Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csak néha benézek ha marhaságot látok

0 bejegyzést írt és 1760 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A magyar királyok, királynők, főemberek és családtagjaik legfontosabb temetkezési helye évszázadokig a székesfehérvári királyi bazilika volt, amelynek szervezett kirablása 1543-ban, a város török megszállásával kezdődött el. A mintegy másfél évszázados török hódoltság alatt az épület romba dőlt,…..
csak néha benézek ha marhaságot látok 2018.08.30 19:12:08
Praxis Lassan felőröl a fájdalom 2018.06.06 06:00:00
Továbbra is vannak fájdalmaim, nem tudom hogyan tovább, magánrendelés felkeresését a jövedelmem nem teszi lehetővé…  Kedves PraxisBlog!   A tehetetlenség íratja velem a történetemet, lassan felőröl a fájdalom…   Február eleje óta igen erős baloldali derék/vesetáji…..
Praxis Nem vesz komolyan az orvosom 2018.03.24 06:00:00
Első perctől kezdve nem vagyok vele megelégedve, nem vesz komolyan, bármit kérdezek, nem válaszol rendesen, most sem vette figyelembe, hogy továbbra sem vagyok jól. Tisztelt Praxisblog!   Én csupán 2 perce találtam rá az Önök oldalára. Körül sem néztem igazából, hogy mi is ez…..
Egy brazil lágy (név szerint Marcelle Mancuso) annyira szerencsétlenül járt a függeszkedős felülés közben, hogy a nyakát törte. Komolyabb helyeken függőcsizmát használnak az ilyen gyakorlatokhoz, de a Marcelle által látogatott teremben úgy gondolta a nagy tudású személyi edzője, hogy elég lesz, ha…..
Felejts el mindent, amit a gízai nagy piramisról az általános iskolában tanultál, mert az elmúlt években, fejlett technikai eszközökkel végzett helyszíni vizsgálatok egészen új megvilágításba helyeznek mindent, amit eddig tudni véltünk az építményről és környezetéről. Vegyünk sorra néhány…..
Olyan távoli dolognak tűnik amikor boszorkányok üldözéséről, kivégzéséről esik szó a médiában, vagy olvasunk róla egy könyvben. Pedig pár évszázaddal ezelőtt itt Miskolcon is folytak ilyen perek, melyek majd' minden esetben a gyanúsított kivégzésével végződtek. Egy ilyen, 1709-es esetről röviden…..
csak néha benézek ha marhaságot látok 2018.02.04 08:18:42
Keresztszalag szakadásra kenőcsöt ajánlottak a balesetin.  Tiszteletem!   Mesém főszereplőre egy akadály, amit átugrottam, de a földet érést követően kattanást éreztem, hallottam a térdemből. Azonnal jelentkezett a tünet, nem tudtam mozgatni, fájt, dagadt. Ezt követően…..
csak néha benézek ha marhaságot látok 2018.01.20 12:54:01
@telkoe: annyit hozzátennék, hogy ha valakinek teljes keresztszalagszakadása van az gyakorlatilag mindig bevérzik.
a cikk egyébként a degenerativ meniszkussérülésekről szól, az messze van a traumatikustól. nálunk a degeneratívat már nem is fizeti a biztosító (vagy olyan keveset, hogy nem éri meg).
lehet ezt akutan műteni, de a rizikó nagyobb. ha havi egy millió eurót keresel akkor a 6 hét kiesés ugye komoly tényező, ha nem akkor jobb várni vele
A nővérem orvosi műhibaperbe kényszerült, minekutána egy magánklinika orvosa maradandó károsodást okozott neki és elhárította a felelősségét. Tisztelt Praxis Blog! A LEGTUDOMÁNYOSABB FÉLRESZAKÉRTÉSEK – EGÉSZSÉGÜGYI TUDOMÁNYOS TANÁCS, IGAZSÁGÜGYI SZAKÉRTŐI TESTÜLET…..
csak néha benézek ha marhaságot látok 2018.01.14 11:35:58
@marczy: az alkohol doppingszernek minősül pl lövészetben, íjászatban, dartsban és még egy csomó sportban ahol nagy pontosság az elvárás, tehát az is lehet, hogy így jobban teljesít, nem azért mert alkoholista, hanem mert ez egy fiziológiás hatás.
csak néha benézek ha marhaságot látok 2018.01.14 18:28:46
@BiG74 Bodri: van tapasztalatod benne?
Egy olyan ember vált mozgásképtelenné, aki 80 éves kora ellenére kiválóan kerékpározott, a ház körüli teendőket maximálisan el tudta végezni, kedvenc időtöltése a kertészkedés volt, de mindezek sajnos a múlté. Tisztelt Cím!   2016.06.20-án vizsgálatra jelentkeztünk…..
Ujjaink belső, tenyér felőli oldalán a bőr felszínén az ún. bőrfodorszálakból álló bőrlécrendszer látható. Ennek lenyomata olyan genetikai sokféleséget mutat, hogy egyéni azonosításra is alkalmas, használják is már több mint száz éve a bűnüldözés és az idegenrendészet területén. Az ujjlenyomatokkal…..
Földünkön több település is "versenyezhet" a világ legősibb települése "címért", mely települések nagy része ma már nem lakott - csak régészeti területként és műemlék együttesként látogatható - viszont néhány esetben még napjainkban is városi élet folyik az ódon falak között. A legelső városok 5-10…..
csak néha benézek ha marhaságot látok 2017.11.01 19:06:55
Várja meg a beteg az adott időpontot, ami  szerencsés esetben elmúlik, vagy rosszabb esetben rosszabbodik, és naponta háromszor csinálja össze magát kínjában? Erre az egészségügyi ellátásra vagyunk olyan büszkék? Üdvözlöm a Blog olvasóit Évek óta szenvedek a nyaki gerinc problémámmal, amire…..
csak néha benézek ha marhaságot látok 2017.04.30 10:25:33
@qbr: te én most az összes steroidot beírogattam és mindre 5-ös szintet adott ki. én medrolt nem adok ilyen helyzetben. orálisan dexamethasont míg injekcióban triamcinolont adok. a medrol egy krónikus terápiára javasolt steroid, pl rheumatoid arthritisben.
injekciót pedig vakon csak úgy izomba nem adok, viszont nagy híve vagyok a célzott (rtg vagy CT irányított) facetta és ideggyökinfiltrációknak (PRT).
csak néha benézek ha marhaságot látok 2017.05.01 14:01:18
@dayue: a Mydeton egy izomlazító.
normális esetben a steroidoktól a betegk hőhullámokat, vérnyomásemelkedést, vércukorszintemelkedés, vízretenciót (lábdagadás) kapnak, de persze nagyon betegfüggő. ezek jellemzően jóindulatú mellékhatások és nem allergiás reakciók.
Várja ki a párom amíg kezelés és műtét nélkül, katétert viselve élete végéig, szépen meghal nagy szenvedések közepette? Tisztelt Praxis!   A párom 75 éves lesz nyáron és tavaly novemberben állapították meg a prosztata rákot nála a Dél-Pesti Kórház Urológiáján, ahová véletlenül került, mert akkori…..
Ha valaki mégis tudna segíteni abban, merre folytassam, megköszönném, mert így nem lehet élni. Bár nehezen tudok távolabbra eljutni már, mert ülni egyáltalán nem, állni és sétálni is csak rövid ideig sikerül. Tisztelt Cím!   Horváth Ildikó vagyok 55 éves. Szeretném…..
csak néha benézek ha marhaságot látok 2017.04.20 17:39:15
a Facebook hozzászólásra reagálva:
kedves Ildikó:
a daganatok kezelése sokrétű lehet. a sebészi kezelés célja, hogy a primér daganatot maradéktalanul kivegyék, ez a leírásból ítélve sikerült. azonban a rosszindulatú daganatok áttéteket adhatnak, úgy a környező nyirokcsomókba mint más szervekbe. ezek az áttétek nem mindig kimutathatóak, mert pl nagyon kicsik. ezért emlődaganatnál előszeretettel szoktak nyirokcsomókat kivenni a hónaljból illetve mindenféle festési, izotópos meg hasonló eljárásokkal megpróbálják kimutatni, hogy a daganat melyik nyirokcsomók felé terjeszkedik és ezeket célzottan veszik ki (sentinel) ezáltal manapság már nem végeznek annyira brutális csonkoló emlőműtéteket mint 50 éve.
mint a szövettani lelet is mutatja, a daganat infiltratív jellegű (a rosszindulatú daganatok jellemzően ilyenek).
éppen ezért jellemzően manapság csak sebészi eljárás nem elég. ha biztosra akar menni valaki akkor kombinálni kell valami mással is, hogy az esetleges fel nem ismert metasztázisokat is kezeljék.
ha a biopszia pozitív eredményt mutat akkor nyilván gyorsan kell cselekedni mert minden lelet az aktuális helyzetet mutatja és lehet, hogy 1-2 hét múlva már a tumor tízszer akkora vagy már nem egy van belőle hanem öt. a biposzia maga is aktiválhatja a tumort és a tűvel amikor kihúzzák a szövetekben el lehet veszteni tumorsejteket amik helyi áttéteket adnak. ezért manapság pl transzperitoneálisan már nem nagyon végeznek biposziát.
a rosszindulatú daganatnak nincs klasszikus értelemben vett tokja éppen ezért kell biztonsági zónával kivenni. ezt a tumor fajtája határozza meg. jóindulatú daganatokat lehet csak simán tokkal is kivenni.
miért nem ajánlattok kiegészítő kezelést nem tudom, pláne, hogy recidívről van szó ha jól értem. ha később már nem sikerült épben kivenni a daganatot és nem is kapott kiegészítő kezelést akkor természetesen a tumor továbbra is ott van és terjeszkedik.
a hasnyálmirigy enzim hiányt kimutatta valami labor vizsgálat is? melyik enzim hiányzik mert ott nagyon sok endo/exokrin enzim van teljesen más funkciókkal

Az L4 csigolya képeit nem láttam így nem tudom korrektül megítélni a gyűrűszerű elváltozást.
A CT törésekre jó, pláne ha azokat akarjuk is műteni. Az MR jellemzően lágyrészelváltozásokra jó.
Én nem ismerem a csontkovácsot és nem is igazán védem, magát próbálom a realitás mezejére terelni, mint írtam az ön elképzelése a sérülésről helytelen. a csípőlapátot nem let csak úgy kézzel manipulálni. ha azt írná, hogy a vizsgálat kiváltott egy porckorongsérvet vagy egy törés okozott a lágy csontokban akkor azt mondom ok, de az ilio-sacrális ízületet így nem lehet kificamítani.
csak néha benézek ha marhaságot látok 2017.04.28 16:47:55
@fekete macska a fűben:
"minimális csípő-gerinc-csavarodásom iránya az ellenkezőjére változott" ez egy értelmetlen fogalom. mi a csípő-gerinc csavarodás? a csípő nem kapcsolódik a gerinchez közvetlenül. a kedves levélíró ezt kitalálta magának, de ilyen nincs.
gerincferdülés van esetleg
csak néha benézek ha marhaságot látok 2017.05.01 09:21:23
@fekete macska a fűben: ezért is írtam, hogy nincs KÖZVETLEN kapcsolat köztük. komplikált szavai a magyar nyelvnek a közvetve és közvetlenül de asszem jelentésüket még az általános iskolában tanítják.
az emberek 99%-a nem veszi észre a végtagok hosszbeli különbségét, tehát elmélete hibás.
a gerinc érintve van a medence statikai problémáitól de jellemzően ferdülés és nem csavarodás a kompenzációs mechanizmus. ezek nagyon komplikált dolgok, laikusként nem kellene ezekről oktatást tartson
egy medencét érintő ficam nem pszichés panaszokkal jár hanem műtéttel és intenzív osztállyal.
szerintem önnek és kedves társának leginkább lelki támaszra van szüksége egy pszichológustól esetleg pszichiátertől és nem összeesküvés elméletek gyártására.
Egyébként éjjel a kórházban meg is halt a néni. Úgy gondolom, ilyen súlyos betegnél elvárható lenne a teljes odafigyelés és lelkiismeretes ellátás. Tisztelt Praxis!   Többször volt már szó a gödi orvosi ügyeletről pozitív és negatív előjellel is. Most egy megdöbbentő esetet hallottam. A…..
csak néha benézek ha marhaságot látok 2017.04.26 18:31:37
@Reaper Man: a hozzászólásod első része ugye sületlenség: "mennyi is az a 60hm vérnyomás? mert ha a h a higanyt jelenti akkor 60 higanyméterről, tehát 60.000 Hgmm-ről van szó"
a második része sajnos igaz, osztottam ahelyett, hogy szoroztam volna a higany sűrűségével.
az atmoszféra miért is baromság? elvégre a klasszikus vérnyomásmérők higanyoszlopa pont aszerint van kalibrálva. kilopascalban mérni értelmetlen lenne a vérnyomást mert nagyon szűk mezsgyén mozognának az értékek. én láttam már SI vérnyomásmérőt (kivételes ritkaságnak számít) és hektopascalban voltak az értékek rajta.
Nem szeretnék megbántani senkit, de igazságtalannak érzem, hogy az ellátórendszer így bánik velünk, betegekkel. Ha nincs pénz, szenvedhetünk, ha van, minden azonnal megoldható. Tisztelt blog!   Ortopédiai szakrendelésen jártam nemrég, ezzel kapcsolatban osztanám meg a tapasztalataimat. Nagyjából…..
csak néha benézek ha marhaságot látok 2017.04.22 08:08:13
én a holland helyzetet nem ismerem, de a németet leírhatom:
ynílván mindenkinek van valamilyen biztosítása, ebből több száz féle van:
az állami az a kereseted bizonyos százaléka, nagyjából fele fel a munkaadóddal, köteles vagy gondozási biztosítást (pflegeversicherung) is fizetni: felső határa jelenleg a kettőnek együtt: 800 euró, aminek kicsit több mint felét te fizeted. alsó határ nem hiszem, hogy lenne.
van egy csomó magánbiztosító is ahol különböző csomagokat vehetsz, úgy becsülöm, hogy havi 150 alá nem igen megy, én olyan 450 et fizetek. ha az ember privát akkor a gyerekek is privátok és ők is fizetnek, fejenként olyan 100 havonta.
van a kettő kombinációja is: gesetzlich freiwillig.
az óvoda 2 éves korig mindenképpen fizetős, ez fizetésfüggő összeg, lehet lazán 800 euró is bayernben pl. sok tartományban 2 éves kor felett is fizetős, illetve vannak fizetős magán óvodák.
MR-re a várakozási idő állami betegnél olyan 6 hét. ha nagyon kedves vagyok akkor telefonálok az érdekében és kap mondjuk este vagy hajnalban egy időpontot 3 napon beül. ha nagyon sürgős akkor felveszem osztályra és azonnal kap.
a mentő ingyenes mindaddig amíg aláírom, hogy indokolt volt, ha nem akkor fizethet helyi szállítás esetén legalább 3-400-at. távolra lehet az ezres nagyságrendben is.
protézisre a várakozási idő olyan 2-3 hónap, de volt 2-3 év is. természetesen a privátokat előre veszik mert a privát biztosító többet fizet. egy csípőproti államinak olyan 7000 euró, magánnak ennek a 2,3-szorosa. jónevű ortopéd kérhet ennél többet is. világhírességek kérhetnek akár kilencszeres szorzót is.
privátként alapból mindent ki kell fizess majd visszakapod a biztosítótól, jellemzően van önrészed. egy vizsgálat oltással miegymással a gyereknek olyan 220 euróba került legutóbb.
A United Airlines gépéről lerángatott utas esete bejárta a világsajtót, és a képek, a felvétel tényleg borzalmasak, a biztonsági emberek viselkedésére pedig nincs mentség. Az már megint más kérdés, hogy a társaság törvényesen járt el, amikor le akarta szállítani az utast…..
csak néha benézek ha marhaságot látok 2017.04.17 09:17:52
@ComLo: azért ez messze nem így van amerikában. lásd perek a cigarettagyártókkal szemben a tüdőrák miatt, a meki ellen a forró pite miatt, a meki ellen mert a hamburger hizlal és még sorolhatnám. ott számunkra aberrált ötletekkel is pert lehet nyerni, jelen esetben pedig ugye ha nem egyébbért de rendőri túlkapásért mindenképpen jogos a per.
csak néha benézek ha marhaságot látok 2017.04.17 09:25:56
@Igazsagoszto buldog seriff: "A pácienseket a kollégák átveszik" ha egyedül viszed a privátpraxisodat milyen kollégád veszi át a betegeket? lehet valamelyik betegnek időre kell kapni egy gyógyszert, ha azt későn kapja meg és emiatt egészségkárosodása lesz akkor mi van?
Most rendszeresen járok MR vizsgálatra, és várom a halálos ítéletemet. Mindezt egy kontár miatt a dél-pestiből. Tisztelt Praxisblog!   Valószínűleg már csak néhány nap van hátra az életemből (legalábbis tiszta tudattal), és úgy gondolom, megosztom Önökkel/veletek az én dél-tepsis…..
csak néha benézek ha marhaságot látok 2017.04.11 18:01:00
@Im just here for the comments: index.hu/gazdasag/2016/08/24/kiskereskedelem_berek_munkaerohiany/ 304 ezer bruttó. kétlem, hogy egy nővér ennyit keresne 40 órában. ez inkább főorvosi vagy még magasabb bér
Jómagam 2016. december elsején kaptam a második infarktusomat, és engem orvosként a helyszínen hagytak. Annak ellenére, hogy közöltem, hogy ez a második infarktusom. FELISMEREM. EKG pozitív volt. Betegem 2017. március 17-én délelőtt epilepsziás nagyrohamot produkált. Édesapja azonnal mentőt hívott.…..
csak néha benézek ha marhaságot látok 2017.03.24 14:48:35
Végül nem láttak el, visszaküldtek székre, ahol még kb. 3/4 órát küzdöttem, és aki autóval bevitt, hazaszállított, otthon még másfél-két napig kínlódtam, és végre elmúlt. Tisztelt Praxis!   Pár éve én nagyon erős migrén rohammal voltam ott. Pár óra eltelte után már a széken leborulva "félig"…..
csak néha benézek ha marhaságot látok 2017.03.20 21:01:11
@ericghar: alacsony liquornyomásra nem a coffein a legjobb hanem a teophilin
csak néha benézek ha marhaságot látok 2017.03.20 21:04:52
@Tempus.Anh: nekem van egy kolléganőm akinek olyan durva migrénes rohamai szoktak lenni, hogy hemiplég lesz pár napra, ő mindig sürgősségi angio-MR-t kap, hogy nincs-e mégis valami agyi történése. évente egy-kétszer kiesik emiatt vagy 2 hétre
Hiába puszta kézzel dolgoznak a munkások, még mindig a hírhedt pakisztáni Gadaniban bontják a leggyorsabban a hajókat. A roncstelep fénykorában 30000 munkás dolgozott itt életveszélyes körülmények között, éhbérért. ..
csak néha benézek ha marhaságot látok 2017.03.18 16:22:17
csak néha benézek ha marhaságot látok 2017.03.18 16:24:29
Jelenlegi tüneteim: nyirokcsomó duzzanat és fájdalom, nyelvdagadás, minden izmom és ízületem fáj, erős nyomás a tarkómban, rángatózás, remegés, izzadás, egyensúlyzavar, arcideggyulladás. Tisztelt Praxis!   Megszerezném osztani, hogy mi is történt velem 2 éven keresztül hátha segíthetek ezzel…..
Egy intenzív osztályon ugyanis bárki, bármikor meghalhat, reklamációnak helye nincs. Tisztelt Praxis!   Barátnőm intenzív osztályos szakápoló, aki a következőt mesélte: Egy országos intézmény intenzív osztályán az a szokás, hogy az éjszakás nővérek legkésőbb 12-fél 1-kor nyugovóra térnek, mivel a…..
csak néha benézek ha marhaságot látok 2017.03.08 17:11:30
@funfun: volt előtte 32 súlyosabb eset. a vakbélgyulladás, ha nem perforált akkor úgy 30% eséllyel meggyógyul egy masszív antibiotikum-adagtól, amerikai hadsereg harctéri statisztikája. tehát meg lehetett volna próbálni műtét nélkül is.
A Dél-pesti kórházat, déltepsinek hívják, de rá is szolgált a hírére. Édesanyám volt életem központja. Nagyon bánom, hogy bevittem a kórházba. Ha nem viszem be, még mindig itt élne velem. Kedves tisztelt cím, köszönöm a lehetőséget, hogy írhatok önöknek. Az esetleges segítségüket is kérném levelem…..
csak néha benézek ha marhaságot látok 2017.02.22 19:33:20
@István Lovas: a kórházból akkor lehet elhozni valakit ha annak a személynek a további ellátása biztosított. ha biztosítva van az ellátása egy másik kórházban és az állapota stabil akkor el lehet szállítani. hazavinni is lehet de az egyenlő a halálos ítélettel (jelen esetben a bennmaradás is az volt).
itt ügyvéd nélkül nehéz lesz az előrelépés és a per megnyerése is kétséges mert bizonyítani kellene vádlóként, hogy 95 évesen egyértelműen az ellátás hiányossága okozta a halált és megfelelő ellátás esetén tovább élt volna. a halálát pedig egyértelműen a hibás kezelés okozta nem pedig valamilyen velehozott betegség. ezt pedig nagyon nehéz. ilyen korban simán lehet olyan betegséget találni ami a túlélést oly mértékben veszélyeztette (veseelégtelenség, trombózis stb.), hogy az esetleges nem megfelelő kezelés okozta kockázatnövekedés eltörpül mellette. boncolás nélkül eleve esélytelen a dolog.
csak néha benézek ha marhaságot látok 2017.03.03 15:44:12
@István Lovas: ön biztos jobban tudja, de honnan ha szabad érdeklődjek? mégis hogyan hozta volna el az édesanyját? elrabolta volna?
az intenzíven akkor ápolnak valakit ha van esély a felépülésére. meghalni senkit nem visznek az intenzívre mert azzal az életre még esélyes beteg elöl vesznek el egy helyet.
milyen diagnózist írtak a halál okaként?
az ügyész nem lát esélyt arra, hogy bizonyítható a mulasztás, ezért önnek kellene azt szakértőkkel megtennie.
mivel a boncolás elmaradt ez nagyon nehéz lesz.
az ügyvéd sem lát semmi esélyt a per megnyerésére amiatt mondott egy magas tiszteletdíjat (nem akarja a renoméját egy vesztett perrel rontani). ha esélyes lenne a per akkor mondjuk 50%-ért elvállalta volna.