dolgait posztolgassuk, pedig higgyétek el, heti rovatot lehetne megtölteni a munkásságával. A mostani húzásánál viszont gyengének bizonyultunk, mert kollegialitás ide vagy oda,…..
-=Flatline=- 2013.10.14 21:40:07
Egyszerűen nincs megállás, ömlenek a levelek, amiben azt kéritek, hogy egy régi játékot, amire már csak halványan emlékeztek, keressünk meg nektek. Egész sorozattá duzzadt már az első pár levél, és eddig mindegyik játékot sikerült megtalálni, hála a drága IDDQD-olvasók…..
Oké, nem mai hír, de azért legyen nyoma itt is, ha már az előzményt megírtuk: pár napja adta hírül a Game Informer, hogy Adam Orth és a Microsoft útjai elválnak. Orth volt ugyebár az a vezetőségi tag (vagy minimum középvezető, creative director, franc se tudja, hol van az pontosan…..
-=Flatline=- 2013.04.24 17:26:05
@vanguard-pi: Backup copy...hagyjuk már....!
-=Flatline=- 2013.04.24 17:27:20
@Reactor: Ez egy borzasztóan szűklátókörű hozzáállás.
A Bioshock Infinite legelején, kb. a játék 1 százalékánál van egy rész, ahol a főhőst, Booker DeWittet megkeresztelik, amint megérkezik Columbia lebegő városába. Ezt a jelenetet nem lehet átugrani vagy megkerülni, a játékosnak csak egy választása van: a „nyomd meg az X-et, hogy…..
IDDQD Húszéves a PC Guru 2012.06.07 11:15:00
1992 júniusában elindult, és azóta kisebb kilengésekkel ugyan, de tartja magát a nyomtatott gamersajtó egyik oszlopa, a PC Guru. Tavaly nagyjából ilyenkor épp arról volt szó, hogy bedől az újság, még mi is vertünk néhány szeget a lap koporsójába, de soha ne tévedjünk kisebbet…..
-=Flatline=- 2012.06.11 09:29:11
@real_kerekfyz: De, volt.

Shy: Hagyd már... Pontosan tudod, hogy legalább annyi közük van ahhoz, hogy még most is létezik, mint maga az ötlet nagyszerűsége, hogy elkezdtétek.

Minden generáció más éra alatti Gurut olvasott, mindenkinek van egy vége, ahonnan nem érdekli, kinek a kilencvenes évektől, kinek mostantól, kinek máshonnan. Senkit sem érdekel a jelenlegi olvasók közül, hogy mi volt 20 éve és ki találta ki, mert a platformok sem azonosak.

Deal with it :)
-=Flatline=- 2012.06.11 09:31:15
-=Flatline=- 2012.12.06 16:15:23
@utax: Oh. Akkor újra: Nem tudom az mikor volt, de csak 2008 előtt lehetett, az pedig jó pár éve volt. :)
1997-ben megjelent egy hirdetés, ami a Grand Theft Auto című játékot, a GTA sorozat legelső részét reklámozta. Az egész oldalas hirdetés nagy részét egy nagy 18-as plecsni foglalta el, alatta pedig a következő felirat állt: „A Grand Theft Auto olyan jó, hogy már a megjelenése…..
-=Flatline=- 2012.10.30 14:55:38
@Stöki: Ja és így, mert így kapsz róla értesítést. (Benézéskor moderálhatod ízili)
-=Flatline=- 2012.10.30 15:00:46
@Stöki: Régen minden jobb volt :) (hug)
November 6-án jelenik meg a Halo 4, az első játék a Halo-brandben, amit nem a Bungie fejlesztett. A Microsoftnak nagy a tét, éppen ezért bizonyára igen rosszul érintette a céget, hogy hétvégén kikerült a netre a játék kódja. A vállalat persze belső nyomozást kezdett, hogy…..
-=Flatline=- 2012.10.17 09:02:37
@A fidesz a betegek kiirtására készül: Azt ne felejtsd el, hogy azok a gépek, amik futtatni tudják a kilopott halo4-et, biztosan a legfrissebb firmware-t használják, mint hack, ami értelemszerűen hardvermódosítás, tehát jár a ban a konzolra. Lehet menni másikat venni, ha olyan fontos a család többi tagja, csak 45ezer forint a gép, ami valljuk be, egy középkategóriás videókártya ára, nem nagy kunszt.
-=Flatline=- 2012.10.17 09:11:46
@A fidesz a betegek kiirtására készül: 172 euro a konzol jelenleg. Azt mondjuk nem értem, miért van majdnem húszezer forint különbség az Írországi és a magyar árak között, azt hittem jóval közelebb van, főleg, hogy két éve még magam is 54ezerért vettem a 250-es S konzolt. (Most meg 61, vicces...)
IDDQD Heti retro: Commodore 64 2012.09.07 08:42:09
Tudom, a Jetpac következne a rovatban, de hadd előzzön be egy hardvertéma, aminek nemrég volt aktualitása. Augusztusi pihenőnk alatt ugyanis szép csendben harmincéves lett a Commodore 64 (1982 augusztusában jelent meg), és bármilyen hihetetlen, erről a gépről nem volt még nagyobb…..
Sokan beküldtétek a lenti képet, meg persze magunktól is rátaláltunk, de azt nem sikerült kiderítenem, hogy ki készítette. Mindenesetre az illető elég jól vágja a DOS-os játékokat, ezekből szedte össze a száz legjobbat egy szép listába. Látszik, hogy sok melóval, nagy…..
-=Flatline=- 2012.08.07 13:29:44
IDDQD Heti retro: North & South 2012.06.22 14:01:00
A játékipar mindig is szívesen nyúlt sikeres képregényekhez (már Atari 2600-ra is volt egy Spiderman), és ezek a feldolgozások általában Japánból és Amerikából érkeztek. E két ország mellett azonban van még egy harmadik, ahol igen régi hagyományai vannak mind a…..
Eltelt két év, ismét megpróbáljuk az Indexen kicsit felmérni a magyar gémer szcénát. Aki ezt olvassa, kattintson át, és töltse ki, legyen szíves, a kérdőívet, csak pár klikkolás. Cserébe az eredmény remek gyúanyagot fog majd szolgáltatni a későbbi pc vs. konzol háborúkhoz.…..
-=Flatline=- 2012.06.21 14:40:16
Igen, a kérdőívnél nekem is volt olyan érzésem, hogy nem tudom azt pipálni, ami jellemző lenne.

Egyébként 3 éve leraktam a PC-t szinte teljesen, ráadásul azóta csak eredeti játékokat veszek a boxon, noha a Diablo 3 CE és sima változatban is beesett, meg a CIV5, de semmi más.

Ellenben az összes létező xboxos játék (ami számít) megvan és rohadtul nem bánom, hogy csak dolgozni használom a pc-t. Kinövi az ember egy idő után a pc-t és belebutul a boxba és a ps3ba, nem tudom, hogy van, de sohasem gondoltam volna magamról, hogy gyűlölni fogok már pc-n játszani, főleg 20 év aktívan durva gaming és folyamatos hardware fejlesztéssorozat után.

Meg kell élni gyerekek, hogy 50 inch előtt ülsz egy kontrollerrel, ami NEM vezetékkel köt össze egy géppel, ami búg és windowsban kell baszkodni, hogy elinduljon valami... Tényleg ég és föld. Nővérem barátja nemrég vett csak boxot, nagyon fikázta a kontrollert az elején, de a Mass Effect annyira tetszik nővéremnek és neki, hogy a srác annak ellenére, hogy brutál erős gépe van, boxon ekzdte tolni (most tartanak az első végén csak), de már teljesen megszokta a kontrollert és egész ügyes dolgokat meg tud csinálni. Azzal nem értek egyet, hogy valaha is kontrollerre agyon tudnék verni egy egerest, mert nyilván nem, de messze nem olyan rossz az irányítás (főleg 3rd person játékoknál jön ki az előnye), mint a pc-snek.

De, hogy ne legyen teljesen offtopic, ha már fontos az ideje az embernek és nem akar letöltésekkel és egyébbel szopni (bocswarez), egyszerűen bemegy inkább a boltba, beteszi és megy. (Mint az asszonynál...) És kikapcsolódás élmény van, nem egy főnöki bőrfotel, ahol egy asztalnál kell megkötött körülmények között gubbasztani.

Nem finom...
Ágoston aggódott, mert eszébe jutott saját maga, s elmélázott egy gyári délután. Ez okozta végzetét. ... Vannak olyan gyerekek, akikről már kiskorukban meg lehet mondani, hogy egy címeres rohadék lesz, ha felnő. Ő ilyen volt. Már egészen apró korában megtanulta, hogyan kell…..
-=Flatline=- 2012.06.21 12:08:39
Ahogy gyűlnek a játékok a Heti retro rovatban, úgy tudok egyre többször megspórolni hosszas eredettörténeteket. Így van ez most is, a legutóbb a rovatba beszavazott UFO-val. A játékot ugyanis az a Julian Gollop készítette, aki a Laser Squadot is, amiről pedig már volt egy posztunk…..
-=Flatline=- 2012.06.21 07:55:36
@Reactor: Nem volt az szar, minden más játék is rendben futott, eleve nehéz lenne megkerülni valamit, ami a DOS korszak játékainak 80%át érintette. Valószínűleg a collectors sokkal inkább rendben volt, de némi menekülőutat muszáj hagynom neked, mert annyira régen volt, hogy lehet, hogy folyamatosan reloadoltam én is, csak annyira belemerültem a játékba, hogy már rutinként érkezett és fel sem tűnt, plusz az emlékek mindent megszépítenek :)
A hazai médiában sajnos alig olvasni valamit arról, mi zajlik ezekben a napokban Görögországban. Elvont elemzéseket, körülményes latolgatásokat közölnek az újságok, amelyeket jobbára külföldi forrásokból vesznek át, de olyasféle kezdeményezéssel én nem találkoztam, hogy…..