Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dr. Ferenczi Sándor

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
           A Heti Válasz "nagyinterjút" közölt Barabási-Albert Lászlóval. Heti Válasz. Nagyinterjú. Barabási-Albert László. Tökéletes (csak azért nem írom, hogy priceless, mert az kissé modoros, de persze valójában priceless, sőt szinte definálja a pricelessness-t).    …..
A Fringe című amerikai (ál)tudományos-fantasztikus tv-sorozat pénteki epizódjában (S03E20) nagy meglepetésemre váratlanul felbukkant a Riemann-féle zéta-függvény. A sztori röviden: egy Walter Bishop nevű tudós áldásos tevékenysége következtében két párhuzamos univerzum…..
A Holt Költők Társasága egy érzelgős, agyonhypeolt film, érettségi előtt láttam utoljára, amikor könnyeket csalt filozófia tanárunk szemébe. A filmben Keating tanár úr, egy régi tabló fényképeihez vezeti diákjait, ahol szembesülhetnek az előttük az iskola padjait koptatók…..
dr. Ferenczi Sándor 2012.03.27 08:53:24
Modorosblog Lambordzsíni 2012.03.27 06:00:00
De külföldiül se tudnak. Lambordzsíni. Pedig ennyit illenék tudni, hogy a há az pont azért van ott, hogy ne dzsé legyen belőle. De kicsit rendet kéne tenni a fejekben, ami a márkaneveket is illeti. Mitsubishi: helyesen micubisi, nem micsubicsi. IBM: ájbíem és nem íbéemm…..
dr. Ferenczi Sándor 2012.03.27 08:49:53
@Wilika: Levi Strauss eredetileg Löb Strauß volt, mint ahogy a Petőfi-család hajdan Petrovics - emiatt a "líváj" kiejtés a helyes.
Egy újabb Néma Bob mű, elég rendhagyó írásmóddal. Felülsz a kis helyközi szerelvény egyik kocsijára. Leteszed magad az első szabad helyre, és előveszed az éppen nálad lévő olvasnivalót. Veled szemben leül egy csapzott alak. Kopott nadrág, kardigán, alatta kék ing. Majd…..
dr. Ferenczi Sándor 2012.03.21 10:38:20
Megtörtént eset:

Főhős beszáll a liftbe a 30-35 éves fiatalember mellé és köszön:
- Helló!
- Helló! - hatásszünet - Észrevetted már, hogy a "helló", az igazából "hell-ó", tehát pokol-ó, tehát egymást a pokolba kívánjuk minden nap több százszor, valahányszor azt mondjuk, hogy "helló"? És ezt egyébként az angolok találták ki, mert a királyi család az angoloknál összejátszik az izraeliekkel és egyébként a Bush-kormány meg az amerikaiak egyébként szintén erre játszanak rá, hogy így tegyenek tönkre minket, tudtad?
- Ööööö

A lift közben a földszintre ér, kiszállnak. Főhősünk menekülni próbál, de az illető a nyomában lohol:

- És egyébként az egyházak és a vallások is ezért jöttek létre, mert a kereszténység ugye az egy középkori kínzóeszközt bálványoz, ugye a keresztet; és szűz máriai is ugye egy hogymondjam, alsóbbrendű pózban jelenik meg mindenhol. És egyébként ezek a hűllőktől származnak, csak te nem veszed ezt észre mert bármilyen formát felölthetnek, pl. egy Britney Spears is lehet gyíkember, csak te azt nem fogod észrevenni ugye, meg a királyi család is az. És egyébként rá lehet keresni az interneten fennvan, hogy élien reptájl, így kell rákeresni! De ezek mindenhol be vannak épülve egyébként és-
- Bocs de nekem itt másfelé kell mennem - mondja főhősünk, mivel időközben az utcára értek.
- Ja persze, oké! Örülök hogy végighallgattál! - mondja a fiatalember távolodó hősünknek - ÉS ÓVAKODJ A GYÍKOKTÓL! NE FELEDD!! ÓVAKODJ A KLOÁKÁSOKTÓL!! - üvölti még utoljára az utca túloldaláról...
Modorosblog A zeneipar fejfájára 2012.02.27 06:00:00
Nem epigramma, inkább szomorú, elégikus nekrológ lesz ez egy igazi zenerajongótól.  Kijelenthetjük bátran - vagy akárhogy -, hogy 2012-re a klasszikus zeneiparnak mint olyannak véglegesen vége. A profi, igényes, jó minőségű muzsikát retrórajongók és vájtfülűek egy szűk,…..
Európa-szerte mindenki tudja, hogy Magyarországon idén megszűnt a sajtószabadság, illetve in Ungarn wurde die Pressefreiheit aufgehoben. Ám a magyar leleményes nép, és az elmúlt évszázadok során könnyedén megtanult a sorok között is olvasni: a puszta szavak mögött a valódi…..
666E 2011.05.18. 23:48:00már rájöttem, hogy az ilyen ízléstelen szingliregények írónői akik könyveivel van mindenhol kiplakátolva az összes mozgólépcső a metróban a címválasztásnál egyszerű metódus alapján dolgoznak:kiválasztanak valami egzotikus, vagy felkapott város nevét…..
Modorosblog Naplopó bölcsészek 2011.10.29 13:35:00
Igen, volt már. Folytatás-kiegészítés innen.   We are the world, we are the linguists... anyám, borogass. Baszki, azt hittem, hogy az utóbbi időkben talán már a kedves BTK-s kollegínák és kollégák önkritikát gyakorolnak, de nem. "A bölcsész mint a legnemesebb emberi…..
Kedves Olvasóink! Újra jelentkezik a Szkepticista Gyülekezet - az áltudományok, városi legendák, mítoszok, hoaxok és elavult hiedelmek (pl. babonák, vallások) esküdt kihívója és szertefoszlatója. A Gyülekezet célja, hogy számtalan képzett, valódi szakember (matematikusok,…..
Modorosblog Az a baj 2011.10.10 10:00:00
2009: -Fel kell számolni a szociális hálót, az államapparátus vízfejét, kirúgni a naplopó közszolgák millióit, eltörölni a 13. havi és a korkedvezményes nyugdíjat - nincs még egy ilyen a földön, hogy 38 évesen nyugdíjba vonuljanak egészséges emberek -, az ingyenes…..
Modorosblog Fészbúkgyász 2011.10.07 06:00:00
Arra kérlek titeket kedves ismerőseim, hogy legalább ma próbáljátok meg félretenni magatokban a nagymagyart, hiszen trianoni gyásznap ide vagy oda, ma egy világviszonylatban is nagyformátumú EMBER távozott közülünk. Igen így, csupa nagybetűvel. Újításai, zseniális ötletei…..
dr. Ferenczi Sándor 2011.10.07 12:27:42
@Brother Love: Vass Virágnál is jobbak a 3as metró ablakaira felapplikált matricákon olvasható "könyvismertetők". A kiadójuk az ulpius-ház, íróik ismeretlen, egyszerhasználatos nevek. Gyanítom egyébként, hogy ezeket a ponyvákat nem is emberek írják, hanem számítógéppel gyártják őket futószalagon (lásd még: Roald Dahl - A szépírógép c. novellája).

További gyöngyszem amit a minap fedeztem fel egy bevásárlóközpont hirdetőtábláján:
www.nlcafe.hu/legyunk_sikeresek/20070223/abby_lee_hol_jar_az_eszem/

Na léptem okádni!
dr. Ferenczi Sándor 2011.10.07 13:16:19
@dobozoló: hohó, Cuba libre!

"Egy utazás, ami megváltoztat. Egy tánc, ami felszabadít. Jesús, a kalandos múltú kubai emigráns titokzatos tervet forral… Endrődi Kata „csupán” nyaralni indul Kubába, de egy különös találkozás fontos döntés elé állítja… A tizenkilenc éves Havasi Dalma itthon nem találja a helyét, míg a kubai Aurelio rá nem ébreszti rejtett tehetségére…

Fejős Éva legújabb és eddigi legjobb sikerkönyve ismét egy egzotikus országba repíti el olvasóit; az átutazók és újjászületők, a hazavágyók és otthonkeresők Kubájába, ahol a tánc és a zene, akár a barátság és a szerelem, egy életre összeköt, és egy csipetnyi mágia még a sorsot is átírhatja."

Egyébként ezt elolvasva érdekelne, hogy csak én asszociáltam egyből arra, hogy Havasi Dalma leszopja Aureliót?
Modorosblog A bőröndös pesti 2011.09.30 13:14:00
Manapság pedig leginkább gurulós bőröndös. Sok-sok évtizeddel ezelőtt még igazi bőröndöket cipelt - ezt váltották fel utána a praktikusabb, jugoszláv sporttáskák, majd a rutinos repülőtérre járóktól átszivárgó, lágyan guruló, nagykerekű bőröndök.Szeptember elejétől…..
dr. Ferenczi Sándor 2011.09.30 17:29:56
  Üdv Tibor Ismerjük az alábbí típust. Itt él köztünk. Vetít, színez, hozzátesz, kitalál. A legképtelenebb kifogásokkal él. Talán unatkozik, ki tudja. Neki a lét így ahogy van szürke és sivár.Blassius  …..
dr. Ferenczi Sándor 2011.09.28 11:40:48
Hali Tibi! Imádom a blogodat, gondoltam színesítem egy kicsit a palettát. Remélem megfelel a színvonala. Bocs, ha kissé hosszú lett. /ez a felvezetés gondolom, direkt volt - Tibi/ Üdv: purga   Modoros punk Lehet akár általános iskolás (kétszer bukott), középiskolás, vagy…..
dr. Ferenczi Sándor 2011.09.25 17:32:42
@CraB: hehe, erről egy MSZP-s miniszter gyereke jut eszembe, akivel annak idején nagyokat buliztunk; fizette a cigit+piát, ugráltunk az autók tetején satöbbi... Persze azóta kikupálódott - ha jól tudom már Armanit meg Dolce & Gabbanat hord, és black label johnny walkernél szarabbat nem iszik.
Figyelem! Ez egy tényleg undorító poszt undorító emberekről, erős idegzetű és gyomrú (undorító) embereknek. Amennyiben éppen ettél, nem bírod az ilyesmit, és nincs ott senki, aki majd fogja a hajadat hányás közben, akkor inkább kattints ide.Ha mégis felkészültél, saját…..