Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tomraider

0 bejegyzést írt és 56 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az ember nem mindig csak szép vagy kellemes dolgokat lát utazás közben, hanem néha zavarba ejtőeket is. Életem egyik legfurcsább koncertje volt a nürnbergi Rock im Park, melyen a zenekarok a Harmadik Birodalom jellegzetes díszleteinek romjai közt tépték a húrokat, a Metallica fellépése után pedig…..
Talán senki nem számított erre a verzióra, pedig a Fidesz életútjából, gondolkodásából, politikai mentalitásából egyenesen következett: Orbán Viktor úgy tesz, mintha a vasárnapi népszavazás eredményes lett volna. Minden továbbit ebből vezet le és ennek súlyos következményei lesznek...
tomraider 2016.10.04 10:29:55
@Ballib cenzúrázók réme 18: ez a komment mennyiben kapcsolódik a hozzászólásomhoz? Szövegértelmezési problémáid vannak?
tomraider 2016.10.04 10:38:46
@Tom66: Ezzel még egyet is értenék. De - éppen a fidesznek köszönhetöen - született egy választási törvény, ami meghatározza az eredményességet. Ezért irrelevánsnak tartom, mi van a borítékban.
tomraider 2016.10.04 10:56:00
@ogli dzsí: ez részemröl csak egy naiv felvetés volt. A jelenlegi politikai porondon nem látok olyan résztvevöt, melyben korrektség halvány szikrája is fellelhetö lenne. Ne legyenek kétségeid: balszárny+jobbszárny=egymadár
Szia Őszinte Ingatlanos!   Szeptemberi költözéssel a barátaimmal budapesti albi után vadászunk, nem hagyjuk az utolsó pillanatra. Lenne egy megfelelő lakás, ám a tulaj három havi kauciót kér, amit kissé sokallunk. 1-2 havit szoktak. A tulaj elmondta, hogy ő ehhez ragaszkodik és mivel amúgy a…..
tomraider 2016.07.25 14:52:23
@Janos Mohacsi: Mi nincs? Nem tudsz olyan számlát nyitni, hogy a két számlatulajdonos csak közösen férjen hozzá? Nem hinném...
tomraider 2016.07.25 15:41:22
@whale: Nem kötelezö, csak ez egy müködö konstrukció. Egyébként világosíts fel kérlek, mi ennek a hátránya? (Letéti számláról van szó, nem folyószámláról és mindennemü pénzmozgáshoz közös beleegyezés szükséges) Mellesleg a "vadidegen" a te ingatlanodban lakik és az te ingóságaidat használja. Az nem zavar?
Megint összeültek a Wizznél az okosok, hogy kitalálják, miként lehet bevételt növelni oly módon, hogy az utasok jófejségként éljék meg a változást. Az eredmény az lett, hogy egy kutyának sem kellő fizetős szolgáltatást édesítettek meg annyira, hogy már érdemes legyen…..
tomraider 2015.07.31 21:34:53
@báró Csekonics: Igen, láttuk is az eredményt. Folyamatosan termelték a veszteséget és tolták bele az állam pénzét. Ami azt jelenti, hogy te azért utaztál "olcsón", mert közben - áttételesen - az egész ország finanszírozta.
Valahol Lengyelországban, Varsó közelében egy erdő tele van régebbinél régebbi, többségében a '70-es és '80-as évekből származó járművekkel, amik nem mindennapi látványt nyújtanak a kíváncsiskodóknak...
Nem vagyok én vérszívó, csak egy igazi belevaló, belevaló csaj vagyok. Hát, bazdmeg, gratulálok. ..
tomraider 2015.05.04 19:40:59
@Az antiochiai szent kézigránát: Gyöztél! Én éppen 0:29-nél fogtam menekülöre... :-)
UPDATED! - 2015.02.08...
tomraider 2015.02.06 19:20:51
tomraider 2015.02.06 19:33:39
@tomraider: és ugyanez mozgóképen 2 évvel korábban: www.youtube.com/watch?v=ywiHc6PCfWg
tomraider 2015.02.06 19:37:49
@Pista Bácsi: a városi képek 90%-a biztos, hogy Berlin, de szerintem a többi is.
Az ingatlanközvetítés olyasmi Magyarországon, mint a foci vagy a politika. Mindenki ért hozzá, és általában meg is van róla a véleménye. Ám akiknek esetleg valamilyen oknál fogva pozitív élményük van az ingatlanosokkal kapcsolatban, ők jellemzően csendesebbek, akiknek pedig rossz…..
Győr-London járatot indíthat a Wizz Air, a társaságot nem zavarja, hogy a Ryanair az eddiginél feljebb próbálja pozicionálni magát, marad az ultra low-cost modellnél. Alig várják, hogy a jelenlegi 180 fős gépekről átálljanak a 230 székes madarakra, de az Airbus várhatóan csak…..
tomraider 2014.07.22 19:21:05
@ILOVEHUNGARY: Pontosan. 3 desztináció egy csapásra. Már látom az új menetrendet:
- Budapest (QGY)
- Bratislava (QGY)
- Wien (QGY)

:)
Egy harmincas évekbeli a Harmadik Birodalomba szervezett társasutazásra invitállak most benneteket. Kövér úr és Sovány úr - hívjuk most így képeink szereplőit - kíváncsian fotózta végig az utazást. A képminőség ugyan néha hagy némi kívánni valót maga után, de remélem, a témák mindenkit kárpótolnak…..
AnyaMama Szülés valóságshowban 2014.06.06 06:57:00
Vajon meddig megyünk el? Bár ma már időről-időre felröppennek hírek arról is, hogy valaki a szüzességét árulja interneten vagy a világháló nyilvánossága előtt lesz valaki öngyilkos. Persze szülést is lehetett nem egyet látni, az élet legintimebb pillanatai milliók szeme…..
tomraider 2014.06.07 15:35:15
@eßemfaßom meg áll: Csakhogy ebben az esetben, ha vmi gubanc van, nagyobb eséllyel hal meg a baba, pedig nem ö volt a hülye.
1. A Ferenc Ferdinánd főherceg, osztrák-magyar trónörökös ellen 1914. június 28-án elkövetett szarajevói merénylet az Ausztria-Magyarország és Szerbia közötti konfliktus kiéleződéséhez, és így közvetve az első világháború kitöréséhez vezetett. 2. Miután az…..
tomraider 2014.05.18 03:22:26
@sixx2: Miért is? Mert nem voltak hajlandóak eltürni, hogy egy idegen hatalom uralkodjon felettük?
1867. Austin, Texas. Ismeretlen kötéltáncos egy talicskával a magasban. A teljesítménye nem elhanyagolható, hiszen drótkötél híján egyszerű - nem igazán feszíthető - fonott kötelet alkalmazhatott a mutatványaihoz..
tomraider 2014.05.14 18:29:33
@Littlewood: Szerintem az benne a "furcsa" ill. valóban zseniális, hogy a kép úgy van komponálva, hogy az utcai lámpák fénye nem perspektívikus, hanem egy, a kép felsö keretével párhuzamos vízszintest alkot. Legalábbis nekem ez tünt fel. Nekünk annak idején egy gimnáziumi audio-vizuális szakkörön a képi kompozíciók számos példáját éppen Kubrick 2001: Ürodüsszeia filmjének segítségével mutatták be.
Eszem megáll ezen az országon, és a képmutatás magasiskoláját jelentő közmédián. Miután az Eurovíziós Dalversenyt egy Conchita Wurst művésznevű, szakállas, de női ruhában fellépő osztrák induló nyerte meg, az lenne a minimum, hogy ha az eseményről beszámol egy magára…..
Királyvár Ül Tommen, a gyerekkirály a kurva kényelmetlen Vastrónon, és miközben a szepton a fejére helyezi a kicsit nagy, bár átalakított koronát, másra sem tud nézni az ünnepségre megjelent tömegben, mint a kissé malacorrú vidéki szépségre hajazó Margaery-re, aki ugye az…..
tomraider 2014.05.06 13:53:24
@szepi79, első ezen a néven: A szoptatásos jelenetnél trükköt/maszkot használtak. Azért élesben tényleg egy kicsit merész lett volna.
winteriscoming.net/2012/06/29/a-closer-look-at-special-makeup-and-prosthetic-design/
"They also designed Lysa Arryn’s prosthetic breast, featured in the notorious breast-feeding scene in season 1, using actress Kate Dickie’s body as the actual model for the false breast. Fantastic work, I would say, since so many people to this day still believe it was real!"
..
tomraider 2014.04.24 16:26:07
@Black Hole: Az előbőre
1944. november 4. A Margit híd véletlen felrobbantása. A gyors front előrenyomulása miatt aláaknázott hidak közül a Margit-híd a német utászok mulasztása miatt a szombat déli csúcsforgalomban felrobban. 40 német utász és 10 magyar közlekedő vesztette életét. A vizsgálat szerint a legvalószínűbb,…..
A lakáspiaci árak 20 százalékkal csökkentek 2008 óta; ez komoly veszteség, főleg ha ezt a saját, valószínűleg legnagyobb vagyontárgyunként kezelt ingatlanunkra kell realizálni. Nem meglepő, hogy a lehető legmagasabb, de még piacképes ár megtalálása az egyik legnehezebb része…..
tomraider 2013.12.09 16:26:18
@873ujr3rk: A magyar gyakorlat alapvetöen rossz, mert megkérdöjelezi az ingatlanközvetítök létjogosultságát, amíg az eladó meg tudja spórolni a jutalékot a közvetítö elhagyásával.
Pl. Németo.-ban a vevö(!) fizeti a jutalékot. Így az eladónak érdeke a közvetítö alkalmazása, hiszen ingyen lekerül a válláról ez a teher, a vevönek meg nem nagyon van más választása, hiszen az elöbbi miatt a piacon fellelhetö ingatlanok túlnyomó részéhez csak közvetítön keresztül juthat.
Gábor hiába kötött 3,9%-os jutalékra szerződést a Dunahouse-zal, mert van minimum díj is: A Dunahouse-on keresztül kívántam értékesíteni az ingatlanomat. Megkötöttük a csúcs szuper kizárólagos megbízási szerződést a 3,9% + áfa jutalékra. Amit elfelejtettek hangsúlyozni,…..
tomraider 2013.12.03 00:41:54
@cougarcat: Sokkal logikusabb, mert a "statikus" felet, a bérbeadót védi és megnehezíti, hogy a berlö ugráljon egyik ingatlanból a másikba. Az tény, hogy a német vásárló- (bérlö)erönek nem esik nehezére a kaución felül még a jutalékot is egyben kicsengetni.
Képzeld el, hogy kibontasz egy csomag Milka csokit, és mit látsz: hogy egy kockányi hiányzik belőle. Mit teszel? A./ Felháborodva kidobod a tábla maradék részét, mondván biztos felnyitotta, torkoskodott belőle, majd visszazárta valaki. B./ Gyorsan bezabálod a többit, amíg nem…..
tomraider 2013.11.28 00:14:38
@halaloszto: Bingo
Egy rosszul írt betű, egy aljas átfirkálás, egy megszűnt és egy sosem volt település neve, na meg egy tökéletesen eltévedt utcatábla. Palotabarát, a BPXV bloggere ismét remek válogatást küldött az Urbanistára, saját fotókkal és ismertetőkkel. Át is adom neki a szót,…..