Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lcsaszar

0 bejegyzést írt és 513 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Biztosan észrevettétek, hogy mostanában nem voltak aktuális budapesti villamosos témájú bejegyzések. Ez azért van, mert új hobbit találtam magamnak: elkezdtem gyerekkorom audio kazettáit gyűjteni, nehezítésképpen bontatlan csomagolásban (már hogy a kazetták ne legyenek bontottak, bár voltaképp…..
Úgy tűnik, egyfajta "eltűnt dolgok" sorozat van kialakulóban: a Baross téri régi aluljáró, a sárga KöKi és a Fővám téri aluljáró után most egy olyan épület jön, amiről semmit sem tudok. Régebben is kiszúrtam a Nyugati pályaudvar huszonvégtelenedik vágánya mellett ezt az…..
lcsaszar 2021.02.19 15:29:51
@selyemcukor50: A Csanádi utca Lehel téri végén emlékszem egy Higiénia üzletre. Maga a saroképület is érdekes, jellegzetes tetőszerkezettel. A 90-es évekből nem emlékszem könyvesboltra azon a környéken, talán régebben volt ott?
Annak idején egy teljes bejegyzést szenteltem gyerekkorom tévéreklámjainak és tévéreklám-szignáljainak, de volt egy olyan fajta, amit akkor nem találtam meg a youtube-on: a Mahir reklámblokk, melynek megkülönböztetését már akkor se értettem, mert nem tűnt fel, hogy gyökeresen más dolgokat…..
Sok meglepő dologgal találkozhattunk már az évek folyamán: a merevlemez cilindereit visszafelé eltitkosító Onehalf vírus, vagy éppen a nagy csinnadrattával beharangozott Windows Vista megjelenése után felbukkanó kártevő, amely az animált kurzorfájlok (.ani) kezelésével volt kapcsolatos, és a…..
lcsaszar 2021.02.17 13:17:12
 A külső csavarmenetek kézi megmunkálóeszköze a menetmetsző. A menetmetsző tulajdonképpen edzett anyához hasonlítható, amelyet ráhajtunk az orsóra és így készítjük az orsó menetét. A menetmetszőkön hornyok vannak, ezeket nevezzük forgácstérnek. A menetmetszők 3, 4, 5 vagy több horonnyal készülnek...
HamPLÓ Mellékes kérdés 2020.08.30 07:00:00
Olvasom, hogy a japánok könyökkel nyitható-zárható vécéajtót fejlesztettek ki. Az első gondolatom az volt, hogy kellően mocskos helyen minden ajtó nyitható-zárható könyökkel, esetleg cipővel :) a második pedig az, hogy ez miért csak most jutott az eszükbe? Illetve miért nem tanítják meg az…..
A hollandoknak (mint minden nemzetnek, persze) megvannak a maguk furcsa szokásai. Mást ne mondjunk, például díjazzák a WC-ket. A legszebbnek járó trófea a „Gouden Kraan”. Ez azonban még nem minden, derül ki Vera írásából...
Ha egy jól működő, stabil, megbízható laptopra vágysz, akkor elég csalódott leszel, amikor a laptopod nem működik jól, nem stabil és a legkevésbé sem megbízható. Olvasónk lassan két hónapja szenved az újra és újra megjelenő, váratlan kékhaláltól, a szerviz pedig elég döcögősen kezeli a…..
Egy gyógyszertári vásárlás után vannak dolgok, amikre különösen nem számítunk. Például, hogy az ott vett terméknek nem mi vagyunk az első használói. Olvasónk egy vércukorszintmérő esetében találkozott a jelenséggel, ráadásul a patikába visszatérve még magyarázat és felháborodás is fogadta, a pénzét…..
lcsaszar 2020.04.20 16:50:47
@Im just here for the comments: Ja, tulajdonképpen bármit veszel (tévét, szalámit, zoknit), azt előtted mások már összefogdosták, ha máshol nem, hát a gyárban. Ezért illúzió az, hogy a bontatlan csomag steril, azt te használod először. Vagyis mindegy, hogy bontatlan vagy felbontott az a szalámi, akarom mondani vércukormérő.
Olvasónk egy olyan parfümös csalásba futott bele, ami azt mondja, hogy ők azért nem csaltak, mert előre szóltak, hogy csalni fognak. Szimpatikus üzleti modell. A Premium Perfume Shop márkás parfümöket kínál kedvező áron, mármint ezt állítja magáról, ami eleve hogyan lehetséges, ugye. Már a kezdő…..
lcsaszar 2020.04.17 22:07:16
Olvasónk egy játék vásárlásánál találkozott azzal a jelenséggel, amikor a webshopban elírt ár (jelen esetben pénznem) súlyosan más, mint amennyinek szánták. A 35 EUR helyett 35 Ft-ért árult játék nem hangzik rosszul, láttunk már ilyet, ott volt tömeges H&M fiaskó is, ahol a pár száz forintos…..
via GIPHY Hogy lehet egy szerződés élő, amit lemondtak és ezt még vissza is igazolták? Krisztián több szolgáltatónál is sikerrel lemondta kórházban ápolt nagyapja előfizetéseit, aztán rendezte a végszámlákat és kész is volt. Kivéve a Telekomnál, ahol a novemberi befizetés után azt hitte, szintén…..
via GIPHY Nagy nap ez a Homárnak: megérkezett az első állatvédelemmel kapcsolatos levél! Sőt, nem csak hogy állat, de vízi! Barnabás a VitalPet állatkereskedésben bukkant a 2, azaz kettő literes akváriumra, de az máshol is kapható, úgyhogy ez itt most egy kiáltás az összes kereskedőnek.  Olvasónk…..
Olvasónk karácsonyi ajándéknak szánt okosórája sehogy sem bírta a strapát. Hamar lemerült, akárhogy is próbálkoztak a használatával. Az ünnepek miatt nem sikerült az elállási időn belül visszavinni, az üzlet pedig nagyon szabálykövető, nem is vették vissza, úgyhogy megkezdődött a garanciális javítás…..
Cecília tévéje elromlott. Ilyenkor logikusnak tűnik, hogy elküldjük a szervizbe a rossz tévét, azok megjavítják, mi kifizetjük és mindenki boldog. De sajnos ez nem mindig ilyen egyszerű. Ebben a történetben nincs se boldogság, se megszerelt tévé, csak kétségbeesett tehetetlenség.  2019 július…..
lcsaszar 2019.12.16 20:47:55
@Kondom Keselyű: De hát nem zavarja a két csík! Lehet, hogy a szervizben meg pont a két csíkot próbálják eliminálni hónapok óta.

Amúgy (másoknak): nyugdíjas, kisnyugdíjas != öregasszony
(!= annyit jelent, hogy nem egyenlő)
Hamarosan tele lesz minden a karácsonyra kapott cuccok hirdetéseivel, szóval ez aktuális. A Vaterás/Teszveszes hirdetéseknél gyakran találkozhatunk a "máshol is hirdetem, érdeklődj" szöveggel, ami a máshol is hirdetők egyszerű elővigyázatossága, nehogy olyasmit üssünk le és fizessünk ki, ami már nem…..
Attila nagyon megörült, amikor ilyen áron ilyen teljesítményű fúróra bukkant, ám az öröme csak addig tartott, amíg fúrni nem kezdett vele. A pontos mérés pedig egész mást mutatott, mit amiért ő fizetett. Rákerestünk a gyártóra és szinte semmit sem találtunk, ami mondjuk ezek után nem…..
lcsaszar 2019.12.09 16:13:25
@spulni: Játékot gyereknek csakis jó minőségűt szabad adni. Nincs elkeserítőbb a gyerek számára, mint amikor ráébred, hogy használhatatlan gagyit kapott "ajándékba".
via GIPHY Ági szerint ez csak egy apróság, de egy fehér megrendelést feketében teljesíteni pont nem kicsi különbség. Sajnos a fogyasztóvédelmi jogok érvényesítéséhez ideg is kell, de mindenkinek javasoljuk, hogy vegyen egy nagy levegőt és először is mehet írásban a panasz, aztán meg jöhet a…..
via GIPHY Ezen a borongós novemberi csütörtökön olvasónk levele gondoskodik az elmélyülő letargiánkról. Vannak azok a történetek, amiknél nincs mit tenni. Hiába csinált mindent jól (jó, a bőrönd méret kicsit necc, de ezt meg ismerjük), hiába tett meg mindent, amit lehetett, végül ott áll egy halom…..
lcsaszar 2019.11.22 14:00:39
@xfg23: Attól, hogy olcsók, még lehetnének korrektek, a szívatáson nem spórolnak. De a reptér üzemeltetője is megéri a pénzét, amilyen állapotokat teremtett Ferihegyen.
Oké, hogy a homár is ember, de mégsem illet volna többször felröhögni a lenti sztorin, hiszen valójában egy komoly Vízművek általi szívatásról van szó. A lakásvásárlás után kapott 200 ezres számla önmagában súlyos, a többi szerencsétlenkedésről nem is beszélve, de nagyon szerettük olvasónk stílusát,…..
Jó régen nem csináltam már "régi képes" bejegyzést, de a minap valami mást keresve rámjött, hogy folytatást csináljak egy régi képmutogatós írásnak, melyben hirdetésekkel, neonreklámokkal foglalkoztam. Ezúttal is Ab van Donselaar képei közül válogattam, és a feliratok, cégérek természetesen csak…..
Ádám belefutott a kamunak bizonyult asicsfutocipo.com-ba, amit már 2017-ben sikerült egyszer letiltatni, de a kommentek alapján látszik, hogy pár hónapja újra szedi áldozatait. A kamu webshopos csalásoknak nagy hagyománya van, a végén még örülhetünk, ha csak a termékért fizetett pénzt buktuk és nem…..