Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Diogenea

19 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Régebben már írtam a fűtésről (5 tipp a fűtésszámla minimalizálására és 12 további tipp a takarékos fűtéshez címen), ha valamikor, hát most aktuális.Egy tipp azonban kimaradt. A magasabb páratartalmú levegőt melegebbnek érezzük, ezért érdemes ezeken a hideg napokon egy…..
 Általában ez az a helyzet, amikor az ember először rádöbben, hogy mennyire fontos a takarékosság. Miután a nyakába vett egy 5-10-20 éves hitelt, van egy üres lakása, amit be kell rendezni, rosszabb esetben fel is kell újítani. A felújítás megérdemel majd egy külön…..
Ülök a könyvtárban. Velem szemben ül egy lány, tanul. A szomszéd asztalnál ülő fiú a huszadik századi olasz irodalomról olvas. Mellette egy férfi a laptopján dolgozik. Csend van, csak a légkondicionáló zümmögését, és a laptopok billentyűinek halk kattogását hallani.…..
Nemrég Hugicámmal csajos estét tartottunk, és erre mi sem lenne megfelelőbb helyszín, mint az Operaház. Ki lehet öltözni, felvenni azt a kisestélyit, ami a szalagavató óta a szekrényben porosodik, elámulni a dúsan festett, aranyozott termen, aztán belefeledkezni a magával ragadó…..
 Ígéretemhez híven itt van egy újabb csokor hőszigetelési tipp, használjátok egészséggel. Maximum 5 percig szellőztessünk alkalmanként, ennyi idő alatt egy kereszthuzat teljesen kicseréli a levegőt. Így nem hűlnek ki a falak és a bútorok, és miután becsukjuk az…..
 Számtalan helyen megírták már, hogyan kell szigetelni, hogy takarékos legyen a házunk, és hogy milyen fűtésrendszerek olcsók. Persze ezek fontos kérdések, de abban, hogy most (nem öt-tíz év múlva, amire a beruházás megtérül) hogy spóroljunk, nem segítenek. No meg…..
 A karácsony a legjobb ünnep, idén különösen várom, mert Diogenész - ha minden igaz - nem dolgozik (tavaly végigdolgozta, sőt a szilvesztert is, senkinek nem kívánom azt az érzést). Alig több, mint egy hónap van már csak, jövő héten meggyújtjuk az első gyertyát az adventi…..
Ez a legjobb, nem rontja az életszínvonalunkat, mégis pénzt hoz a konyhára. Rengeteg kisebb-nagyobb pénznyelő van nap mint nap körülöttünk, amik ellen védekezni kell: felismerni és kiiktatni őket. A bankszámlá(i)nk. Magyarországon több tucat bank több mint száz…..
Valamikor régen egy átlagos háztartásban is fűszerek sokasága állt rendelkezésre. Az utóbbi évtizedekben ez sajnos elszegényedett, így ma egy háztartás fűszerkészlete a só-bors-pirospaprika "szentháromságon" alapul, kiegészítve az univerzális vegetával. Sokaknál…..
Zippo blog: www.zippoongyujto.blog.hu   Szörp-lekvár blog:www.bodza-lekvar.blog.hu  Mi a sikeres fogyás titka? www.fogyokurazas.blog.hu Munka-, tűz- és környezevédelmi blog: http://safetydummy.blog.hu Ötletek, tippek vállalkozás vagy szolgáltatás indításához.…..
Írtam már egy posztot a hagymáról, de úgy érzem, ennél többet is megér a téma. A vöröshagyma manapság méltatlanul mellőzött zöldség. Teszünk belőle a pörkölt alá, belefőzzük a húslevesbe, de kimondottan hagymás ételt kevesen eszünk. Ezen - különösen hó vége felé -…..
 Az idei hétvégét még nyárias elfoglaltságokkal tölthetjük, de egy hét múlva már beköszönt az ősz. Ilyenkor más típusú lehetőségek adódnak a kikapcsolódásra. Ezek között is mindenképpen érdemes az olcsóbb, ingyenes lehetőségeket keresni. Jövő hétvégén nyílt…..
 Elég sok mindenre. Például megtaláltam az első Nyan Cat verziót, amit teljes hosszában végig tudtam hallgatni. Íme:  ..
Jó dolog a hagyma: az egyik legolcsóbb zöldség, nagyon sokoldalú, ráadásul jól meg lehet lepni vele a vendégségbe érkező rokonokat, barátokat.A hagymát félcentis karikákra vágjuk, majd szétszedjük. Általában két réteget szoktam egyben hagyni, így szebben megmarad az alakjuk.…..
 Okos módon sikerült a blog indítását pont a nyaralásom előttre időzíteni.. persze azt gondoltam, hogy mivel amúgy is itthon vagyok, ráérek majd írni. Az idei keretbe ugyanis nem fért bele egy olyan nyaralás, ami többórás utazással indul, szállodában alszunk, étteremben…..
Még három napig (vagy a készlet erejéig) tart az Ikea akciója: Pokal poharat vehetünk 10 Ft-ért darabját. Erről a pohárról van szó. Pohárhiányban szenvedőknek szívesen ajánlom :) ..
 Az otthoni kenyérsütés az elmúlt években egyre nagyobb divat lett. Egy olyan divat, amit érdemes követni. Hiszen az otthon sütött kenyérben nincsenek olyan állományjavítók, ízfokozók és illatosítók, mint a boltiban. Emellett pénzt spórolhatunk vele!Alap 750g-os kenyér…..
Amikor végre Diogenésszel átköltöztünk albérletből egy félig-meddig saját lakásba, rengeteg kiadással szembesültünk. Nem volt semmink, a lakásban meg csak egy nagy, üres szekrényt találtunk. Vállfánk viszont egy darab sem volt. Ráadásul úgy gondoltam, ha már veszünk, rendes…..
Egyre kevésbé divat az időseket meghallgatni, tőlük tanácsot kérni. Pedig érdemes rászánni az időt, leülni és beszélgetni velük. Bölcs dolgokat mondhatnak, és praktikusakat is.Szerencsés vagyok, mert él még egy nagyszülőm. Neki rengeteget köszönhetek, nagyon sokat segített…..
Spórolás.Csúnya szó. Valami szürkét jelent, unalmas otthonülést, krumplifőzeléket hús nélkül.Sokan így gondolják. De vajon tényleg igazuk van? Érzésem szerint nem. Pedig erre a legtöbb spórolási tipp is rásegít.Blogom egy kísértetblog kísérletblog, az első állítás…..