Regisztráció Blogot indítok
Adatok
AgentUngur

86 bejegyzést írt és 277 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Mandiner szerzői, mint 2010 óta minden évben, idén is évet értékelnek. Agent Ungur írása. *   2016: Orbán, Walking Dead és a liberalizmus kiszenvedéseA Walking Dead előző évadának befejezésénél már csak az új évad nyitánya volt nagyobb csalódás 2016-ban. A Walking…..
Angolul jobban hangzik a „demography is destiny” kifejezés (bár franciák használták először), de a demográfia tényleg maga a sors. Annak, amit az egyébként gyűlölködésben és ostobaságban egyszerre kiváló balos újságírók és politikusok „gyűlöletkampánynak” hívnak, ebben mélységesen igaza van. Olyan…..
Az Egyesült Államok végre kimondta egy politikailag igen korrekt, hosszú vita után, hogy amit az Iszlám Állam más vallási közösségekkel csinál, az népirtás.  Ez kétségtelenül egy áttörés, bár például a jazidikkal szemben elkövetett genocídium tényét maga az Iszlám Állam sem titkolta. Sőt, az iszlám…..
Fotó: Fortepan Az ötvenes évek legsötétebb időszaka volt, amikor Ferencet kuláknak nyilvánították. Nem volt ugyan elég földje hozzá, nem is volt a kommunizmus nyílt ellensége, de hát a kvótát fel kellett tölteni, ezért addig szorozgatták a szőlőjét, hogy éppen a határ…..
Migráció és mi címmel körkérdést és cikksorozatot indít a Mandiner. Az eddig megjelent írások ezen a linken keresztül olvashatók. * A demográfiai agresszió és Európa AgentUngur (Mandiner) írása Ha azt képzeljük, hogy csak az az agresszió, amikor egy hadsereg átlépi egy…..
AgentUngur 2015.09.18 14:05:28
@maxval bircaman megbízott szerkesztő:

A Délvidék elvesztése nagyon leegyszerűsítve a következőképpen ment:

1. török háborúk alatt magyarság kihalt
2. osztrákok koszovóból szerb menekülteket telepítettek le
3. A Temesközbe a magyarok visszatelepülését adminisztratív eszközökkel akadályozták. A legjobb földeket a német telepeseknek utalták ki
4. Így a magarság természetes módon nem tudta a térséget újrakolonizálni (csak késve, részlegesen), mint ami egyébként az Alföld északibb részein történt.
„A progresszió híveinek az emléknap kapcsán világosan kell fogalmaznia: Trianon azt a korszakot zárta le, amikor a magyar elit kiváltságtudata és kivagyisága, hatalmi nagyravágyása elnyomta a hazában élő nemzeti kisebbségeket, később akadályozta az asszimilációt és az…..
Léva vára, 1939 (Fortepan) Vhailor és Agent Ungur írásaSorozatunk újabb részében a Garam menti régió kisvárosait, Párkányt, Zselízt és Lévát mutatjuk be. Budapesttől ezek a városok könnyen elérhetőek, a 93 ezer négyzetkilométer magyarjai körében azonban talán Párkány…..
Elszomorító nézni ezt a magyarországi vitát a „gazdasági” bevándorlásról: mindenki szajkózza a szajkózni valót, pártállásától függően. Fekete-fehér, jó-rossz, megélhetési vagy politikai, és ezzel le is van zárva a kérdés. De hogy valaki komolyabban megvizsgálná…..
„Az azonos időben történő bombarobbantások Berlinben, Hamburgban és Frankfurtban, valamint Párizsban, Brüsszelben Amszterdamban, Barcelonában, Milánóban, Rómában, Londonban és Manchesterben eddig is jelezték a dzsihád jelenlétét. Muszlim szélsőségesek kinyilvánították, hogy…..
Tíz nap Kijevben arra sem elég, hogy a felszínét megkarcolja az ember ennek a hatalmas városnak. Közel ötmillió ember (a helyiek szerint ennyi, hivatalosan ennek fele), Budapest területének másfélszeresén, elképesztő gazdagság, mellette nyomor és kilátástalanság, az Európai…..
A Perm-36 munkatábor Oroszországban Néha nem kell megmondani, mert már megmondták. Így van ez a kettős mércével is. Anne Applebaumnál senki sem foglalja jobban össze azt, amit egyébként Magyarország vagy legalábbis a magyar jobboldal nap mint nap megél. Ha baloldali vagy, ha…..
Időnként rá-rábukkan az ember egy-egy gondolatra, ami önmagában megáll, nem kell nagyon magyarázni, de érdemes felidézni. Erdélyről olvasva ostobaság kihagyni a román szerzőket és befalazni magunkat a magyar világképbe. Mert bizony érdekes, hogyan látta egy román erdélyi…..
Nem vagyok oda az emlékművekért, névváltoztatásokért, ünnepségekért és megemlékezésekért. Nem azért, mintha időnként nem lennének fontosak, de a mai Magyarországon egész egyszerűen túl sok van belőlük. Kár a bronzért, erőfeszítésért, botrányért. A Szabadság téri…..
„Nemzetietlen dolog eltéríteni a választók figyelmét az önálló bankról, önálló vámterületről, most, mikor ők ezért küzdenek és napszámról beszélni, cselédkérdésről meg kivándorlásról. És igazságtalan dolog is; hiszen éppen Darányi hozta meg most a…..
„Nos, kedves kárpátaljai magyarok, Ez itt Ukrajna! Nem tetszik? Bőrönd-vasútállomás-Budapest! Önállóságot akartok? Kérjetek Magyarországtól egy külön provinciát magatoknak! (...) A magyar itt nem őslakosok. Amikor bejöttek, mi már évszázadok óta itt éltünk.”…..
Fotó: dr. Toperczer István (topidoc.hu) Mindig humoros, amikor politikusok nagyon határozottan beszélnek olyan dolgokról, amihez egyáltalán nem értenek. Úgy általában bármi, ami a NATO-val kapcsolatos, eleve nem erőssége a Jobbik és Vidéke Áfésznek, de miért is lenne az? A Jobbik…..
Pozsonytól a lehető legmesszebb, a mai Szlovákia másik végén van Eperjes, az egyik legérdekesebb történelmű és építészetű felvidéki város. Itt hidegebb a táj, nincs sehol az ismerős Duna, és nem is tragikomikus centruma a nemzetépítési törekvéseknek, mint Nyitra. A jóval…..
AgentUngur 2013.12.16 11:44:01
@Vhailor: Kolléga, Nemzetstratégia barátunk legalább elolvasta, és ez pozitív.
Vhailor és Agentungur írása a Mandiner és a Körkép Felvidéki városaink sorozatában Sorozatunk második részében a Pozsonytól 90 km-re keletre fekvő Nyitrára látogatunk el, a szlovák nemzeti mitológia központjába, ami nemzettudatukban olyan helyet foglal el, mint a magyarban Buda…..
Az, hogy gipszből bronzzá lett Horthy a Szabadság téren, megint előhozta a szokásos hisztit a szokásos körökből. Egyik oldalról Horthy Miklóst és Hitlert együtt ábrázoló transzparenseket emeltek a magasba, „együtt tették tönkre az országot, ebből egyszer már elég volt”,…..
A harmincas évek végén jelent meg a Révainál egy sorozat, Magyar Kisebbségi Városkönyvek címmel. Egy olyan világot mutatott be, ami akkor még nagyon is élő volt, hiszen a határokat csak másfél évtizede húzták fel, százezer számra éltek a maradék országban olyanok, akik…..
Agent Ungur sorozatunkat befejező zárszava. A magyar-szlovák viszony nem teljesen az, mint amikor elkezdtük sorozatunkat Vhailorral. (Pontosabban Vhailor kezdte el, mert az ő alapötlete, munkája és kitartása nélkül az egészből nem lett volna semmi. Köszönet!) A konfliktusokból…..
  Vhailor és Agent Ungur sorozata Sorozatunk a legendáriumokról szól, elsősorban szlovák legendáriumokról a magyarokkal kapcsolatban. Előző posztunkban azonban kitekintettünk olyan kérdésekre is, amelyek nem közvetlenül kapcsolódnak a két nép viszonyához. A kommunista…..
Vhailor és Agent Ungur sorozata Magyarországon a szlovákok és Szlovákia történelméről nagyon keveset tudnak, és ha ez mégiscsak szóba kerül, akkor a rosszindulatúak általában nem felejtik el megjegyezni, hogy az egész elfér egy SMS-ben. Ez a hozzáállás csak annyiban jobb a…..
Vhailor és Agent Ungur sorozata magyarokról-szlovákokról. A magyar hibák elemzésének második részében az 1939-es szlovák-magyar „kis háborúval” és Csehszlovákia 1968-as katonai megszállásával foglalkozunk. Talán meglepően hangzik, de az 1919-es és 1938-as két…..