Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Valentino Gatto

21 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A veszprémi Kossuth utcát nem kell bemutatni egy környékbelinek sem. Megannyi találkozó és élmény helyszíne, a mindennapok része. A Kossuth utcát és ezzel Veszprémet is azonban sokkal szélesebb körben ismerik az emberek köszönhetően a Rupper Puppet együttes elhíresült dalának.…..
A nagy veszprémi Kossuth utcai felújítások idején, több méteres árkok és munkagépek között arra vállalkoztunk, hogy a felújítások epicentrumában a Kossuth utca közepén próbáljuk ki kedvenc cappuccino-nkat a Kokó Cukrászdában. Lokálpatriótaként és kávéfüggőként…..
Veszprémi szoborpark rovatunkban ezúttal egy ismert helyszínről egy jól ismert költőt ábrázoló mészkő-bronz szobrot mutatunk be. Hol máshol, mint a Petőfi színház bejárata mellett áll már egészen 1988. óta Marton László (1925-2008), Kossuth-díjas művész "Petőfi, a…..
November 9-én, délben két eltérő, de mégis egyaránt kultúra fog találkozni a Laczkó Dezső Múzeum falai közt. A déli időzítés nem véletlen, a múzeum ebédre várja az érdeklődőket, ahol a konyha-kultúra találkozik a múzeum értékeivel. A múzeum a la carté-n az…..
Nap mint nap találkozunk velük, elmegyünk mellettük, észre sem vesszük őket. Pedig egy egyszerű kő, vagy bronzszobornak komoly jelentősége lehet egy város életében. "Találkozunk a Petőfi-szobornál!" "Várlak a Kossuth utcai szökőkútnál!" Veszprémiek életében sokszor használt…..
A következőkben egy olyan veszprémi vendéglőt szeretnénk bemutatni nektek, amiről korábban már olvashattatok a blogon a legjobb cappuccino rovatunkban. A Fészek Söröző egy klasszikus kis pub jellegű kocsma-étterem Veszprémben. A Belvárosi üzletház mögött, a 13-as helyi járat…..
1956. október 23-a egy olyan dátum, ami minden magyar ember számára példaértékű lehet, határon innen és túl egyaránt.  Ebből az alkalomból a VeszprémKult is készült egy rövid bejegyzéssel, amiben Veszprém kiemelkedő 56-os alakjának, Brusznyai Árpádnak az életét mutatjuk…..
Egyszerű és átlagos kora estének nézett ki az október 18-ai keddi is a hosszú és fárasztó munkanap után. Valami hasonló, finoman szólva sem kirobbanó fizikai állapotban sétáltunk le a Kossuth utcán, útban az E-kamaraterembe, az aznap esti Hobo-féle Pilinszky-estre. Kifejezetten…..
Ahogy korábban már oly sokszor leírtuk, egy kellemes cappuccino-hoz elengedhetetlen a tej, kávé és tejhab megfelelő aránya, a kávé minősége, kiegészítő sütemény és még sorolhatnánk. A tökéletes cappuccino-érzéshez azonban hozzátartozik a hangulatos környezet, a semmitől…..
Október 18-án, este 7 órakor egy sajátos kulturális felüdülésben lehet része a Pannon Egyetem E-épületének kamaratermébe látogató veszprémieknek. Földes László, vagy ismertebb nevén HOBO ezen az estén tartja „Látja Isten, hogy állok a napon…” című előadását. Az est…..
Továbbra is vadászunk Veszprém legjobb cappucino-jára. Ezúttal egy számunkra fontos és központi helyet osztályozunk. Az egyetem Wartha Vince utcai kampusza és a Magiszter kollégium között található az egyetemisták egyik törzshelyének számító DC. A helyet a legtöbben a kedd esti…..
Ahogy arról korábban írtunk nektek, október 11-én, kedd reggel a Class FM reggeli bandája csinálta a Show-t a veszprémieknek.  Sebestyén Balázs, Vadon Jani és Rákóczi Feri a Budapest út mellett, a gyorsétteremmel szemben rendezkedtek be a Morning Show-hoz és innen sugározták az…..
Minden veszprémi rádióhallgató, figyelem!Október 11-én, kedden városunk vendége lesz a Class FM három reggeli mókamestere, Vadon Jani, Rákóczi Feri és az ország egyik első számú showman-je Sebestyén Balázs. Hajnali 6 és délelőtt 10 óra között Veszprémből fogják…..
Ahogy azt korábban a nagyérdemű Olvasóinknak megírtuk, 2011-ben is részt vett városunk egyeteme a Kutatók éjszakája rendezvénysorozatban. Így szeptember 23. éjszakája nem csak a Föld körül részegen keringő amerikai UARS műhold miatt volt izgalmas. Nagyrészt a Pannon Egyetem B…..
2011. szeptember 24-én, szombaton az ÖKO jegyében rendeznek vásárt a veszprémi Óváros téren. A vár alatti teret egy délutánra beveszik a vásárosok, ahol a természetességen lesz a fő hangsúly. A Csalán Környezet- és Természetvédő Egyesület szervezésében megrendezésre…..
Ismét eltelt egy szürke hét a veszprémi Pannon Egyetem tantermeiben, laborjaiban és könyváraiban. A péntek estéket ki-ki pihenéssel, vagy különféle lazítással tölti el. 2011. szeptember 23-a (péntek) este azonban más lesz, mint eddig az egyetem életében. A Kutatók…..
Amikor Veszprém megyére és annak nagyjaira gondolunk, elengedhetetlen, hogy megemlékezzünk a Balaton-felvidék híres-neves borászairól. Egy késő augusztusi napon Badacsonyban, Szeremley Huba méltán híres borászatában tettünk látogatást. Semmihez nem hasonlítható élmény a…..
Ismét lepörgött egy nyár és újra elérkezett az ősz. Akár ebben a vonatkozásban is megragadhatnánk azt a kiállítást, amit a 2011-es Palota-napok keretein belül rendeztek meg a Veszprém várszomszédságában fekvő Várpalotán. A Mátyás-korabeli Thuri-vár udvarán a megye és az…..
Nem annyira rusztikus környezetben, mint az Íródeák és nem olyan frekventált helyen, mint a Daiquiri, de ugyanúgy sajátos környezetben található a Mignon Kávézó. Veszprém külvárosi részén, az Interspar komplexumával összenőtt kis kávézót azonban hiba lenne azonnal leírni.…..
Frissen gőzölgő croissant-ok, hatalmas kakaós csigák és nagy kerek cipók. Csak néhány termék a péksütemények szerelmeseinek kívánságlistájából. Új sorozatunkban Veszprém ezen „aranybányáit” tárjuk fel, azaz a városban található legjobb pékségeket mutatjuk be. Mivel…..
Veszprém legjobb cappuccino-ját keresve első utunk a város szívében található Daiquiri Gold-ba vezetett. A kávézó mellett komoly érvként szólt az a tény, amit már messziről hirdet a hely, miszerint aki betér egy feketére, az a méltán híres bécsi klasszikusból a Julius…..