Regisztráció Blogot indítok
Adatok
andris|bandis

14 bejegyzést írt és 830 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ahogy ígértem nektek, ma exkluzív beszélgetésben vettem részt Oliver Schusserrel, az iTunes európai vezetőjével. Az Apple célja az volt, hogy jobban megismerjem a Store hazai bevezetésének körülményeit, és sajnos tartotta is magát ehhez a célhoz. Ebből következik, hogy a…..
andris|bandis 2011.09.29 17:23:27
@Piszén Pisze Kölyökmackó: khmmm....

hát igen, egy kissé soványra sikeredett ez a post... 10 percnyi beszélgetésből ennyi a publikus?
Tegnap reggel az országban elsőként írtuk meg a pletykát, hogy rövidesen megérkezhet Magyarországra az iTunes Music Store, aztán este újra megnyertük a hírversenyt, amikor arról számoltunk be, hogy elérhetővé vált az online bolt.De nem állunk meg: ma délután fél négy körül…..
Történelmi pillanat volt, amikor tegnap este elindult Magyarországon is az iTunes Music Store. Emlékszem, hogy az Apple még alig volt látható nálunk, és Emanuele Massimo vezette az akkor még HDSys néven futó Apcomot, amikor az újságírók már minden sajtóeseményen azt…..
andris|bandis 2011.09.29 09:14:40
@huhujje: ja világos, aki nem azt hallgatja amit te, az csak buzi lehet...

gratulálok
andris|bandis 2011.09.29 12:31:45
@huhujje:

OFF: hú, ez a téma kissé messzire vinne, maradjunk abban hogy szerintem elég korlátolt vagy, de nem akarok személyeskedni, másrészt:

1 - attól hogy valakinek esetleg tetszik az a WolfKati szám, még nem lesz buzi

2 - és ha valaki buzi akkor mi a lófasz van úgy egyébként?

3 - az hogy mi szeretnél lenni, kb olyan kategória, hogy szeretnél-e szőke lenni vagy balkezes - kb ennyire tudod saját magad eldönteni

4 - ez kurvára nem tartozik a témához :-)

ON:

naív és elméleti kérdés, de szerintetek ha lesznek filmek, sorozatok, akkor vajon szinkronosak lesznek vagy csak eredeti nyelv?
Reggel már volt arról szó, hogy mi is megkapjuk a boltot, azóta meg is érkezett. Először még csak a bizonyítékok sora bővült tovább. Egyrészt az iTunes-on belül a Store-ban:megjelent a Music ikon:ami ugyan belül még üres volt, de attól még ott volt:A másik bizonyítékot…..
A Final Cut Pro X bevezetése nem tartozott az Apple legfényesebb pillanatai közé, az átdolgozott szoftver enyhén szólva is kiverte a biztosítékot sok pro felhasználónál, akik elkezdték visszasírni a Final Cut Pro 7 korát, és visszakérték a pénzüket.Az Apple, úgy tűnik,…..
Állandó olvasónk, Frasisco Miranda keresett meg azzal, hogy egy érdekes, és marha hasznos programot fejleszt iOS alá. Nevezetesen budapesti forgalmi kamerákat lehet majd csekkolni iOS eszközökön. Az app egyelőre nem kapható az AppStore-ban, ezért személyesen kerestem meg Lacit, aki…..
andris|bandis 2011.08.29 11:12:58
@Fransisco Miranda: ha még elfogadsz egy ötletet...

Az UTV-n ugye általában egy kereszteződéshez több, 2 vagy 4 kamera tartozik. Hasznos lenne, ha egy adott helyszínhez tartozó kamerák képei között könnyedén lehetne váltani, és nem kéne kilépni a főmenűbe vagy térképbe és újraválasztani, hogy a másik irányba álló kamerát lássam pl.
Az elmúlt 35 évben számtalan olyan terméket dobott piacra az Apple, ami magán viseli Steve Jobs kézjegyét: a perfekcionizmust és a megalkuvás hiányát. Összegyűjtöttük most a legfontosabbakat. Apple I: ezzel kezdődött minden, a 35 évvel ezelőtt piacra dobott gép megalapozta a cég…..
Appleblog Lemondott Steve Jobs 2011.08.25 06:21:00
"Eljött a nap" - írta 35 év után a vezér, majd lemondott az Apple vezetői pozíciójáról és átadta azt Tim Cooknak. Információk szerint Jobs utolsó CEO-ként töltött napját a vállalat központjában töltötte, és bár gyengének tűnt, aktívan végezte feladatait, mint…..
andris|bandis 2011.08.25 09:02:13
Na ezt a videót nézzétek, szerintem nagyon betaláltak a HELO TC helikoptert gyártó vállalatnál:A HELO TC-t 50 dollárért lehet majd megvenni a karácsonyi szezonban. Tudom, a múltkor többen írták, hogy ilyet már háromcázért is kaphatsz, és ahhoz iPhone sem kell, mert van hozzá…..
andris|bandis 2011.08.22 13:54:35
Ezt eddig is tudtuk, az Angry Birds gyakorlatilag megjelenése óta a toplistákat döngeti, és inkább felülről, mint alulról. Most azonban újabb mérföldkőhöz érkezett a finn programozócsapat, a Rovio Entertainment állítólag tárgyalásokat folytat egy befektetővel, aki elég sok…..
A finishben vagyunk, a két hétig tartó közönségszavazásból már csak négy nap, meg néhány óra van hátra. Az Appleblog nektek hála a kezdetektől az élen van a versenyben, de egyrészt a konkurencia feljött a nyakunkra, másrészt meg ahogy Rambo mondja, ahhoz, hogy győzz,…..
andris|bandis 2011.08.17 18:54:20
@jakab andor a mindenható: te most úgy őszintén.... ha ez egy ekkora szenylap, mi a f@szért kommentelsz? most komolyan

nem kötelező szeretni, de érdekes, én olyan blogokat nem olvasgatok meg kommentelek amiket utálok... soha nem értettem az ilyen embereket
andris|bandis 2011.08.17 19:25:52
@jakab andor a mindenható: "hogy így szereznek kattintásokat, és elnyomják az 1000x értelmesebb oldalakat"

JÉZUS ANYÁM, tényleg, ez rettenetes, legalább 200 kattintást szereztek, ez tragikus, hívjuk össze az ENSZ BT-t.

Ember, ez egy blog. És akkor mi van ha ezzel szereznek olvasottságot? Nem kötelező olvasni.

Másrészt a blog két írója az index újságírója. Talán nem kéne meglepődni hogy állandóan címlapra kerülnek. Előnnyel indulnak, ez van, tudomásul kell venni és kész.
andris|bandis 2011.08.17 20:39:31
@jakab andor a mindenható: továbbra is csak azt mondanám erre, hogy "és akkor mi a lóf@sz van"

de úgy látom teljesen felesleges vitatkozni veled, szánalmas irigykedés alapozta trollkodást művelsz - amit ennek ellenére nem szedtek ki a szerkesztők - ennyit róluk és rólad

ON: a Goldenblog meg tehet egy szívességet, hogy a Facebookhoz kötötték a szavazásukat, csesszék meg :-)
A gépet nem szerepel az online üzletben, ugyanis csak a diákoknak szóló store-ban található meg. Az ára viszont eszméletlen, a legkisebb Air áráért (átszámítva 192 ezer forint) egy 21,5 colos asztali iMacet kapnak az amerikai iskolások. A paraméterek: 3.1GHz Intel Core i3 Dual-Core…..
andris|bandis 2011.08.08 23:08:23
@Kosztalma: igen talán ezért írtam azt hogy ENNYIÉRT kéne....
Azt már nagyjából tudjuk, milyen lesz az életünk az iCloud eljövetele után. Az Apple átgondolta a MobileMe szolgáltatásait, és úgy dolgozta át, hogy belepasszoljon az újabban folyamatosan erősített OS X-iOS összenövésbe. Mire is gondolok: az eddigi felfogás szerint a…..
andris|bandis 2011.08.08 17:07:47
@Kosztalma: köszi, ezt jó tudni :-)

@szucsadam: a majd egyszer ha lesz rá pénzem switcherekre, igen :-)))
A DigiTimes az ultrabook platformot, lényegében a MacBook Air által létrehozott kategóriát elemezte, és arra jutott, hogy az apró, könnyű, nagy teljesítményű gépek piacán nehéz lesz megszorongatni az Apple-t.A lap meglehetősen jó kapcsolatokat ápol az alkatrészgyártókkal és…..
andris|bandis 2011.08.04 09:46:28
@Magyarósi Csaba: persze hogy olcsó az Air

hiszen Version tegnap már leírta, azért olcsó mert könnyű: 1999$ / 1kg - de a tescoban lehet hogy van még olcsóbb, raklapos, spanyol, akciósan 1499$ / 1kg...

;-)
Appleblog Népszerű az új Air 2011.08.03 13:20:00
Már írtunk róla tesztet, amiből kiderült, hogy remekül sikerült a legújabb update: a processzorerősödés brutális, a grafikus gyorsító legalább nem lassult, és az üzemidő ugyan csökkent valamelyest, de legalább újra van billentyűzetvilágítás az Airben.Egy rendes update pont…..
andris|bandis 2011.08.03 14:17:19
@Magyarósi Csaba: mikor már azt hinnéd hogy nagyobb baromságot nem tud írni, mindig felülmúlja magát :-))))
Appleblog Végre van elég iPad 2 2011.08.02 16:37:00
Amikor befutottak az első szállítmányok, hiába gyártottak le milliós tételben a tabletből, négyhetes várakozási időbe simán bele lehetett futni az Egyesült Államokban. Érdekes módon sokáig Magyarországon rövidebb átfutással lehetett iPadhez jutni, mint odahaza, de most az…..
andris|bandis 2011.08.02 18:55:15
@BourBon: +1

és kérek az almáspitéből is! :-)))
andris|bandis 2011.08.03 12:53:05
@Magyarósi Csaba: khm... hát jelezném, hogy VALAKI már egy jóideje ígért egy blog-találkozót... tán itt lenne az ideje?

;-)

Ami versiont illeti, személyes érintettségem miatt is, a 3D grafikusok nevében is elnézést kérek. :-)
andris|bandis 2011.08.03 14:13:31
@Magyarósi Csaba: február óta?

hmm.. picit akkor lassan halad :-)
Magyarországon is beindult a back-to-school akció, idén pedig a korábbi ingyen iPod touch-nál szerintem sokkal vonzóbb ajánlata van a hazai APR-eknek: bármelyik Mac 10 százalék kedvezménnyel vásárolható meg felsőoktatásban dolgozók, illetve tanuló diákok számára. Ha a Mac mellé…..
A New York-i 14. utcában található Apple Store-ban már keményen dolgoznak az alkalmazottak a díszletek átrendezésén. Mivel most már hivatalos, hogy ma bemutatkozik az Apple új operációs rendszere, nem kell titkolni, hogy lionos posztereket raknak ki a falra, de a képen az is látszik,…..
andris|bandis 2011.07.20 11:07:24
Azt már lehetett tudni egy ideje, hogy a Parlamentben népszerű az Apple tabletje, sok képviselő csak úgy a maga örömére vásárolt iPadet, Szájer József egyenesen a táblán írta az alkotmányt, valamint döntés született arról is, hogy a kormány tagjai helyettes államtitkári…..
andris|bandis 2011.06.29 22:37:10
@Enrico Palazzo: ne legyél ilyen, Fedor esetében nem lehet azt várni hogy egy MSZP-s képviselőt bármilyen negatív kontextusba helyezzen.

Szerinte ha FIDESZ-es volt a mocskosanyját, ha MSZP-s, akkor épp ebédszüneten volt szegény, mielőtt folytatná szélmalomharcát a diktatórikus FIDESZ hatalom ellen.... :-))))

ON: semmi gond ezzel, csak iktassák törvénybe hogy mindenkinek alanyi jogon jár egy iPad, és kész.
Tajvanban legalábbis. Korábban írtam arról, hogy a tajpeji városvezetés felszólította az Apple-t és a Google-t: hét napon belül adják vissza a pénzét minden vásárlónak, aki elégedetlen az online üzletből származó, megvásárolt tartalommal.Még egyszer nem vezetem, le, miért…..
Engem nem érint a dolog, mindenesetre érdeklődéssel nézem a Final Cut Pro körüli felhajtást. Ahogy Steve Jobs a MobileMe debütálását nem éppen az Apple történetének legjobb pillanatai közé sorolta, úgy az új videószerkesztő sem lesz kedvenc, mindenesetre kevés elégedett…..
andris|bandis 2011.06.26 19:42:37
@Reventon50: igen, teljesen jogos amit írsz, a FinalCutPro méltó párja valóban a windows movie maker....

:-)))))))))))))))))))))))))))))
Amikor a megjelenés után egy nappal megkérdeztem Róbertet, mi a véleménye az új Final Cutról, azt mondta: nagyon szép, de nem lehet használni. Nemcsak ő számolt be folyamatos fagyásokról, az Apple fórumok tele vannak anyázókkal, akiknek a legfontosabb gondja a folyamatos, permanens…..
andris|bandis 2011.06.25 01:25:36
@en-gé: na ez kurvajó volt :D
hangosan röhögtem :-))))

majd ajánlom az új progit a kollégáknak :DD
Nincs még új iPhone, az iOS 5 megjelenésére is várnunk kell, úgyhogy az Apple azzal főz, amit a szekrényben talál: fogja a meglévő telefont és új konstrukcióban dobja azt piacra. A Mac Rumors szerint legalábbis a héten megjelenik az iPhone 4 kártyafüggetlen verziója az Egyesült…..
andris|bandis 2011.06.14 13:15:14
@elkoltozott.:

"Azt gondolom hogy aki Amerikába megy az nem azért megy ki mert 20 e fttal olcsóbban tud megvenni egy ifont. Szerintem konkrétan pont leszarja."

én pl nem szarom le, nem pont emiatt megyek ki, annak mindig van más oka, pl rokonlátogatás, nyaralás - de ha már ott vagyok, mindig bevásárolok - és ezzel nem vagyok egyedül

"Az ifon státuszszimbolum, luxus termék nálunk. "

hát neked lehet hogy az, nekem a legjobban használható, legszebb, legfaszább telefon - és konkrétan leszarom hogy kinek mi tetszik, nekem ez tetszik és ezt használom - és sok ismerősöm szintén, de biztos bennünk van a hiba :-)
andris|bandis 2011.06.14 13:41:12
@Son of UDT: sajnos ez egy nagy baromság amit írsz, nem helyezem magamat sehova, de ugyan már engedtessék meg nekem hogy valamiről legyen véleményem egy szabad országban :-)

de azt hiszem ez a vita teljesen értelmetlen így ebben a formában, úgyhogy hagyjuk is :-)
andris|bandis 2011.06.14 14:38:33
@elkoltozott.: "De ha Te úgy gondolod hogy helyén való ennek a postnak a címe akkor valahol nagyon magasan lebegsz a föld felett."

Ember. Ki mondta hogy szerintem olcsó ez a telefon? Hol olvastál ilyet?

Azt mondtam számomra nem luxus, hogy kétévente veszek egy új iPhone-t, mert nekem ez a legjobb telefont.

Hadjuk már a trollkodást.
A Final Cut Pro X-et júniusra ígérte az Apple, a 64 bites, Grand Central Dispatch és OpenCL támogatással megtámasztott videószerkesztő óriásra már a Las Vegas-i NAB Supermeet konferencia óta várnak a profi felhasználók. Ahogy közeledik a bemutató dátuma egyre több screenshot…..
Appleblog iCloud az iOS 4.3-ban is 2011.06.09 09:27:00
Sz. Gergely nevű olvasónk küldte be az alábbi megdöbbentő képeket, amikből kiderül, hogy az Apple felhőalapú szolgáltatása egészen váratlan módon felbukkant a 4-es verziójú operációs rendszerben is.Az egész azzal indult, hogy Gergely belépett az App Store-ba, ahol egy addig nem…..