Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Elvi szél

7 bejegyzést írt és 38 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Totális ökológiai katasztrófa egyetlen emberöltő alatt Egyszer volt, hol nem volt, volt valaha egy meseszép tó Kazahsztán, Üzbegisztán és Türkmenisztán határvidékén. A tavat két bővízű folyam táplálta, az Amu Darja délről és a Szir Darja keletről. Területe 68 000 négyzetkilométer volt, és ezzel a…..
A Forbes csütörtökön megjelent  számában öt oldalon keresztül kérdezzük a TV2-csoport két vezetőjét, akik 2013 utolsó napjaiban bejelentették: ők lettek a tévétársaság új tulajdonosai – ezt sokan kétkedve fogadták, másokat sejtve a háttérben. A több mint egyórás…..
1985. 13 éves Omayra Sanchez a kolumbiai Nevado del Ruiz vulkán kitörésekor lezúdult sárlavinában ragadt. 4 teljes napig kitartott, de nem tudták kiszabadítani. A kép halála előtt pár órával készült. A legnépszerűbb videómegosztón megtekinthetőek az utolsó szavai, amelyben az édesanyjához szól,…..
Elvi szél 2014.01.03 22:38:17
Szoros csata volt a múlt héten a Facebook oldalunkon megjelenő NAP FOTÓJA rovatunk két képe között, ahol szeptemberben a témánk a film és a mozi. Végül Annie Leibovitz, a bringázó Cate Blanchettről készített portréja lett a HÉT FOTÓJA, Romy Schneider és Alain Delon közös…..
Rezeda azt nagyon szerette Budapestben, hogy mint minden városban, az igazi szépség nem a nagy és pofonegyszerű dolgokból eredt benne, hanem a rejtett zugokban. A női szépség is ott rejtezik a pendelyek, rokolyák, fityulák alatt, amelyekbe a szerencsés férfi egy-egy mozdulat…..
A Web 0.1 blog vette észre, hogy a közmédiákat felügyelő, hivatalosan azonban csak a megrendelésükre tartalmakat gyártó MTVA angol és magyar nyelvű honlapja is egy ingyenes sablonnal készült. A Joomla ingyenes tartalomkezelő szoftverhez készült ugyancsak ingyen letölthető Oxygen…..
Jót, erőset, pergőset tudunk civakodni egy-egy halott felett. Sajnos, meglehetősen sok a brutális gyilkosság Magyarországon (egy is sok), és némelyik a többinél nagyobb figyelmet kap. Miért? Egyrészt: mert valójában az egyik embert értékesebbnek tartjuk a másiknál. A szépnek…..
Rezedának úgy hozta sora, hogy az Orosz Kulturális Központba ment. Az épület kilóg az Andrássy úti villák közül annyiban, hogy míg a villanegyed egységes ingatlanfejlesztése idején a telkeket olyan feltételekkel értékesítették, hogy azokat 1885-ig kötelező volt beépíteni,…..
Pár Perc Budapest A Dunánál 2012.06.10 18:49:00
Rezeda szerette a vizet, a Dunát Budapesten, Pesten, Budán, Óbudán, a Margitszigeten, ahogy hömpölyög, rohan, ahogy elfogy, kitikkad, és ahogy nyáron száraz lábbal oda lehet sétálni a Margit-híd pilléréhez, ahol a világháborúban felrobbant oromzati díszek maradványait benőtte…..
A plágium ügy és Gyurcsány Ferenc elveszett szakdolgozata kapcsán a Hírcsárda kutatásba kezdett, munkatársaink összegyűjtötték az országgyűlésben ülő képviselők szakdolgozatait. Plágium nyomaira eddig nem bukkantunk, jó néhány érdekes tárgyú, meglepő…..
Informatikusok bebizonyították: a csekkadót lényegében lehetetlen teljes egészében kifizetni, az egy életre szól. „Úgynevezett végtelen ciklust, vagy rekurziót okoz a csekkadó befizetése” – magyarázta Kovács Arnold informatikus munkatársunknak. Mint Kovács…..
Rezeda Kázmér bensőséges viszonyt tartott a kenyérrel, nemcsak mert szerette a jó kenyeret, hanem mert tudta, az „az életnek jó jele”. És azt is tudta, álmában „Jóízű kenyeret enni, és ízével felébredni: mutat egy jó barátot, akinek ígéretére…..
A magyar sztárzenész és pop-ikon Ákos zenei Nobel-díjat vehet át az év végén. „Nagyon örültem, amikor az ABBA menedzsere felhívott és közölte, hogy the winner takes it all. Boldogan nevettünk, majd mondtam neki, hogy mani mani mani, mert a Kossuth-díj 13 milliója mellé…..
A bíróságokról, valamint a bírákról szóló törvény módosításai a futballbírókra is kiterjednek. Az általános nyugdíjkorhatár szerint kell nyugdíjazni a futballbírókat is a bíróságokról szóló szabályok legújabb módosításai szerint. Ezen felül egységesítik a bírói…..
Pálffy István, a KDNP frakcióvezető-helyettese a nagy sikerű Kommandó című akciófilmmel kapcsolódik ki üres perceiben a parlamentben.  "Most nézem a Schwarzenegger-életművet időrendi sorrendben. Már alig várom a Piszkos alkut!" - meséli az egykori televíziós…..
A műsorvezető szabadulása után pörgetve akarta végignézni az elmulasztott Való Világ epizódokat, a koncentrálódó sötétség miatt keletkező fekete lyuk több házat is magába szippantott Fóton. Hírek a sorozatok, a csillagászat és a puttonyos homoki viperák világából.…..
Markt Platz, szólt oda Rezeda Kázmér a Büfé állópultjánál, mintha répát vagy hónapos retket ropogtatna egy kedélyesen gömbölyű asszonyságnak, aki lábánál cekkerekkel épp tejeskávéját hörpölte. „Kedveském, én csak ide utazom Pettendre, viszek pár holmit a bátyámnak,…..
Rezeda Kázmér sokat barangolt Budán, és sokszor látogatott ki a Zugligetbe is. Hol fiákerrel, hol gyalog, majd később lóvasúttal, majd villamossal. 1868. június 30-án Rezeda ott tolakodott a lóvasút kocsiján, mert a nyitó napon mindenképpen ott akart lenni, így egy sváb…..
  Jaj, jaj és jajjj. Megismeritek? Ő az a kedves kisfiú, akit elfelejtett a családja magával vinni... A Reszkessetek betörők hőse Macaulay Culkin. Nincs jó bőrben, az egészen biztos. Néhány hónapja ért véget hosszú kapcsolata Mila Kunis modellel, de úgy tűnik, ez…..
Hollófekete hajú viking leszboszik találkozása a rideg Skandináviában egy takaros, félhomályos lakásban, kölcsönös vetkőztetés lágy csókok és puha érintések közepette, majd nyali-fali vice versa alapon, aztán pihenés füstöléssel egybekötve, végül ajándékosztás. Ojjé!…..
Elvi szél 2012.02.10 13:06:49
Rezeda Kázmér szeretett utazni. Amikor nem gyalogosan járta a várost, miközben a nap elborult tekintettel bukott le a budai hegyek mögé, mint egy korhely, aki hajnalban hazaér, buszra és villamosra szállt. Nem értette azokat, akik két épület közt rohantak, csakis menekülésre, saját…..
Michael Knight Lázár speki 2012.02.02 10:10:00
Lázár János egy undorító spekuláns (a továbbiakban: speki). Nem is értem, hogy Selmeczi szenátor asszony rémisztő kántálása mellett miért nem veti ki magából a Fidesz. Mert az egy dolog, hogy spekuláns, de még esetenként sikeres is... Pfúj, felfordul az ember konzervatív…..
Elvi szél 2012.02.02 12:47:35
  Az újonnan elinduló (?)  "sorozatban" olyan emberekről lesz szó, akik emlékezetes alakítást nyújtottak egy vagy több filmben úgy, hogy az arcukat nem igazán láthattuk. (Szóval nem a lényről, vagy éppen a "smink" megvalósításáról pötyögök.)  Ragadozóként…..
Nyolcvanöt év. Az úgynevezett szurokcsepp-kísérlet éppen ennyi ideje folyik szakadatlanul: Az egész 1927-ben kezdődött, amikor Thomas Parnell, az ausztráliai Queensland egyetem professzora fejébe vette, hogy demonstrálja az elképzelhetetlent. Helyesebben a nehezen…..